Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vaučer

#5576 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote:Jebiga Vaucer ti k'o da pricas o Avdukicu iz Borca a ne o Begovicu, jednom od najboljih golmana lige. Za ovakvog Reinu iz ove sezone je Oliver Kahn!

Reina je prilično dobar od zime naovamo a Begović je svakako vrlo dobar ali nama izgleda bolji jer je naš zemljak.
Možda sam u krivu, ali ne vidim tu neki uspijeh u zamjeni Reine za Begovića plus da trošimo nekoliko miliona u tom procesu.
MyTao

#5577 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Carragher hoce gol :D igra ko Gerrard...
horion_bosona

#5578 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

e sto ga ne zabi Carra, kakva bi to golcina bila... :shock:
horion_bosona

#5579 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Begovic je sigurno medju top 5 golmana u PL, ligi gdje se pola klubova maltene orjentise iskljucivo na ubacaje i prekide. On je tu najbolji po procentu i broju pokupljenih lopti (ili je barem bio donedavno, postavljen je clanak na forumu sa usporedbom Cecha, Harta i njega). A i nebrojeno puta je pokazao da je dobar na crti.

Kao ostale opcije se pominju Mignolet i Vorm, Belgijanac je odlican mladi golman i Liverpool ne bi pogrijesio ni njegovim dovodjenjem. Dok Vorm nije ni blizu dominantan u 16-tercu kao Begovic, jedina prednost mu je to sto igra dobro s obje noge i sto je Rodgers vec radio s njim, a ovaj je solidno igrao dodatnog beka.

@vauceru, pa co'ek je Hercegovac, ne kontam kako mozes biti protiv njegovog dovodjenja :-D, ta cijena od 15 miliona se sigurno moze spustiti, ovo je tek utvrdjivanje pazara.
vaučer

#5580 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ma kao prvo ne bih da ikako prtljamo po golmanu ako je moguće jer ne bih volio ulaziti u novu sezonu s dva-tri nova stopera i novim golmanom, a ako baš bude neizbježno onda ne bih volio da troše više od onog što dobiju za Reinu na zamjenu, jer je tanak budžet a puno posla. Sve to oko golmana bi najradije izbjegao doduše kad bi na kraju ljeta završili s Begovićem na vratima podržavao bih ga i bilo bi mi svakako drago gledati nekog našeg u Liverpoolu.
Gandalf

#5581 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Liverpool “close to signing” Man City’s Kolo Toure

Liverpool are set to make a move to sign Manchester City defender Kolo Toure on a free transfer this summer, according to several media outlets tonight, including Sky Sports.

The 32-year-old is out of contract at the Ethiad Stadium this summer and could be a solid, experienced replacement for Jamie Carragher, who retired yesterday following a 16-year career at Liverpool.
PrtiBeeGee

#5582 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Image

Avazov Sport tvrdi: Asmir Begović novi je golman Liverpoola!

"Sport" piše kako je Asmir dao pristanak, uz jedan uslov.

- Želim pripreme početi 10. jula kada i svi igrači Liverpoola - poručio je Begović čelnicima Liverpula.

Navodno, to su u Arsenalu shvatili "da još ima nade za pregovore".

Ipak, kako stvari stoje Asmir će od iduće sezone braniti u Liverpoolu. Što as, ljudska i sportska marka kakav je Begović i zaslužuje!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5583 Re: Liverpool FC

Post by Velkoski »

E jes' debil, sA magarca na magarca. :mrgreen:
Edin H.

#5584 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Nema o ovome jos nista u engleskim sredstvima informisanja, ali dobro Avaz je Avaz :D

Jedino clanak iz Mirrora od prije dva dana

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... rn-1897004

15 miliona funti i nije puno vala :oops: :D
MyTao

#5585 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Edin H. wrote:Nema o ovome jos nista u engleskim sredstvima informisanja, ali dobro Avaz je Avaz :D

Za golmana, to je puno... ako ce potrositi 15 miliona funti na njega, to znaci da moraju prodati Reinu i plus dodati nekih 5-6 miliona za Begovica :-) :-) To bi bilo glupo s obzirom da Liverpool nema puno novca za ljetni prelazni rok... ako nekako moze doci kao zamjena za Reinu onda uredu. Sve drugo gdje moraju platiti vise je glupost sa njihove strane...
PrtiBeeGee

#5586 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Edin H. wrote:Nema o ovome jos nista u engleskim sredstvima informisanja, ali dobro Avaz je Avaz :D

Avaz sazno haman preko ljudi koji su bliski Begovicu tako da bi trebalo nesto i biti a i na polu sezoni se Begovic povezivo sa Liverpoolom.... Reina 100% ode tako da bi dobro bilo od odstete za Reinu tim novcem dovest Begovica pa da bude ono 1 za 1 :)
Gandalf

#5587 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

imam osjećaj da će Rodgers i napad i sredinu ostaviti netaknutu, a da će se fokusirati na odbranu i golmana
Mustang1

#5588 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Dat ces istrosenog golmana u godinama za mladog i vec dokazanog golmana .. To ce biti transfer ravan onom kad je Suarez doveden .. Samo sto neki ljudi ne kontaju da je i golman vazan kao i napadac i da se nekad mora dati vise od 5 miliona za nekog igraca da bi se doveo provjeren igrac a ne dovoditi neke ublehe kojih je pun tim
Edin H.

#5589 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

MyTao wrote:

Za golmana, to je puno... ako ce potrositi 15 miliona funti na njega, to znaci da moraju prodati Reinu i plus dodati nekih 5-6 miliona za Begovica :-) :-) To bi bilo glupo s obzirom da Liverpool nema puno novca za ljetni prelazni rok... ako nekako moze doci kao zamjena za Reinu onda uredu. Sve drugo gdje moraju platiti vise je glupost sa njihove strane...
Dali bi Downinga u zamjenu Stoke-u.
PrtiBeeGee

#5590 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Gandalf wrote:imam osjećaj da će Rodgers i napad i sredinu ostaviti netaknutu, a da će se fokusirati na odbranu i golmana
Spominju se igraci sredine terena vezni igraci a mozda bude jos jedan i napadac... Xabi Alonso, Eriksen, Alexis Sánchez, Cristian Tello i mnogo drugih igraca koji se povezuju sa Liverpoolom ali hocel sta biti od toga to tek treba da se vidi kad krenu transferi... Sto se tice odbrane spominje se Toure, onaj mali iz Sportinga i mozda lijevi bek. Jer carragher je otiso u penziju a spominje se da ce i Skrtel zatraziti da napusti klub, tako da je potrebno obnoviti odbranu....
Gandalf

#5591 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Dali bi Downinga u zamjenu Stoke-u.
to ne bi bila loša zamjena, po stranama mogu trčkarati : Ibe, Suso, Sterling i Henderson, svi mnogo mlađi od Downinga s kojim se baš LFC i nije počastio
seoBIH

#5592 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

Xabi Alonso, Eriksen, Alexis Sánchez, Cristian Tello
Reci mi, ko ce od njih doci u ekipu koja ne ide ni u EL !?

No hajmo nepristrasno od pocetka:

- Xabi Alonso igrao za LIV, ima neke emocije, no na zalasku karijere i sam je rekao da zeli da istu zavrsi u Spanij, znaci ako i napusti Real otici ce u neki manji spanski klub

-Eriksen pred potpisom za B. Dortmund, sam svojim izjavama na to aosicra

-Dvojac iz Barcelone nikada nije pokazoa nikakve ambicije da se prirduzi LIV, posebno ne ovom sadasnjem Liverpoolu.
PrtiBeeGee

#5593 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

123456789 wrote:
Xabi Alonso, Eriksen, Alexis Sánchez, Cristian Tello
Reci mi, ko ce od njih doci u ekipu koja ne ide ni u EL !?

No hajmo nepristrasno od pocetka:

- Xabi Alonso igrao za LIV, ima neke emocije, no na zalasku karijere i sam je rekao da zeli da istu zavrsi u Spanij, znaci ako i napusti Real otici ce u neki manji spanski klub

-Eriksen pred potpisom za B. Dortmund, sam svojim izjavama na to aosicra

-Dvojac iz Barcelone nikada nije pokazoa nikakve ambicije da se prirduzi LIV, posebno ne ovom sadasnjem Liverpoolu.
-Alonso je izrazio zelju da karijeru zavrsi u Liverpoolu nikako u Spaniji a i Liverpool je spreman dovesti Alonsa.

-Eriksen se prvo dovodio u vezi sa Liverpoolom pa tek nakon 3 sedmice se pocelo govorit o interesima B. Dortmund a i pisalo se da je gotovo sigurno da je Eriksen prvoljetno pojacanje Liverpool-a.

Dvojac iz Barcelone naravno da nisu rekla da zele u Liverpool, ali Liverpool zeli njih. I jedan i drugi su nezadovoljni statusom u Barci premalo igraju ove sezone obadvojica su oko 10-15 utakmica zajedno od 1minute u svim takmicenjima tako da ostaje da se vidi.... Ja nisam nigdje reko da je ovo gotovo ili da ce preci 100% nego samo za koga je Liverpool zainteresiran...
seoBIH

#5594 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

Zivi bili pa vidjeli..ja sam ubjedjen da ni jedan od njih nece zavrsiti u Liverpoolu, tako da se pojacanja moraju traziti negdje drugo.
PrtiBeeGee

#5595 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

123456789 wrote:Zivi bili pa vidjeli..ja sam ubjedjen da ni jedan od njih nece zavrsiti u Liverpoolu, tako da se pojacanja moraju traziti negdje drugo.
dobro hajde ti najbolje znas... :-D
Edin H.

#5596 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Kolo bi bio velika greska, on nije vise onaj igrac koji je bio u Arsenalu.
Mustang1

#5597 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Mozda i ne bi ako ce doci dzaba .. Moze posluziti kao zakrpa iskljucivo .. Normalno da ne moze biti prvi izbor
Gandalf

#5598 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

a đaba kada se nema para izgleda dobro, taman da uskoči mjesto Carraghera
horion_bosona

#5599 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Liverpool nema taj luksuz da se kocka s mladim i neiskusnim golmanom, kao United sa de Geom. Bio bi porazavajuci jos jedan los ulazak u sezonu, a dolazak novog stopera i u PL nedokazanog golmana, tesko da mogu imati za rezultat stabilnu zadnju liniju.

Zato mislim da su bolja opcija Begovic ili Mignolet, u odnosu na ter Stegena i Zielera, iako su ova dvojica strasni talenti, ali bi im vrijeme bilo neophodno. Naravno ovo kazem u slucaju odlaska Reine, jer ne vjerujem da ce on reci 'ne' Barci.

Od stopera prica se o Papadopoulosu i Ashley Williamsu, a Toure dodje eto kao polovicno rjesenje za popunu rostera. Mada Coates nikad nije dobio pravu sansu i nisam siguran sta ce biti sa Skrtelom.

Eriksen je gotovo sigurno Borussiin igrac.
The Realist

#5600 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

horion_bosona wrote:Liverpool nema taj luksuz da se kocka s mladim i neiskusnim golmanom, kao United sa de Geom. Bio bi porazavajuci jos jedan los ulazak u sezonu, a dolazak novog stopera i u PL nedokazanog golmana, tesko da mogu imati za rezultat stabilnu zadnju liniju.

Zato mislim da su bolja opcija Begovic ili Mignolet, u odnosu na ter Stegena i Zielera, iako su ova dvojica strasni talenti, ali bi im vrijeme bilo neophodno. Naravno ovo kazem u slucaju odlaska Reine, jer ne vjerujem da ce on reci 'ne' Barci.

Od stopera prica se o Papadopoulosu i Ashley Williamsu, a Toure dodje eto kao polovicno rjesenje za popunu rostera. Mada Coates nikad nije dobio pravu sansu i nisam siguran sta ce biti sa Skrtelom.

Eriksen je gotovo sigurno Borussiin igrac.
E ovo bi baš bilo interesantno za vidjeti.
Post Reply