BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kabal1337

#5576 Re: BiH - Crna hronika

Post by kabal1337 »

Sve ponavljani slucajevi, prijavljivani.... sto je najgore ja mislim da se zene ne mogu maknut od ovakvih bolesnika
¤ jelena ¤

#5577 Re: BiH - Crna hronika

Post by ¤ jelena ¤ »

Čuj, femicid?

Đeste, miševi sa teme o feminizmu, da reagujete na ovu nakaradnu terminologiju koja vam para uši....

Sad je pravi trenutak...
sumirprimus

#5578 Re: BiH - Crna hronika

Post by sumirprimus »

kabal1337 wrote: 17/11/2025 20:54 Sve ponavljani slucajevi, prijavljivani.... sto je najgore ja mislim da se zene ne mogu maknut od ovakvih bolesnika
Ali sta ga tjera, kad ga jednom odbije da nastavlja dosađivat i prijetit? Idi dalje druze pravis zlo I sebi i drugima idi dalje
drogon2

#5579 Re: BiH - Crna hronika

Post by drogon2 »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 18:12 Za crne hronike, u tuzli otkazana tuzla u zimi i javni doček Nove godine. radi požara u domu penzionera i smrti 15 sugradjana.
E pa da li su oni normalni realno? :-) jebte zivot prvo 4 dana zalosti, bog da mi dusu prosti i ko god shvatio pogrešno al 4 dana zalosti pa ovo. Dodje kao kolektivno kažnjavanje citave populacije, malih privrednika, grad konacno malo prodise nesto se desava dodje i dijaspora. Nedo bog hapsenje i sudjenje odgovornima. A ne ovo srn je.
Jbm tizivot i drzavu da ti jbem.
Da ne pričam da smo konstantno u nekoj zalosti i crnjaku, pa ko ce biti pozitivan ovde. Jos malo pa.kad se nasmijes javno proglašavace ludima ljude
Ma mi volimo patetiku ko niko.Bitno tih par dana slusat klasiku na radio i izbacit ig story opet sa nekom patetikom a da se nesto nauci iz neceg jok.Eno za rahmetli Beslica brata svi smorise tri dana i toj to.Tako je kod nas sve.
kabal1337

#5580 Re: BiH - Crna hronika

Post by kabal1337 »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 20:57
kabal1337 wrote: 17/11/2025 20:54 Sve ponavljani slucajevi, prijavljivani.... sto je najgore ja mislim da se zene ne mogu maknut od ovakvih bolesnika
Ali sta ga tjera, kad ga jednom odbije da nastavlja dosađivat i prijetit? Idi dalje druze pravis zlo I sebi i drugima idi dalje
ne znam i mene to zanima kod ovakvih ljudi
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5581 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

dječak sa šibicama wrote: 17/11/2025 20:10 Image

Image
I ovo komforno FUP moze pohapsiti kao govor mrznje... komforno

Ubio ga je je bio peder, musliman, crnac, nabrajaj dalje

Nema tog razloga osim samoodbrane da ubijes nekoga.
drug_profi

#5582 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Ljudi su govna.
Što sam stariji sve više ljude prezirem.
Toliko mali procenat je normalnih, empatičnih, logičnih i razumnih.

Nikakav, ama baš nikakav jazuk ne bi bio da nas sve kakva boleščina pomete....
Optimus09

#5583 Re: BiH - Crna hronika

Post by Optimus09 »

sumirprimus wrote: 17/11/2025 20:57
"Ne moze te niko imati osim mene",to je u vecini kockastih glava.
Sanjarko

#5584 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

Da, to sam i govorio, zbog različitih razloga, ili finansijske prirode, ili djeca, još ima razloga.
Thorgerson

#5585 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

armin071 wrote: 17/11/2025 16:27 Isto je i sa pedofilijom. Ja ti kažem da on da zna da više sunca neće vidjeti da bi dva puta razmislio. Ne kažem da Bosna nije puna idiota ali to bi se dobrano stesalo. U onolikoj Jugi pa je jedan Kuduz bio toliko rijedak da se o njemu film napravio. Znači samo bagru zatvarati i to sa prinudnim radom a ti ako misliš da je 45 ili više puno za ovog mongoloida kući ga vodi brate….
Haha, cuj jedan kuduz bio.

Ne druze, to je jedan slucaj koji je postao poznat jer je snimljen film.

Jel ti fkt mislis da ovoga nije bilo prije rata u bivsoj jugi. Pa bolan bilo je garantujem 10x vise. Zene nisu smjele pisnuti. Koliko je zena zaplatilo glavom bog sami zna. Ko eto neko radio obdukcije po selima i zabitima. Zato je i jednim dijelom i bitan taj film. Nije to film samo o Junuzu Keci.

Pa ja znam prica i prica gdje je sasvim normalno bilo da lola dodje kuci, prebije zenu na mrtvo ime. I niko nista.

I kao sad odjednom od kud ovo. Nije ovo od jucer kod nas. Samo jeste sad puno izrazenije jer su zene dosle do toga da su i one sada samostalne, a to balkanski mali mozak ne moze da jos provari. Kako to zena, a ne ovisi o njemu. Nesto tu ne ide. I to je utkano u odgoj takvih budala.
mali_balon

#5586 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

Najgore u svemu ovome je cinjenica da ima zena koje pravdaju ovakve poznatom supljom tipa ja strasno osudjuje lika ALI.....nastavlja se prica mozda je sama trazila belaja...STRASNO je ovo cuti inace a kamo li od zena
dječak sa šibicama

#5587 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Keco se proslavio zbog bjezanije i lova na njega, a ne sto je bio rijedak slucaj.

Pogledati Krste Papica "Kad te moja cakija ubode", ima na YT. Pa da vidis koliko se klalo i u Jugoslaviji, kod nas je to dio narodnog obicaja.

Keco je bjezao duze vrijeme, mene je obucavao za voznju bivsi specijalac koji ga je hvatao, izmedju ostalih. Vojska policija, kaze nista mu nisu mogli, imao kamaru jataka oko Lepenice. I to je to nase, ubio zenu a pomaze mu i kunto i panto da se skriva po sumama.

Interesantno da se na istom terenu pokusao skrivati vec zaboravljeni ubica iz sela iznad Konjica. Ali on je brze ulovljen, nije imao jatake.
Junuz je slavan zbog povlacenja milicije i JNA za nos, ali i on dolijao na kraju. A ovaj narod od njega napravio legendu.
Ozimician

#5588 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

ZoomZoomKiwi wrote: 17/11/2025 19:06 Treba inspekcija da radi svoj posao pa da zapečati objekat dok ne ispuni tehničke uslove.

Eto šta treba.

Pa će onda gazdurine da skontaju da je jeftinije uložiti u vatrodojavu i sisteme zaštite nego biti zatvoren mjesec dana.

:bih:
"Gazdurine" su ti u ovom slucaju - drzava i eventualno oni povezani s vlastima.

Ne mrzi inspekciju da silji k* na sitnim ribama, a drzavnim institucijama, bolnicama, skolama se itekako "gleda kroz prste". Dakle tamo gdje bi standardi trebali najstroziji da budu i da se najstrozije postuju.
Ozimician

#5589 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

Optimus09 wrote: 17/11/2025 20:52 Mi smo sjebano drustvo :run:
Hladnokrvnu ubicu braniti,takve ljude pod hitno psihijatru :-)
Bas me zanima njihov iq.
Nema to veze sa IQ uopste.

Truba objasnio. Imate slucajeve iz svijeta gdje serijske ubice primaju na stotine ljubavnih pisama u zatvoru.
tokio25

#5590 Re: BiH - Crna hronika

Post by tokio25 »

pa nije bezveze tema legende sa sarajevskog asfalta i sl
u gradu su vecini idoli cele juke face kuduzi junuzi hajro hastor i sl a ne blum parzik pimpek cola
drug_profi

#5591 Re: BiH - Crna hronika

Post by drug_profi »

Mene srećom otac naučio koje su prave vrijednosti.
Dead Man Walking

#5592 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dead Man Walking »

A realno ovakvih stvari ima svugdje u svijetu, sta ce drzava uraditi kad je neko debil? Bilo je komentara zasto je dobio dozvolu za pisotlj? Garant bi ga sprijecila pomisao sta ce biti ako upotrijebi pistolj za koji nema dozvolu. Ili to sto bi mozda prekrsio zabranu prilaska da ju je kojim slucajem imao. Karikiram, ali jednostavno ne postoji sistem u kojem se ovakve stvari ne desavaju. Drugo su povratnici i slicni klosari, ali ovaj lik koliko vidim nema nikakvu kriminalnu istoriju.
Toffee karamela

#5593 Re: BiH - Crna hronika

Post by Toffee karamela »

Dead Man Walking wrote: 18/11/2025 07:36 A realno ovakvih stvari ima svugdje u svijetu, sta ce drzava uraditi kad je neko debil? Bilo je komentara zasto je dobio dozvolu za pisotlj? Garant bi ga sprijecila pomisao sta ce biti ako upotrijebi pistolj za koji nema dozvolu. Ili to sto bi mozda prekrsio zabranu prilaska da ju je kojim slucajem imao. Karikiram, ali jednostavno ne postoji sistem u kojem se ovakve stvari ne desavaju. Drugo su povratnici i slicni klosari, ali ovaj lik koliko vidim nema nikakvu kriminalnu istoriju.
ima svačega svugdje ali ovog opravdavanja i maloumnih pokušaja objašnjenja ubistava žena, čak i djece sa majkama, to garantujem nema nigdje.

pogledajte Kuduz još jednom i Sidranova lirska naklapanja o njemu, tu trunke osuđivanja nema. on je tragični junak, skoro kao kralj Edip. za sve je kriva huda sudbina njegova. on joj se nije mogao othrvati jer sudbina je već odlučila za njega. frndž mrndž.

baš ono, umjetničko djelo koje je uhvatilo puls naroda.
Ci-Nick

#5594 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ci-Nick »

mali_balon wrote: 17/11/2025 23:09 Najgore u svemu ovome je cinjenica da ima zena koje pravdaju ovakve poznatom supljom tipa ja strasno osudjuje lika ALI.....nastavlja se prica mozda je sama trazila belaja...STRASNO je ovo cuti inace a kamo li od zena
Žene su žrtve ali su i sukrivci u svemu što se događa.
Žene imaju veći utjecaj i više vremena provode sa svojom djecom, svojim sinovima i kroz odgoj bi trebale da im daju do znanja da su žene ravnopravne i vrijede više od muškaraca jer realno imaju značajniju ulogu u društvu.
Ozimician

#5595 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ozimician »

Dead Man Walking wrote: 18/11/2025 07:36 A realno ovakvih stvari ima svugdje u svijetu, sta ce drzava uraditi kad je neko debil? Bilo je komentara zasto je dobio dozvolu za pisotlj? Garant bi ga sprijecila pomisao sta ce biti ako upotrijebi pistolj za koji nema dozvolu. Ili to sto bi mozda prekrsio zabranu prilaska da ju je kojim slucajem imao. Karikiram, ali jednostavno ne postoji sistem u kojem se ovakve stvari ne desavaju. Drugo su povratnici i slicni klosari, ali ovaj lik koliko vidim nema nikakvu kriminalnu istoriju.
Nije imao dozvolu, u Srbiji je izasla statistika da samo 3% zlocina se izvrsi legalnim oruzjem. 93% je ilegalnim i 4% sluzbenim.

Onaj ko ima dozvolu mora proci itekako provjere i biti cist pred zakonom u najmanju ruku, ma koliko ovdje neki pricali da je jednostavno do toga doci, mora se paziti da ne napravi bilo kakvu glupost (npr. tuca u kafani) inace mu ode oruzje, za svaki prestup mu se oduzima oruzje...

Tako da ljudi s dozvolama su najmanje opasni.
banjaluka078

#5596 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

U protekla 24 sata u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla preminule su dvije korisnice Doma penzionera koje su nakon požara bile hospitalizovane na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, saopšteo je danas, u utorak, 18. novembra, iz ove zdravstvene ustanove.
_deCKarD

#5597 Re: BiH - Crna hronika

Post by _deCKarD »

Kako nema historiju ako ima optužnicu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv bivše djevojke, znači moglo se spriječiti pritvorom.
dr_Evil

#5598 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

Ci-Nick wrote: 18/11/2025 08:13
mali_balon wrote: 17/11/2025 23:09 Najgore u svemu ovome je cinjenica da ima zena koje pravdaju ovakve poznatom supljom tipa ja strasno osudjuje lika ALI.....nastavlja se prica mozda je sama trazila belaja...STRASNO je ovo cuti inace a kamo li od zena
Žene su žrtve ali su i sukrivci u svemu što se događa.
Žene imaju veći utjecaj i više vremena provode sa svojom djecom, svojim sinovima i kroz odgoj bi trebale da im daju do znanja da su žene ravnopravne i vrijede više od muškaraca jer realno imaju značajniju ulogu u društvu.
Ne znam sta da ti kazem, majka ima posebno mjesto u zivotu drevnih Ilira skoro pa svet, ali je ipak otac na neki nacin taj koji postavlja standarde.
Dead Man Walking

#5599 Re: BiH - Crna hronika

Post by Dead Man Walking »

_deCKarD wrote: 18/11/2025 08:45
Kako nema historiju ako ima optužnicu zbog ugrožavanja sigurnosti protiv bivše djevojke, znači moglo se spriječiti pritvorom.
I koliko ti mislis da bi mogao dobiti pritvora zbog prijetnji, i sta bi se desilo kad izadje?
_deCKarD

#5600 Re: BiH - Crna hronika

Post by _deCKarD »

Dead Man Walking wrote: 18/11/2025 08:48
_deCKarD wrote: 18/11/2025 08:45
I koliko ti mislis da bi mogao dobiti pritvora zbog prijetnji, i sta bi se desilo kad izadje?
Ne znam šta bi se desilo, al se pritvor može produžavati ako postoji opasnosti od uticaja na svjedoke ili ponavljanja djela, a to očigledno da je postojalo, samo što je ovdje babin sin pa mu se progledalo kroz prste
Post Reply