Tri po tri mjeseca ... Zacas ce to. Misli na sve, one, pozitivne stvari koje ti je nepusenje donijelo.
Kazem, svaka ti cast
Moderator: anex
Allan Carr - lako je prestati pušiti - pod hitno nabavite tu knjigu.bai wrote:Nakon punih dvadeset godina od 1-2 kutije dnevno ne pušim tri mjeseca. Pokušavala četiri puta u nekom drugom životu, ali bezuspješno.
Prva tri dana osjećaj da sam doživjela kliničku smrt i posmatram sebe i svoje kretanje sa drugog kraja sobe, potom se sve usporilo, pa to je strašno bilo, čak sam pomislila da mi život gubi smisao, a majka sam, uf. Odjednom imam ogromnu količinu vremena za sebe i druge. U krizama tipa prve jutarnje kafe, druženja ili poslije jela pojedem jabuku ili pod hitno nešto moram završiti, samo da pobjegnem.Vozim biciklo i pijem vodu puno više nego ranije.
E sad nakon tri mjeseca, kriza je sve manje i manje, od dobrih strana sam osjetila da mogu trčati, a da me pluća ne zabole, dok neka druga poboljšanja baš i ne.
Ono što me plaši jeste da sam i dalje ovisnik, jer sam u ovo vrijeme nepušenja imala par stresnih situacija i jedino što mi je tada zvonilo u glavi jeste "cigara, cigara, cigara". Za sada sam se uspijela oduprijeti, jer imam dva snažna motiva zdravlje i djeca, ali ali
ti si iz njgoreg izasla ...... sad uzmi papir i olovku i stavi sve prednosti kao nepusac i sta su negativne strane kao nepusac .....vidjet ces da je vise prednosti nego negativnosti .....razmisli o svemu , ja sam sebi nakon te liste rekla pa nisi se rodila sa cigarom ......od tada ide sve lakse , manje razmisljam o cigaretama .....bai wrote:Nakon punih dvadeset godina od 1-2 kutije dnevno ne pušim tri mjeseca. Pokušavala četiri puta u nekom drugom životu, ali bezuspješno.
Prva tri dana osjećaj da sam doživjela kliničku smrt i posmatram sebe i svoje kretanje sa drugog kraja sobe, potom se sve usporilo, pa to je strašno bilo, čak sam pomislila da mi život gubi smisao, a majka sam, uf. Odjednom imam ogromnu količinu vremena za sebe i druge. U krizama tipa prve jutarnje kafe, druženja ili poslije jela pojedem jabuku ili pod hitno nešto moram završiti, samo da pobjegnem.Vozim biciklo i pijem vodu puno više nego ranije.
E sad nakon tri mjeseca, kriza je sve manje i manje, od dobrih strana sam osjetila da mogu trčati, a da me pluća ne zabole, dok neka druga poboljšanja baš i ne.
Ono što me plaši jeste da sam i dalje ovisnik, jer sam u ovo vrijeme nepušenja imala par stresnih situacija i jedino što mi je tada zvonilo u glavi jeste "cigara, cigara, cigara". Za sada sam se uspijela oduprijeti, jer imam dva snažna motiva zdravlje i djeca, ali ali
Falashmizlica wrote:zar je već 6.svaka čast
Uvijekshmizlica wrote:gdje je onaj šandiduguje mi čikoladu
Isto je i kod mene. Ali zaključak je da nije teško ne zapaliti.fortaleza wrote:Kod mene prije tjedan dana bilo 7 mjeseci da ne pušim.
Al ne javljam se da se pohvalim već da javim da mi se u zadnjih par dana javila želja da zapalim, ono vuče me.Što se tiče volje i dalje sam isti, cigareta ne dolazi u obzir, al valjda to dolazi s pojavom hladnijih dana pa se više boravi u zatvorenim prostorijama, kafićima i slično gdje je zadimljeno pa se tako javi i želja jer se mali dio nikotina vrati u organizam. Al želja prođe za minutu kad se prisjetim svih negativnih pojava kod cigareta.
Ljudovi, držite se.
pripremi čikoladu iza nove godineshandrprcSA wrote:shmizlo, kako deveras?
ima li neka posebna?shmizlica wrote:pripremi čikoladu iza nove godineshandrprcSA wrote:shmizlo, kako deveras?