Prevaranti na PIK-u
- Herr Flick
#5576 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nista jbg,sjebo sam se,upeco i to je to,idemo dalje 
- Streptokok
#5577 Re: Prevaranti na PIK-u
Ko som, da izvines.
- seoBIH
#5578 Re: Prevaranti na PIK-u
Kada si uplacivao preko kladionice, dobio si potvrdni list. Mozesl i ga postaviti ovdje? Sto nisi uplatio preko banke? Ko je insistirao na uplati preko kladionice, ti ili on?
-
Kataklinger
#5579 Re: Prevaranti na PIK-u
Takav stav i omogućava tim sitnim govnarima da ordiniraju po PiK-u. Jer vode se time da su zaebali nekog za "samo" 10-20-50KM a ne više, te da prevareni neće poduzimati ništa zbog "neznatnog" iznosa.Herr Flick wrote:Ma nista jbg,sjebo sam se,upeco i to je to,idemo dalje
- Herr Flick
#5580 Re: Prevaranti na PIK-u
A sta sad,trebam ga prijavit polciji i ici na sud zbog 50 KM..Prokleo sam ga zbog 50KM,negdje ce mu se obit o glavuKataklinger wrote:Takav stav i omogućava tim sitnim govnarima da ordiniraju po PiK-u. Jer vode se time da su zaebali nekog za "samo" 10-20-50KM a ne više, te da prevareni neće poduzimati ništa zbog "neznatnog" iznosa.Herr Flick wrote:Ma nista jbg,sjebo sam se,upeco i to je to,idemo dalje
-
r_faruk
#5581 Re: Prevaranti na PIK-u
jel to neko fasovo degenek?quarterback wrote:Black swan wrote:đe je kinaskion je batina za ove što kupuju igre
ono je bilo legendarno
-
howdy
#5582 Re: Prevaranti na PIK-u
Kinaski wrote:Anele prekuco si igricu, pa si izgrebao dvd i onda hoces da ti vratim pare. Prijavio sam te policiji nakon ovoga sto si pisao po forumu. Ne mozes tek tako nekog optuzivat, protiv tebe je pokrenut postupak zbog:
1. unistavanja robe u svrhu izvlacenja materijalne dobrobiti
2. klevete, iznosenje neistine na forumu kao javnom mediju
3. prijetnji smrcu
4. Uznemiravanja i raznih tortura putem mobilnog aparata i pik profila
5. Nanosenja dusevne boli
U zastitu sam dobio dva policajca jer sam od tvoje strane zivotno ugrozen. A sutra idem da predam papire za oruzani list
Ocekuj plavu kovertu u narednoj sedmici. Vidimo se na sudu
P.S. Preporucujem ti da uzmes Karkina da te brani
-
quarterback
#5583 Re: Prevaranti na PIK-u
ja koliko znam nije ali Black Swan ima vise informacija, cini ser_faruk wrote:jel to neko fasovo degenek?quarterback wrote:Black swan wrote:đe je kinaskion je batina za ove što kupuju igre
ono je bilo legendarno
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5584 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma nije ba, frajer se zalio na prevaru, Kinaski ga preveslao da je to on, ovaj se upecao ko sivonja, Kinaski dobio Banovice 
-
quarterback
#5585 Re: Prevaranti na PIK-u
majstorski uradjeno, a banovici su istekli, bio je neki njegov komentar danas_BataZiv_0809 wrote:Ma nije ba, frajer se zalio na prevaru, Kinaski ga preveslao da je to on, ovaj se upecao ko sivonja, Kinaski dobio Banovice
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5586 Re: Prevaranti na PIK-u
howdy wrote:Kinaski wrote:Anele prekuco si igricu, pa si izgrebao dvd i onda hoces da ti vratim pare. Prijavio sam te policiji nakon ovoga sto si pisao po forumu. Ne mozes tek tako nekog optuzivat, protiv tebe je pokrenut postupak zbog:
1. unistavanja robe u svrhu izvlacenja materijalne dobrobiti
2. klevete, iznosenje neistine na forumu kao javnom mediju
3. prijetnji smrcu
4. Uznemiravanja i raznih tortura putem mobilnog aparata i pik profila
5. Nanosenja dusevne boli
U zastitu sam dobio dva policajca jer sam od tvoje strane zivotno ugrozen. A sutra idem da predam papire za oruzani list
Ocekuj plavu kovertu u narednoj sedmici. Vidimo se na sudu
P.S. Preporucujem ti da uzmes Karkina da te brani
sto je najgore i ja sam mu povjerovao do neke granice
preveslo je i mene
- ned424
#5587 Re: Prevaranti na PIK-u
Naj veci prevaranti su oni sami!
VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Sve nekretnine objavljene od 15. Septembra 2015. godine, će biti pregledane i verifikovane od strane OLX tima za nekretnine. U cilju poboljšanja kvaliteta izlistanih nekretnina, standardna objava se naplaćuje (samo 3 KM).
U slučaju bilo kakvih pitanja, pozovite nas na broj 033 407 713 (Radnim danima od 9h do 17h).
Sve kad napises daj para haknem im.
E nedam im pa makar prodavao godinu radnju!
VAŽNO OBAVJEŠTENJE: Sve nekretnine objavljene od 15. Septembra 2015. godine, će biti pregledane i verifikovane od strane OLX tima za nekretnine. U cilju poboljšanja kvaliteta izlistanih nekretnina, standardna objava se naplaćuje (samo 3 KM).
U slučaju bilo kakvih pitanja, pozovite nas na broj 033 407 713 (Radnim danima od 9h do 17h).
- CaneBos
#5588 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovo si 100% u pravu, da se za standardnu objavu naplacuje.ned424 wrote:Naj veci prevaranti su oni sami!
Kao i kad zelis izdvojenu objavu za nesto sto vrijedi cca 50-100KM, moras platiti 5KM i najcesce ne prodas, sto je bacanje para.
Cijene izdvajanja su im previsoke u odnosu na ono sto se dobija. Ali nemaju konkurenciju u ovom regionu i moze im se.
-
quarterback
#5589 Re: Prevaranti na PIK-u
jebiga, tako to ide, rasturis konkurenciju svojom ponudom (prije se ni pojavljivanje na pocetnoj nije naplacivalo) i onda pocnes sam da diktiras uslove
- Truba
#5590 Re: Prevaranti na PIK-u
ja im ni marke ne dam ni za šta
samo prestanem kačiti oglase
nemam nekretnina ali doći će i red na knjige stripove
onda baj baj
samo prestanem kačiti oglase
nemam nekretnina ali doći će i red na knjige stripove
onda baj baj
- seoBIH
#5591 Re: Prevaranti na PIK-u
Tipični Bošnjo
Sve u BIH free, čim ode vani prilagodi se svemu, pa tako recimo i plaćanju objave. Primjera radi Ebay uzima fee prodaje. Pa tako nije par KM na nekretninu od 100.000 već par hiljada.

- Amazonka27
#5592 Re: Prevaranti na PIK-u
nađem na piku oglas za prevoz stvari...profil sa najviše prepruka je bio naravno prvi izbor. Zovnem lika, može može, sve moze..dogovorimo se za sutra...sjedi čekaj i čekaj...zovemo ga, ne javlja se. Drugi put, treći put... nazovem drugog prevoznika i završimo sve za pola sata. Ovom spucam recenziju na piku...kad javlja seeeee..eto znaš iskrs'o problem, de izbrisi komentar. Reko neću. Eto, displej se pokvario pa nisam vidio ko zove. ne zanima me.
Elem, kod tih preporuka za Usluge...vidi se npr 68 preporuka...ali u tih 68 su ubrojane i one negativne...kojih može biti vise nego pozitivnih. to je po meni jedan mali BUGić koji bi se trebao srediti...
Elem, kod tih preporuka za Usluge...vidi se npr 68 preporuka...ali u tih 68 su ubrojane i one negativne...kojih može biti vise nego pozitivnih. to je po meni jedan mali BUGić koji bi se trebao srediti...
- Truba
#5593 Re: Prevaranti na PIK-u
za nekretnine se slažemseoBIH wrote:Tipični BošnjoSve u BIH free, čim ode vani prilagodi se svemu, pa tako recimo i plaćanju objave. Primjera radi Ebay uzima fee prodaje. Pa tako nije par KM na nekretninu od 100.000 već par hiljada.
![]()
![]()
ali za stripove i knjige baš ne
samim tim što im surfam i ponekad kliknem na reklame je dovoljno
zarađuju na zajednici...i klikovima između ostaloga
- seoBIH
#5594 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa ne vidim naplatu drugih artikala? Mada ja bih i automobile, tu je keš 
Ne kontam fakat šta je čudno. Vidi se da niste odmakli dalje od brdovitog balkana. Prodao sam 20tak knjiga preko ebaya i uredno naplaćena objava, kao i provizija pri prodaju. Pored toga i na paypalu naplaćeno
Pa i prodaja preko agencije je uz proviziju. Sve u svemu i ja bih naplaćivao. Drugo je što ja sada drkam kurac po kiksu.
Ne kontam fakat šta je čudno. Vidi se da niste odmakli dalje od brdovitog balkana. Prodao sam 20tak knjiga preko ebaya i uredno naplaćena objava, kao i provizija pri prodaju. Pored toga i na paypalu naplaćeno
Pa i prodaja preko agencije je uz proviziju. Sve u svemu i ja bih naplaćivao. Drugo je što ja sada drkam kurac po kiksu.
- Truba
#5595 Re: Prevaranti na PIK-u
reci mi ima li ponuda za zamjenu na e bay
ima li smaranja socijalnim pričama kako bi rado neki artikal ali nema para
ima li snižavanja cijena
ima li javi se pa ništa... i tako 75% korisnika
ima li dogovorite se da sačuvaš knjigu od 3 marke poslije nove godine i otad prođe 12 novih godina
ima li da moraš moliti za razmjenu dojmova
ima li klikneš prodaja samo sarajevo javljaju se iz mostara i maltretiraju
ima li platiš dostavu i artikal a donosi ti neka baba koja ne zna razliku između kovača i kovačića
pa ti čekaš na jednom a ona na drugom mjestu po zimi 
ima li smaranja socijalnim pričama kako bi rado neki artikal ali nema para
ima li snižavanja cijena
ima li javi se pa ništa... i tako 75% korisnika
ima li dogovorite se da sačuvaš knjigu od 3 marke poslije nove godine i otad prođe 12 novih godina
ima li da moraš moliti za razmjenu dojmova
ima li klikneš prodaja samo sarajevo javljaju se iz mostara i maltretiraju
ima li platiš dostavu i artikal a donosi ti neka baba koja ne zna razliku između kovača i kovačića
-
quarterback
#5596 Re: Prevaranti na PIK-u
uzimao sam ranije preko pika ali uglavnom sam se licno nalazio sa ljudima, prvi put da mi treba neka elektronika a da covjek nije u sarajevu
trebam za par dana naruciti od ovog covjeka ekran za tablet, da li vam se cini da je prodavac ok ?
http://www.olx.ba/profil/Beco12358
nisam jos nista uzimao preko brze dostave, pretpostavljam da covjeku trebam reci isporuku brzom dostavom uz mogucnost otvaranja posiljke ili?
hvala
trebam za par dana naruciti od ovog covjeka ekran za tablet, da li vam se cini da je prodavac ok ?
http://www.olx.ba/profil/Beco12358
nisam jos nista uzimao preko brze dostave, pretpostavljam da covjeku trebam reci isporuku brzom dostavom uz mogucnost otvaranja posiljke ili?
hvala
- seoBIH
#5597 Re: Prevaranti na PIK-u
Odgovori u quotanom dijelu. Mislim dosta stvari ne stima, pa i sam sam prevaren, ali se dosta i sere.Black swan wrote:reci mi ima li ponuda za zamjenu na e bay - ebay nikada nije uveo takvu opciju, tako da nema. Ima opcija blok.
ima li smaranja socijalnim pričama kako bi rado neki artikal ali nema para - Ima opcija blok
ima li snižavanja cijena - Ima, Best offer, cesto selleri na istu pristanu.
ima li javi se pa ništa... i tako 75% korisnika - Ima, kliknu na kupi, pa seller izgubi objavu. Nakon tri takve, ebay suspenduje.
ima li dogovorite se da sačuvaš knjigu od 3 marke poslije nove godine i otad prođe 12 novih godina - Ima, uplatis mu novac i kazes da posalje poslije nove godine. Isto tako mozes i na piku.
ima li da moraš moliti za razmjenu dojmova - Ima, kupci masovno ne ostavljaju dojmove.
ima li klikneš prodaja samo sarajevo javljaju se iz mostara i maltretiraju - Ima, selleri ne salju u BIH pa ih smaramo da posalju i ukljuce TN tako se nece zagubiti posiljka.
ima li platiš dostavu i artikal a donosi ti neka baba koja ne zna razliku između kovača i kovačićapa ti čekaš na jednom a ona na drugom mjestu po zimi - ne kontam? Zasto to ne pitas dostavu?
- Truba
#5598 Re: Prevaranti na PIK-u
kažem pik je buvlja pijaca za rome i kao takva ne bi smjela postavljati neke uvjete kao gospodski ebay
- seoBIH
#5599 Re: Prevaranti na PIK-u
Slazem se rome, samo dilaj te stripove na piku.
- Truba
#5600 Re: Prevaranti na PIK-u
ipak su knjige europski gospodine
... stripove dilam na pijaci kod merkatora na socijalnom
skupi stripovi balkancima a čitali bi
skupi stripovi balkancima a čitali bi