Irak

Post Reply
AcaLukas

#5576 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

carlicaplin wrote:
AcaLukas wrote: Tebi je logika na nivou trenerskog genija papeta.Ne salje bolan niko nista djabe,price za malu djecu,koliko vidim imaju svoju tv,novine,univerzitete dok saudijci ne mogu ni vrtic za djecu otvoriti.Pametnom dosta.
Slazem se da iran nije problem Islama,jer habibi daleko su oni od islama.
O ovome dosta jer nismo na odgovarajucoj temi.Pozdrav.
Zar ti nije tvoj kalifa Al-Rolexas tvrdio da je praunuk Muhamedovog praunuka i da zbog toga treba da bude vodja? Kakva je onda razlika izmedju njega i sita?

Saudijska logika, nego koliko kokaina su ti vodje iz Saudije danas smercali s guzica djecaka?

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... tence.html

Dok tvoji rolexasi kolju ljude sto nose farmerke i sto se briju, unuk Kralja Fahda (ima jedna dzamija i u Sarajevu s imenom tog krmka) prima penise u supak, pije alkohol, smerca kokain i ponekad ubije koju prostitutku.

Moral Saudijski.
Aca narkose, ( http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dr ... E-NARKOMAN :D ) kad se skineš sa maka u prahu i sa hašiša, kada se otrijezniš i kad ti rakijetina izvjetri iz guzice, i kad šta naučiš dođi na forum da raspredaš.
prvo kad naučiš razliku između ISIS-a, onih koji se bore protiv američko-cionističkih saveznika kraljevske elite takozvane Saudije i sličnih tiranskih režima u Zaljevu, a do tada:

Image[/quote]
ISIS, vehabozi i Bilal Bosnic se bore protiv Saudije? :lol:

Dobor rece kolega prije par sati, vama nema spasa, argumenti, logika nista neide, ali ja cu ipak pokusati jos jednom.

Prosli put nisam dobio odgovor, ali eto da ponovim.

Vehabozi, Bilal Bosnic i one nepismene ovce sto ga prate tvrde da oni praktikuju izvorni Islam. ISIS takodje, ISIS trenutno rusi crkve stare skoro 2000 godina. Muhamed i kalife poslije njega su godinama vladali i setali u gradovima gdje su te crkve stojale. Crke nisu bile rusene dok nisu dosli saudijski rolexkalife.

Moje pitanje: Ako je ISIS izvorni Islam, sto ruse ono sto Muhamed nije rusio?
sarajevoxxxx

#5577 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Žestoke borbe u Duz Khirmatu u regionu Yankayah, između pripadnika šiitskih milicija i kurdskih Peshmergi!!!
Dr_dre

#5578 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Dr_dre »

Zar ti nije tvoj kalifa Al-Rolexas tvrdio da je praunuk Muhamedovog praunuka i da zbog toga treba da bude vodja? Kakva je onda razlika izmedju njega i sita?

Saudijska logika, nego koliko kokaina su ti vodje iz Saudije danas smercali s guzica djecaka?

Dok tvoji rolexasi kolju ljude sto nose farmerke i sto se briju, unuk Kralja Fahda (ima jedna dzamija i u Sarajevu s imenom tog krmka) prima penise u supak, pije alkohol, smerca kokain i ponekad ubije koju prostitutku.

Moral Saudijski.
Haveru nisi svoj,pojedi snikers ba,opusti se.Sam reko da necemo vise da trolamo temu,nema moj kalifa,moji saudijci i moji rolexasi,zaboli me ba za njih ali nemoj mi sitsku mitologiju i pogan ne vidjenu dizati u zvjezde.Jednostavno sunitima u iraku i siriji nije ostavljen nikakav izbor jer svi su ih prodali,kapirash.
insomnia78

#5579 ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Dr_dre wrote:

Moral Saudijski.
Haveru nisi svoj,pojedi snikers ba,opusti se.Sam reko da necemo vise da trolamo temu,nema moj kalifa,moji saudijci i moji rolexasi,zaboli me ba za njih ali nemoj mi sitsku mitologiju i pogan ne vidjenu dizati u zvjezde.Jednostavno sunitima u iraku i siriji nije ostavljen nikakav izbor jer svi su ih prodali,kapirash.
Pa kud ne krenuse putem poslanika i njegovim pravima i obicajima rata kad vec ne slijede zenevske nego prigrlisi najpoganiju mogucu vojnu formaciju?
Ni mi devedesetih nismo imali bas puno prijatelja a pretrpismo najteze zlocine pa opet ne krenusmo klati paliti i islamizirati sve redom
De ba, il si zlocinac i podrzavas zlocince ili nisi
sarajevoxxxx

#5580 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

carlicaplin wrote:
sarajevoxxxx wrote:Žestoke borbe u Duz Khirmatu u regionu Yankayah, između pripadnika šiitskih milicija i kurdskih Peshmergi!!!
gdje je tačno, negdje u Iraku? jel možeš postaviti link sa wikimapie ?
zna li se razlog ovog sukoba?
To je ovaj dio Duz Khirmata http://wikimapia.org/#lang=en&lat=34.86 ... 4&z=13&m=b Ništa posebnno, neki incident između Peshmergi iz 16. brigade i šiita iz vojne formacije Bedr.Deblji kraj su izvukli šiiti, jedan poručnik poginuo i 8 ranjenih.
Dr_dre

#5581 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Dr_dre »

Pa kud ne krenuse putem poslanika i njegovim pravima i obicajima rata kad vec ne slijede zenevske nego prigrlisi najpoganiju mogucu vojnu formaciju?
Ni mi devedesetih nismo imali bas puno prijatelja a pretrpismo najteze zlocine pa opet ne krenusmo klati paliti i islamizirati sve redom
Ma pretrpismo mi hejbet genocida i uvjek svojim zaboravom se spremamo na novi,takvi smo mi,meso za klanja.
U siriji nema veceg zlocinca od asada,cjeli svjet gleda njegove zlocine godinama i ni mukajeta.Ponavljam opet da sunitima nije ostavljena alternativa pa ti kontaj kako hoces.
Dr_dre

#5582 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Dr_dre »

Btw,nikakve zlocine ne podrzavam od bilo koga,pa da su i od matere mi.
sarajevoxxxx

#5583 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

insomnia78 wrote:
Dr_dre wrote:

Moral Saudijski.
Činjenica je da se u Siriji i Iraku dešavaju strašne stvari, i da su ostavljeni od međunarodne zajednice, i da se masakri dešavaju svakodnevno.Koliko su građani BiH bili izloženi nasilju a koliko oni, to samo dragi Bog zna.Samo činjenica je da je tamo mnogo više ubijanja, da se djeca i žene tamane velikim buradima eksploziva i to ne jednom ili dvaput, ti masakri se dešavaju svaki dan.Činjenica je da ima mučenja civila i to u velikom broju.Prošle godine 9. juna režim je proglasio amnestiju i najavio puštanje svih uhapšenih, umjesto toga mučenja su se nastavila.I od tada pa do danas sirijske organizacije za ljudska prava su zabilježile 679 smrtnih slučajeva od posljedica mučenja u Asadovim zatvorima:

http://www.shaam.org/%D8%AA%D9%82%D8%A7 ... D9%85.html

Zatim samo u mjesecu septembru ove godine snage režima su počinile 27 masakara: http://www.shaam.org/%D8%AA%D9%82%D8%A7 ... D9%84.html

Mnogo više ubijanja ima u Siriji, i nije uopšte nikakva tajna da je radikalizacija povezana sa nasiljem, to niti je novo niti ima bilo šta navijačkog ili pak da se time umanjuju zločini bilo koje vojne formacije.Pa i Talibani su navodno pretrpjeli najveće poraze u Afganistanu baš nakon serije velikih i strašnih zločina koje su počinili protiv pripadnika drugih vojnih formacija protiv kojih su se borili.
sarajevoxxxx

#5584 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Glasnogovornik Opšte bolnice Et-Talimi u Faludži dr. Ahmed Eš-Šam:

''U ponedjeljak 14 poginulih u šiitskom bombardovanju grada Faludže.Od toga 5 djece i dvije žena''.

https://www.facebook.com/newsofiraq/pho ... =1&theater

Image
insomnia78

#5585 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Dr_dre wrote:
Ma pretrpismo mi hejbet genocida i uvjek svojim zaboravom se spremamo na novi,takvi smo mi,meso za klanja.
To nema veze sa nasim ponasanjem u ratu
Pusti se prica ISIL-ovih sejhova o tome kako nam se to desilo zato sto nismo dobri muslimani, bla, bla, eto oni su dobri pa vidimo u kakvim blagodetima uzivaju
Vodili smo pravedan rat, nismo se svetili, cuvali smo druge i drugacije i neka smo
Nismo bas inteligentan narod i to ti je
U siriji nema veceg zlocinca od asada,cjeli svjet gleda njegove zlocine godinama i ni mukajeta.Ponavljam opet da sunitima nije ostavljena alternativa pa ti kontaj kako hoces.
Niko njima ne osporava pravo da se brane
Ali da li je islamski na zlocin odgovarati zlocinom?
Kad se vec prozvase halifatom zasto ne usvojise halifatska pravila ratovanja?
Udariti kontru Assadu
madner

#5586 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by madner »

Cuj mi meso za klanje. Tim dilejama dole ljudi crtali granice linijalom, covjek kihno malo pa zato izgledaju kako izgledaju, 4 miliona Izrealaca im pucaju samara kada hoce, 250 miliona ih je a nisu u stanju napraviti cackalicu bez zapadnog nadzora ali mi smo losi.

Trebali bi kod nas dolaziti da prepisuju kako se zivi, sta cini modernog i civilizovanog covjeka koji je sposoban da se nosi sa izazovima modernog doba a ne obrnuto. Isto da odlikas prepisuje od propalice, jer propalica ima puno vise.
Klavikula

#5587 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Klavikula »

Irak od SAD-a kupuje tenkovske granate za Abramse. vrijednost ugovora je 600 miliona dolara.

Zahtjev za tenkovske granate iz Iraka za M1A1 Abrams tenkove uključuje 10.000 M83 120mm tenkovskih granata, 10.000 M865 120mm bojevih glava, 10.000 M865 120mm KEW-A1 i 16.000 M830 120mm HEAT-MP-T.
El_comadante

#5588 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by El_comadante »

evo irackaa vojska krenula u protiv udar oslobodili Samaru izgleda da se popravjaju nakon sto su bjezali sa fronta
sarajevoxxxx

#5589 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

- Snage IS-a jutros zauzele region el-Bekr u distriktu Hit u zapadnom dijelu provincije Anbar, gdje je javno pogubljen komandant policije Husejn Imran el-Abidi

- U gradu Es-Sadr u istočnom dijelu Bagdada nakon današnje eksplozije deset poginulih i oko 30 ranjenih

- Četiri poginula i 13 ranjenih u eksploziji autobombe u centru Bagdada

- Parlament u Iračkom Kurdistanu izglasao slanje dodatnih kurdskih snaga u Kobane

-Šiitske vojne formacije iz vojne baze Spajker pokušale se probiti do distrikta Bidžo.Nakon 4 sata borbi i velikih gubitaka dale se u bijeg nazad prema vojnoj bazi Spajker.

- Tikrit i dalje drže snage IS-a i iračkih plemena, neistinite informacije o vraćanju 80 % grada pod kontrolu Iračke vojske.

- Snage IS-a žestoko danas napale region Amirije Faludža.Desetine mrtvih i ranjenih na obje strane.IS u potpunosti drži u okruženju Amirije Faludža (nalazi se južno od grada Faludže) već 10 mjeseci i ovaj današnji napad je bio najžešći od početka sukoba.

- Snimak na kojem se dr- Hana Fetlavi šiitski predstavnik u iračkom parlamentu žestoko obrušila na iračkog premijera Hajdera El-Abadija.
https://www.facebook.com/video.php?v=74 ... =2&theater
AcaLukas

#5590 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

Drogeras s ISIL-simpatijama napad u Kanadi...
AcaLukas

#5591 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

Fantastiacn argument. Nego, nisi mi odgovorio, sto govna koja slijede rolexkalifu ruse crkve koje Muhamed nije htjeo rusiti?
sarajevoxxxx

#5592 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Snage IS-a i iračkih plemena i danas nastavile sa žestokim napadima na Amirije Faludža.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 8%AC%D8%A9
sarajevoxxxx

#5593 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Borci IS-a u Mosulu pogubili nekadašnjeg komandanta iračke 4. pukovnije u Mosulu (pukovnik Isa).Navodno odgovoran za mnoge zločine, zvjerstva, mučenja i uzimanje mita od građana Mosula

Image
harunn

#5594 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by harunn »

Parodija DAIŠ - ISIL . . .
sarajevoxxxx

#5595 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Izgleda da su snage IS-a i iračkih plemena zauzele Amirije Faludžu.
AcaLukas

#5596 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AcaLukas »

Evo snimak borca ISISa

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/objav ... /141024101

Rolex-kalifa je zadovoljan, samo mu nemoj dirati Saudiju ili Izrael.
sarajevoxxxx

#5597 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Iznad Mosula trenutno 8 aviona Koalicije, u toku žestoko bombardovanje grada.
apsidejzi

#5598 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by apsidejzi »

Gojeni H wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Šiiti u Iraku su podijeljeni, vlada u Bagdadu da može mobilisala bi do sada šiite.
Vecina ljudi i nemaju pojma kolike su podjele medju siitskim babama.
Svako samo svoj teren brani ... i svoj reket uzima. Dok se oni sjete nacionalnog jedinstva, ISIL moze i u Kerbelu uci.
A koliko su zapravo blizu Kerbale?
apsidejzi

#5599 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by apsidejzi »

AcaLukas wrote:Evo snimak borca ISISa

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/objav ... /141024101

Rolex-kalifa je zadovoljan, samo mu nemoj dirati Saudiju ili Izrael.
ISIS je prije dva mjeseca dosao do granice sa Izraelom i stao... na svom putu do Jeruzalema. :lol:
sarajevoxxxx

#5600 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Žestoko bombardovanje El-Huvejdže (Salahh-ad-Din / Bayji) od strane međunarodne koalicije u četvrtak:

https://www.facebook.com/video.php?v=74 ... =2&theater

Preko stotinu poginulih i ranjenih u jučerašnjem neuspjelom napadu vladinih snaga na Jurf-as-Sahr. http://wikimapia.org/22601262/Jurf-al-Sakhr
Post Reply