Deblokada Sarajeva???

Post Reply
SA-71000

#5576 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by SA-71000 »

Dozer wrote:
SA-71000 wrote: Kontam ja jako dobro, kontaju i drugi ,a ti slijepo podržavaš svog vjernog havera PM.Kako je lako praviti nekakve realne osvrte na prošlost kada je nečiji drugi sin ili brat ubijen. Da su ti Beli vukovi zaklali oca da li bi ih mrzio ili bi i dalje podržavao PM ove postove u kojima hvali Bele Vukove. Da li bi rekao “Zaklaše mi oca ali svaka im čast časno su se borili”. Da li bi otišao porodicama zaklanih vojnika koje su zaklali Beli vukovi i da li bi im čitao postove PM a u kojima on hvali Bele Vukove? Ova dva ista pitanja su i za PM a. Javi se slobodno PM evo imaš svog vjernog havera koji ću te podržati. Dvojica protiv jednog. Ja sam sam ne treba mi niko.Jesi li išao na grob Srđana Kneževića da mu zapališ svijeću? Kada odgovorite na ova pitanja nastavićemo sa temom bez problema.
@strucnjakdemagog ti je vec odgovorio ono sto sam ja htio napisati.
Ja cu te samo upitati - u cemu je, u konkretnim slucajevima, razlika izmedju Cace i tih mazluma iz Belih Vukova?

U cemu je razlika, opet u konkretnim slucajevima, izmedju tih Belih Vukova i tog klanja, i mundzosa koji su zarobljenicima odsijecali glave?

Hoces odgovor? Ni u cemu.
Sve su to pojedinacni idioti, i jedni i drugi i treci. Razlika je sto su za tebe jedni heroji, a drugi nisu. Isto tako na sve gleda i neko na onoj strani, identicno.

Navijacka nastrojenost u ovim pricama nikad nije dobra. Ako nisi sposoban shvatiti napisano onako kako je napisano, bez umetanja nekakvih svojih zakljucaka koji nemaju veze s onim sto je napisano, onda je bolje sutiti.
Izjednaci ti sve 3 strane,bas kao Risto Dzogo na SRNI.Napisao si nekoliko puta da nisi Musliman sto se vidi po tvojim izdajnickim stavovima.Jos uvijek mi nisi odgovorio na pitanje.Pitam te jedno ti odgovars nesto drugo,"profesore" gramatike.Imas li muda Rambo da odgovoris,ili si nepismen sto se vidi po tvojim lekcijama iz gramatike.
Otiđi porodicama zaklanih vojnika koje su zaklali Beli vukovi i pogledaj ih u oči i reci im u lice kako se diviš Belim vukovima,pa da vidimo šta će ti reći.Šta misliš šta bi ti rekli?
mishic

#5577 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by mishic »

Pored tri "istine" o sukobima u BiH, i viđenja tih sukoba očima stranaca (UNPROFOR, novinari, kojekakvi promatrači itd.) postoji i još jedna veoma zanimljiva "istina" a ona se zove propaganda ili podmetanje. Tom "istinom" na žalost svih nas još niko se do danas nije ozbiljno pozabavio pa su za mnoge Kapija, Markale i desetine drgih slučajeva neupitni oblici Bošnjačke samoubilačke destrukcije. Miniranje Starog mosta u Mostaru, bacanje srpske nejači lavovima u Pionirskoj dolini i još mnogo takvih i sličnih nebuloza čak su bile teme i u Hagu.
Vozuća, i općenito Mudžahedini postali su neupitne činjenice čak i za veliki broj Bošnjaka i pripadnika Armije RBiH.
No prije toga, da se razumijemo, nisam od onih koji tvrde da nije bilo zločina počinjenih i od strane pripadnika Armije RBiH. Nisam ni od onih koji jedan zločin pravdaju drugim ali Tadeuš Mazovietski to adresira sa 70% Srbi, 20% Hrvati i 10% Bošnjaci a CIA veli 90% Srbi, 8% Hrvati i 2% Bošnjaci uz napomene da su neki zločini bili sistemski, planirani, naređeni, dobro osmišljeni i pripremljeni a neki očajnički, osvetnićki potezi neodgovornih pojedinaca koje u opčem haosu koji se događao je bilo veoma teško i nemoguće kontrolisati.
Međutim velika večina nas ne zna ili i oni koji znaju često gube iz vida slijedeće. Nekoliko godina prije same agresije povela se žestoka kampanja u Srbiji (Dobrica Ćosić, Dragoš Kalajić, Brana Crnčević, Darko Tanasković...) kako u Bosni buja fundamentalizam, kako Evropi prijeti islamski radikalizam itd. itd., a dobro upućeni znaju da je svrha te i takve propagande bila da se dobije zeleno svjetlo, da se nađe saveznik i dobije rok za ono što se Memorandumom ranije zacrtalo a tada ozbiljno pripremalo. Oni koji misle da je embargo na uvoz oružja slučajnost ili pak oni koji misle da je tzv. međunarodna zajednica bila zatečena i nemoćna da zaustavi krvoproliće i sukobe i 92. i 93. i 94. grdno se varaju.
Zaustavila ih je tek onda kada su široke narodne mase zgrožene događajima prisilile svoje vlade da se ne žmiri pred tim i što je još bitnije, onda kada su sukobi doživjeli potpuni zaokret. Zaustavila je sukobe kada su Banjaluka i Doboj već bili spakovani i na točkovima i kada je žrtva poslije Vlašića, Vozuće, Ozrena, Sanskog Mosta i dr. konačno došla do oružja i krenula u nezaustavljiv pohod.
I da se vratimo onoj propagandi i memorandumskim lažima.
Kada se konačno dobilo zeleno svjetlo i krenulo u realizaciju memorandumskog plana ispostavilo se da sva prednost koju je pružala oprema, tehnika, naoružanje i drugi resursi JNA nisu dovoljni da se u dobijenim rokovima realizuju planirani zadaci i ostvare zacrtani ciljevi nego se moralo ući u političku trgovinu. Tuđmanu to došlo ko kec na desetku i onda se malo ratovalo a malo trgovalo, pogađale se dvije strane na štetu i bez pitanja treće na čiji račun je trebalo namiriti ono što se ratom izgubi.
Tada je u Srednju Bosnu najprije došla prića o Mudžahedinima a ubrzo nakon nje i Mudžahedini. I koliko ja znam nisu došli ni sa Marsa a nisu ni slijetali ni na jedan aerodrom i nisu dolazili sa Bosanskim dokumentima nego sa onim na kojima je šahovnica. Njihov dolazak u BiH kojoj nisu trebali ljudi nego oprema i naoružanje (javno je to u nekoliko navrata isticao i rahmetli Alija Izetbegović) imao je trostruk cilj.
Njihova pojava uklapala se u raniju propagandu i sada se i Tuđmanu pružila prilika "da brani Evropu" i tom odbranom opravda nož u leđa Armiji i svoju agresiju na RBiH, da najprije uzima (nagodba 30% svega što ulazi u BiH) a kasnije i opljačka dobar dio novca, hrane, opreme i naoružanja koje su prijatelji slali u BiH. Pored toga Mudžahedini su mu trebali u Srednjoj Bosni gdje je HDZ-u postalo jasno da Bošnjake i Hrvate neće moći okrenuti jedne protiv drugih dok im ne ulije strah u kosti i ne pokaže odakle im prijeti smrtna opasnost. Zato je prije Mudžahedina došla HDZ-ova priča o njima a potom i oni. Ali pazite sad, mnogi "Mudžahedini" nisu bili čak ni osunnećeni, bili su rođeni Francuzi, neposredno pred dolazak u BiH bili oslobođeni iz zatvora, pušteni prije nego što odsluže dugogodišnje robije... itd., itd.
Trenutno sam poboravio imena makar onih najžešćih kojima se BiH pravosuđe bavilo, onih koji su pobjegli i nikad uhvaćeni iz naših zatvora a čija su se imena dugo povlačila po medijima kao Lajonel i dr.
O čudnoj hijerarhiji u njihovim redovima bilo je dosta priče ali znalo se ko kosi a ko vodu nosi. Ko je došao da pomogne i pogine (rahmetullahi alejhi) a ko komanduje, nosa novac, putuje, trguje, satelitskim vezama telefonira, ima nekoliko pasoša i drugih dokumenata.
Eh pazite sada, ovi što su ratovali i ginuli kao da nisu ni postojali ali ovi što su komandovali, raspolagali novcem, putovali, imali kamere, snimali itd. oni su pravili i te scene za snimanja, sjekli glave, umnožavali i dijelili snimke. Onaj kome u svemu tome nema ništa čudno, kao i onaj ko to pripiše takvom mentalitetu, zaista površno misle. Ne postoji takav mentalitet, postoje ljudi kriminalci oguglali u zločinu koji su u nečijoj funkciji, na zadatku, u sistemu, mi obićno kažemo špijuni ili obavještajci, koji su mnogo toga uradili po zadatku i napravili priću kao da je u BiH bilo na desetine hiljada Mudžahedina, da su poklali na desetine hiljada i civila i vojnika a zapravo bilo ih je upola manje nego samih Rusa. O drugima da i ne govorimo. U ostalom zar mislite da se oni Kitarovićki i danas slučajni priviđaju?!! Koliko puta je ona do sada upozorila Evropu i pominjala ogromne cifre onih koji su prijetnja ne samo Hrvatima u BiH nego i Evropi? Kako bi drugačije Evropa razumjela razlog njenog uplitanja u unutarnje stvari samostalne i suverene države? Pa još kada se zbroji to njeno lupetanje cifri i ja se uplašim. A onda mi postane jasnoi što i kako ih je moglo biti tako puno u BiH tokom dvostruke agresije na ovu zemlju.
Dakle nije da nije počinjen ni jedan zločin od strane Armije RBiH ali... Ja sam 1992. bio u Zagrebu, došao sam u Centralnu Bosnu koncem maja te godine, proživio i preživio mnogo toga o čemu je napravljena puno drugačija slika od onoga što je stvarno bilo, bio sam čak i na Vozućoj... A baveći se historijom odavno sam shvatio da se ona (historija) često frizira, pravi i prepravlja onako kako kad kome odgovara.
Bio sam i sa ljudima koji su prošli najteže golgote, gledali stradanja svojih familija, izgubili sve i u šoku danima i mjesecima poslije toga bili spremni na osvetu. Pa čak ni tada, ni oni nebi željeli da snime tu osvetu ni pod uslovom da taj snimak mogu poslati onome kome žele nanijeti bol i osvetiti se. Teško je u redovima Armije bilo razvijati psihopatološke karaktere jer za njih treba i takvo okruženje.
Erdemovići, Lukići, Arkani i ini koji su gazilii krv do koljena trenirali su, počinjali, kondicirali, hrabreni i poticani dok nisu postali monstrumi.
Nije tajna da je kriminalni milje na svim stranama najranije stao u prve redove. I nema naroda bez kriminalaca i kriminala. Motivi, ciljevi i sve ostalo mogu biti različiti ali da bi se postalo zločincem, da bi se ubijali civili, žene, djeca, starci i sl. trebalo je dosta staža u tom miljeu a trebalo je imati i okruženje znatno drgačije od klime koja se gradila u redovima Armije RBiH.
I opet ponavljam, to ne znači da ni jedan pripadnik te Armije i ni jedan Bošnjak nisu počinili ni jedan zločin. Ali i zločini se razlikuju i klasificiraju po mnogo osnova. I u miru postoje kabadahije i nasilnici ali i očajnici. I zato svako poopštavanje, izjednačavanje, kao ni pravdanje zločina ne dolazi u obzir. A nekome je ipak stalo da sve podvede pod 3 3 3...
PM72

#5578 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

SA-71000 wrote:.Ovaj Dozer je nekoliko puta napisao da nije Musliman sto se vidi iz njegovih izdajickih stavova,kojih smo se naslusali na SRNI u toku rata.
Dozer izdajnik? Ko ti ljulja kavez pa si tako rastrojen?
HAVANA

#5579 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Niko na ovoj temi ne zeli da podvede pod 3 3 3, niti je to moguce.Pogotovo neko ko se borio za ovu zemlju.A gura se ta prica od par pojedinaca. :-) Znamo mi svi sta su radili,isto tako znamo i sta je bilo u nasim redovima.Nek nije taj odnos 333,nek je 1 na 1000...ja cu prvi lajati i na taj 1. Nikad ga nisam i necu pravdati.Ne zelim da postanem kao oni protiv kojih smo se borili.A pogotovo kad pocne prica srbin,hrvat,nije musliman,ceko, nije na vrijeme otisao...Fuj,odma znam da je covjek losih namjera i ne treba mi registar,ili neko ko rata u sarajevu nije vidio,pogotovo pocetak.I namjerno cu ih spomenuti samo par,jedan mali dio koji nazalost izgubise zivot,zive jos vidim i cujem.I opet kazem jezim se kad pocne podjela na srbin,hrvat,musliman...To kad pocne pobijedili su oni protiv kojih smo se borili.A davno je pocelo.Hrvat me izvukao ranjenog,srbin me prehranio i napio vode ranjenog,na 11 spratu,sa bolesnom sestrom i starom majkom.Nije ni alija ni bakir,jok,srbin kako ih neki vole zvat.Prvi nam ode zoka vojinovic u junu,na hrasnom brdu,isti dan kad i onaj vinko iz specijalne,pa zoka,pa draganu nogu odvali,pa jan dorsner,raja od prije rata,pa dodje zuc prokleta ,ode marinko,pa onaj rudo s mudima ko kosarkasme lopte,rudolf tomic,pa mi peru mog geler u guz spuca,trcimo,zalegli,kaze jebo te tito,sta ti je reko sad on kriv,kaze spuca me u guzove :lol: Jos se i ismijah u onoj gunguli.Mali karlo ode.Sasinu sestru ubi snajper,biljaninog oca isto dok je vodu nosio a jedan od kanistera bio za moju majku...Pisite sto znate i kako jeste,ili nemojte ni pisati.Ima nas zivih koji znamo i sjecamo se.Ili se nerado sjecamo i pisemo o tom periodu.Ja sam ovaj drugi.Ne bude mi dobro.Al me vazda neki qrac natjera na ove teme,i vazda neka glupost iznervira.A mater im jebem svima.333. Bez obzira koji su.Svi u vrhu su imali lose namjere i ciljeve.Ispalo je tako i ovo mudo od drzave.Za ovo se nije ginulo ,niti se za ovo borilo.Potrosili su nam mladost,zdravlje i zivote za svoje ciljeve i vlast i novac.To je njima jedino bitno.Dabogda ga na doktore potrosili.
HAVANA

#5580 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Cuj nije musliman. :lol: Evo nisam ni ja musliman, mada me tako zovu. :lol: Sto ,jel problem,moram bit il sta?
PM72

#5581 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

HAVANA wrote:Cuj nije musliman. :lol: Evo nisam ni ja musliman, mada me tako zovu. :lol: Sto ,jel problem,moram bit il sta?
Nije musliman po mjerilima ovih ”novih” Muslimana-yebo ih onaj što mu je juče bila godišnjica.
Ko se nasao da Dozeru kaze da je izdajnik...balijaner koji se dvije godine krio od puske i rova pa ga smjestili u protiv vazdusnu odbranu Sarajeva-sto dalje od rova...rakete opalili nisu niti je kakav avion proletio
HAVANA

#5582 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Zaboli me qrac za njihova mjerila.
HAVANA

#5583 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Sad ste naljutili dozera,kuku vama,eto ga ide...

Image
tempuser

#5584 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

SA-71000 wrote:]Otiđi porodicama zaklanih vojnika koje su zaklali Beli vukovi i pogledaj ih u oči i reci im u lice kako se diviš Belim vukovima,pa da vidimo šta će ti reći.Šta misliš šta bi ti rekli?
Otidji ocu Predraga Salipura, Ergina Nikolica, Avdi Hebibu ili porodicama ostalih 8 ubijenih vojnih policajca, pogledaj ih u oci pa pricaj poztivno o Caci i X bbr! Sta mislis genijalcino sta bi ti rekli???
Koja kolicina kratkovidosti, ogranicenosti i plitkosti izmedju samo jednog para usiju, nevidjeno...
tempuser

#5585 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

SA-71000 wrote:Mudzahedini ne bi nikom odsjecali glave da nas cetnici nisu prvi napali i masakrirali nas narod.Odsjecanje glava im je bila osveta za ono sto su radili..
Da li ovo pokusavas reci da mudzahedini nisu dobrovoljno dosli u BiH i da zarobljenim cetnicima ne bi odsjecali glave nego su se slucajno zatekli u blizini kad je ARBiH napadala na Vozucu?
Za normalnog i pametnog covjeka to je vjerski fanatizam, a glupan i idiot ce to da pravda i pravi razliku u ime koje vjere se radi, sad se pronadji...
Aproro izdajnika, sva sreca da ti familiju nisu branili Amir Zukic u dimijama i tu koji su se na pola rata sjetio da je proglasena mobilizacija!
high_volume

#5586 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by high_volume »

SA-71000 wrote: Kao sto sam napisao,samo oni koji nisu Muslimani vole da izjednace sve 3 strane.Ovaj Dozer je nekoliko puta napisao da nije Musliman sto se vidi iz njegovih izdajickih stavova,kojih smo se naslusali na SRNI u toku rata.Mudzahedini ne bi nikom odsjecali glave da nas cetnici nisu prvi napali i masakrirali nas narod.Odsjecanje glava im je bila osveta za ono sto su radili.Svi normalni Muslimani se ne slazu sa izjednacavanjem sve 3 strane.
Tema je o deblokadi Sarajeva, nije o mudžahedinima, tom hordom divljaka zadojenih religijom.

Muslimani, u tvom kontestu, pišu se malim slovima. A moraš naučiti i da odvojiš riječ nakon tačke. Zamoli učiteljicu za još nekoliko sati obrazovanja :-)
tempuser

#5587 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

mishic wrote:Nisam ni od onih koji jedan zločin pravdaju drugim ali Tadeuš Mazovietski to adresira sa 70% Srbi, 20% Hrvati i 10% Bošnjaci a CIA veli 90% Srbi, 8% Hrvati i 2%
Uz svo uvazavanje par cinjenica koje stoje, da li ti u ovom svom referatu procentima i politickom pozadinom i pripremom pokusavas napraviti razliku izmedju odsjecene glave zarobljenog vojnika na jednoj ili drugoj stvari????? Kako bi to objasnio porodicama ubijenih? Znate, vi treba da ste manje ogorceni i zalosni sto smo mi vasem sinu otfikarili glavu jer smo mi napravilo samo 1% zlocina?
Kad se vec bavima dubljim analizama, naravno je da je bitna razlika iznedju sistematki planiranog zlocina kakav je bio sa srpske strane prije nego je prvi metak ispaljen i izdvojenih slucajeva odmazde i djela na mah i u afektu ali, po cemu je zlocin ARBiH u Trusini ili Grabovici manje sistematski planiran i “tezak” od npr zlocina HVO-a u Ahmicima ili Stupnom Dolu ili nekog od bezbroj cetnickih zlocina?
tempuser

#5588 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

HAVANA wrote:Niko na ovoj temi ne zeli da podvede pod 3 3 3, niti je to moguce.Pogotovo neko ko se borio za ovu zemlju.A gura se ta prica od par pojedinaca. :-) Znamo mi svi sta su radili,isto tako znamo i sta je bilo u nasim redovima.Nek nije taj odnos 333,nek je 1 na 1000...ja cu prvi lajati i na taj 1. Nikad ga nisam i necu pravdati.Ne zelim da postanem kao oni protiv kojih smo se borili.A pogotovo kad pocne prica srbin,hrvat,nije musliman,ceko, nije na vrijeme otisao...Fuj,odma znam da je covjek losih namjera i ne treba mi registar,ili neko ko rata u sarajevu nije vidio,pogotovo pocetak.I namjerno cu ih spomenuti samo par,jedan mali dio koji nazalost izgubise zivot,zive jos vidim i cujem.I opet kazem jezim se kad pocne podjela na srbin,hrvat,musliman...To kad pocne pobijedili su oni protiv kojih smo se borili.A davno je pocelo.Hrvat me izvukao ranjenog,srbin me prehranio i napio vode ranjenog,na 11 spratu,sa bolesnom sestrom i starom majkom.Nije ni alija ni bakir,jok,srbin kako ih neki vole zvat.Prvi nam ode zoka vojinovic u junu,na hrasnom brdu,isti dan kad i onaj vinko iz specijalne,pa zoka,pa draganu nogu odvali,pa jan dorsner,raja od prije rata,pa dodje zuc prokleta ,ode marinko,pa onaj rudo s mudima ko kosarkasme lopte,rudolf tomic,pa mi peru mog geler u guz spuca,trcimo,zalegli,kaze jebo te tito,sta ti je reko sad on kriv,kaze spuca me u guzove :lol: Jos se i ismijah u onoj gunguli.Mali karlo ode.Sasinu sestru ubi snajper,biljaninog oca isto dok je vodu nosio a jedan od kanistera bio za moju majku...Pisite sto znate i kako jeste,ili nemojte ni pisati.Ima nas zivih koji znamo i sjecamo se.Ili se nerado sjecamo i pisemo o tom periodu.Ja sam ovaj drugi.Ne bude mi dobro.Al me vazda neki qrac natjera na ove teme,i vazda neka glupost iznervira.A mater im jebem svima.333. Bez obzira koji su.Svi u vrhu su imali lose namjere i ciljeve.Ispalo je tako i ovo mudo od drzave.Za ovo se nije ginulo ,niti se za ovo borilo.Potrosili su nam mladost,zdravlje i zivote za svoje ciljeve i vlast i novac.To je njima jedino bitno.Dabogda ga na doktore potrosili.
Osim sto je svako od nas imao par “vlaha” koji su nam valjali vise od rodbine, sve si napisao, ne treba nista dodati niti oduzeti!
pirpa

#5589 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

tempuser wrote:
Uz svo uvazavanje par cinjenica koje stoje, da li ti u ovom svom referatu procentima i politickom pozadinom i pripremom pokusavas napraviti razliku izmedju odsjecene glave zarobljenog vojnika na jednoj ili drugoj stvari????? Kako bi to objasnio porodicama ubijenih? Znate, vi treba da ste manje ogorceni i zalosni sto smo mi vasem sinu otfikarili glavu jer smo mi napravilo samo 1% zlocina?
Kad se vec bavima dubljim analizama, naravno je da je bitna razlika iznedju sistematki planiranog zlocina kakav je bio sa srpske strane prije nego je prvi metak ispaljen i izdvojenih slucajeva odmazde i djela na mah i u afektu ali, po cemu je zlocin ARBiH u Trusini ili Grabovici manje sistematski planiran i “tezak” od npr zlocina HVO-a u Ahmicima ili Stupnom Dolu ili nekog od bezbroj cetnickih zlocina?
pošampi ti se ja po tvojim cinjenicama ...
Pokolj u Ahmićima bio je ratni zločin koji su počinili neki pripadnici 4. bojne VP HVO-a i jedinice “Jokeri” protiv muslimanskih vojnika i civila tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba 16. travnja 1993. u selu Ahmićima, u Središnjoj Bosni. Broj ubijenih osoba nije poznat, i varira od 72 do 104.[1] To je bio najveći pojedinačni pokolj tijekom sukoba između bosanskohercegovačkih Hrvata i Bošnjaka. Istog dana, sat vremena kasnije, počeo je i pokolj nad Hrvatima u Trusini od strane Armije BiH.
tempuser

#5590 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Da citiram Z. Radmilovica: Kad si mrtav nije ti tesko jer ne znas da si umro, tesko je onima oko tebe, tako je isto i kad si glup!
pirpa

#5591 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

dobro sam ja skontao tvoj hinjaluk.
mishic

#5592 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by mishic »

Kao da se nismo razumjeli... Ne pravdam ni ja niti jedan jedini zločin ali govorim o snagama čiji zadatak i jeste bio da naprave nešto čime će kompromitovati časnu borbu pripadnia Armije RBiH. Njih su organizovali, slali i zadatke im davali upravo oni kojima je bilo stalo da "budu tri strane u sukobu, zločini na sve tri strane" itd. U onom haosu kao pripadnici Armije vodili su se i djelovali i oni koji kao pojedinci i grupe nikada ništa drugo nisu radili niti imali na umu sem da dođu do neke materijalne koristi, da kao "psi rata" izvuku neku materijalnu korist. Ni njih se mi ne možemo odreći kao što se ne možemo odreći ni onih koji su činili zločine jer jednostavno nismo imali dovoljno snage, ljudi i mogučnosti da kontroliramo sve što se događalo.
tempuser

#5593 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

@pirpa
Da si ti ista skontao ne bi se javljao, ali kao sto citirah, kad umres nije ti tesko, ne znas da si umro...
pirpa

#5594 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Svašta će čovjek i na ovom forumu dočekati.. :roll:

Hinjavac koji pokušava da olaje čitavu jednu brigadu i još poredi cacine jurišnike sa vojnom jedinicom u čijoj su se zoni dešavala najstrašnija zlodjela.
tempuser

#5595 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

mishic wrote:Kao da se nismo razumjeli... Ne pravdam ni ja niti jedan jedini zločin ali govorim o snagama čiji zadatak i jeste bio da naprave nešto čime će kompromitovati časnu borbu pripadnia Armije RBiH. Njih su organizovali, slali i zadatke im davali upravo oni kojima je bilo stalo da "budu tri strane u sukobu, zločini na sve tri strane" itd. U onom haosu kao pripadnici Armije vodili su se i djelovali i oni koji kao pojedinci i grupe nikada ništa drugo nisu radili niti imali na umu sem da dođu do neke materijalne koristi, da kao "psi rata" izvuku neku materijalnu korist. Ni njih se mi ne možemo odreći kao što se ne možemo odreći ni onih koji su činili zločine jer jednostavno nismo imali dovoljno snage, ljudi i mogučnosti da kontroliramo sve što se događalo.
Naravno da pravdas, mozda nesvjesno, cim trazis olaksavajuce okolnosti!
O kojim snagama govoris? Mislim da su CIA i KOS navukli Cacu da pravi ratne zlocine? Mislim da smo samo mi bili naivcine da nas navuku da pljunemo sami na sebe i napravilo zlocine?
Na kraju krajeva, sve i da je tako, koliko god da si naivan ti kao vojnik, komadant, ko god, znas sta je ratni zlocin i sta su pravila i obicaji ratovanja i ako ga napravis, odnosno dozvolis da se desi bez sankcija, nista dalje nije bitno, kriv si samo ti!
tempuser

#5596 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

pirpa wrote:Svašta će čovjek i na ovom forumu dočekati.. :roll:

Hinjavac koji pokušava da olaje čitavu jednu brigadu i još poredi cacine jurišnike sa vojnom jedinicom u čijoj su se zoni dešavala najstrašnija zlodjela.
Da li pokusavas reci da se u zoni odogovornosti X bbr i njene jurisne cete nisu desavala najstrasnija zlodjela?
Nekome nazivo izvaditi oci, polomiti ruke, pa ona izbosti na smrt i macetom otkinuti glavu nije dovoljno strasno za istancane standarde patriota na baterije pa ne moze porediti????
Ta brigada je olajala sama sebe i pljunila na sve nas koji smo casno ispunjavali obavezu prema drzavi, a likovi kao ti normalnog covjeka tacno tjeraju da povrate!
pirpa

#5597 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pirpa »

Bojim se ako ti odgovorim hinjavac da će sljedeći tvoj post biti izjednačavanje Vikića sa Mandićem..

Ideš na ignore kod mene a ostalim nastavi prodavati muda pod bubrege.
tempuser

#5598 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Ti ne budi hinjavac pa odgovori i svojim rjecima objasni da Caco nije zlocinac i da se u zoni odgovornosti x bbr nisu desavalu najgori zlocini i da je normalno da izmasakriras 9 vojnika svoje vojske.
PM72

#5599 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Usrali ste i temu i šefa i stanicu.Aferim
tempuser

#5600 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Peglacima istorije i stovaocima i djela Musana Topalovica i slicni monstruma ne treba dati pravo glasa ni na forumu!
Post Reply