Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- frameni
#5576 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ljudi su, i ja među njima, skloni dimu i pepelu. Vatre se boje, jer zasljepljuje vid i opeče prste. Ljudi se, i ja među njima, prihvataju istraživanja nabora na ljusci. Jezgro ne diraju, jer je izvan domašaja. A jezgro se može vidjeti tek kada se razbije ljuska. Nije lako da čovek iskida srce kako bi ljudi vidjeli šta je u njemu. To je samoća, gospodarice moja, to je tuga."
Khalil Gibran
Khalil Gibran
- Čudna sorta
#5577 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Najljepša je bila ona snaga koju je probudila ta ljubav, ona radosna želja da živim, da se borim i da se bacim u vatru zbog nje. Moći dati sebe u zamjenu za jedan trenutak, moći žrtvovati godine za osmijeh jedne žene, to je sreća. I to nisam izgubio." Herman Hesse
"Neću da joj pomognem, neka se otkrije sama, to je i smisao ove igre u kojoj se uspostavlja naš odnos. Pomalo sam nadmoćan, jer vidim da se ne brani, ali osjećam da nije slučajno stala na moj put: nešto će se desiti među nama. Čini mi se da to znamo i ona i ja, tražimo se i čekamo. I uvijek sve odgađamo, kao u strahu od rješenja. Ovako je mogućnost, cvjetanje, prostranstvo želje. Sve je tu moguće, sve je pred nama."
"Neću da joj pomognem, neka se otkrije sama, to je i smisao ove igre u kojoj se uspostavlja naš odnos. Pomalo sam nadmoćan, jer vidim da se ne brani, ali osjećam da nije slučajno stala na moj put: nešto će se desiti među nama. Čini mi se da to znamo i ona i ja, tražimo se i čekamo. I uvijek sve odgađamo, kao u strahu od rješenja. Ovako je mogućnost, cvjetanje, prostranstvo želje. Sve je tu moguće, sve je pred nama."
-
sophieEl
#5578 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Two roads diverged in a wood, and I -
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.”
— Robert Frost
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.”
— Robert Frost
-
sophieEl
#5579 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“You can’t get much done in life
if you only work on days when you feel good.”
— Jerry West
if you only work on days when you feel good.”
— Jerry West
- ronnie
#5580 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nobody made a greater mistake than he who did nothing because he could only do a little.
Edmund Burke
Edmund Burke
- Zatamnjena stakla
#5581 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"evo mene evo mene ovdje sam" KGV
- frameni
#5582 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Cijeli život provedemo želeći da nešto dostignemo, slijedeći snove, verujući da ćemo kad to dobijemo postati sretni. Ali, nije tako. Život je u putu, ne na kraju. Nije važno koliko je lijepo, produhovljeno je ono čemu težimo. Posljednja stanica je smrt, ako ne umijemo da budemo sretni, da budemo bolji, da budemo onakvi kakvi želimo da budemo u putu, nećemo to postići ni na kraju. Život je prepun blaga za kojim ljudi jure, to su sve one stvari za koje oni vjeruju da će im donijeti sreću, a za koje se uglavnom ispostavi da su varke i ponekad kad dostigne ono za čim je toliko žudio, čovjek se zatekne samo s prazninom u rukama."
Horhe Molist
Horhe Molist
- Afanasi_94
#5583 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ljudi koji puno govore o ljudima loše, ostare od svoje zloće, a ljudi koji radije govore o idejama i o stvarima, ostanu večito mladi: jer čovek, kuhajući otrov, uvek otruje najprije sebe samog. - Jovan Dučić
- ronnie
#5584 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Joy is what happens to us when we allow ourselves to recognize how good things really are."
Marianne Williamson
Marianne Williamson
-
Mutivoda
#5585 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije mogao iznenaditi grubošću i uvijek sam je očekivao, a svako me mogao pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac."
Meša Selimović
“I don’t know, but it’s so painful to think, and tell me, what did thinking ever do for me, to what great place did thinking ever bring me? I think and think and think, I’ve thought myself out of happiness one million times, but never once into it.”
Jonathan Safran Foer; Extremely Loud & Incredibly Close
Meša Selimović
“I don’t know, but it’s so painful to think, and tell me, what did thinking ever do for me, to what great place did thinking ever bring me? I think and think and think, I’ve thought myself out of happiness one million times, but never once into it.”
Jonathan Safran Foer; Extremely Loud & Incredibly Close
- Memory
#5586 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Bog nam ne šalje očaj da bi nas ubio, već da bi nov život u nama probudio."
Herman Hesse
Herman Hesse
- Anestezija
#5587 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Ti ne znaš da put od tebe do mene nije isto što i put od mene do tebe.” Mak Dizdar
- Aurelia Bronski
#5588 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Jesi li čitala ili čula za Nadeždu Mandeljštam i njenu knjigu 'Strah i nada'?"
"To je nešto o Rusiji? Zašto?"
"Moja se knjiga zove 'Strah bez nade'."
"O čemu je?"
"Nešto o Americi."
Dario Dzamonja
"To je nešto o Rusiji? Zašto?"
"Moja se knjiga zove 'Strah bez nade'."
"O čemu je?"
"Nešto o Americi."
Dario Dzamonja
- Bansuri
#5589 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
A great fire burns within me, but no one stops to warm themselves at it, and passers-by only see a wisp of smoke.
When I have a terrible need of - shall I say the word - religion, then I go out and paint the stars.
v. van gogh
When I have a terrible need of - shall I say the word - religion, then I go out and paint the stars.
v. van gogh
- Memory
#5590 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
“Every man has his secret sorrows which the world knows not; and often times we call a man cold when he is only sad.”
Henry Wadsworth Longfellow
Henry Wadsworth Longfellow
-
obala
#5591 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne, ne lazem kada kazem da te imam.....imam te, iako te nemam...na mjestu tako duboko skrivenom u meni, da nekad ni sama ne mogu do tebe.."
- Ljuska_u_BaklaFi
#5592 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Sumorni neki dani. Sad je dobro imati prijatelja, jednostavnog, vedrog, veselog, lekovitog. Da nas nauči šta je važno a šta nevažno u životu. Da nas lupi šakom po ramenu i da od tog udarca ozdravimo." Duško Radović
Tuzne zene imaju najljepsi osmijeh. One se smiju da prikriju tugu. A to niko ne zna. I taj osmijeh je skoro uvijek ljepsi, jer je u njega ulozen veliki trud....
Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu...Svakome se primeti gde je šav ......... nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani .......... iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane........ D. Radović
Tuzne zene imaju najljepsi osmijeh. One se smiju da prikriju tugu. A to niko ne zna. I taj osmijeh je skoro uvijek ljepsi, jer je u njega ulozen veliki trud....
Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu...Svakome se primeti gde je šav ......... nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani .......... iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane........ D. Radović
- Ljuska_u_BaklaFi
#5593 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I mogu ti reći........ kad si konj uopšte ti nije važno da budeš baš prvi....... To je uvek važno samo onom što te jaše.
Antić
Antić
-
foxy13
#5594 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Sumorni neki dani. Sad je dobro imati prijatelja, jednostavnog, vedrog, veselog, lekovitog. Da nas nauči šta je važno a šta nevažno u životu. Da nas lupi šakom po ramenu i da od tog udarca ozdravimo." Duško Radović
-
hazbi
#5595 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
U našem selu nema više ljudoždera-sinoć smo pojeli posljednjeg
- Zatamnjena stakla
#5596 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ne vjerujem ne vjerujem to što vidim to što čujem"
-
cecapevacica
- Memory
#5598 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Ona ne postoji, ne, nije umrla za sve, nego samo za mene."
Memory
Memory
- KPNCTNJAH
#5599 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Pravda je kao zdravlje, misliš o njoj kad je nema, i zaista je neodređena, ali je možda najviše želja da se udavi nepravda, a ona je vrlo određena. Svaka nepravda je jednaka, a čovjeku se čini da je najveća koja je njemu učinjena. A ako mu se čini, onda i jeste tako, jer se ne može misliti tuđom glavom." ~ Meša Selimović
-----
"Ne otvaraj dušu na vjetrometini. Ne puštaj svakoga blizu sebe. Prehladićeš emocije, a one se teško i sporo liječe. Istrošićeš snagu. Iscrpićeš i zadnji atom dobrote.. Pa kad dodju oni koji vrijede, nećeš imati šta da im daš.."
----
Experience is simply the name we give our mistakes.
-----
"Ne otvaraj dušu na vjetrometini. Ne puštaj svakoga blizu sebe. Prehladićeš emocije, a one se teško i sporo liječe. Istrošićeš snagu. Iscrpićeš i zadnji atom dobrote.. Pa kad dodju oni koji vrijede, nećeš imati šta da im daš.."
----
Experience is simply the name we give our mistakes.
Last edited by KPNCTNJAH on 29/01/2014 23:57, edited 1 time in total.
- Zatamnjena stakla
#5600 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"Oko mene propalice a samo ja provalnik"