Druge osobe naravno imaju slobodu da naglasavaju taj spol kolko im volja, ja bih ipak prosto u kategoriju ljudskih bica ispred tog naglasavanja spola.
Kada se nekom muskarcu krse prava, mi tu govorimo npr o krsenju njegovih radnickih prava il opcenito o krsenju njegovih ljudskih prava. Kada se nekoj zeni krse prava, pricamo o krsenju zenskih prava.
Ako vec pricamo o ideologijama, biram ljudska prava ispred feminizma. I poprilicno mi je iritantno kada se naglasava da neki posao obavlja zena a to najcesce rade casopisi skloni feministickom narativu i toj supljoj. Ako dobro radis svoj posao, u 21. stoljecu, cemu potreba da naglasis spol? Za godine jos razumijem, tipa u nekim bas poznim godinama kada se ljudi bave necim jako zahtjevnim il kada je neko dijete sposobno za poprilicno komplikovane stvari, il sta znam, osobe sa invaliditetom i sl, jer svi oni prevazidju poteskoce za to, al ja zaista ne razumijem to naglasavanje spola u danasnjim vremenima. Te budalastine zvuce otprilike ovako-iako su zene poprilicno nesposobne, ako se potrude, mogu i one nesto postici!
Smijesno. Mada ne cudi me vise nista, u borbi za ravnopravnost se dodje do tog da postoji kvota politickih pozicija rezervisanih za zene. Jer smo mi valjda retardirane pa nam treba pomoci i olakasati sa vec obezbjedjenih par mjesta za nas.
Nisu tu muskarci problem, problem je feminizam. Sam sebi svrha. Ako se slucajno jednog dana zene probude i shvate da ne zive u srednjem vijeku i prestanu same sebe smatrati obespravljenim na osnovu spola vec pocnu prosto zivjeti, sta ce nam biti sa hudim pokretom. Srecom eto ima jos tih klima uredjaja za boriti se protiv i slicnih tricarija.