Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
immuno

#5576 Re: Ramazan, opet ;)

Post by immuno »

BHF_Manijak wrote:
immuno wrote:Selam postaci tiho ovdje pravo a kako i nece na ovoj vrucini...jos malo
We alejkumu selam...Allah olaksa post,pa se toliko i ne osjeti vrucina,bilo u kuci bilo vani :thumbup:
isla sam jednog hastu obici pa bas osjetih dobro vrelinu mada sam isla autom ...al nejse...evo me kuci i sad valja malo oko iftara se pozabaviti
BHF_Manijak

#5577 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

plemba wrote:ko o cemu vec postaci o hrani :D

selam, kako ste
We alejkumu selam o vrli Plembo :mrgreen: Sta je veceras na repertoaru,VF ili domaca kuhinja?! :mrgreen:
elizabeth a

#5578 Re: Ramazan, opet ;)

Post by elizabeth a »

plemba wrote:ko o cemu vec postaci o hrani :D

selam, kako ste
Selam, plemba :D

Vala baš, ranije počeli o hrani :roll: :D

Još dva sata :D
El_comadante

#5579 Re: Ramazan, opet ;)

Post by El_comadante »

a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.
plemba

#5580 Re: Ramazan, opet ;)

Post by plemba »

manijace, veceras kombinacija domace kuhinje /supa/ i pitare/sjeckani burek sa zeljinog stadiona i malo krompiruse/ :D

pa đe si ti elizabeth, kako si?
BHF_Manijak

#5581 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

El_comadante wrote:a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.
Muski se Hloptom bave,posebno za vikend,utakmica na sve strane :mrgreen:

@Plembo,eh tu ti je extra pita :thumbup: :mrgreen: Jest da ja ne volim sjeckani burek,ali ostale pite su im extra... :)
elizabeth a

#5582 Re: Ramazan, opet ;)

Post by elizabeth a »

plemba wrote:manijace, veceras kombinacija domace kuhinje /supa/ i pitare/sjeckani burek sa zeljinog stadiona i malo krompiruse/ :D

Evo me, plemba, mašalah, ne žalim se ;-) :D

@manijak: i mi žeMske volimo Hloptu :oops:
plemba

#5583 Re: Ramazan, opet ;)

Post by plemba »

BHF_Manijak wrote:
El_comadante wrote:a šta postaći rade zanimljivo dok poste? ja naprimjer čitam knjige a uzmem i Tefsir od Ibn Kesira pa malo pogledam.

@Plembo,eh tu ti je extra pita :thumbup: :mrgreen: Jest da ja ne volim sjeckani burek,ali ostale pite su im extra... :)
znam, cesto se hranim kod njih... blizu su mi pravo... najbolja pita u gradu (osim zeljanice, ta je bolja na carsiji u sač-u)
BHF_Manijak

#5584 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

elizabeth a wrote:
plemba wrote:manijace, veceras kombinacija domace kuhinje /supa/ i pitare/sjeckani burek sa zeljinog stadiona i malo krompiruse/ :D

Evo me, plemba, mašalah, ne žalim se ;-) :D

@manijak: i mi žeMske volimo Hloptu :oops:
Mashallah,vidis nisam to znao :thumbup: :)

@Plembo,meni je bolja u MM-u ,a tek u Bosni....mmmm :mrgreen:
BHF_Manijak

#5585 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

lilla wrote:
bijela wrote:ko voli pitu od bundeve, bujrum meni na iftar,
dođite i pojedite sve da ja ne moram jesti tu piticu :roll:
Misliš od tikve (i to mlade jer kad se napravi od starije, tikvenica bude slatka ;-)) Eh da si mi bliže, to je jedina pita koju volim :-D onako kako to opisaše ružmarina i black, još samo malo puterom pomastiš i onda ona hruska :thumbup:

Kod nas se od bundeve pravi slatko :-D

Vid' onog Manijaka, gradskog djeteta, kad ti počnu problemi sa imunitetom, ostavit ćeš ti taj ponfrit i prženu hranu :D
Imat cu se kad iza 45-te za stomk drzati...A dotad,samo nke hrska,pa kako god...I nek je onako,mesnato :mrgreen:
BHF_Manijak

#5586 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Toga me i jeste strah u buducnosti...Da se ne pocnem "daviti" tim travama,a u sebi kontati i zamisljati socnu sniclu i pomfrit kao prilog :mrgreen:
neretvanac

#5587 Re: Ramazan, opet ;)

Post by neretvanac »

Jel se desava vama koji postite da pregladnite?
Meni je tako svaki put za iftarom, tj. pocnem jesti, supu il nesto, par zalogaja i stomak mi je vec pun, ne mogu vise nista...
Dan poslije toga me hvata pravo slabost,vrtoglavica...
Valjda je malo i do vrucine, nije lahko po 42-43 u hladu jesti obilno...
kolega

#5588 Re: Ramazan, opet ;)

Post by kolega »

ne znam šta bih ti reko brate, onako malo štedim energiju pa se previše ne ogladni ... znaš iz fizike za 7. razred da se spominje zakon o očuvanju energije :D
BHF_Manijak

#5589 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

neretvanac wrote:Jel se desava vama koji postite da pregladnite?
Meni je tako svaki put za iftarom, tj. pocnem jesti, supu il nesto, par zalogaja i stomak mi je vec pun, ne mogu vise nista...
Dan poslije toga me hvata pravo slabost,vrtoglavica...
Valjda je malo i do vrucine, nije lahko po 42-43 u hladu jesti obilno...
Ja fakat malo jedems kroz,ali hvala Allahu nemam nikakvih problema,tj nemamantanja,vrtoglavice i sl,a za iftar jedem cak manje nego li izvan ramazana :)
neretvanac

#5590 Re: Ramazan, opet ;)

Post by neretvanac »

kolega wrote:ne znam šta bih ti reko brate, onako malo štedim energiju pa se previše ne ogladni ... znaš iz fizike za 7. razred da se spominje zakon o očuvanju energije :D
Ma ja ne mogu mirovat.
Kupanje na Neretvi, hodanje po gradu...
I opet ne ogladnim, vec "pregladnim", tj.kad dodje iftar, nista skoro ne mogu jesti.
kolega

#5591 Re: Ramazan, opet ;)

Post by kolega »

mašAllah, momak u razvoju, neka samo se ti hrani, ima vakta dovoljno od iftara do sehura :D
cat lover

#5592 Re: Ramazan, opet ;)

Post by cat lover »

čekajući iftar :D
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#5593 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

BHF_Manijak wrote:Cekam sve ne bi li dusu otvorili Arzuhal i Bijela,BigBoy,ali sute...u njima tinja velika mudrost :thumbup: :mrgreen:
Sto se mene i mojih "mudrosti" tice ja sam u samoiniciranom procesu odvikavanja od forumanja i "mudrovanja"... za to vrijeme u zelji da ipak skupljam svoje misli na jednom mjestu, a da budu dostupne svima, poceo sam pisati "pozitiva" blog. :mrgreen:

Svasta tako covjeku u zivotu dodje i prodje a meni kao da su se neki tmurni oblaci nadvili iznad glave, ali nastojim biti optimista i pozitivan. Sa vjerom u Svemoguceg, nista nije nemoguce pa ce, ako Bog da, biti i bolje. ;-)

Jos malo pa ce iftar... da nam svima bude u slast i da nam Svemoguci ukabuli nas danasanji post.
Irish

#5594 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

a uČkurušu???
:D

Selam dobri ppl :)

Jao kako sam se ja zanijela maloprije..ne merete bilivat :-) svee, zavrsila, servirala, napravila kahvu, cedevitu....i sjela cekam onih 46....i hairlija (Bog mu dao), i ja...ne zna se ko je s pameti vise skrenuo :lol:
i cekam tako...kad osjetim, nesto mi presvijetlo,ugrijalo, zrake sunca po stolu....sve mi nesto :roll: kad ja bolje u sat....ono 6,46 :lol: :lol:
i uredno sve vratila u serpe i cinije da se ne hladi :roll:

eheto, da znate s kim imate posla :lol: :lol:
Irish

#5595 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

arzuhal wrote: Evo i ja skontah da ću, haman, za iftara prvo kahvu i cigaru..kasnije nekda jelo.. 8-)
ja vazda tako :D
osim kad ne uranim :roll:
neretvanac

#5596 Re: Ramazan, opet ;)

Post by neretvanac »

Irish wrote:a uČkurušu???

Jao kako sam se ja zanijela maloprije..ne merete bilivat :-) svee, zavrsila, servirala, napravila kahvu, cedevitu....i sjela cekam onih 46....i hairlija (Bog mu dao), i ja...ne zna se ko je s pameti vise skrenuo :lol:
i cekam tako...kad osjetim, nesto mi presvijetlo,ugrijalo, zrake sunca po stolu....sve mi nesto :roll: kad ja bolje u sat....ono 6,46 :lol: :lol:

:D :D :D
kolega

#5597 Re: Ramazan, opet ;)

Post by kolega »

@ajrišhanma, da te Allah nagradi :)

evo jedna za tebe i hairliju ti u tebe :)

BHF_Manijak

#5598 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Big Boy wrote:
BHF_Manijak wrote:Cekam sve ne bi li dusu otvorili Arzuhal i Bijela,BigBoy,ali sute...u njima tinja velika mudrost :thumbup: :mrgreen:
Sto se mene i mojih "mudrosti" tice ja sam u samoiniciranom procesu odvikavanja od forumanja i "mudrovanja"... za to vrijeme u zelji da ipak skupljam svoje misli na jednom mjestu, a da budu dostupne svima, poceo sam pisati "pozitiva" blog. :mrgreen:

Svasta tako covjeku u zivotu dodje i prodje a meni kao da su se neki tmurni oblaci nadvili iznad glave, ali nastojim biti optimista i pozitivan. Sa vjerom u Svemoguceg, nista nije nemoguce pa ce, ako Bog da, biti i bolje. ;-)

Jos malo pa ce iftar... da nam svima bude u slast i da nam Svemoguci ukabuli nas danasanji post.
Deder ti nama link bloga :) Nego,dokle si sa pisanjem knjige,mislim da si ti trebao izdati knjigu neku prosle godine,ili je to samo ideja bila?! :)

@Irish,ne zamjerimo ti,desava se i najboljim :lol: :thumbup:
wewa

#5599 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

Irish wrote:a uČkurušu???

ooooooooooo, dusa draga... :-) :lol:
sutra ce biti lakse, radni je dan, pa nema saMse da fulis :D
Irish

#5600 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Irish »

BHF_Manijak wrote:

a moraju biti :-) zaleććeo bi se ko bi rekao da nije :lol: :lol:
Locked