Obama i SAD (2008-2016)
-
zonbirile
#5576 Re: President Barack Hussein Obama!!!
mene strah da mu ne narede da zapuca po S.Koreji,a ovi goli bosi,ali naoružani do zuba.Taman scenarij za rata,a lova do krova
- nosara
#5577 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Meni je sumnjivo ono potapanje JK broda nedavno... Tako su govnari iskonstruisali Vijetnam... I ispusili...zonbirile wrote:mene strah da mu ne narede da zapuca po S.Koreji,a ovi goli bosi,ali naoružani do zuba.Taman scenarij za rata,a lova do krova
-
zonbirile
#5578 Re: President Barack Hussein Obama!!!
------------------------------------------nosara wrote:Meni je sumnjivo ono potapanje JK broda nedavno... Tako su govnari iskonstruisali Vijetnam... I ispusili...zonbirile wrote:mene strah da mu ne narede da zapuca po S.Koreji,a ovi goli bosi,ali naoružani do zuba.Taman scenarij za rata,a lova do krova
ja isto poče sa brodom,ali nisu ispušili,naredba je bila ne pobijediti.Rat je morao trajati,u malom je viđeno u tunelu i plavom putu ako se sječaš.Mali igrači ,mal i put i tunel,tada dođe parkaš i rastjera raju i biznis
- nosara
#5579 Re: President Barack Hussein Obama!!!
zonbirile wrote:------------------------------------------nosara wrote:Meni je sumnjivo ono potapanje JK broda nedavno... Tako su govnari iskonstruisali Vijetnam... I ispusili...zonbirile wrote:mene strah da mu ne narede da zapuca po S.Koreji,a ovi goli bosi,ali naoružani do zuba.Taman scenarij za rata,a lova do krova
ja isto poče sa brodom,ali nisu ispušili,naredba je bila ne pobijediti.Rat je morao trajati,u malom je viđeno u tunelu i plavom putu ako se sječaš.Mali igrači ,mal i put i tunel,tada dođe parkaš i rastjera raju i biznis
-
simpozijum delirijum
#5580 Re: President Barack Hussein Obama!!!
zonbirile wrote:------------------------------------------nosara wrote:Meni je sumnjivo ono potapanje JK broda nedavno... Tako su govnari iskonstruisali Vijetnam... I ispusili...zonbirile wrote:mene strah da mu ne narede da zapuca po S.Koreji,a ovi goli bosi,ali naoružani do zuba.Taman scenarij za rata,a lova do krova
rat je biznis nego sta ! u Vijetnamu su izgubili (po vlastitim priznanjima ) oko 5000 do 8000 helikoptera i oko 3000 aviona (ukljucujuci i izmedju 30-35 teskih bombardera B-52 ) samo tada je USA stvarno stancala sve i svasta od Detroita i Pitsburga pa sve do Kalifornije fabrike su pravile svjetski kvalitetne proizvode ;"Made in USA "
pa i vojna industrija brzo popunjavala gubitke i narod bio zaposlen a korporacije zadovoljno trljale ruke
a danas?
imamo samo "made in China "
love vise nema , a i malo je i proizvodnje ostalo u USA
mozda ce im Kinezi stancati tenkove i avione od plastike i sperploce da popunjavaju gubitke u novim ratovima
a druga strana rata je stotine hiljada fizicki i mentalno osakacenih , explozivno sirenje zloupotrebe teskih narkotika , kriminal
i novi fenomen "rata protiv terora" to jeste sve veca kontrola gradjana i policijska drzava
samo saka ratnih profitera se danas bogati
-
zonbirile
#5581 Re: President Barack Hussein Obama!!!
pošto je tema o Pinokiu,samo da rezimiramo,priče o izboru i kandidatu koji će uraditi ovo i ono ne stoje.Po 44. put marioneta na čelu velesile,dobar pajac za moćnike iz sjene,to ja iznosim na 200 stranica.
-
theTruePath
#5582 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sta Obama rece za ove dogadjaje oko izraela? kapak jelde
ma svi predsjednici su isti po jednoj stvari-sve jednog kontrolise izrael
-
zonbirile
#5583 Re: President Barack Hussein Obama!!!
---------------------------------theTruePath wrote:Sta Obama rece za ove dogadjaje oko izraela? kapak jelde
pa šta će reći,prodao se davno da bi se kočoperio po Bijeloj kući.Jebo Izrael,šta reće za svoju obalu,kažu bušotina bi mogla curiti 10g.
-
Dimah
#5584 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Slazem se s tobom i iskoristio bih priliku da onima, koji nece to da vide, obavezno pogledaju "The Arrivals" uz pitanje sto, svi mi koji tako razmisljamo, mozemo uciniti da bi nasim pokoljenjima bilo bolje. Pozdrav brate.......zonbirile wrote:pošto je tema o Pinokiu,samo da rezimiramo,priče o izboru i kandidatu koji će uraditi ovo i ono ne stoje.Po 44. put marioneta na čelu velesile,dobar pajac za moćnike iz sjene,to ja iznosim na 200 stranica.
-
simpozijum delirijum
#5585 Re: President Barack Hussein Obama!!!
vrijeme je fudbalskoga prvenstva , vrijeme je godisnjih odmora , javnost u USA je zaokupljena i ekoloskom katastrofom planetarnih razmjera , 500 000 galona nafte (galon je 3.7 Litara) izliveno iz podmorske busotine u zaljevu Meksika do sada a i dalje hiljade i hiljade galona se izljeva dnevno a BP cuva tajnu koliko tacno
i ta vec gigantska mrlja otrova zacinja experimentalnim dispersantima kojim BP pokusava neutralisati masnu naftu uz pomoc ce Golfske struje da "dopliva" i do Evrope za par mjeseci!
ekoloske posljedice ( a i klimatske ) su i najvrsnijim naucnicima nepoznanica jer se tako nesto jos nije desilo u istoriji covjecanstva !
jadni Obama nesretnice nesposobni baksuz !
druga stvar koja je pomalo u sjeni je sokantan dokument koji je otkriven u analima CIA
pored vec prljave istorije te agencije i mnogih skandala , novi dokumenti otkrivaju monstruozne cinjenice da se torture nad zarobljenim "teroristima "sprovode uz punu saradnju medicinskih strucnjaka i psihologa u svrhu proucavanja najboljih sistema mucenja zatvorenika te uz saglasnost pravnih strucnjaka koje doticne monstrume oslobadja svake odgovornosti pred licem pravde , tako da pravno gledajuci : mucenje je u USA zvanicno legalizovano !
prvi put jedna drzava koja sebe naziva "demokratskom " i "vladarom svjetske slobode " direktno krsi apsolutno sve konvencije o pravima zatvorenika na ovakav nacin (medicinski experimenti nad zatvorenicima )Mengele se smijesi u grobu ! ima dostojne nasljednike !
link;
http://www.alternet.org/rights/147121/s ... age=entire
i ta vec gigantska mrlja otrova zacinja experimentalnim dispersantima kojim BP pokusava neutralisati masnu naftu uz pomoc ce Golfske struje da "dopliva" i do Evrope za par mjeseci!
ekoloske posljedice ( a i klimatske ) su i najvrsnijim naucnicima nepoznanica jer se tako nesto jos nije desilo u istoriji covjecanstva !
druga stvar koja je pomalo u sjeni je sokantan dokument koji je otkriven u analima CIA
pored vec prljave istorije te agencije i mnogih skandala , novi dokumenti otkrivaju monstruozne cinjenice da se torture nad zarobljenim "teroristima "sprovode uz punu saradnju medicinskih strucnjaka i psihologa u svrhu proucavanja najboljih sistema mucenja zatvorenika te uz saglasnost pravnih strucnjaka koje doticne monstrume oslobadja svake odgovornosti pred licem pravde , tako da pravno gledajuci : mucenje je u USA zvanicno legalizovano !
prvi put jedna drzava koja sebe naziva "demokratskom " i "vladarom svjetske slobode " direktno krsi apsolutno sve konvencije o pravima zatvorenika na ovakav nacin (medicinski experimenti nad zatvorenicima )Mengele se smijesi u grobu ! ima dostojne nasljednike !
link;
-
jefferson
#5586 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Znas sta je po tebi Obama trebao uraditi? Zaroniti i zaglaviti se u busotinu ne bil stalo.simpozijum delirijum wrote:vrijeme je fudbalskoga prvenstva , vrijeme je godisnjih odmora , javnost u USA je zaokupljena i ekoloskom katastrofom planetarnih razmjera , 500 000 galona nafte (galon je 3.7 Litara) izliveno iz podmorske busotine u zaljevu Meksika do sada a i dalje hiljade i hiljade galona se izljeva dnevno a BP cuva tajnu koliko tacno
link;
Ti haman nemas sta raditi pa ovake gluposti valjas!
ispitivanje terorista, mucenje? Vauuuuuuuu, otkri novinar ameriku jebote. Samo da mi je znati drzavu koja to ne radi. ah da, ostale obavjestajne agencije kada nekog uhvate muce ih na taj nacin da ih izvedu na polje lala pa ih tu drze ne bil nesto pricali.
Jedino sto me vise nervira od ekstremnih kenzervativaca su ektremni ljevicari koji se vrlo cesto ponasaju kao da zive na marsu a ne na zemlji!
-
GOLFER
#5587 Re: President Barack Hussein Obama!!!
zato si ti tu da opravdas svako mucenje i zlo koje USA ucini jer sta ces to je REALNOSTjefferson wrote:Znas sta je po tebi Obama trebao uraditi? Zaroniti i zaglaviti se u busotinu ne bil stalo.simpozijum delirijum wrote:vrijeme je fudbalskoga prvenstva , vrijeme je godisnjih odmora , javnost u USA je zaokupljena i ekoloskom katastrofom planetarnih razmjera , 500 000 galona nafte (galon je 3.7 Litara) izliveno iz podmorske busotine u zaljevu Meksika do sada a i dalje hiljade i hiljade galona se izljeva dnevno a BP cuva tajnu koliko tacno
link;
Ti haman nemas sta raditi pa ovake gluposti valjas!
ispitivanje terorista, mucenje? Vauuuuuuuu, otkri novinar ameriku jebote. Samo da mi je znati drzavu koja to ne radi. ah da, ostale obavjestajne agencije kada nekog uhvate muce ih na taj nacin da ih izvedu na polje lala pa ih tu drze ne bil nesto pricali.
Jedino sto me vise nervira od ekstremnih kenzervativaca su ektremni ljevicari koji se vrlo cesto ponasaju kao da zive na marsu a ne na zemlji!
-
jefferson
#5588 Re: President Barack Hussein Obama!!!
@Golfer:zato si ti tu da opravdas svako mucenje i zlo koje USA ucini jer sta ces to je REALNOST GOLFER
Ne opravdavam ja mucenje ili nesto drgo. Ovdje pokusavas iskrenuti ono sto sam rekao, ali ti nece upaliti jer ovdje slabo ima ljudi s kojima se ti vjerovatno druzis gdje je ono sto kaze vodja zadnja.
Ja kazem da to nije vijest, i da to svako radi, sto naravno nije opravdanje, ali kada je nacionalna sigursnost u pitanju SREDSTVA SE NE BIRAJU! Moze to biti okrutno ovako, onako, ali to je tako. To rade SAD, Francuzi, Njemci, izraelci, iracani, iranci, Turci, i mozemo tako dok sve zemlje ne nabrojimo.
Jedina razlika je sto se npr. u Americi moze saznati sta radi CIA, a npr. u iranu ne moze, niti bilo ko moze to objaviti i docekati ziv sljedeci dan!
- Jack Be Nimble
#5589 Re: President Barack Hussein Obama!!!
U drugim rijecima FREEDOM & LIBERTY!!!jefferson wrote:Jedina razlika je sto se npr. u Americi moze saznati sta radi CIA, a npr. u iranu ne moze, niti bilo ko moze to objaviti i docekati ziv sljedeci dan!zato si ti tu da opravdas svako mucenje i zlo koje USA ucini jer sta ces to je REALNOST GOLFER
-
simpozijum delirijum
#5590 Re: President Barack Hussein Obama!!!
pa dobro onda , ako je USA vodeca sila u zlocinu ? sta mozemo ocekivati onda od ostalih !?
ulazimo onda u doba totalne anarhije i bezumlja
kako opravdati "waterboarding' koji je ozvanicen kao postupak ispitivanja osumnjicenika ?
danas su to Islamski teroristi a sutra ?
Mengele se smije u grobu
ne mozes muciti zatvorenike , ako nije dokazana i ako i jeste dokazana krivica !?
o cemu mi pricamo ovdje ? jeste vi normalni ?
zasto sud u Den Hagu postoji ?
svi mi i u USA i izvan ako se ne svidjamo vladajucoj eliti ( ili laprdamo po forumima
)
za saobracajni prekrsaj ce te potopiti sa kesom na glavi u vodu i muciti elektrosokovima ?
lijepo sam ti stavio link , ubijaju i experimentiraju na ljudima covjece , u hiljadama !
Bagram ,Abu Graib, Guantanamo i jos oko stotinu drugih lokacija , to je sistem zlocina !
USA ide pravo u fasizam i vozdra
daj mi kontra argumente i ne seri
ne seri Jeffersone !
postujem te kao obrazovanoga i pametnoga polemicara
ali neke stvari su tako ocigledne
i opet kazem !
jako me me boli jer volim ovu zemlju i ljude i kao BiH
vec prouci ko je bio doista Jefferson !
ulazimo onda u doba totalne anarhije i bezumlja
kako opravdati "waterboarding' koji je ozvanicen kao postupak ispitivanja osumnjicenika ?
Mengele se smije u grobu
ne mozes muciti zatvorenike , ako nije dokazana i ako i jeste dokazana krivica !?
svi mi i u USA i izvan ako se ne svidjamo vladajucoj eliti ( ili laprdamo po forumima
za saobracajni prekrsaj ce te potopiti sa kesom na glavi u vodu i muciti elektrosokovima ?
lijepo sam ti stavio link , ubijaju i experimentiraju na ljudima covjece , u hiljadama !
Bagram ,Abu Graib, Guantanamo i jos oko stotinu drugih lokacija , to je sistem zlocina !
ne seri Jeffersone !
i opet kazem !
-
jefferson
#5591 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Kako znas da li je USA vodeca u zlocinima? Zato sto se pise o tome? Onda da! Niko ne pise vise o tome nego amerikanci! kada citas NYT pomislio bi da ce novinari jednog dana otici u Langley i spaliti CIA-in centar.simpozijum delirijum wrote:pa dobro onda , ako je USA vodeca sila u zlocinu ? sta mozemo ocekivati onda od ostalih !?ulazimo onda u doba totalne anarhije i bezumlja
Mengele se smije u grobu
svi mi i u USA i izvan ako se ne svidjamo vladajucoj eliti ( ili laprdamo po forumima)
ne seri Jeffersone !
i opet kazem !
Ali, (kada vec spominjes Jeffersona, o kojem mnogo vise znam nego ti) posto se amerikanci svog ustava drze ko pijani plota, isto tako Ustav u Prvom Amandmanu dozvoljava slobodu govora i slobodu stampe, i ako NYT sazna nesto sto nije klasifikovano kao vojna tajna ili strogo povjerljivo ima pravo to objaviti. Cak i ako sazna nesto od nekog dousnika ima pravo objaviti i sakriti dousnika, osim ako to direktno ne ugrozava zivote drugih ljudi!
Znaci, waterboarding i sl, pricu o tome nisu pokrenuli iranci, Njemci itd, nego Amerikanci!!! Znaci u svom drustvu oni se svadjaju oko svojih problema i smai ih pokusavaju rjesiti.
ja jos nisam vidio u naprednom iranu, iraku, Afganistanu, Egiptu, S. Arabiji itd, itd, da su padale glave jer je neko bio okrutan prema zarobljenicima, ili da je ta prica pokrenuta putem njihovih novina.
I da, kada vec spominjes americku istoriju, nisu amerikanci najednom postali zli, niti su najednom ostale zemlje postale zle. To je sastavni dio istorije i realizma. Wilson je bio vjerovatno najveci ideaista 20 vijeka, ali je opet uveo Sedition Act, dok je glavni junak drugog Sv. rata proveo u djelo Executive order 9066. I opet su svi slavili pobjedu nad fasizmom iako je 120,000 japanaca, od toga 70,000 americkih drzavljana bilo zatvoreno u logore.
Ali to nije pronasao neki strani novinar nego su opet, amerikanci iskopali i napali administraciju zbog toga.
Nema perfektnog drstva, ali ima ipak boljih drustava od ostalih!
A sto se tice samog mucenja, ako pogledamo novinske natpise, amerikanci su prvaci u mucenju.
Medjutim postoje dva problema s tim:
1. Amerikanci se brinu kako to narusava NJIHOV ustav a ne zato sto se nesto plaho brinu za ljude koji su uhvaceni jer su bili ipak dio tog "biznisa."
2. S obzirom na "slobodu" medija u Iranu, Iraku, S. Arabiji, Afganistanu, S. Koreji, Rusiji, Bjelorusiji, itd, tesko moze neko amerikance preteci kada je u pitanju percepcija javnosti.
Samo je pitanje da li ti samo vjerujes ono sto vidis u novinama ili treba malo razmisliti i sagledati stvari realno.
-
Desert Wind
#5592 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Imamo mi rijeci za to - vjerodostojniji, pouzdaniji itd.Šeha wrote:Da je izvor malo kredibilniji :s ...
Kredibilan ja u zivotu cuo nisam dok bosancerosi nisu otkrili ameriku poslije Kolumba 500 godina poslije.
Al' eto mi bi pravili sami jezik od kredibiliteta.
Ma da - u USA je toliko razvijen demokratski sistem da vec 200 godina imas 2 izbora "demokratski" i republikanski koji se samo smjenjuju - krasno nema sta - isto kao kad bi se u BIH na vlasti smjenjivao Radoncic i Izetbegovic sto se u sustini i desavajefferson wrote: 2. S obzirom na "slobodu" medija u Iranu, Iraku, S. Arabiji, Afganistanu, S. Koreji, Rusiji, Bjelorusiji, itd, tesko moze neko amerikance preteci kada je u pitanju percepcija javnosti.
Samo je pitanje da li ti samo vjerujes ono sto vidis u novinama ili treba malo razmisliti i sagledati stvari realno.
Fala sto si nam otvorio oci za Sj. Koreju i Iran jerbo mi to nismo znali
P.S. ja Ameriku volim zbog amera koji imaju gram zivotno-patriotsko-politicko-ekonomskog mozga - a ne zbog ocitog nacifasizma koji lagano i sigurno stvara 4. Rajh "superljudi" "nadnaravne nacije" sa "nadnaravnim pravima".
I sto se samog subjekta imenovanog u naslovu teme tice - predvidjam mu kraj tipa Dzona Kenedija ako i jednu zehru odstupi od americke korporativno-fasisticko-militantno-diktatorske politicke sjene, a prilicno se naginje preko limita.
Naftna mrlja je tipican primjer kako jedna multimilijarderska korporacija moze da usutka, kontrolise i kanalise javno mnijenje kupujuci rezultate trazilica na internetu, ulaganjem basnoslovnih svota u propagandisticke materijale i naravno - u Predsjednika - i to je demokratija je l' - plasiranje netacnih i zamagljivanje postojecih informacija - pravo Orwelovski nema sta
-
jefferson
#5593 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Hajde ti ponovo prouci americki izborni sistem posto ti to ocito ne ide bas najbolje.Desert Wind wrote:Imamo mi rijeci za to - vjerodostojniji, pouzdaniji itd.Šeha wrote:Da je izvor malo kredibilniji :s ...
Kredibilan ja u zivotu cuo nisam dok bosancerosi nisu otkrili ameriku poslije Kolumba 500 godina poslije.
Ma da - u USA je toliko razvijen demokratski sistem da vec 200 godina imas 2 izbora "demokratski" i republikanski koji se samo smjenjuju - krasno nema sta - isto kao kad bi se u BIH na vlasti smjenjivao Radoncic i Izetbegovic sto se u sustini i desavajefferson wrote: 2. S obzirom na "slobodu" medija u Iranu, Iraku, S. Arabiji, Afganistanu, S. Koreji, Rusiji, Bjelorusiji, itd, tesko moze neko amerikance preteci kada je u pitanju percepcija javnosti.
Samo je pitanje da li ti samo vjerujes ono sto vidis u novinama ili treba malo razmisliti i sagledati stvari realno.fani zar ne - a americko javno mijenje je za popizdit' ne znaju ni gdje je Irak ni Afganistan al' kauntrinsurdznt podrska je grcevita - ono - nalupajmo neke tamo majmune mater im ybm
al' svaka cast tebi licno - trebalo te je dobro podmazat i isprat pa da tako grcevito stojis iza necega sto obaraju i lokalni i lojalni amerikanci, a sto je u svijetu preocito.
Fala sto si nam otvorio oci za Sj. Koreju i Iran jerbo mi to nismo znali![]()
P.S. ja Ameriku volim zbog amera koji imaju gram zivotno-patriotsko-politicko-ekonomskog mozga - a ne zbog ocitog nacifasizma koji lagano i sigurno stvara 4. Rajh "superljudi" "nadnaravne nacije" sa "nadnaravnim pravima".
I sto se samog subjekta imenovanog u naslovu teme tice - predvidjam mu kraj tipa Dzona Kenedija ako i jednu zehru odstupi od americke korporativno-fasisticko-militantno-diktatorske politicke sjene, a prilicno se naginje preko limita.
Naftna mrlja je tipican primjer kako jedna multimilijarderska korporacija moze da usutka, kontrolise i kanalise javno mnijenje kupujuci rezultate trazilica na internetu, ulaganjem basnoslovnih svota u propagandisticke materijale i naravno - u Predsjednika - i to je demokratija je l' - plasiranje netacnih i zamagljivanje postojecih informacija - pravo Orwelovski nema staNazalost samo je jedan ocajan pokusaj jednom koliko toliko zdravorazumnom covjeku da se stvari prikazu bijelim - a na sceni je totalni medijsko-politicki-totalitarizam pokriven i prikriven doziranom i filtriranom kolicinom i vrstom informacija.
npr. Radoncica bira SBB, i odluci da je on sta jaznam, bog, a da bi bio kandidat demokratske stranke ili republikanske moras proci prvo primarne izbore u kojima moze biti 10-15 ljudi da bi se uopste mogao kandidovati na izborima kao kandidat te stranke.
I opet imas pravo da ides kao nezavisni kandidat, ali ocito o tome nemas pojma.
I da, ja ne branim metode, ja samo kazem da sviejt i mi mozemo o tome diskutovati jos 1000 godina, to ce biti sastavni dio svake drzave, svake obavjestajne sluzbe u svakoj drzvi.
Npr. kada smo mi hvatali zarobljenike u nasem rau i trebale informacije, sta smo radili? Zamolili ih da nam ensto kazu, pa ako ne kazu nikom nista? aha, malo morgen!
- ahuseino
#5594 Re: President Barack Hussein Obama!!!
... samo da ispravim... imaju rijeci na Bosanskom, ne moras izmisljati ili pisati gramaticki nepravilno.Desert Wind wrote:Imamo mi rijeci za to - vjerodostojniji, pouzdaniji itd.Šeha wrote:Da je izvor malo kredibilniji :s ...
Samo je pitanje da li ti samo vjerujes ono sto vidis u novinama ili treba malo razmisliti i sagledati stvari realno.fani zar ne - a americko javno mijenje je za popizdit' ne znaju ni gdje je Irak ni Afganistan al' kauntrinsurdznt podrska je grcevita - ono - nalupajmo neke tamo majmune mater im ybm
al' svaka cast tebi licno - trebalo te je dobro podmazat i isprat pa da tako grcevito stojis iza necega sto obaraju i lokalni i lojalni amerikanci, a sto je u svijetu preocito.
Fala sto si nam otvorio oci za Sj. Koreju i Iran jerbo mi to nismo znali![]()
Naftna mrlja je tipican primjer kako jedna multimilijarderska korporacija moze da usutka, kontrolise i kanalise javno mnijenje kupujuci rezultate trazilica na internetu, ulaganjem basnoslovnih svota u propagandisticke materijale i naravno - u Predsjednika - i to je demokratija je l' - plasiranje netacnih i zamagljivanje postojecih informacija - pravo Orwelovski nema staNazalost samo je jedan ocajan pokusaj jednom koliko toliko zdravorazumnom covjeku da se stvari prikazu bijelim - a na sceni je totalni medijsko-politicki-totalitarizam pokriven i prikriven doziranom i filtriranom kolicinom i vrstom informacija.
Da vidim znam li ja...
1 - smijesno...
2 - mjere protiv upada, pobune, terorizma... ili kontraterorizam...
3 - propagandne... bi bilo ispravno.
Mislim, kad vec nisi doslijedan svome uvodu, pa izmisljas rijeci a ne znam jesi li cak i stupio na to tlo "Kolumbom otkriveno" gdje Bosancherosi izmisljaju novi jezik.
A glede tvoje ljubavi prema Amerima - pa ova tvoja P.S. - recenica koju si stavio u sred' teksta nema nikakvog smisla... Kako moze postojati ljubav, do duse manja, ali ikakva, prema nacifashistima i to da se stavi u kontrast sa kojim gramom mozga?... I sta je to nacifashizam?
Opet izmisljas rijeci. Koliko je tebi godina? S kim mislis da prdoklacis ovdje? Koga to TI ruzis?
Mislim da imamo jos jednog strucnjaka koji donosi zakljucke na osnovu smijesnih videa smijesnih Amerikanaca o Americkim nacionalnim intelektualnim dometima. Drugim rijecima pristaje da generalizuje da mu je neinteligentni, neobrazovani, apaticni, obijesni dembel Amerikanac vodeca sila i batina u svijetu, svijeca vodilja u nauci i tehnologiji.
Pa ja bih se namah ustrijelio sjekirom kada bi mi jedan TAKAV bio to sve.
Ili se treba zapitati je li jedan takav - stvarno takav, ili ja nemam pojma sta je sta, al' se drznem da pravim plitke zakljucke, dok mi onaj pravi - kakav je on, kojeg volim zbog grama necega glupog, radi o glavi, i meni i citavom svijetu. Uz to ozezem malo po Bosancerosima za jezik, a u stvari jer mi je krivo sto ispolje ono nesto sto postoji, sto volim zbog tog grama gluposti a ne zbog nacifasizma - nidze veze...
-
Desert Wind
#5595 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Vidim da si nesto plaho iznenadjen i uvredjen - u tim plavim rijecima je bilo malo ironije duso
al eto vidim slab kapacitet da se to shvati
Prdoklacenje je 220 stranica glorifikacije neceg sto lici na apsolutnu reinkarnaciju Treceg Rajha i to je to - moje misljenje.
Vidim nije ti homera simpsona mozak dozvolio ni da shvatis sta volim iz USA - npr volim smooth jazz, a volim i Homera Simpsona - jer je olicenje jednog prosjecnog amerikanca
volim Sade, gospel, country, Cadillac De Ville, i sl. - al zaista nemam namjeru da dalje to elaboriram a ti i dalje misli da je ovdje i sa druge strane dzihadski ratnik.
Gotovo.
Prdoklacenje je 220 stranica glorifikacije neceg sto lici na apsolutnu reinkarnaciju Treceg Rajha i to je to - moje misljenje.
Vidim nije ti homera simpsona mozak dozvolio ni da shvatis sta volim iz USA - npr volim smooth jazz, a volim i Homera Simpsona - jer je olicenje jednog prosjecnog amerikanca
Gotovo.
- Jazz_Junkie
#5596 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Sade je iz Engleske. 
- ahuseino
#5597 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Desert Wind wrote:Vidim da si nesto plaho iznenadjen i uvredjen - u tim plavim rijecima je bilo malo ironije dusoal eto vidim slab kapacitet da se to shvati
![]()
Vidim nije ti homera simpsona mozak dozvolio ni da shvatis sta volim iz USA - npr volim smooth jazz, a volim i Homera Simpsona - jer je olicenje jednog prosjecnog amerikancavolim Sade, gospel, country, Cadillac De Ville, i sl. - al zaista nemam namjeru da dalje to elaboriram a ti i dalje misli da je ovdje i sa druge strane dzihadski ratnik.
Gotovo.
Ma znam ja to sve, vrlo si pametno elaVorirao to sto si htjeo reci u uvodu - svaka chast, aplaudiram, evo u kancelariji raja je krenula da se zari i pali... neg' mi ta ironija izgledala kao da skaces sam sebi u usta, dok ruzis - a ne znas ni koga ni zasto, ali eto nemam kapacitet, zato sam zaglavio ovDZe sa rednecima, hick-ovima i hilbilijima - ak' ti se ne gadi Englestina.
Mada nisi mene licno ni (bio) nap'o, ali gneralizacije mi nisu najmilije - kao taj mozak Homerov. Kako rekoh, namah se treba zhiknuti ako ti je Homer zapad (jel' 'vako shvatljivije?).
Uzivaj, u gospelu (i toj prostituciji
Cuj dzihadski ratnik - pa oni su ba ozbiljni.
Nemoj se ti meni puno ljutiti.
U zdravlje
-
jefferson
#5598 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nek mi i ovo neko pojasni, a bas me interesovalo cija je reinkarnacija!Desert Wind wrote:Vidim da si nesto plaho iznenadjen i uvredjen - u tim plavim rijecima je bilo malo ironije dusoal eto vidim slab kapacitet da se to shvati
![]()
Vidim nije ti homera simpsona mozak dozvolio ni da shvatis sta volim iz USA - npr volim smooth jazz, a volim i Homera Simpsona - jer je olicenje jednog prosjecnog amerikancavolim Sade, gospel, country, Cadillac De Ville, i sl. - al zaista nemam namjeru da dalje to elaboriram a ti i dalje misli da je ovdje i sa druge strane dzihadski ratnik.
Gotovo.
Nista, valja nam emigrirati u EU (dodse moram biti siguran da mi hanuma nije pokreivena) ili u demokratsku Rusiju!
-
jefferson
#5599 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Ne znam sta vi mislite, ali se nije uspio prodati s govorom!
Isto kao da je u ucionici i predaje, bez konkretnih najava osim za MMS, sve ostalo je ono u nasem stilu "mi se zalazemo."
Bojim se da republikanci imaju s ovim jebenog jokera u rukavu 2012 godine.
Isto kao da je u ucionici i predaje, bez konkretnih najava osim za MMS, sve ostalo je ono u nasem stilu "mi se zalazemo."
- ahuseino
#5600 Re: President Barack Hussein Obama!!!
Nisam gledao/slusao, ali ga generalno ne volim slusati na govorima. Nervira me kako je oprezan dok prica pa mi vise izgleda da mi prica ko da sam retardiran. Puno kaze a nista ne rekne.jefferson wrote:Ne znam sta vi mislite, ali se nije uspio prodati s govorom!
Vise me interesuju djela; govori su samo PR firefighting.
Cuj sjesce sa BP egsekjutivima da se dogovori oko eskrou akaunta...
Eki to...
Trebalo je okupirati zaljev vojskom isti dan kada je puklo, unajmiti najvece naucnike i inzinjere bez obzira koliko kosta, imati 4 solucije paralelne, i na kraju BP-ju ispostaviti bill. Svakako su im kvoterli profiti u milijardama; more se cvaknut malo... ili puno...
Mogu misliti koliko ce ih ovo kostati u tuzbama slijedecih par godina.
Treba kupit stok u BP-ju uskoro...