isla sam jednog hastu obici pa bas osjetih dobro vrelinu mada sam isla autom ...al nejse...evo me kuci i sad valja malo oko iftara se pozabavitiBHF_Manijak wrote:We alejkumu selam...Allah olaksa post,pa se toliko i ne osjeti vrucina,bilo u kuci bilo vaniimmuno wrote:Selam postaci tiho ovdje pravo a kako i nece na ovoj vrucini...jos malo
Ramazan, opet ;)
-
immuno
#5576 Re: Ramazan, opet ;)
- BHF_Manijak
#5577 Re: Ramazan, opet ;)
We alejkumu selam o vrli Plemboplemba wrote:ko o cemu vec postaci o hrani![]()
selam, kako ste
- elizabeth a
#5578 Re: Ramazan, opet ;)
Selam, plembaplemba wrote:ko o cemu vec postaci o hrani![]()
selam, kako ste
Vala baš, ranije počeli o hrani
Još dva sata
-
El_comadante
#5579 Re: Ramazan, opet ;)
a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.
- plemba
#5580 Re: Ramazan, opet ;)
manijace, veceras kombinacija domace kuhinje /supa/ i pitare/sjeckani burek sa zeljinog stadiona i malo krompiruse/
pa đe si ti elizabeth, kako si?
- BHF_Manijak
#5581 Re: Ramazan, opet ;)
Muski se Hloptom bave,posebno za vikend,utakmica na sve straneEl_comadante wrote:a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.
@Plembo,eh tu ti je extra pita
- elizabeth a
#5582 Re: Ramazan, opet ;)
Evo me, plemba, mašalah, ne žalim seplemba wrote:manijace, veceras kombinacija domace kuhinje /supa/ i pitare/sjeckani burek sa zeljinog stadiona i malo krompiruse/![]()
@manijak: i mi žeMske volimo Hloptu
- plemba
#5583 Re: Ramazan, opet ;)
znam, cesto se hranim kod njih... blizu su mi pravo... najbolja pita u gradu (osim zeljanice, ta je bolja na carsiji u sač-u)BHF_Manijak wrote:Muski se Hloptom bave,posebno za vikend,utakmica na sve straneEl_comadante wrote:a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.![]()
@Plembo,eh tu ti je extra pita![]()
Jest da ja ne volim sjeckani burek,ali ostale pite su im extra...
- BHF_Manijak
#5584 Re: Ramazan, opet ;)
Mashallah,vidis nisam to znaoelizabeth a wrote:Evo me, plemba, mašalah, ne žalim seplemba wrote:manijace, veceras kombinacija domace kuhinje /supa/ i pitare/sjeckani burek sa zeljinog stadiona i malo krompiruse/![]()
pa đe si ti elizabeth, kako si?![]()
![]()
@manijak: i mi žeMske volimo Hloptu
@Plembo,meni je bolja u MM-u ,a tek u Bosni....mmmm
- BHF_Manijak
#5585 Re: Ramazan, opet ;)
Imat cu se kad iza 45-te za stomk drzati...A dotad,samo nke hrska,pa kako god...I nek je onako,mesnatolilla wrote:Misliš od tikve (i to mlade jer kad se napravi od starije, tikvenica bude slatkabijela wrote:ko voli pitu od bundeve, bujrum meni na iftar,
dođite i pojedite sve da ja ne moram jesti tu piticu) Eh da si mi bliže, to je jedina pita koju volim
onako kako to opisaše ružmarina i black, još samo malo puterom pomastiš i onda ona hruska
![]()
Kod nas se od bundeve pravi slatko
Vid' onog Manijaka, gradskog djeteta, kad ti počnu problemi sa imunitetom, ostavit ćeš ti taj ponfrit i prženu hranu
- BHF_Manijak
#5586 Re: Ramazan, opet ;)
Toga me i jeste strah u buducnosti...Da se ne pocnem "daviti" tim travama,a u sebi kontati i zamisljati socnu sniclu i pomfrit kao prilog 
-
neretvanac
#5587 Re: Ramazan, opet ;)
Jel se desava vama koji postite da pregladnite?
Meni je tako svaki put za iftarom, tj. pocnem jesti, supu il nesto, par zalogaja i stomak mi je vec pun, ne mogu vise nista...
Dan poslije toga me hvata pravo slabost,vrtoglavica...
Valjda je malo i do vrucine, nije lahko po 42-43 u hladu jesti obilno...
Meni je tako svaki put za iftarom, tj. pocnem jesti, supu il nesto, par zalogaja i stomak mi je vec pun, ne mogu vise nista...
- kolega
#5588 Re: Ramazan, opet ;)
ne znam šta bih ti reko brate, onako malo štedim energiju pa se previše ne ogladni ... znaš iz fizike za 7. razred da se spominje zakon o očuvanju energije 
- BHF_Manijak
#5589 Re: Ramazan, opet ;)
Ja fakat malo jedems kroz,ali hvala Allahu nemam nikakvih problema,tj nemamantanja,vrtoglavice i sl,a za iftar jedem cak manje nego li izvan ramazananeretvanac wrote:Jel se desava vama koji postite da pregladnite?
-
neretvanac
#5590 Re: Ramazan, opet ;)
Ma ja ne mogu mirovat.kolega wrote:ne znam šta bih ti reko brate, onako malo štedim energiju pa se previše ne ogladni ... znaš iz fizike za 7. razred da se spominje zakon o očuvanju energije
Kupanje na Neretvi, hodanje po gradu...
I opet ne ogladnim, vec "pregladnim", tj.kad dodje iftar, nista skoro ne mogu jesti.
- kolega
#5591 Re: Ramazan, opet ;)
mašAllah, momak u razvoju, neka samo se ti hrani, ima vakta dovoljno od iftara do sehura 
- cat lover
#5592 Re: Ramazan, opet ;)
čekajući iftar
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#5593 Re: Ramazan, opet ;)
Sto se mene i mojih "mudrosti" tice ja sam u samoiniciranom procesu odvikavanja od forumanja i "mudrovanja"... za to vrijeme u zelji da ipak skupljam svoje misli na jednom mjestu, a da budu dostupne svima, poceo sam pisati "pozitiva" blog.BHF_Manijak wrote:Cekam sve ne bi li dusu otvorili Arzuhal i Bijela,BigBoy,ali sute...u njima tinja velika mudrost![]()
Svasta tako covjeku u zivotu dodje i prodje a meni kao da su se neki tmurni oblaci nadvili iznad glave, ali nastojim biti optimista i pozitivan. Sa vjerom u Svemoguceg, nista nije nemoguce pa ce, ako Bog da, biti i bolje.
Jos malo pa ce iftar... da nam svima bude u slast i da nam Svemoguci ukabuli nas danasanji post.
- Irish
#5594 Re: Ramazan, opet ;)
a uČkurušu???
Selam dobri ppl
Jao kako sam se ja zanijela maloprije..ne merete bilivat
svee, zavrsila, servirala, napravila kahvu, cedevitu....i sjela cekam onih 46....i hairlija (Bog mu dao), i ja...ne zna se ko je s pameti vise skrenuo
i cekam tako...kad osjetim, nesto mi presvijetlo,ugrijalo, zrake sunca po stolu....sve mi nesto
kad ja bolje u sat....ono 6,46
i uredno sve vratila u serpe i cinije da se ne hladi
eheto, da znate s kim imate posla

Selam dobri ppl
Jao kako sam se ja zanijela maloprije..ne merete bilivat
i cekam tako...kad osjetim, nesto mi presvijetlo,ugrijalo, zrake sunca po stolu....sve mi nesto
i uredno sve vratila u serpe i cinije da se ne hladi
eheto, da znate s kim imate posla
- Irish
#5595 Re: Ramazan, opet ;)
ja vazda takoarzuhal wrote: Evo i ja skontah da ću, haman, za iftara prvo kahvu i cigaru..kasnije nekda jelo..
osim kad ne uranim
-
neretvanac
#5596 Re: Ramazan, opet ;)
Irish wrote:a uČkurušu???
![]()
Selam dobri ppl![]()
Jao kako sam se ja zanijela maloprije..ne merete bilivatsvee, zavrsila, servirala, napravila kahvu, cedevitu....i sjela cekam onih 46....i hairlija (Bog mu dao), i ja...ne zna se ko je s pameti vise skrenuo
![]()
i cekam tako...kad osjetim, nesto mi presvijetlo,ugrijalo, zrake sunca po stolu....sve mi nestokad ja bolje u sat....ono 6,46
![]()
![]()
i uredno sve vratila u serpe i cinije da se ne hladi![]()
eheto, da znate s kim imate posla![]()
- kolega
#5597 Re: Ramazan, opet ;)
@ajrišhanma, da te Allah nagradi 
evo jedna za tebe i hairliju ti u tebe
evo jedna za tebe i hairliju ti u tebe
- BHF_Manijak
#5598 Re: Ramazan, opet ;)
Deder ti nama link blogaBig Boy wrote:Sto se mene i mojih "mudrosti" tice ja sam u samoiniciranom procesu odvikavanja od forumanja i "mudrovanja"... za to vrijeme u zelji da ipak skupljam svoje misli na jednom mjestu, a da budu dostupne svima, poceo sam pisati "pozitiva" blog.BHF_Manijak wrote:Cekam sve ne bi li dusu otvorili Arzuhal i Bijela,BigBoy,ali sute...u njima tinja velika mudrost![]()
![]()
Svasta tako covjeku u zivotu dodje i prodje a meni kao da su se neki tmurni oblaci nadvili iznad glave, ali nastojim biti optimista i pozitivan. Sa vjerom u Svemoguceg, nista nije nemoguce pa ce, ako Bog da, biti i bolje.
Jos malo pa ce iftar... da nam svima bude u slast i da nam Svemoguci ukabuli nas danasanji post.
@Irish,ne zamjerimo ti,desava se i najboljim
- wewa
#5599 Re: Ramazan, opet ;)
ooooooooooo, dusa draga...Irish wrote:a uČkurušu???
![]()
Selam dobri ppl![]()
Jao kako sam se ja zanijela maloprije..ne merete bilivatsvee, zavrsila, servirala, napravila kahvu, cedevitu....i sjela cekam onih 46....i hairlija (Bog mu dao), i ja...ne zna se ko je s pameti vise skrenuo
![]()
i cekam tako...kad osjetim, nesto mi presvijetlo,ugrijalo, zrake sunca po stolu....sve mi nestokad ja bolje u sat....ono 6,46
![]()
![]()
i uredno sve vratila u serpe i cinije da se ne hladi![]()
eheto, da znate s kim imate posla![]()
sutra ce biti lakse, radni je dan, pa nema saMse da fulis
- Irish
#5600 Re: Ramazan, opet ;)
a moraju bitiBHF_Manijak wrote:Muski se Hloptom bave,posebno za vikend,utakmica na sve straneEl_comadante wrote:a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.![]()
@Plembo,eh tu ti je extra pita![]()
Jest da ja ne volim sjeckani burek,ali ostale pite su im extra...