Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Lincoln-Burrows

#5576 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Lincoln-Burrows »

Nema se tu šta slavit, Drvar je zauzet isto kao što je zauzet Vareš ili B.Petrovac ili Zvornik ili Višegrad.
Neka slavi kome je do slavlja, jbt 24g. prođe a slavlja nikad dosta, nema tu pomoći.
bingov buraz

#5577 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bingov buraz »

Hafis wrote:Jebat ga.
24 godine su prošle i patriJotski je daljnje podrgrijavanje ružnih sjećanja u ljudi.
Jedini lijek za ovo društvo je, ne samo rutinsko obilježavanje kojekakvih pobjeda i poraza iz onog glupog rata, već treba još više pojačati intenzitet tih obljetnica, jer samo tako možemo dalje zajedno u sretniju budućnost.
Eno Vučko i Mile već rade na tome,obilježavaju neki dan progona ili šta već :mrgreen:

Razumijem ja strateško savezništvo i to sve al i Mujo u vicu reče "hajmo se malo izorganizovati ja već treći put pušim" :mrgreen:
SaraFina

#5578 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:Nema se tu šta slavit, Drvar je zauzet isto kao što je zauzet Vareš ili B.Petrovac ili Zvornik ili Višegrad.
Neka slavi kome je do slavlja, jbt 24g. prođe a slavlja nikad dosta, nema tu pomoći.

Ne smije se slaviti..HDZ je podružnica SNSD-a za Hercegovinu :D

Došla dojava iz "centrale" Čovketu.
Maraschino

#5579 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:Nema se tu šta slavit, Drvar je zauzet isto kao što je zauzet Vareš ili B.Petrovac ili Zvornik ili Višegrad.
:lol:

ovi pacifisti su mi najkul.
Lincoln-Burrows

#5580 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

SaraFina wrote:

Nek je došla, mene bi bilo sram da se tamo slavi.
SaraFina

#5581 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote:

Budite spona ljubavi i mira između Srba u Srbiji i Hrvata u HR :D
Pomalo i obljetnicu Oluje će Pupi zabraniti u HR. Biće samo mise zadušnice za stradanje i pad RSK.
Maraschino

#5582 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote:
Ovi djikani sto su danas u Drvaru skoro svaki dan nadju mjesto i nacin da obiljeze stradanja iz IIs.r. kako su ih ustase klale. Nije bitno sta je istina ali oni se okupe da nesto obiljeze.
SaraFina

#5583 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Uskoro će ih spržiti Vučko i Mile zabranama obilježavanja obljetnica pa i Oluje. Živi bili pa vidjeli. Pupi će uskoro da to pokuša...A oni će obilježavati sve redom i četnike pretvarati u heroje.

Prošao je Dražo. Sad idu ovi 'eroji devedesetih. Kladim se.
Lincoln-Burrows

#5584 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Maraschino wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ovi djikani sto su danas u Drvaru skoro svaki dan nadju mjesto i nacin da obiljeze stradanja iz IIs.r. kako su ih ustase klale. Nije bitno sta je istina ali oni se okupe da nesto obiljeze.
Vidiš to govori najviše o njima, ma dabogda sve te proslave iz glupog rata prestanu biti mjesto okupljanja,
samo sumnjam da će se to dogoditi za naših života.

Eno Sara govori da će Pupi ukinut Oluju, pa nek ukine ako će biti manje mržnje i podsijećanja na stradanja,
ali ja mislim da je u ljudskom umu usađeno da slavi nekakve pobjede i to se teško mijenja.
mO k3

#5585 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

cek sada sta zapravo slave danas , pomozite mi
SaraFina

#5586 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:
Maraschino wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Vidiš to govori najviše o njima, ma dabogda sve te proslave iz glupog rata prestanu biti mjesto okupljanja,
samo sumnjam da će se to dogoditi za naših života.

Eno Sara govori da će Pupi ukinut Oluju, pa nek ukine ako će biti manje mržnje i podsijećanja na stradanja,
ali ja mislim da je u ljudskom umu usađeno da slavi nekakve pobjede i to se teško mijenja.

E moj sine... Nikad đikan Vučko i đikan Mile neće prestati svoja stradanja obilježavati i natrljavati vam nos za ustaške zločine 40' prošlog vijeka. Da ne govorimo o devedesetim. I uništenju RSK. Doći ćete do toga da ćete se u HR (u BiH se Čović već par puta izblamirao i sramio) blamirati i sramiti za Vukovar, Ovčaru i sl stratišta sopstvenog naroda.

Ali ako vam je to cilj i imate stomak za takvo što radite što želite. Namirisali su dobro gdje ste meki i očnjake pružaju i Vučko i Mile.

Sad će priča i historija nova. Mudžahedini i ustaše su izvršili agresiju i separatistički pocijepali SFRJ
Herojske snage JNA i VRS su to sprečavale i mnogo heroja je izginulo u tim nastojanjima.
detroit-mercy

#5587 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote:

A obljetnica Holuje u Kninu :mrgreen: .
Ili Bljeska u Okucanima :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#5588 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

SaraFina wrote: E moj sine... Nikad đikan Vučko i đikan Mile neće prestati svoja stradanja obilježavati i natrljavati vam nos za ustaške zločine 40' prošlog vijeka. Da ne govorimo o devedesetim. I uništenju RSK. Doći ćete do toga da ćete se u HR (u BiH se Čović već par puta izblamirao i sramio) blamirati i sramiti za Vukovar, Ovčaru i sl stratišta sopstvenog naroda.

Ali ako vam je to cilj i imate stomak za takvo što radite što želite. Namirisali su dobro gdje ste meki i očnjake prižaju i Vučko i Mile.
Pretjeruješ, pričamo o Drvaru trenutno jer je to kao aktualno a ti povezuješ sa stradanjima Hrvata na Ovčari.
Drvar nije mjesto stradanja Hrvata a ni oslobađanja Hrvata on je dodjeljen u Daytonu Hrvatima nakon vojnih operacija
zauzimanja Drvara na kraju rata, uostalom i Mrkonjić je bio zauzet pa vraćen.
Bilo kakvo slavlje tamo nema smisla, šta se to tamo slavi?
SaraFina

#5589 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote: E moj sine... Nikad đikan Vučko i đikan Mile neće prestati svoja stradanja obilježavati i natrljavati vam nos za ustaške zločine 40' prošlog vijeka. Da ne govorimo o devedesetim. I uništenju RSK. Doći ćete do toga da ćete se u HR (u BiH se Čović već par puta izblamirao i sramio) blamirati i sramiti za Vukovar, Ovčaru i sl stratišta sopstvenog naroda.

Ali ako vam je to cilj i imate stomak za takvo što radite što želite. Namirisali su dobro gdje ste meki i očnjake prižaju i Vučko i Mile.
Pretjeruješ, pričamo o Drvaru trenutno jer je to kao aktualno a ti povezuješ sa stradanjima Hrvata na Ovčari.
Drvar nije mjesto stradanja Hrvata a ni oslobađanja Hrvata on je dodjeljen u Daytonu Hrvatima nakon vojnih operacija
zauzimanja Drvara na kraju rata, uostalom i Mrkonjić je bio zauzet pa vraćen.
Bilo kakvo slavlje tamo nema smisla, šta se to tamo slavi?
Poznavajući velokosrpsku kliku (Vučić&Mile) u budućnosti ide taj rad:

Sad će priča i historija nova. Mudžahedini i ustaše su izvršili agresiju i separatistički pocijepali SFRJ
Herojske snage JNA i VRS su to sprečavale i mnogo heroja je izginulo u tim nastojanjima. A protjerano je (boga pitaj koliko) pa cifra. Itd itd

Smiješ se kladiti?
Last edited by SaraFina on 13/09/2019 16:42, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#5590 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:Jebote, pa i ovaj analfabet @luster bi mogao predavati bosanski jezik. Što god i kako god napišeš - ispravno je :D
Vego Hafisaga, kako bi na doceku danas :mrgreen: Jeste se postrojili ko pioniri nekada da docekate preCjednike :mrgreen:
Jel se moglo sta popit, pomezit pa sa precjednikom i zapjevat :mrgreen:
Jesul madzorizirani bili u prvim saffovima na doceku il su vas tutnuli negdje sa strane :mrgreen: .
Maraschino

#5591 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Lincoln-Burrows wrote: Bilo kakvo slavlje tamo nema smisla, šta se to tamo slavi?
Da je volje, *uda, i domoljuba danas bi se tamo slavilo oslobadjanje Drvara, Glamoca, I B.Grahova od velikosrpskih i cetnickih falangi, oslobadjanje od jednog rezima koji nije trpio druge i drugacije, oslobadjanje tih mjesta od pete kolone i sluga velikosrpske ideologije.

Nema obiljezavanja i slavlja ali kako ima djikana danas tamo, to je pitanje. Oni Hrvatima zaprijetili i zabranili a ovi se povinovali. :-)
SaraFina

#5592 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Danas Drvar, sutra Vukovar.
BHCluster

#5593 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

detroit-mercy wrote:
Hafis wrote:Jebote, pa i ovaj analfabet @luster bi mogao predavati bosanski jezik. Što god i kako god napišeš - ispravno je :D
Vego Hafisaga, kako bi na doceku danas :mrgreen: Jeste se postrojili ko pioniri nekada da docekate preCjednike :mrgreen:
Jesul madzorizirani bili u prvim saffovima na doceku il su vas tutnuli negdje sa strane :mrgreen: .
Inace ko sta pita južne Srbe...
SaraFina

#5594 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Zanimljivi je što sva fašistička Čovićeva glasila ćute. Da je srednja Bosna u pitanju sad bi spodobe na desetine tekstova objavljivale i Alijine slike s mudžahedinima.
Lujanovićka, Šušnjar, Knezović i ostali nazovi novinarčići i portalčići.
SaraFina

#5595 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Maraschino wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Bilo kakvo slavlje tamo nema smisla, šta se to tamo slavi?
Da je volje, *uda, i domoljuba danas bi se tamo slavilo oslobadjanje Drvara, Glamoca, I B.Grahova od velikosrpskih i cetnickih falangi, oslobadjanje od jednog rezima koji nije trpio druge i drugacije, oslobadjanje tih mjesta od pete kolone i sluga velikosrpske ideologije.

Nema obiljezavanja i slavlja ali kako ima djikana danas tamo, to je pitanje. Oni Hrvatima zaprijetili i zabranili a ovi se povinovali. :-)

Pazi tumačenja. Kakvo slavlje tamo...? Bespotrebno je. Isto kao da prije Dejtona i dodjeljivanja Hrvatima tih gradića prvo Srbi nisu osvojili i protjerali sve (NE) srpsko s tog područja.. Mislim šta reći?

Ljudi imaju problem sa krlnologijom događanja. Ili se prave da se ne sjećaju.
Hafis

#5596 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

detroit-mercy wrote:
A jebo ga, ta nije Erdogan amanetlija a mi lokalni sećijaši pa da mu titramo.
Čovjek brine o svom narodu i treba da je tako. Onom lokalnom življu njegov dolazak mnogo znači, a od njih ti jarane inače nikada neće moći postati Alijini Srbi. Takav je to narod u tom kraju.
Inače je stvarno bilo suvišno obilježavati ono sumorno vrijeme. Nikad se nisam jadnije osjećao kao ono ljeto 1995. Jedno su ulične borbe, a drugo je kad imaš širi obzor i tek tada shvatiš što je rat i što je ljudska sudbina.
SaraFina

#5597 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Čuj ti demonstracija "pacifizma, ljudskosti i dobrotvorstva" da se opravda beskičmenjaštvo.

Zadivljena sam količinom, obzirom da je obični kukavičluk u pitanju :thumbup:
Lincoln-Burrows

#5598 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

SaraFina wrote: Isto kao da prije Dejtona i dodjeljivanja Hrvatima tih gradića prvo Srbi nisu osvojili i protjerali sve (NE) srpsko s tog područja.. Mislim šta reći?

Ljudi imaju problem sa krlnologijom događanja. Ili se prave da se ne sjećaju.
Ma ja ti to ne govorim i sam sam bio protjeran i znam sve to.
Drvar nije imao tih nesrba to je etnički čisti gradić bio a i danas je skoro pa slično.
512MB

#5599 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Jebat ga, neće Dodo đaba trubit na sva zvona o "bošnjaćkoj majorizaciji hrvata", sve dođe na naplatu pa i to. Samo da se Cho nije malo preračuno...
detroit-mercy

#5600 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by detroit-mercy »

Hafis wrote:
detroit-mercy wrote:
A jebo ga, ta nije Erdogan amanetlija a mi lokalni sećijaši pa da mu titramo.
Čovjek brine o svom narodu i treba da je tako. Onom lokalnom življu njegov dolazak mnogo znači, a od njih ti jarane inače nikada neće moći postati Alijini Srbi. Takav je to narod u tom kraju.
Inače je stvarno bilo suvišno obilježavati ono sumorno vrijeme. Nikad se nisam jadnije osjećao kao ono ljeto 1995. Jedno su ulične borbe, a drugo je kad imaš širi obzor i tek tada shvatiš što je rat i što je ljudska sudbina.
Jes vas precjednik ukrotio :mrgreen: ma ko bubice ste.
Vego, jel se oglasio Karamatic, hocel se gadjat tomhavcima sa zrakomlata il je to rezervirano za mudzose only :mrgreen:
Post Reply