Novak20 wrote:Ne znam za ovaj demanti porezne, života mi. Postavi link.Ned071 wrote:pa porezna je demantovala dan nakon tih nebuloza... da je avaz objavio lazni dokument...
http://bportal.ba/porezna-uprava-fbih-i ... -u-arhivi/
Novak20 wrote:Ne znam za ovaj demanti porezne, života mi. Postavi link.Ned071 wrote:pa porezna je demantovala dan nakon tih nebuloza... da je avaz objavio lazni dokument...
Pročitao demanti. Porezna demantuje da je obrazac koji je prikazan u avazovom članku njen.Ned071 wrote:Novak20 wrote:Ne znam za ovaj demanti porezne, života mi. Postavi link.Ned071 wrote:pa porezna je demantovala dan nakon tih nebuloza... da je avaz objavio lazni dokument...
http://bportal.ba/porezna-uprava-fbih-i ... -u-arhivi/
Ako novinari Avaza lažu ( a lažu svakodnevnoNed071 wrote:isti dokument opet koriste...
Na obrazcu se jasno vidi da piše njeno ime i prezime i može porezna svoj demant okačit mačku o rep. Čuj nije njen obrazac, a piše njeno ime i prezime. Onda nek nam pokažu pravi.Novak20 wrote:Ako novinari Avaza lažu ( a lažu svakodnevnoNed071 wrote:isti dokument opet koriste...), tužba protiv Avaza je lako dokaziva na bazi falsifikovanog dokumenta iz Porezne.
Mali problem je osnovna tvrdnja da su ukupna godišnja (plata, dodaci, U.O. itd.) primanja S.I. u 2010 godini bila oko 100.000 KM što nije demantirano.
Dozer wrote:Taj obrazac jeste pravi, medjutim ono sto na njemu nedostaje jesu pecat i potpis KCUS-a.
Ne sumnjam da je lopatala lovu, vjerovatno i vise nego je prijavljeno, ali cini mi se da ovaj Avazov papiric nije bas "original"...
"Edukacija je neophodna i urgentna, budući da plasiranje lažnih vijesti postaje svakodnevno pravilo pojedinih medija, osobito web portala. Mediji koji nastoje zadržati profesionalnost, treba da budu korektivi i da upozoravaju javnost, posjetitelje web portala, čitatelje, slušatelje i gledatelje, da ne prihvataju sve što se objavljuje olako i, što se kaže, 'na prvu', već da kritički analiziraju vijesti, logički zaključuju i koriste vlastitu inteligenciju u shvatanju poruke"
Papirić sigurno jeste original, samo je skinut prije nego je pečatiran, tako da, eto izvora...Dozer wrote:Taj obrazac jeste pravi, medjutim ono sto na njemu nedostaje jesu pecat i potpis KCUS-a.
Ne sumnjam da je lopatala lovu, vjerovatno i vise nego je prijavljeno, ali cini mi se da ovaj Avazov papiric nije bas "original"...
Koja bijeda, vise im zetovi uzmu...Dozer wrote:Doticni par mjesecno iz budzeta inkasira oko 17.000 KM, a godisnje preko 200.000
Još jedan kardiohirurg iz UKC-a Tuzla, dr. Alen Karić, prešao u KCUS
U KCUS-u su iz UKC Tuzla u proteklom periodu prešla tri kardiohirurga. Prema riječima dr. sci. med. Alena Karića, KCUS je ustanova koja pruža mogućnost napredovanja i konstantnog usavršavanja.
-Velika mi je čast što sam došao u KCUS i što sam dio ovog tima. Zahvalan sam generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović na podršci - rekao je dr.sci. med. Karić, saopćeno je iz KCUS-a.
Prostitutka nece jos dugo...uskoro su izbori...ona nece stati dok ne unisti konkurenciju(UKCT) kao sto unistava i UKCS kao sto i njen balo unistava BiH uz pomoc veliko srpske i i velikohrvatske politikeNovak20 wrote:Šta je ovo...sad kradu Tuzli doktore.![]()
https://www.faktor.ba/vijest/jos-jedan- ... cus-268555
U KCUS-u su iz UKC Tuzla u proteklom periodu prešla tri kardiohirurga. Prema riječima dr. sci. med. Alena Karića, KCUS je ustanova koja pruža mogućnost napredovanja i konstantnog usavršavanja.
-Velika mi je čast što sam došao u KCUS i što sam dio ovog tima. Zahvalan sam generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović na podršci - rekao je dr.sci. med. Karić, saopćeno je iz KCUS-a.
Ovi si ionako SDA kadar (Harun je na proslim izborima bio kandidat za neki q a i ovaj saban)...a jebace oni i UKC Tuzlaspreca wrote:Prostitutka nece jos dugo...uskoro su izbori...ona nece stati dok ne unisti konkurenciju(UKCT) kao sto unistava i UKCS kao sto i njen balo unistava BiH uz pomoc veliko srpske i i velikohrvatske politikeNovak20 wrote:Šta je ovo...sad kradu Tuzli doktore.![]()
https://www.faktor.ba/vijest/jos-jedan- ... cus-268555
Molim te, mozes mi objasniti na koji period "prije sebije" referiras?Fudo Bosna wrote:Tih nekoliko ljekara koji su presli ili oni koji ce preci u buducnosti, ni "slucajno" , nisu dosli u UKCS, sto su prepoznali mozda i neki kvalitet u Klinickom centru i radu ovog menadzmenta, sve je kao "crno" i eto bas "nista" nema pozitivno...
Ovih nekoliko doktora koji su se na UKCS , "uzjogunili" i otisli , oni su nevini kao "sekice" , niko od njih nije "uzimao" kovertice, niko nije radio 2-3 posla u toku radnog vremena, niko od njih "nije" sefovao 20 tak godina i nije im, "ni slucajno" tada, u odjelima gdje su radili, cvjetao javasluk, liste cekanja na sale i korupcija , koju su kolege doktori obilato potpirivali , trazeci mito?
Toga prije Sebije , nije bilo , ni "slucajno", pa ako nista, zavela je malo reda i dala do znanja " nedodirljivoj gospodi" da UKCS nije usputni drzavni posao i "eldorado" za rad po svome?
Ne sve je "crno" , bez obzira sto je u cijelom Kantonu Sarajevo, UKCS, danas jedina zdravstvena ustanova koja ne strajkuje dakle gospodo radi se i lijece se pacijenti , (za razliku od drugih ustanova gdje Sebija nije direktor), znaci ima disciplina i pozitivnih efekata?
I gle "cuda", bez obzira sto se, "za divno cudo", i pored silnog " teroriziranja" direktorice i sve novinarske "halabuke" i loseg rada, velika vecina ljekara ne buni i nije se povela za onom manjinom koja je kritikovala ili i napustila UKCS, vec barem nepodrskom "disidentima" daju do znanja da nam mozda Avaz i drugi mediji ponekad malo i "zabilaze" , pravu istinu?
Ne, svi su argumenti, i to "jaki" : kuja, kucka, prostitutka, dakle, rjecnik ulice , koji se nazalost tolerise i ponavlja na topicu....
Ama " ni slucajno ", medalja nema mozda i drugu stranu i "ni slucajno", mozda stvari nisu, samo jednobrazne, crno/bijele?
Ne , hajmo vrijedjati a to je uz stavove , " sve je crno" i vecina uposlenika u UKCS , "nema pojma kako im je", jedini argument diskusije na ovom topicu ...
P.S.
U zivotu sam naucio, da stvari nikad nisu crno/bijele, i da treba uvijek uzeti sve faktore, a istina pocesto bude negdje na sredini, ali sto bismo, lakse je vrijedjati...
Ma, ni kerherom... ni citava Dita.pici wrote:nemere seku ni abuzenzedom saprat