Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
agent_zero wrote:Nikakve okom primjetne razlike u brzini između redmi note 5 3gb i redmi 5 plus 4gb, sinoć testirao (igrice nisam, jer za to mi ne služi mobitel).
Naravno da nece biti brzi nit sporiji. Veca kolicina ram-a je cisto da mozes imati otvoreno vise apps u background.
agent_zero wrote:Nikakve okom primjetne razlike u brzini između redmi note 5 3gb i redmi 5 plus 4gb, sinoć testirao (igrice nisam, jer za to mi ne služi mobitel).
Naravno da nece biti brzi nit sporiji. Veca kolicina ram-a je cisto da mozes imati otvoreno vise apps u background.
ali zar to u biti , u konacnici , ne znaci da ce telefon brzi biti ? brze ce otvarati aplikacije ...
Naravno , veca kolicina ram-a je cisto da mozes imati otvoreno vise apps u background.
strongmen wrote:misliš ja imam vremena i volje raspravljat se s totmakom oko osnovnih stvari
nemam niti hoću
Kao prvo, nisam rekao da si tokmak. Prema tome pripazi na rjecnik . Mogao bi do Banovica...al to je tebi svejedno, cesto si tamo .
Drugo, kad nemas pravi odgovor , onda se nemas volje raspravljati .
Jes jes
nisam ni ja tebi reko da si totmak
trebam sad totmacima ( a ti ako si se prepoznao tvoj problem) objašnjavat da je dva plus dva četiri....te stvari se ne raspravljaju, nema se tu šta raspravljat
Sarajevo1970 wrote:
Otvoris aplikaciju #1, posle toge aplikaciju #2, #3, #4, #5 itd itd.
Eh sad posle toga ako hoces ponovo aplikaciju #1, telefon sa vise GB ga nemora startovati ponovo od nule jer je vec otvorena (u background).
Sto vise ram-a ima telefon, sto vise takvi otvoreni aplikacija moze imati u background a da radi sve ostalo normalno (multitasking).
Narodu ce onda cini da im je telefon brzi ali nije (absolutno minimalna razlika),
samo ima vecu memoriju gdje moze drziti vise otvoreni aplikacija. To ti je to.
Ali u konacnici, otvori je brze/lakse . Tj samo je izvuce iz memorije, ne otvara je ponovo .
Inace ovi genijalci sto kazu da RAM ne utice na brzinu... ili su bukvalci na kvadrat pa kontaju da ako imas vise RAM-a automatski imas i brzi procesor ili veze nemaju kako stvari funkcionisu. Misli na brzinu rada uredjaja u konacnici. Dakle, vise RAM-a = brzi uredjaj sa stanovista koristenja istog.
macanSA wrote:sa najnovijim flagshipom koji je rame uz rame sa samsungovim i apple flagshipovima, ako ne i bolji, ovaj kineski proizvođač zaslužuje samostalnu temu, kao i huawei, ili samsung, LG koji čak imaju teme za neke zasebne modele
Xiaomi Mi MIX službeno: 6,4-inčni bezel-less uređaj koji dimenzijama odgovara iPhoneu 7 Plus http://mob.hr/xiaomi-mi-mix-sluzbeno-64 ... eu-7-plus/
Kućište je u potpunosti izrađeno iz keramike od čega su sazdane i fizičke tipke na bokovima. Qualcommov Snapdragon 821 procesor, 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije, a u ponudi će biti i 6/256 GB verzija. Za fotografiranje je zadužena 16 MP kamera s PD autofokusom i mogućnošću snimanja 4K videa, a za selfije prednja 5 MP kamera. Baterija ima kapacitet od 4400 mAh s podrškom za Quick Charge 3.0 brzo punjenje. http://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_mix-8400.php
Prema njemu razlog su proizvodni kapaciteti. Xiaomi se odlučio koristiti tzv. 3D keramičko tijelo, a ono se jednostavno ne može proizvesti u dovoljno velikim mjesečnim količinama. Kapacitet je navodno ograničen na nekih 10 000 komada mjesečno što je po svim računicama jako, jako malo.
Ima li ovo više kupiti i pošto je? Kad tražim izbacuje mi samo ovu novu verziju 2s.
Sarajevo1970 wrote: Imas ih na pik/olx koliko god hoces a 99% nudu dostava u cijeloj BiH u roku 24 sati.
Ma znam da ima, al strah me da ne uvale kinesku verziju i da ne rutuju telefon i da je ne prodaju kao globalnu verziju. Ne znam bas razlikovati te dvije verzije da ti budem iskren
Sarajevo1970 wrote: Imas ih na pik/olx koliko god hoces a 99% nudu dostava u cijeloj BiH u roku 24 sati.
Ma znam da ima, al strah me da ne uvale kinesku verziju i da ne rutuju telefon i da je ne prodaju kao globalnu verziju. Ne znam bas razlikovati te dvije verzije da ti budem iskren
Razumijem te 100%. Nisam sad siguran ali zar nije Kineska AI i Global verzija ista (osim LTE B4 i B20)?
Kod mene (i zene) je Kineski Redmi Note 5 AI 4/64, unlocked bootloader i flashed sa Global rom koji se moze normalno update-ovati.
Bas me DHL zvao, dostavati ce mi danas kasnije telefon ali ako nebudu stigli onda ce sutra rano ujutru. Troskovi uvoz/carina: 0.00KM
Meni je ovo prvi put sa DHL da ide mi nesta na carinu nakon godinu dana, a primam nekoliko paketa mjesecno. Mnozina preko 300KM.
Ako hoce neko da vidi kako izgleda taj formular koji se mora puniti (dobijes i vratis ga preko email-a) kad ide na carini:
U kineskoj verziji nemas google aplikacija pa tako ni google play store i moras ga manualno instalirati. Samim tim te aplikacije su manje kompatibiline sa citavom goole platformom aplikacija. GOOGLE JE U KINI BLOKIRAN i oni koriste svoje neke STOROVE za aplikacije. Imas googleov telefon bez google aplikacija. Osim toga na globalnoj verziji imas sve jezike ili vecinu kao i ostalih u svijetu
Sa druge strane kineska verzija pretrpana je nekim kineskim aplikacijama ili bloatwareima. One se daju izbrisati al msm ne sve. Osim toga samo su engleski i kineski jezik dostupni.
E sad ne znam da li su neke frekvencije na kineskim verzijama zakljucane za nase frekvencije, al i tako sam nesto naletio.
choxnox wrote:Inace ovi genijalci sto kazu da RAM ne utice na brzinu... ili su bukvalci na kvadrat pa kontaju da ako imas vise RAM-a automatski imas i brzi procesor ili veze nemaju kako stvari funkcionisu. Misli na brzinu rada uredjaja u konacnici. Dakle, vise RAM-a = brzi uredjaj sa stanovista koristenja istog.
U pravu si da je malo brze, ali to je neprimjetljivo ako se radi o na primjer 3GB vs 4GB as sa istim ostalim specifikacijama.
Prava se razlika samo primjeti na multitasking-u ili ako neki app bas zahtjeva puno RAM memorije.