HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#5576 Re: HS kablovska
Restartaj reciever, tj. isključi ga iz struje i ponovo uključi, to je to.
Nego, ja na 386 frekfencije nemam ništa. Nađe on 9 kanala, ali nikakve slike nema, niti tona, te također nema naziva kanala na listi. Ima li iko još taj problem.
I da, nešto je na TS 2, ali ne vidim šta, no po priči nije sigurno nikakav filmsko serijski kanal.
EDIT: Ako sam dobro vidio, ti su kanali raspoređeni na druge frekfencije i imam ih sve, a to što stoji je neka "greška".
Nego, ja na 386 frekfencije nemam ništa. Nađe on 9 kanala, ali nikakve slike nema, niti tona, te također nema naziva kanala na listi. Ima li iko još taj problem.
I da, nešto je na TS 2, ali ne vidim šta, no po priči nije sigurno nikakav filmsko serijski kanal.
EDIT: Ako sam dobro vidio, ti su kanali raspoređeni na druge frekfencije i imam ih sve, a to što stoji je neka "greška".
-
AdrianMole
#5577 Re: HS kablovska
Apolutno je neisplativo imati kablovsku od jednog operatera,a internet od drugog.Svi operateri nadstoje ujediniti usluge i prilično povoljno nude kompletan paket.Mislim kako je trenutno najlošija kombinacija u Sarajevu HS kablovska(analogija) i BH Telecom internet.
-
dmagic2
#5578 Re: HS kablovska
Osim ako nema negdje guzovace wifi internet,ne kontam logiku kod placanja interneta kod drugog operatera,kad vec ima kabl.Ako sta HS-u valja,to je internet (moje iskustvo)! Za tih 20 i kusur maraka doplate imas KID paket!? Znaci i digitalnu TV. Ali super pa imas izbor,tako iskljuci i to sto imas,pa ce se mozda neko mozda zabrinuti radi tvojih 11.50 KM koje si im prestao placati jer si nezadovoljan ponudom!The Realist wrote:Jesmo se kačili i slično, ali nema veze....Adriatic wrote:A nas "analogne" ko jebe je li?
Misli Enes da će sad raja masovno da uzima i digitalu.
E moj Enese, neće ni tvoja vječno.
Savjet, ako misliš samo ostati na analognoj, najbolje ti je da se prebaciš negdje, jer stvarno sumnjam da će oni nešto puno tu raditi.
Možda da spojiš KID paket, on je stvarno povoljan, ali vidim da nije njuhiv net i onda se to definitivno ne isplati, ne tebi.
- Adriatic
#5579 Re: HS kablovska
Bilo bi zanimljivo malo statistike.dmagic2 wrote:Osim ako nema negdje guzovace wifi internet,ne kontam logiku kod placanja interneta kod drugog operatera,kad vec ima kabl.Ako sta HS-u valja,to je internet (moje iskustvo)! Za tih 20 i kusur maraka doplate imas KID paket!? Znaci i digitalnu TV. Ali super pa imas izbor,tako iskljuci i to sto imas,pa ce se mozda neko mozda zabrinuti radi tvojih 11.50 KM koje si im prestao placati jer si nezadovoljan ponudom!The Realist wrote:Jesmo se kačili i slično, ali nema veze....Adriatic wrote:A nas "analogne" ko jebe je li?
Misli Enes da će sad raja masovno da uzima i digitalu.
E moj Enese, neće ni tvoja vječno.
Savjet, ako misliš samo ostati na analognoj, najbolje ti je da se prebaciš negdje, jer stvarno sumnjam da će oni nešto puno tu raditi.
Možda da spojiš KID paket, on je stvarno povoljan, ali vidim da nije njuhiv net i onda se to definitivno ne isplati, ne tebi.
Da nam neko kaže koliko HS ima uopšte korisnika, i od toga koliko ih ima samo analogiju a koliko "pakete".
Ali kako će to Enes, kad broj korisnika krije ko zmija noge, jer to povlači za sobom niz drugih stvari.
A valja putovati....
-
dmagic2
#5580 Re: HS kablovska
Bilo bi zanimljivo malo statistike.
Da nam neko kaže koliko HS ima uopšte korisnika, i od toga koliko ih ima samo analogiju a koliko "pakete".
Ali kako će to Enes, kad broj korisnika krije ko zmija noge, jer to povlači za sobom niz drugih stvari.
A valja putovati....[/quote]
Ne kontam zasto bi nas pretplatnike interesovala ta statistika? A pogotovo to gdje vlasnik putuje,bas kao sto sumnjam da neko od pretplatnika telemacha,logosofta ili bhtelekoma brine gdje njihov vlasnik putuje. Ja sam ovdje recimo vise da saznam nesto oko novih kanala,frekvencija i iskustva drugih pretplatnika. A mislim da neko iz kablovske i procita ovo pa to koristim da i ja napisem neku svoju sugestiju kako bi se popravili,jer mislim da ima prostora za to.
Koliko sam tebe razumio ti nisi zadovoljan kvalitetom kanala koje imas u analognoj ponudi i koju placas 11.50 KM?!
Ja recimo mislim da je to za te pare dobra ponuda. I mislim da radi velike vecine ne bi trebali poskupiti pretplatu
radi uvodjenja novih kanala. Zato trebaju prosiriti ponudu u digitalnoj. Prvenstveno filmskim kanalima!
A valja putovati....[/quote]
Ne kontam zasto bi nas pretplatnike interesovala ta statistika? A pogotovo to gdje vlasnik putuje,bas kao sto sumnjam da neko od pretplatnika telemacha,logosofta ili bhtelekoma brine gdje njihov vlasnik putuje. Ja sam ovdje recimo vise da saznam nesto oko novih kanala,frekvencija i iskustva drugih pretplatnika. A mislim da neko iz kablovske i procita ovo pa to koristim da i ja napisem neku svoju sugestiju kako bi se popravili,jer mislim da ima prostora za to.
Koliko sam tebe razumio ti nisi zadovoljan kvalitetom kanala koje imas u analognoj ponudi i koju placas 11.50 KM?!
Ja recimo mislim da je to za te pare dobra ponuda. I mislim da radi velike vecine ne bi trebali poskupiti pretplatu
radi uvodjenja novih kanala. Zato trebaju prosiriti ponudu u digitalnoj. Prvenstveno filmskim kanalima!
- Morales
#5581 Re: HS kablovska
Hajd ako moze reci mi kako si otkljucao te kanale...saravara wrote:Ja ću kratko. Načitah se svega i svačega al ne nađoh odgovor. Danas uveo ovo KID8 i otključam 18+ kanale da malo pogledam kad ono ostaše otkjlučani .Pomagajte kako da zaključam...osramotih se do bola...
- Adriatic
#5582 Re: HS kablovska
Ne kontam zasto bi nas pretplatnike interesovala ta statistika? A pogotovo to gdje vlasnik putuje,bas kao sto sumnjam da neko od pretplatnika telemacha,logosofta ili bhtelekoma brine gdje njihov vlasnik putuje. Ja sam ovdje recimo vise da saznam nesto oko novih kanala,frekvencija i iskustva drugih pretplatnika. A mislim da neko iz kablovske i procita ovo pa to koristim da i ja napisem neku svoju sugestiju kako bi se popravili,jer mislim da ima prostora za to.dmagic2 wrote:Bilo bi zanimljivo malo statistike.
A valja putovati....
radi uvodjenja novih kanala. Zato trebaju prosiriti ponudu u digitalnoj. Prvenstveno filmskim kanalima![/quote]
Zato što gro pretplatnika čine oni sa samo analognim paketom.
Zato što Enes ostvaruje ekstraprofit, koji troši na svoje putešestvije i finansiranje objekata u svom rodnom kraju, dok nama kuka kako nema para da plati kvalitetnije kanale.
Suština je da treba obezbijediti svima mogućnost izbora a ne da zavisimo od toga u kojem dijelu grada živimo.
U svakom scenariju izbora, Enes gubi i on to zna.
Ima naajlošiju ponudu, ostvaruje ekstraprofit i neće da ulaže u posao.
Tipičan BH "bizmismen"
- chakany
#5583 Re: HS kablovska
Arenasport kanali u osnovnom paketu Logosoft-a. Sta ce biti sa nama od 2013. ostaje da se vidi
http://teve.ba/article/12838/arenasport ... u-super-tv
Last edited by chakany on 27/12/2012 11:26, edited 1 time in total.
-
The Realist
#5584 Re: HS kablovska
Ja i zaboravio na ovo, ali sumnjam da će išta dirati oko Arena, jer bi najavili do sada.chakany wrote:Arenasport kanala u osnovnom paketu Logosoft-a. Sta ce biti sa nama od 2013. ostaje da se vidi![]()
-
dmagic2
#5585 Re: HS kablovska
Zato što gro pretplatnika čine oni sa samo analognim paketom.
Zato što Enes ostvaruje ekstraprofit, koji troši na svoje putešestvije i finansiranje objekata u svom rodnom kraju, dok nama kuka kako nema para da plati kvalitetnije kanale.
Suština je da treba obezbijediti svima mogućnost izbora a ne da zavisimo od toga u kojem dijelu grada živimo.
Tipičan BH "bizmismen"[/quote]
Ali ti imas izbor! Bas kao sto si se odlucio za drugog internet operatera,mozes i drugog kablovskog/satelitskog!
Zar stvarno mislis da ostali ne ostvaruju ekstraprofit???! BH Telekom? Ili telemach? Ja ti kazem da za tih 11.50 KM imas sasvim ok ponudu! I da,ako je vecina pretplatnika na analognoj,oni ne bi trebali kao telemach poskupiti radi uvodjenja novih kanala! Nekom penzioneru to sigurno puno znaci,a ti ako zelis vise,plati i uvedi sebi digitalnu!
Ja samo mislim da su tu digitalu trebali malo bolje organizovati,tipa vise paketa,razlicitih cijena.
Tipičan BH "bizmismen"[/quote]
Ali ti imas izbor! Bas kao sto si se odlucio za drugog internet operatera,mozes i drugog kablovskog/satelitskog!
Zar stvarno mislis da ostali ne ostvaruju ekstraprofit???! BH Telekom? Ili telemach? Ja ti kazem da za tih 11.50 KM imas sasvim ok ponudu! I da,ako je vecina pretplatnika na analognoj,oni ne bi trebali kao telemach poskupiti radi uvodjenja novih kanala! Nekom penzioneru to sigurno puno znaci,a ti ako zelis vise,plati i uvedi sebi digitalnu!
Ja samo mislim da su tu digitalu trebali malo bolje organizovati,tipa vise paketa,razlicitih cijena.
-
gamer4ever
#5586 Re: HS kablovska
Ne uvedu li jos barem FOX, ja ih odjavljujem, iako sam njihov korisnik vec godinama.
Djaba im najniza cijena kad nemaju nekih osnovnih kanala koje bukvalno svi konkurenti imaju u Sarajevu.
Ja koliko znam, neka me neko ispravi ako grijesim, FOX i AXN imaju i Logosoft,i Telemach i MojaTV
Djaba im najniza cijena kad nemaju nekih osnovnih kanala koje bukvalno svi konkurenti imaju u Sarajevu.
Ja koliko znam, neka me neko ispravi ako grijesim, FOX i AXN imaju i Logosoft,i Telemach i MojaTV
Last edited by gamer4ever on 27/12/2012 12:32, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#5587 Re: HS kablovska
TZV. konkurenti kolika je kod njih osnovna pretplata na analognu kablovsku.gamer4ever wrote:Ne uvedu li jos barem FOX, ja ih odjavljujem, iako sam njihov korisnik vec godinama.
Ka koliko znam, neka me neko ispravi ako grijesim, FOX imaju i Logosoft,i Telemach i MojaTV
- holowey
#5588 Re: HS kablovska
ja nazalost nemam mogucnost da odaberem drugog providera za tv... za mojatv kazu propusnost parice nedovoljna... preostaje mi samo hs... radije bih placao 15 a da imam izbor kanala kao kod telemacha (umjesto kablovsku i digitalnu zajedno)... dajem sve kanale iz hs analogne za pola kanala analognog telemacha...dmagic2 wrote: Ali ti imas izbor! Bas kao sto si se odlucio za drugog internet operatera,mozes i drugog kablovskog/satelitskog!
-
gamer4ever
#5589 Re: HS kablovska
MojaTv i Logosoft nisu kablovske, nego IPTV usluge, sto ti je u biti isto, samo nemaju analognu ili osnovnu verziju.kakaljin wrote:TZV. konkurenti kolika je kod njih osnovna pretplata na analognu kablovsku.gamer4ever wrote:Ne uvedu li jos barem FOX, ja ih odjavljujem, iako sam njihov korisnik vec godinama.
Ka koliko znam, neka me neko ispravi ako grijesim, FOX imaju i Logosoft,i Telemach i MojaTV
Telemach jeste kablovska, osnovna pretplata je 15 km.
-
gamer4ever
#5590 Re: HS kablovska
Potpisujem , bas je konj ako misli ovim kanalima sto je uveo zamazati oci da ljudi zaborave druge, bolje kanale koji jos fale.TheWatcher wrote:enese KONJU DEBILNI ubaci fox i fox movies kao svi operateri u bih
Samo se nadam da ovo nije kraj promjena, i da ipak misle uvesti barem FOX i jos koji filmsko/serijski program koji drugi operateri imaju, a ne neki lijevi koje niko ne gleda
- Adriatic
#5591 Re: HS kablovska
Upravo o ovome govorim.holowey wrote:ja nazalost nemam mogucnost da odaberem drugog providera za tv... za mojatv kazu propusnost parice nedovoljna... preostaje mi samo hs... radije bih placao 15 a da imam izbor kanala kao kod telemacha (umjesto kablovsku i digitalnu zajedno)... dajem sve kanale iz hs analogne za pola kanala analognog telemacha...dmagic2 wrote: Ali ti imas izbor! Bas kao sto si se odlucio za drugog internet operatera,mozes i drugog kablovskog/satelitskog!
I ja bih plaćao 15 KM analognu da mi samo uvedu SPORT KLUB npr., koji drugi imaju.
-
dmagic2
#5592 Re: HS kablovska
ja nazalost nemam mogucnost da odaberem drugog providera za tv... za mojatv kazu propusnost parice nedovoljna... preostaje mi samo hs... radije bih placao 15 a da imam izbor kanala kao kod telemacha (umjesto kablovsku i digitalnu zajedno)... dajem sve kanale iz hs analogne za pola kanala analognog telemacha...[/quote]
Upravo o ovome govorim.
I ja bih plaćao 15 KM analognu da mi samo uvedu SPORT KLUB npr., koji drugi imaju.[/quote]
TI bi mozda placao 15 KM ali sam siguran da vecina (na zalost) pretplatnika ne bi. Opet se vracamo na to koliko tih dodatnih 3.5 KM mjesecno znace nekom penzioneru i koliko bi mu taj SPORT KLUB (koji konkurencija ima) znacio!
HS-u bi pametnije bilo da uvedu dodatne pakete (i dodatno placanje) za sport i film! I tada bi vecina bila zadovoljna.
Da me ne shvatis pogresno,ja bih rado da imam jos kanala i u analognoj,ali ne znam koliko je to realno za tih 11.50 KM? A ti imas kao opciju i Total TV za 16 KM...imaju i sport klubove!
Upravo o ovome govorim.
I ja bih plaćao 15 KM analognu da mi samo uvedu SPORT KLUB npr., koji drugi imaju.[/quote]
TI bi mozda placao 15 KM ali sam siguran da vecina (na zalost) pretplatnika ne bi. Opet se vracamo na to koliko tih dodatnih 3.5 KM mjesecno znace nekom penzioneru i koliko bi mu taj SPORT KLUB (koji konkurencija ima) znacio!
HS-u bi pametnije bilo da uvedu dodatne pakete (i dodatno placanje) za sport i film! I tada bi vecina bila zadovoljna.
Da me ne shvatis pogresno,ja bih rado da imam jos kanala i u analognoj,ali ne znam koliko je to realno za tih 11.50 KM? A ti imas kao opciju i Total TV za 16 KM...imaju i sport klubove!
- hary
#5593 Re: HS kablovska
Jel moguce da se ovoliko prica o jednoj kablovskoj?
- Adriatic
#5594 Re: HS kablovska
Prašina se diže samo za najboljim konjima, ha hahary wrote:Jel moguce da se ovoliko prica o jednoj kablovskoj?
- hary
#5595 Re: HS kablovska
IzgledaAdriatic wrote:Prašina se diže samo za najboljim konjima, ha hahary wrote:Jel moguce da se ovoliko prica o jednoj kablovskoj?
-
AdrianMole
#5596 Re: HS kablovska
Na TEST TS2 trenutno testira Travel channel HD.Kanala je lokalizovan i koliko sam uspio da vidim različita je shema HD i SD verzije kanala.
-
AdrianMole
#5597 Re: HS kablovska
Sportklub sigurno dugo,duugo nećeš vidjeti na HS-u i to ne samo krivicom HS-a.Imaš dvije alternative:Adriatic wrote:Upravo o ovome govorim.holowey wrote:ja nazalost nemam mogucnost da odaberem drugog providera za tv... za mojatv kazu propusnost parice nedovoljna... preostaje mi samo hs... radije bih placao 15 a da imam izbor kanala kao kod telemacha (umjesto kablovsku i digitalnu zajedno)... dajem sve kanale iz hs analogne za pola kanala analognog telemacha...dmagic2 wrote: Ali ti imas izbor! Bas kao sto si se odlucio za drugog internet operatera,mozes i drugog kablovskog/satelitskog!
I ja bih plaćao 15 KM analognu da mi samo uvedu SPORT KLUB npr., koji drugi imaju.
http://www.telemach.ba/MMDS/469/Raspore ... v_start2=0
(Telemach,MMDS,pretplata 16,90,svi Sportklubovi)
http://www.totaltv.tv/TV/412/Paketi.shtml
(Total TV,start1 +plus paket=16 km,svi Sportklubovi)
Ako ti je toliko stalo do Sportkluba,ne shvatam zašto ne pređeš.Uvijek ima konkurencija...
-
The Realist
#5598 Re: HS kablovska
Sada je TRT tu, samo ne znam koji je sada to i čemu toliko tih kanala (osim ako nisu uveli njihovom bataljonu digitaluAdrianMole wrote:Na TEST TS2 trenutno testira Travel channel HD.Kanala je lokalizovan i koliko sam uspio da vidim različita je shema HD i SD verzije kanala.
Šteta, baš sam htio da vidim Travel HD i da vidim šemu.
EDIT:
Piše TRT Cocuk i odem na google translate, kad vidim da to znači "dijete", a i jeste neki crtani tu i to baš dobra slika. Hajde, ne smetaju mi ovi crtani programi (čisto da me shvate ovdje, supruga je trudna i zato mi i trebaju ovi kanali, tj. trebat će, a.B.d., doduše i ona sve više gleda crtane, valjda hormoni
- King Kenny
#5599 Re: HS kablovska
Baš sad listam kanale i rekoh da vidim kakvi su. Okrenem na Euro Channel, kvaliteta slike bolja na tv vogošći. Sve kontam da su ga pokrenuli pomoću streama

-
The Realist
#5600 Re: HS kablovska
Ima li šanse da se od sportskih Sport1 ponovo vrati?
Ne znam im šemu, ali baš nešto o Doppelpassu pišemo i stvarno sjajna emisija.
Ne znam im šemu, ali baš nešto o Doppelpassu pišemo i stvarno sjajna emisija.