Je li ovo istina ?
Ostadose braca bez 1 500 000 000 saveznika za podjelu Ukrajine i stvaranje novog, pravednijeg poretka !?
Je li Crna Gora zauzela stav?
Tijana_NS wrote:Ja sam odavno popustila na tu temu.Bodkin wrote: joj ajde bona popusti vise. Otpuhao bi nato puno jace zemlje od srbije. Objasnio ti covjek gore da je bila puka sreca. Nije pvo smjela rdar da upali duze od par sekundi jer dobije raketu u usta, a ti pricas o manjku nadmocnosti. Rusi imaju jednu dobru stvar a to su pvo sistemi. Tu i mozda,u raketnim sistemima su jaci. Sve ostalo amerika. Cuj nato je dupe, sta to uopste znaci?
Sent from my Lumia
A kazem da je NATO dupe, jer se kao savez vise nikada nece ujediniti kao protiv Srbije, a ni tada nisu bili jedinstveni, jer je Grcka odbila da ucestvuje u bombardovanju Srbije.
U krajnjem slucaju, evo im jedinstvene prilike, nek otpušu Rusiju, ona im je dostojan protivnik.
o kakvim avionima ti,ja ti govorima o raketama koje bi rusi mogli poslati na neku zemlju a ne na neke avione,kao da ce ko kad rusiju bommbardovati,,a i za to imaju najbolji odbrambeni sistem na svijetu,zar ne,jefferson wrote:Ima par problema u tvojoj argumentaciji:edinhusic1979 wrote:cemu ove gluposti ko sta ima
pogotovo glupost potcjenivanja jedne rusije,koja ima najbolji odbramveni sistem na svijetu koja ima daleko najbolje rakete na svijetu,najrazornije rakete,bulava teska 100 tona,imaju najbrze rakete na svijetu,imaju rakete sa najvecim dometom na svijetu,imaju rakete koje nose najvise bojevih glava na svijetu,
pa sami su amerikanci priznali da kaskaju za rusima 15ak god sto se tice raketa
a odbrambenom sistemu da ne pricamona svijetu postoje 3 super sile.amerika,rusija i kina,
pa 4 velike sile francuska,britanija,indija i izraael
pa onda slijede ove srednje zemlje,njamcka,italija,brazil,turska,kanada,i td.
1. Russe Rakete se jos nisu koristile protiv americkih aviona (ove modernije, znamo kako su starije prosle, pitaj Tijanu). Tako da je to sve hipoteziranje. Najbolje, najjace? Kakve veze to ima? Amerikanci koriste aktivno F-16 vec 30 godina. Nema primjerka koji nije ucestvovao negdje u ratu. Jel iko ikad ispalio S-400 na F-15E? Nije. Stoga to je ono kao: kad bi baba imala krila bila bi p.... ko avion.
2. Da. MIRV tehnologiju je SSSR imao bolju od SAD> Da li Rusija ima, to je upitno jer je proslo 23 godine od toga. Da ti to postavim u perspektivu. Vojni budzet Rusije je 68 milijardi dolara, budzet samo zracnih snaga SAD je oko 150 milijardi.
3. Na drugoj temi sam ti rekao: ti ne razmuijes ralziku izmedju plutonija i uranija koji se koristi u nuklearnim elektranama i onog koji se koristi za vojne svrhe. Stoga, mojne valjati gluposti. SSSR je imao oko 57,000 bojevih glava a SAD oko 22,000, 1992 godine. Da te upitam: Ko izgubi hladni rat i raspade se?
Naravno;nihoniho wrote: Je li Crna Gora zauzela stav?
Vlada Crne Gore je (bez ikakve rezerve) danas prihvatila zaključke Saveta EU o Ukrajini i podržala Vladu Ukrajine.
Juče je policija Crne Gore zabranila miting podrške Putinu tzv "Srpske liste" (razblažena verzija CG Dveri) u Beranama.
1. 150 milijardi dolara koje ima USAF je operativni budzet. Finansije u SAD ne funkcionisu na Bosanski nacin, zna se koliko ide za sta.68 milijardi je budzet KOMPLET ruske vojske.edinhusic1979 wrote:o kakvim avionima ti,ja ti govorima o raketama koje bi rusi mogli poslati na neku zemlju a ne na neke avione,kao da ce ko kad rusiju bommbardovati,,a i za to imaju najbolji odbrambeni sistem na svijetu,zar ne,jefferson wrote:Ima par problema u tvojoj argumentaciji:edinhusic1979 wrote:cemu ove gluposti ko sta ima
pogotovo glupost potcjenivanja jedne rusije,koja ima najbolji odbramveni sistem na svijetu koja ima daleko najbolje rakete na svijetu,najrazornije rakete,bulava teska 100 tona,imaju najbrze rakete na svijetu,imaju rakete sa najvecim dometom na svijetu,imaju rakete koje nose najvise bojevih glava na svijetu,
pa sami su amerikanci priznali da kaskaju za rusima 15ak god sto se tice raketa
a odbrambenom sistemu da ne pricamona svijetu postoje 3 super sile.amerika,rusija i kina,
pa 4 velike sile francuska,britanija,indija i izraael
pa onda slijede ove srednje zemlje,njamcka,italija,brazil,turska,kanada,i td.
1. Russe Rakete se jos nisu koristile protiv americkih aviona (ove modernije, znamo kako su starije prosle, pitaj Tijanu). Tako da je to sve hipoteziranje. Najbolje, najjace? Kakve veze to ima? Amerikanci koriste aktivno F-16 vec 30 godina. Nema primjerka koji nije ucestvovao negdje u ratu. Jel iko ikad ispalio S-400 na F-15E? Nije. Stoga to je ono kao: kad bi baba imala krila bila bi p.... ko avion.
2. Da. MIRV tehnologiju je SSSR imao bolju od SAD> Da li Rusija ima, to je upitno jer je proslo 23 godine od toga. Da ti to postavim u perspektivu. Vojni budzet Rusije je 68 milijardi dolara, budzet samo zracnih snaga SAD je oko 150 milijardi.
3. Na drugoj temi sam ti rekao: ti ne razmuijes ralziku izmedju plutonija i uranija koji se koristi u nuklearnim elektranama i onog koji se koristi za vojne svrhe. Stoga, mojne valjati gluposti. SSSR je imao oko 57,000 bojevih glava a SAD oko 22,000, 1992 godine. Da te upitam: Ko izgubi hladni rat i raspade se?
kakva 1992 god pa kad je napravljena bulava topolj em raketa,koju na zapadu zovu satana
ti zivis u nekom snu da rusi nista nisu pravili od 92 god,sto je smijesno
i zasto se ljutis,,imas na internetu koja je najrazornija raketa na svijetu,koja je nabrza raketa na svijetu,koja raketa nosi najvise bojevih glava na svijetu,koja rakta je najveceg dometa na svijetu,
nista ja nisam slaga
a sto se tice vojnog budzeta,pa druze nismo djeca koliko tog americkog budzeta ode na finaciranje ratova i baza sirom svijeta,
Uh , dobro je !CungaLunga wrote:Naravno;nihoniho wrote: Je li Crna Gora zauzela stav?
Vlada Crne Gore je (bez ikakve rezerve) danas prihvatila zaključke Saveta EU o Ukrajini i podržala Vladu Ukrajine.
Juče je policija Crne Gore zabranila miting podrške Putinu tzv "Srpske liste" (razblažena verzija CG Dveri) u Beranama.
Upravo tako, zato ne kontam sto je poenta ko ima brzu raketu? Zato sam i naveo da je Amerika dobila hladni rat sa 30,000 manje raketa. Sto nekako govori kako ce se i ovo zavrsiti na duze staze.edinhusic1979 wrote:jefferson................ne zelim uopste raspravlati sa tobom,,ko je jaci,jel cinjenica je da i amerika moze rusiju pretvoriti u pepeo a i rusija ameriku kad god pozeli,
prema tome glupa prica
tema je ukrajina.
Razocarao se Putin kad je cuo da nema pojacanja iz Crne Gorekultivator wrote:jbni crnogorci, uvEk izdaju braću Srbe kad brod počne da tone..CungaLunga wrote:Naravno;nihoniho wrote: Je li Crna Gora zauzela stav?

hladni rat jos traje ocigledno.jefferson wrote:Upravo tako, zato ne kontam sto je poenta ko ima brzu raketu? Zato sam i naveo da je Amerika dobila hladni rat sa 30,000 manje raketa. Sto nekako govori kako ce se i ovo zavrsiti na duze staze.edinhusic1979 wrote:jefferson................ne zelim uopste raspravlati sa tobom,,ko je jaci,jel cinjenica je da i amerika moze rusiju pretvoriti u pepeo a i rusija ameriku kad god pozeli,
prema tome glupa prica
tema je ukrajina.
Ma jok, haldni rat i danasnja situacija nemaju veze. Danas su amerika i Rusija izuzetno uvezane. Ako bi s eponovo preslo na strategiju koja je prevladavala u hladnom ratu, tj. containment, to bi imalo ekonomske posljedice i na EU i na Ameriku a pogotovo na Rusiju. Nije nemoguce da se desi, ali daleko je to od one situacije koja je vladala do 1989 godine.edinhusic1979 wrote:hladni rat jos traje ocigledno.jefferson wrote:Upravo tako, zato ne kontam sto je poenta ko ima brzu raketu? Zato sam i naveo da je Amerika dobila hladni rat sa 30,000 manje raketa. Sto nekako govori kako ce se i ovo zavrsiti na duze staze.edinhusic1979 wrote:jefferson................ne zelim uopste raspravlati sa tobom,,ko je jaci,jel cinjenica je da i amerika moze rusiju pretvoriti u pepeo a i rusija ameriku kad god pozeli,
prema tome glupa prica
tema je ukrajina.

@Tijana, F117 je tehnologija iz pocetka osamdesetih kao i F 16 sa kraja sedamdesetih...i pliz nemoj u vojnu terminologiju...nema se tu sta porediti niti ima olakotnih okolnosti...avion je sredstvo a kosovo je cilj pa da su oborili i sve F117.Tijana_NS wrote:Hvala, polemiku sam zapocela jer je jedan forumas ovde hvalio americku tehnolosku superiornost u odnosu na rusku, pa sam samo slikovitim primerom objasnila da nije bas sve tako kao sto govore BBC i CNN. Borbenim avionom nikad nisam letela, niti cuLajavikrelac wrote:Evo da ti ja kažem, kolega iznad je poprilično objasnio, taj avion je oboren pukom slučajnošću. Primjećen je od strane osmatrača jer je nisko letio, u tom pravcu su opalili Nevu i paf! El Condor pada....A ne nekom supertajnom tehnologijom![]()
A ne proizvodi se više iz prostog razloga - jer je zastario. Zamijenio ga Raptor.![]()
Usput, nije F117-a jedini avion koji je srusen 1999-te.
Ne nego iz Brisela ako hoces da znas (francuska krtica javljala pravce letova) a ciljevi su bili najavljivani i odobravani u NATO stabu...i slano za Belegrade na znanje da se izbjegne "kolatelarna steta" (citaj napad na zgradu televizije, sta kazu)radostan dan wrote:mi smo neivdljivi 99. srušili uz pomoć insajderskih informacija iz avijana, ako hoćete da znate...
humanoPutinov_covijek wrote:NATO nije bio ujedinjen protiv Srbije jer eto Grcka nije ucestvovala.![]()
Evo krenuo razarac Amiricki u Crno More da odrzi vjezbu sa pravoslavnom bracom Bugarima i Rumunima te da se pokazu zubi braci Rusima:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=820389
Koga boli kurac za Grke?
Ucestvovala je Francuska; najveci pravoslavni prijatelj na zapadu (historijski). Oni su ucestvovali na Kosovu; imali su svoje tesko topnistvo na Igmanu sa kojim su gadjali Srpske polozaje oko Sarajeva. Ucestvovalo je 12 Turskih f16 aviona prilikom bombardovanja Srpskih snaga na Kosovu (mozes misliti ironije), ucestvovala je Italija, Njemacka, Velika Britanija, Nizozemska, Amerika... Ceo svet skoro vas je bombardovao i na kraju ste ga popusili; izgubili Kosovo i ocrnjeni totalno pred svijetskom javnoscu.
Taj jedan F117 avion ne vrijedi koliko vrijedi jedno Kosovo. A oni su unistili i pola infrastrukture Srbije, bolnice, cak obdanista, sve sto valja od vojske JNA, avijaciju JNA, komunikaciju itd.