Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bang and blame

#5576 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bang and blame »

@bai
Tri po tri mjeseca ... Zacas ce to. Misli na sve, one, pozitivne stvari koje ti je nepusenje donijelo.
:)
Kazem, svaka ti cast :thumbup: Budi ponosna na sebe i istraj do kraja :)
shmizlica

#5577 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

ali, ali ne daj se :) kako god okreneš bolje ti je bez njih :kiss:
bai

#5578 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bai »

Hvala na podršci :) . Pročitala cijelu temu i mogu reći da ste mi učvrstili odluku da prestanem, ali nekako osjećam da me početnička euforija prošla i počela mi je opasno mirisati. Ne smijem zaboraviti da malo po malo lakše i punije dišem, a u džepu odjednom imam više markica...
drug_profi

#5579 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Neces se valjda sada popisati na sav trud?
Nemoj da te prevari misao da mozes kontrolisati pusenje i da ce biti dovoljan samo jedan dim.
Sve sto ti se desava je da ovisnik sad smislja nacin da te navede na svoje.
shandrprcSA

#5580 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

@bizet, u koja si doba? :D :D :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5581 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sabina1 »

bai wrote:Nakon punih dvadeset godina od 1-2 kutije dnevno ne pušim tri mjeseca. Pokušavala četiri puta u nekom drugom životu, ali bezuspješno.
Prva tri dana osjećaj da sam doživjela kliničku smrt i posmatram sebe i svoje kretanje sa drugog kraja sobe, potom se sve usporilo, pa to je strašno bilo, čak sam pomislila da mi život gubi smisao, a majka sam, uf. Odjednom imam ogromnu količinu vremena za sebe i druge. U krizama tipa prve jutarnje kafe, druženja ili poslije jela pojedem jabuku ili pod hitno nešto moram završiti, samo da pobjegnem.Vozim biciklo i pijem vodu puno više nego ranije.
E sad nakon tri mjeseca, kriza je sve manje i manje, od dobrih strana sam osjetila da mogu trčati, a da me pluća ne zabole, dok neka druga poboljšanja baš i ne.
Ono što me plaši jeste da sam i dalje ovisnik, jer sam u ovo vrijeme nepušenja imala par stresnih situacija i jedino što mi je tada zvonilo u glavi jeste "cigara, cigara, cigara". Za sada sam se uspijela oduprijeti, jer imam dva snažna motiva zdravlje i djeca, ali ali
Allan Carr - lako je prestati pušiti - pod hitno nabavite tu knjigu.
Važno je da silno ŽELITE da ne pušite.
Ta knjiga će Vam biti sjajna podrška u bilo kakvim situacijama.

Napravili ste FENOMENALNU stvar - bacili ste cigarete.....
Vrlo bitno je da shvatite da je to nevjerovatno lako...prelagano....

Život bez cigara je zapravo život ;-)

Bravo , odlično , sjajno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pozdrav.
graue_maus

#5582 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

bai wrote:Nakon punih dvadeset godina od 1-2 kutije dnevno ne pušim tri mjeseca. Pokušavala četiri puta u nekom drugom životu, ali bezuspješno.
Prva tri dana osjećaj da sam doživjela kliničku smrt i posmatram sebe i svoje kretanje sa drugog kraja sobe, potom se sve usporilo, pa to je strašno bilo, čak sam pomislila da mi život gubi smisao, a majka sam, uf. Odjednom imam ogromnu količinu vremena za sebe i druge. U krizama tipa prve jutarnje kafe, druženja ili poslije jela pojedem jabuku ili pod hitno nešto moram završiti, samo da pobjegnem.Vozim biciklo i pijem vodu puno više nego ranije.
E sad nakon tri mjeseca, kriza je sve manje i manje, od dobrih strana sam osjetila da mogu trčati, a da me pluća ne zabole, dok neka druga poboljšanja baš i ne.
Ono što me plaši jeste da sam i dalje ovisnik, jer sam u ovo vrijeme nepušenja imala par stresnih situacija i jedino što mi je tada zvonilo u glavi jeste "cigara, cigara, cigara". Za sada sam se uspijela oduprijeti, jer imam dva snažna motiva zdravlje i djeca, ali ali
ti si iz njgoreg izasla ...... sad uzmi papir i olovku i stavi sve prednosti kao nepusac i sta su negativne strane kao nepusac .....vidjet ces da je vise prednosti nego negativnosti .....razmisli o svemu , ja sam sebi nakon te liste rekla pa nisi se rodila sa cigarom ......od tada ide sve lakse , manje razmisljam o cigaretama .....
svjesno uzivaj u lijepom mirisu u stanu , bez smrada cigara ........stavljaj par dana novac za cigarete na stranu ......vidi kako tvoje tjelo dobija energiju i mozes disati punim plucima ........ja imam poznanicu na 4 spratu bez lifta , prije kad bi njoj dosla, prvo jedno otpuhivanje na vratima pa ide sta ima kako si ......sad nema ti scena ......
ja nisam mogla sa knjigom alan kara nista poceti taj stil pisanja mi je dosadan ,brzo sam gubila interes da dalje citam ......
i ja imam preko 20 godina pusackog staza iza sebe ........sad mi kazu nismo mogli zaisliti da ces ti nekad ostaviti cigaru ......vikendom nemam pojma koliko sam pusila , radnim danom kutija i po ........nezamislivo mi bilo da kafu pijem bez cigare ........pa nakon jela jedna , pa nakon posla pa nakon ovog onog nikad kraja .........
budi cvrsta i uspjeces ,trazi neki nacin koji ce ti zgaditi cigaru ......... jer nije ni ukusna , ni zdrava , niti mirise ....... :thumbup: :thumbup:
MeSko Hz

#5583 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MeSko Hz »

Cigare isto sranje ko i alkohol i droga , samo svaka od ovih ovisnosti šteti na svoj način organizmu , nisu džabe zabranjene u vjeri ...
AdnanSA

#5585 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by AdnanSA »

7 dana kako ne pušim a pušio sam od 1-2 kutije dnevno. Nije lako a nije ni teško. Bolje spavam,bolje dišem, više jedem i osjecam olaksanje sto ne moram non stop traziti upaljac i cigare i roviti po dzepovima. Sve u svemu super je stvar sto prestadoh ali da nije lijepo pušiti jeste. Nista bolje nego je zažditi uhh. Ima i ona stara narodna: Ko je pušio pušiče, ko je pio piće a ko je guzio pa prestao nikada neće viśe.
shmizlica

#5586 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

gdje je onaj šandi :zoka: duguje mi čikoladu :oops1:
Iago

#5587 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Iago »

Samo da se upišem, kako sam obećao. 6 mjeseci nepušenja. :-D
shmizlica

#5588 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

zar je već 6. :-D svaka čast :thumbup:
Iago

#5589 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Iago »

shmizlica wrote:zar je već 6. :-D svaka čast :thumbup:
Fala :-D
fortaleza

#5590 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by fortaleza »

Kod mene prije tjedan dana bilo 7 mjeseci da ne pušim.

Al ne javljam se da se pohvalim već da javim da mi se u zadnjih par dana javila želja da zapalim, ono vuče me. :D Što se tiče volje i dalje sam isti, cigareta ne dolazi u obzir, al valjda to dolazi s pojavom hladnijih dana pa se više boravi u zatvorenim prostorijama, kafićima i slično gdje je zadimljeno pa se tako javi i želja jer se mali dio nikotina vrati u organizam. Al želja prođe za minutu kad se prisjetim svih negativnih pojava kod cigareta.

Ljudovi, držite se. :thumbup:
shandrprcSA

#5591 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlica wrote:gdje je onaj šandi :zoka: duguje mi čikoladu :oops1:
Uvijek :D
Iago

#5592 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Iago »

fortaleza wrote:Kod mene prije tjedan dana bilo 7 mjeseci da ne pušim.

Al ne javljam se da se pohvalim već da javim da mi se u zadnjih par dana javila želja da zapalim, ono vuče me. :D Što se tiče volje i dalje sam isti, cigareta ne dolazi u obzir, al valjda to dolazi s pojavom hladnijih dana pa se više boravi u zatvorenim prostorijama, kafićima i slično gdje je zadimljeno pa se tako javi i želja jer se mali dio nikotina vrati u organizam. Al želja prođe za minutu kad se prisjetim svih negativnih pojava kod cigareta.

Ljudovi, držite se. :thumbup:
Isto je i kod mene. Ali zaključak je da nije teško ne zapaliti.
Big Ang

#5593 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Big Ang »

Druga godina nepušenja. :diva:
pashasolidni

#5594 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pashasolidni »

...
ete

#5595 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ete »

Napravio zeni dijete. Ona radi trudnoce preslata pusti cigare. Jako pouzdan metod :D
shandrprcSA

#5596 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shandrprcSA »

shmizlo, kako deveras? :D
pashasolidni

#5597 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pashasolidni »

metar :( :D
shmizlica

#5598 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

shandrprcSA wrote:shmizlo, kako deveras? :D