Za 10KM 99% korisnika mirno.
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- nagibSA
#5576 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Za dosta ljudi i nove korisnike bi i onih gratis 500MB godinu dana zavrsilo posao! A da ne govorim duplanje, uzmes gigu za 5KM i imas 1.5GB ukupno. Sto ne iskoristis prenese se. Uzmes za petaka jos 80 minuta i miran i to se prenosi ako ostane sta. Nema bolje definitivno ni na mapi, pa cak ni postpaid.
-
zrakomlat
#5577 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prenose se nepotrosene minute? Jel aktivacija tarife automatska ako imaš dovoljno para na računu?
Meni kod njih dobra super35 s 450 min koja je u stvari 42 BAM. A @jakičoek reče da na slagalici za 30 imaš 600 min. Pa sad ne znam šta da mislim. I dalje me prepaid ne privlači al ove me informacije poljuljase
Meni kod njih dobra super35 s 450 min koja je u stvari 42 BAM. A @jakičoek reče da na slagalici za 30 imaš 600 min. Pa sad ne znam šta da mislim. I dalje me prepaid ne privlači al ove me informacije poljuljase
- nagibSA
#5578 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
http://hej.ba/slagalica/aktiviraj-tarifu.aspzrakomlat wrote:Prenose se nepotrosene minute? Jel aktivacija tarife automatska ako imaš dovoljno para na računu?
-
zrakomlat
#5579 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
E golemo. Ni pogledao nikad nisam osim kad se tek pojavila, ali preletio. Vala dobro zvuči.nagibSA wrote:http://hej.ba/slagalica/aktiviraj-tarifu.aspzrakomlat wrote:Prenose se nepotrosene minute? Jel aktivacija tarife automatska ako imaš dovoljno para na računu?
- strongmen
#5580 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odmah za 30 KM dokupiš 600 minutazrakomlat wrote:Prenose se nepotrosene minute? Jel aktivacija tarife automatska ako imaš dovoljno para na računu?
ili 400 ili po 200 kako bude isticalo
kolko već misliš da ćeš potrošit za mjesec
prenose se minute iz mjeseca u mjesec ( to npr. nema na pretplatama, potrošio ne potrošio isto plaćaš svaki mjesec) s tim da moraš prije samog isteka važenja dokupit novi
nije automatski dokup, al tu ne vidim problem, kao što sam na prethodnoj stranici napisao podesiš u kalendaru alarm da te podsjeti u mjesecu na novi dokup
ili jednostavno čekaš da dobiješ obavjest da ti je ostalo malo minuta za potrošit, i onda napraviš novi dokup od 200 minuta i tako stalno
za 15 KM dokupiš i 5 GB interneta koje će ti uduplat pa imaš 10 GB !!!
nepotrošene gige se takođe prenose iz mjeseca u mjesec
- rovac13
#5581 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne prenosi se nista u sledeci mjesec koliko ja vidjehzrakomlat wrote:Prenose se nepotrosene minute?
Last edited by rovac13 on 04/02/2018 23:15, edited 1 time in total.
- nagibSA
#5582 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne moras odmah sve dokupljavati, vidis kako ide potrosnja, mozda ces manje potrositi.
@strongmen, advanced si korisnik, imas samsung smartphone
kakvi crni kalendari, napravi task da ti automatski poziva Code ili salje poruku jednom mjesecno u zadato vrijeme. 
Slabo si vidjeo @rovac.

@strongmen, advanced si korisnik, imas samsung smartphone
Slabo si vidjeo @rovac.
Last edited by nagibSA on 04/02/2018 23:16, edited 1 time in total.
- nagibSA
- rovac13
#5584 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hoces li se kladitnagibSA wrote:Slabo si vidjeo @rovac.![]()
-
Cupko_
#5585 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prenosi se sve što nisi iskoristio ako aktiviraš novi paket prije isteka postojećeg. Teoretski, možeš 5 sekundi prije isteka aktivirat novi paket i narednih 30 dana imaš neiskorištene unite iz prvog paketa plus novoaktivirane.rovac13 wrote:Ne prenosi se nista u sledeci mjesec koliko ja vidjehzrakomlat wrote:Prenose se nepotrosene minute?
-
zrakomlat
#5586 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Aha, kontam.strongmen wrote:odmah za 30 KM dokupiš 600 minutazrakomlat wrote:Prenose se nepotrosene minute? Jel aktivacija tarife automatska ako imaš dovoljno para na računu?
ili 400 ili po 200 kako bude isticalo
kolko već misliš da ćeš potrošit za mjesec
prenose se minute iz mjeseca u mjesec ( to npr. nema na pretplatama, potrošio ne potrošio isto plaćaš svaki mjesec) s tim da moraš prije samog isteka važenja dokupit novi
nije automatski dokup, al tu ne vidim problem, kao što sam na prethodnoj stranici napisao podesiš u kalendaru alarm da te podsjeti u mjesecu na novi dokup
za 15 KM dokupiš i 5 GB interneta koje će ti uduplat pa imaš 10 GB !!!
nepotrošene gige se takođe prenose iz mjeseca u mjesec
Kaže račun za prošli mjesec:(mini15)
202 SMS = 12,12 KM (doduše nije ovo standard, više radi praznika i čestitanja)
Pozivi prema BH mobile 3:50:30 = 46,10 KM
Pozivi prema drugim: 1:37:30 = 19,50 KM
UKUPNO: 77. Na ovo PDV još.
Ako sam dobro preračunao, na slagalici bi prošao prilično povoljnije finansijski za ovu istu potrošnju (mada je razlika u obračunskoj jedinici).
Interneta mi toliko ne treba. Bilo bi sasvim dovoljno 1,5 tj 3 kad se udupla.
Zanimljivo mogu ti reć
Da radim u Eri našao bih te i dao još gigu - dvije interneta na račun kuće za reklamu.
Cupko, poguraj čojka
- strongmen
#5587 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
hoću se ja kladit bolanrovac13 wrote:Hoces li se kladitnagibSA wrote:Slabo si vidjeo @rovac.![]()
koriatim slagalicu od samog početka i upravo htjedoh pisat kako im je i pametno što nema automatskog dokupa jer nećeš svaki mjesec ni kupovat isti
ja prvi mjesec za 10 KM kupio 200 minuta
i za 15 kupio 5 GB odnosno dobio još 5 od njih
na kraju mjeseca mi ostalo 110 minuta i NARAVNO da nisam kupio opet 200 nego za 5 KM samo 80 minuta pa sam onda imao 190 !!
ostalo mi 6 giga pa naravno da nisam opet dokupio 15 KM interneta nego samo za 3 KM a kako bi iskoristio prenos
sve dokupe izvršio dan prije isteka !!!
@Nagib
nije samsung
htc 10
Last edited by strongmen on 04/02/2018 23:26, edited 1 time in total.
- rovac13
#5588 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ima logikeCupko_ wrote:Prenosi se sve što nisi iskoristio ako aktiviraš novi paket prije isteka postojećeg. Teoretski, možeš 5 sekundi prije isteka aktivirat novi paket i narednih 30 dana imaš neiskorištene unite iz prvog paketa plus novoaktivirane.
Znaci svaki dokup necega produzava trajanje paketa na mjesec dana ako sam te uspio skontat.
Trebao bi prije nego istekne kupit novi paket,on pokupi stari promet,doda novi,i nanovo produzi mjesec dana.
Jel to to.
Kod mene je zena onda vjerovatno kupila novi paket kad joj je stari istekao pa je zbog toga izgubila stri promet
-
zrakomlat
#5589 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala. De mi reci još, ako znaš naravno, koliko je onaj fontele Meizu M6 DS u !Hej boxu. I ko daje garanciju za taj telefon. Može i u privatne poruke. Nisam imao živaca čekati da pitam, gužva dva dana zaredom u poslovnici.Cupko_ wrote: Prenosi se sve što nisi iskoristio ako aktiviraš novi paket prije isteka postojećeg. Teoretski, možeš 5 sekundi prije isteka aktivirat novi paket i narednih 30 dana imaš neiskorištene unite iz prvog paketa plus novoaktivirane.
- nagibSA
#5590 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ko salje istu poruku jednom mjesecno, neka napravi task, imas Tasker i sl. aplikacije i mirran sto se toga tice. Meni tako odgovara, jer ce biti isto svakog mjeseca, neki minimalizam za pozive /30min/ i mozda mali dokup neta na onaj gratis. 
-
Cupko_
#5591 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Baš takorovac13 wrote:Ima logikeCupko_ wrote:Prenosi se sve što nisi iskoristio ako aktiviraš novi paket prije isteka postojećeg. Teoretski, možeš 5 sekundi prije isteka aktivirat novi paket i narednih 30 dana imaš neiskorištene unite iz prvog paketa plus novoaktivirane.![]()
Znaci svaki dokup necega produzava trajanje paketa na mjesec dana ako sam te uspio skontat.
Trebao bi prije nego istekne kupit novi paket,on pokupi stari promet,doda novi,i nanovo produzi mjesec dana.
Jel to to.
Kod mene je zena onda vjerovatno kupila novi paket kad joj je stari istekao pa je zbog toga izgubila stri promet
Čini mi se da je oko 312KM, a garancija je MESC-ova koliko se sjećam. Javim sutra kad provjerim.zrakomlat wrote:Hvala. De mi reci još, ako znaš naravno, koliko je onaj fontele Meizu M6 DS u !Hej boxu. I ko daje garanciju za taj telefon. Može i u privatne poruke. Nisam imao živaca čekati da pitam, gužva dva dana zaredom u poslovnici.Cupko_ wrote: Prenosi se sve što nisi iskoristio ako aktiviraš novi paket prije isteka postojećeg. Teoretski, možeš 5 sekundi prije isteka aktivirat novi paket i narednih 30 dana imaš neiskorištene unite iz prvog paketa plus novoaktivirane.
- rovac13
#5592 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kod tebe nije toliki problem u bhtelekomu koliki je problem sto si izabrao totalno krivu tarifu.zrakomlat wrote: Kaže račun za prošli mjesec:(mini15)
Ako trosis toliko ko te nagovorio da uzmes mini15.
Da si bio na bht ultri mogao si za 7 KM sedmicno da kupis 200 minuta.
Za cetiri sedmice bi potrosio 28 KM a imao 800 minuta
Last edited by rovac13 on 04/02/2018 23:39, edited 2 times in total.
- strongmen
#5593 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Čupko
imaš li kakve insajderske info
jel se povećao broj korisnika, naročito prenesenih brojeva iz bhtelekoma
bilo bi mi drago da jeste, da se ovima lagano počnu osipat ultraši ne bi li došli pameti
lično sam doprinjeo tome prenosom dva ultra broja
imaš li kakve insajderske info
jel se povećao broj korisnika, naročito prenesenih brojeva iz bhtelekoma
bilo bi mi drago da jeste, da se ovima lagano počnu osipat ultraši ne bi li došli pameti
lično sam doprinjeo tome prenosom dva ultra broja
- strongmen
#5594 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
da se nešto nisi zajeborovac13 wrote: Za cetiri sedmice bi potrosio 28 KM a imao 800 minuta
-
zrakomlat
#5595 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kasno sam upratio to. Kao što rekoh maloprije, prepaid me nije plaho zanimao, pa tako i kad izađe nova neka fora, ja je i ne pročitam. Kako na BHT tako i na Eri ili Mtelu. Par godina imao broj uvezan u top tim, plaćao nešto kad prekardašim. Pa onda koristio onu akciju 200 % plus telefon, isplativa bila, a nisam nabijao ovolike račune. Oni su tek zadnjih par mjeseci takvi, i ne mogu im ništa izgleda.rovac13 wrote:Kod tebe nije toliki problem u bhtelekomu koliki je problem sto si izabrao totalno krivu tarifu.zrakomlat wrote: Kaže račun za prošli mjesec:(mini15)
Ako trosis toliko ko te nagovorio da uzmes mini15.
Da si bio na bht ultri mogao si sedmicno da kupis 200 minuta.
Za cetiri sedmice bi potrosio 28 KM a imao 800 minuta
Konto uzet NoLImit M ali malo minuta prema drugim mrežama. Pa konto preći na mtel onaj mojmix extra, i svašta nešta kontam al ništa ne poduzimam
Znaš ono, od ponedeljka počinjem učiti/prestajem pušiti/počinjem s dijetom. Ne odmah, nego od ponedeljka
-
zrakomlat
#5596 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije. Imaju one klix tarifne opcije. 7 KM = 200 minuta = 7 dana.strongmen wrote:da se nešto nisi zajeborovac13 wrote: Za cetiri sedmice bi potrosio 28 KM a imao 800 minuta
- rovac13
#5597 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sad vidjeh da je ovih 200 minuta za 7 KM samo prema bht u.
Ali u svakom slucaju najgora solucija je uzeti manji paket ako puno pravis prometa.
Ako puno pravis prometa ima se svuda izabrati povoljnih tarifa.
Mtel je imao najbolju tarifu za oko 35 KM.
Ne znam jel jos to u ponudi.
Malo sam ispao iz ovoga
Ali u svakom slucaju najgora solucija je uzeti manji paket ako puno pravis prometa.
Malo sam ispao iz ovoga
- strongmen
#5598 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ja naprotiv ne znam šta vidite u pretplati
koristio sam i to
em čekaš račun kad će doći, em se jebeš po redovima da ga platiš, em najgore baš kao kod tebe, uvjek nekontrolirano možeš prekardašit
ovdje te lijepo upozori sms da su ti minute na minimalcu (ne znam tačno koliko jer dosad nisam bio blizu potrošenog, čupko možda zna na koliko minuta preostalih ti šalje sms) , pa ti onda lijepo dokupiš nove
koristio sam i to
em čekaš račun kad će doći, em se jebeš po redovima da ga platiš, em najgore baš kao kod tebe, uvjek nekontrolirano možeš prekardašit
ovdje te lijepo upozori sms da su ti minute na minimalcu (ne znam tačno koliko jer dosad nisam bio blizu potrošenog, čupko možda zna na koliko minuta preostalih ti šalje sms) , pa ti onda lijepo dokupiš nove
- nagibSA
#5599 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma ko pravi puno prometa, za njega i jeste postpaid, mislim da je tu mtel najbolji. Za mene je prepaid, nemam ni 10ak-15 min razgovora mjesecno
Slagalica ko rodjena za mene. Sve se uglavnom svodi na internet.
-
zrakomlat
#5600 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije. Ukinuli su onaj popust od 20 % do te tarife. Vrijedi samo za one veće. Sad je oko 45-46, ona standardna cijena, ali dobra i dalje.rovac13 wrote:Sad vidjeh da je ovih 200 minuta za 7 KM samo prema bht u.
Malo sam ispao iz ovoga
3000 min prema svima i 4 g interneta.
Došao ja u telekom, nešto gledao neki telefon, i da predjem na midi30 kaze lik, pa vidi koliki su ti racunu, ti najmanje trebas uzeti paket od 50 ili no limit L. rekoh, kolega, ne ponosim se racunima, meni je zelja da manja cifra na njima bude