Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oldtajmer

#5576 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by oldtajmer »

pade mi na pamet sad, kada su ovi moji iz dijaspore prvi put dosli u sarajevo nakon rata,tamo nekad 99-te mozda i taxista im sa aerodroma do carsije uzeo nekih 40 KM ,hebo mater da se bas nista nije promijenilo za skoro dvadeset godina :D
jasmind

#5577 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jasmind »

insaneinthebrain wrote:a ljubi ga majka, sve bijeda i sirotinja. ono se mora povuci iz grada za vrijeme spice :zzzz:
Taksi je previše jeftin i koristi ga i ko treba i ko ne treba. Ovaj grad ima više od 200.000 vozila i ne može da izdrži. Mi smo prisiljeni da se tokom jutra i poslijepodne povučemo iz grada kako ne bismo stvarali saobraćajne čepove. Mislim da ljudi koji bi se trebali brinuti o funkcionisanju gradskog prijevoza namjerno dozvoljavaju pad cijena u taksi službama kako bi dodatno urušili gradski saobraćaj, na što smo ukazivali više puta
https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /170704078
Gledaj ti gospode. Koji je to mentalitet, smatra da ima pravo na neku diskriminaciju, da su oni neki luksuz. Vi ste forma javnog prevoza.
supercali

#5578 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Meni je najjaca recenica koristi ga i ko treba i ko ne treba
drndalo

#5579 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

supercali wrote:Meni je najjaca recenica koristi ga i ko treba i ko ne treba
Pa dobro istina je to, jedino im fali nastavak recenice:"Bavi se njime (taxi prevozom) i ko treba i ko ne treba"... :evil:
peepeep

#5580 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by peepeep »

Gladnim guzicama ne odgovara što ljudi nekada uzimaju kraće vožnje a očito im sada više ne odgovara ni trenutna tarifa. Da je bogdom sve go turista da mu može od aerodroma do čaršije naplatiti 100 kermica, onda bi sve bilo dobro.
Neka ih bude stid i sram.
JThomas

#5581 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

i to ti kaže predsjednik udruženja u zvaničnom obraćanju.
supercali

#5582 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by supercali »

Al jos ne mogu da shvatim recenicu i ko treba i ko ne treba
Sta on zna kome treba a kome ne
Jel to po duzini rute ili po cemu?
Edin H.

#5583 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Kako sada odluciti da li sam zasluzio da se vozim taksijem ili ne? :?
burekodsira

#5584 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by burekodsira »

pošto je otprilike od nedžarića do termi/ilidže?
peepeep

#5585 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by peepeep »

ma šaš ti vid ti glove
haveru da znaš kakvu sam pichku viđo neki dan
sjoj ja je vozim a ona oce da pusi a ja dobar necu mala pjana si neces ba ja posten

bolje se upitati ko je za volanom nego ko je na zadnjem sjedistu
Bijeli look

#5586 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bijeli look »

Skroz rijetko koristim usluge taxija, pa valjda zato i nisam imao negativna iskustva. Najgore je od prosle godine, zaustavljam taxi, sivi ford focus karavan, vidim da apsolutno nema nikakve naljepnice niti TA tablice, samo Taxi zuta reklama na krovu..Kad sam sve to ustanovio, odmahujem mu rukom i ulazim u slj. Taxi, koji se potrefio odmah iza. Vozili smo dobar dio puta uporedo sa spomenutim likom, kockasta glava, krkan osisan na celavo, jeb'o nam je od do neprestano cijelim tim putem, gestkulirao, svasta nesto... Rado bi se i fizicki obracunao, a sve zato sto mu nisam htio uci u nelegalno vozilo.. :roll:
Saka

#5587 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Meni su ti nelegalni drazi od ovih "legalnih". U biti su kod nas sve divljaci, na jedan ili drugi nacin. Ovi "legalni" odbijaju voznje, ne pale taksimetar, zavrcu, ne izdaju racune, normalno da ces onda uci u divljaka jer on bar hoce da vozi.

Neki dan pitam na standu Ilidza gdje stoji bar 10 auta moze li do aerodroma, kaze pitaj onog zadnjeg. U zadnjem naravno nema nikoga, samo u prvom i drugom. Pitam drugog hoces li ti da me vozis do aerodroma on me ignorise, bulji naprijed kao da me ne cuje. Reko sad cu nazvati centralu da vas prijavim, jebe se njemu. Nazovem 1515 i kazem nece da me voze sa standa, da mi posalju nekoga. Dispeceru puca kurac za to i samo kaze nista sad, probajte kasnije. Onda nazovem Zuti, dodje divljak bez oznaka i normala me odvuce, 4.2KM, ostavim mu 5 i sve OK. Znaci Sarajevo taxi je kriminalna organizacija i vazda cu podrzavati divljake dok su oni takvi.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5588 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by japin_mutapi »

dobra fora :thumbup: :bih:
nazoves zuti ili crveni i narucis vozilo na stand sa taxija

taman im tako i treba
ultima_palabra

#5589 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Saka wrote:Meni su ti nelegalni drazi od ovih "legalnih". U biti su kod nas sve divljaci, na jedan ili drugi nacin. Ovi "legalni" odbijaju voznje, ne pale taksimetar, zavrcu, ne izdaju racune, normalno da ces onda uci u divljaka jer on bar hoce da vozi.

Neki dan pitam na standu Ilidza gdje stoji bar 10 auta moze li do aerodroma, kaze pitaj onog zadnjeg. U zadnjem naravno nema nikoga, samo u prvom i drugom. Pitam drugog hoces li ti da me vozis do aerodroma on me ignorise, bulji naprijed kao da me ne cuje. Reko sad cu nazvati centralu da vas prijavim, jebe se njemu. Nazovem 1515 i kazem nece da me voze sa standa, da mi posalju nekoga. Dispeceru puca kurac za to i samo kaze nista sad, probajte kasnije. Onda nazovem Zuti, dodje divljak bez oznaka i normala me odvuce, 4.2KM, ostavim mu 5 i sve OK. Znaci Sarajevo taxi je kriminalna organizacija i vazda cu podrzavati divljake dok su oni takvi.
:thumbup:
peepeep

#5590 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by peepeep »

japin_mutapi wrote:dobra fora :thumbup: :bih:
nazoves zuti ili crveni i narucis vozilo na stand sa taxija

taman im tako i treba
Mislim da ima i 1516, Samir i Emir. Mada netko mi je rekao da su oni i Žuti u talu. Uglavnom, kao netko tko se veoma često vozi, mogu samo preporučiti 1522. Imaju, doduše, naviku da pošalju onaj bez oznaka ali hajde, to se ne dešava toliko često nego uglavnom kada nema slobodnih vozila.
Ommadawn

#5591 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Maloprije na Ilidži štandu - ja, sestra, zet i mali od dvije godine. Mali sjedi u kolicima. Prilazimo Mercedesu, nema vozača u njemu ali prekoputa na klupi sjedi frajer. Mi stali kraj taksija i on prilazi i sjeda u taksi. Nismo stigli ni izustiti gdje ćemo a taksista će: "Ne vozim kolica! Nemam gdje s njima", pali auto i ode dalje. Da naglasim, Mercedes je E-klasa, noviji tip, možda 2012 godište, sedan.
Utom stiže drugi Mercedes, ali stariji model, E-klasa. Pitamo je li mogu kolica "Mogu ba, što neće moći, sjedite slobodno, sad ću ja to u gepek". Odveze nas čovjek bez problema, šuplje priče i ostalih gluposti.
Oba su Sarajevotaxi.
dječak sa šibicama

#5592 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Nakon iste recenice, doticni cigan od predsjednika udruzenja zasluzuje motku u glavu i nogu u dupe.
ultima_palabra

#5593 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Edin H. wrote:Kako sada odluciti da li sam zasluzio da se vozim taksijem ili ne? :?
Treba neki test opceg znanja da dobijes licencu da se vozis u taksiju.
zdruzdjo

#5594 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

dječak sa šibicama wrote:
Nakon iste recenice, doticni cigan od predsjednika udruzenja zasluzuje motku u glavu i nogu u dupe.
Inace onaj predsjednik udruznja im je bas jedna onako pismena i produhovljena faca. Kazu taj je seksipra citao uz dorucak.

Cim vidis njega i pocne pricati, odmah ti je jasno o kakvoj firmi/udruzenju je rijec. Njemu ne bih dao da vodi naplacivanje mjesta na buvljaku.
Ne kontam ima li pismene face u cjelom tom udruzenju koje je u stanju da sastavi lucidnu prosto-prosirenu recenicu.
"Ono" nije i ne kontam kako ista tu funkcionise.
Zivim za dan da na neki dan dozive sudbinu gras-a pa ce valjda onda poceti cjeniti mogucnost da rad i zarade.
Logovan

#5595 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Logovan »

Ommadawn wrote:Maloprije na Ilidži štandu - ja, sestra, zet i mali od dvije godine. Mali sjedi u kolicima. Prilazimo Mercedesu, nema vozača u njemu ali prekoputa na klupi sjedi frajer. Mi stali kraj taksija i on prilazi i sjeda u taksi. Nismo stigli ni izustiti gdje ćemo a taksista će: "Ne vozim kolica! Nemam gdje s njima", pali auto i ode dalje. Da naglasim, Mercedes je E-klasa, noviji tip, možda 2012 godište, sedan.
Utom stiže drugi Mercedes, ali stariji model, E-klasa. Pitamo je li mogu kolica "Mogu ba, što neće moći, sjedite slobodno, sad ću ja to u gepek". Odveze nas čovjek bez problema, šuplje priče i ostalih gluposti.
Oba su Sarajevotaxi.
Uprljat će mu kolica Mercedes jebo li ga auto. :roll:
Edin H.

#5596 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

ultima_palabra wrote:
Edin H. wrote:Kako sada odluciti da li sam zasluzio da se vozim taksijem ili ne? :?
Treba neki test opceg znanja da dobijes licencu da se vozis u taksiju.
Neka samo Suic pojasni i cim prije uvede test, samo da nisam svaki put kao na iglama da li imam pravo ili ne da koristim legendarni Sarajevo Taxi. :zoka:
dječak sa šibicama

#5597 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Necu grijesiti duse, ima jako finih taksista, prijatnih, ugodni ljudi.

Ali zbog ovoh klosara kao sto je njihov predsjednik, kad koristim taxi, koristim Samir Emir ili Crveni. Na zalost, velika vecina taxa su samodopadni umisljeni papci koji se ponasaju kao da on tebi placa turu a ne ti njemu. Govnari u vecini, od ponasanja van vozila do ponasanja u vozilu.

Klasicni oni saneri.
zdruzdjo

#5598 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Ja recimo imam svog taksu iz sa taksija kojeg zovem. Uvijek. Ako moze doci, dodje i pokupi. Djete stavim u taxi sa njim mirne duse.
Lik seljak ali onaj dobri neiskvareni, posteni.....krvi bi ti dao.
Ako ima voznju, zovem crveni.
Nikad ne odbija voznje nikome. Ma ni najkrace.
I sam kaze za udruznje da su bagra nad bagrama. Ima posla taman toliko koliko treba da se fino zaradi bez bogacenja. Ako ce se sjediti cjeli dan na standu i cekati na voznju od 30-50 km onda ga pusis. On dnevno odvrti dva tri kruga onako na coravo. Nekad bude nekad ne bude i kraj. Kuci u 17:30. Ako mu je dosadno onda izleti oko 21:00 obleti krug. Ali covjek hrani porodicu, ima fino auto, kucu, skoluje kcerku na fax-u i svi sretni.
Znaci ako hoces raditi i moze se fino.
E sad zamislite da je neko normalan predsjednik udruzenja i da se vodi racuna o svemu.
Ommadawn

#5599 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Logovan wrote:
Ommadawn wrote:Maloprije na Ilidži štandu - ja, sestra, zet i mali od dvije godine. Mali sjedi u kolicima. Prilazimo Mercedesu, nema vozača u njemu ali prekoputa na klupi sjedi frajer. Mi stali kraj taksija i on prilazi i sjeda u taksi. Nismo stigli ni izustiti gdje ćemo a taksista će: "Ne vozim kolica! Nemam gdje s njima", pali auto i ode dalje. Da naglasim, Mercedes je E-klasa, noviji tip, možda 2012 godište, sedan.
Oba su Sarajevotaxi.
Uprljat će mu kolica Mercedes jebo li ga auto. :roll:
Kolica bolan čista, onaj city-stroller što ga zovu. Ali jok njegov Merđo prefin za to. Jebo ga on, dabogda se prazan u njemu vozao.
ultima_palabra

#5600 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Ma nije ni vecina, samo sto jedno negativno iskustvo pamtis vise nego 10 pozitivnih ili neutralnih.
Post Reply