SDP

Maraschino

#55726 Re: SDP

Post by Maraschino »

Bosanski_kralj wrote:Uze Nikšić.

Očekivano, reklo bi se.
Pa neka im je sa srecom.
Kakav predsjednik takva stranka.
Bosanski_kralj

#55727 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Maraschino wrote:

Očekivano, reklo bi se.
Pa neka im je sa srecom.
Ko su mu bili protivnici, jednostavno je morao pobjediti.

Ovo je više bilo izjašnjavanje da li si za koaliciju sa SDA nego jesi li za nekog od kandidata.
zippoo87

#55728 Re: SDP

Post by zippoo87 »

Bosanski_kralj wrote:
Maraschino wrote:

Očekivano, reklo bi se.
Pa neka im je sa srecom.
Ko su mu bili protivnici, jednostavno je morao pobjediti.

Ovo je više bilo izjašnjavanje da li si za koaliciju sa SDA nego jesi li za nekog od kandidata.
to je to...kod nas uvijek neka sporedna pitanja...napravi se takva atmosfera da se fakticki uvijek bira manje zlo a ne nesto dobro

Niksic nije nikakav kapacitet ni vizionar ali je barem u zadnje vrijeme skontao sneke stvari i ostao je u BH Bloku i tu uz NS mogu napraviti viziju bolje BiH...gradjanske a ne lopovske,kakva je sada
ne treba nama puno da krenemo naprijed...
nosara

#55729 Re: SDP

Post by nosara »

Bosanski_kralj wrote: Ko su mu bili protivnici, jednostavno je morao pobjediti.

Pudaric je za sda?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#55730 Re: SDP

Post by malakh »

zippoo87 wrote: to je to...kod nas uvijek neka sporedna pitanja...napravi se takva atmosfera da se fakticki uvijek bira manje zlo a ne nesto dobro

Niksic nije nikakav kapacitet ni vizionar ali je barem u zadnje vrijeme skontao sneke stvari i ostao je u BH Bloku i tu uz NS mogu napraviti viziju bolje BiH...gradjanske a ne lopovske,kakva je sada
i bice tog bh bloka dok se ne posvadjaju ko ce predloziti nacelnika za npr opcinu centar.

tada ce prosto preko noci prestati sve price o bh bloku, o viziji za bolju bih, o gradjanskoj bih i tako dalje.

to je neka moja skromna procjena.
madner

#55731 Re: SDP

Post by madner »

Pudaric je trebao razbiti kontra SDA krilo.
Prpa.ba

#55732 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Nakon NS-a, i SDP se odbranio od "preuzimaca odgovornosti". Stanje u KS-u je uistinu mnoge istjeralo na cistac i kataliziralo politicke procese u FBiH. Sada vec mozemo reci da po prvi put od rata imamo na sceni stranke koje nisu pod (in)direktnom kontrolom SDA. :thumbup:
Bosanski_kralj

#55733 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

nosara wrote:
Bosanski_kralj wrote: Ko su mu bili protivnici, jednostavno je morao pobjediti.

Pudaric je za sda?
Pudarić je bio tu da ukrade koji glas Nikšiću, ali su se zajebali. Više je odvukao glasova od Delića nego od Nikšića.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#55734 Re: SDP

Post by malakh »

Nikšić je dobio ukupno 18.414 glasova. Njegov protukandidat Edin Delić (aktuelni načelnik Lukavca) dobio je 12.688 glasova
nisam ocekivao ovoliko glasova za delica. stvarno puno.

ako su ovo glasovi te sda struje unutar sdpa i glasovi kontra niksica, onda sdp ima ozbiljnih egzistencijalnih problema.
nosara

#55735 Re: SDP

Post by nosara »

Bosanski_kralj wrote:
nosara wrote:
Pudaric je za sda?
Pudarić je bio tu da ukrade koji glas Nikšiću, ali su se zajebali. Više je odvukao glasova od Delića nego od Nikšića.
Ne kontam, pitam konkretno da li je on bio za ulazak u vlast sa sda?
malakh

#55736 Re: SDP

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote: Pudarić je bio tu da ukrade koji glas Nikšiću, ali su se zajebali. Više je odvukao glasova od Delića nego od Nikšića.
pudaric ima cca 1000 glasova. pojedini forumasi su mu toliko i prognozirali, tako da ne znam kome je on mogao odnijeti glasove.
Last edited by malakh on 26/05/2019 22:10, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#55737 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

nosara wrote:
Bosanski_kralj wrote:
nosara wrote:
Pudaric je za sda?
Ne kontam, pitam konkretno da li je on bio za ulazak u vlast sa sda?
Ne znam kako se izjasnio na sjednici GO po tom pitanju. Bilo je priča da je i on trebao biti izbačen sa onom čuvenom osmorkom, ali nisu to htjeli uraditi zbog izbora i jer bi ispalo da namjerno eliminišu jednog od kandidata.
Maraschino

#55738 Re: SDP

Post by Maraschino »

zippoo87 wrote: to je to...kod nas uvijek neka sporedna pitanja...napravi se takva atmosfera da se fakticki uvijek bira manje zlo a ne nesto dobro

Nije to nista moj zemljace a najmanje neka Nerminova vizija.

Niko nema dva zivota a ni ovaj ne zivi hiljadu godina pa da saceka neke promjene. Dok se okrenes 5,6,8...izbornih ciklusa se zavrsi a to je...?

SDP je unistio Lagumdzija(svjesno ili ne) svojom samovoljom dok nije otjerao dobar dio clanova koji su nesto vrijedili. Ono sto nije Lagumdzija stigao, to je/ce uraditi Niksic tako da ce ta partija uskoro biti na liniji cenzusa.

Niksic dok izgovori jednu smislenu recenicu auto sidje sa Bradine u Tarcin.

To meni zvuci ovako, ta-ta-taaa-sda-ta-taaaa-ta-taa-izdaja-ta-taa-taaa-ta-koalicija-ta-taa-ta-bh blok-ta-taa-taaa-mi necemo-ta-ta-taaa-oni izdali...
Ko ima zivaca slusati takvog lidera, bujrum a da ne pricamo o sposobnosti da ode u Prijedor, Zvornik, Tomislavgrad... i tamo osnuje ogranak.
Bosanski_kralj

#55739 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

malakh wrote:
Bosanski_kralj wrote: Pudarić je bio tu da ukrade koji glas Nikšiću, ali su se zajebali. Više je odvukao glasova od Delića nego od Nikšića.
pudaric ima cca 1000 glasova. pojedini forumasi su mu tolikl i pronozirali, tako da ne znam kome je on mogao odnijeti glasove.
A znalo se tačno da će on osvojiti toliko glasova? Neki su prognozirali da će on pobijediti i kao to nešto znači?

Jasno se u kampanji svrstao uz Delića, pljuvao po SDP-u i gdje treba i ne treba. ne vodi se kampanja tako.
tuzlak1212

#55740 Re: SDP

Post by tuzlak1212 »

Dobar je Delić kandidat, nepolitički uspješan i za politike pametan i sposoban... Mislim da bi bolje vodio SDP od 5 Nikšića, al to je samo moje mišljenje :D
Mi svakako imamo talent da glasamo za nesposobne ljude, pa tako i unutar stranki :D
doktor78

#55741 Re: SDP

Post by doktor78 »

Očekivano, reklo bi se.
Da,ali ipak poveliki broj onih koji bi sa SDA. Nije ovo jos gotovo,bice tu jos svega.
Matzan

#55742 Re: SDP

Post by Matzan »

Ne znam je li posteno vise se smijati nekim optimistima koji svake 2 godine puse istu pricu da ce od sutra biti bolje, da ce upravo ovi izbori promijeniti nase zivote i sl.
Razumijem one kojima je to posao, ali obican covjek nikako da shvati da su stranke interesne skupine kojima je prvenstveni cilj da uhljebe sebe i svoje bliznje.
Tek kada se na sceni pojave nova imena i ako budemo imali srece da te meke nove nije pravio gladan qratz, tad se mozemo bar malo necemu nadati.
Do tada :zzzz:
Bosanski_kralj

#55743 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Nije Delić osvoji 12 hiljada glasova već oko 8 hiljada.
nosara

#55744 Re: SDP

Post by nosara »

Ovaj 12 ovaj 8. Bice podjela.

Pudaric je za ove Ajzenhauer i Bizmark u jednom. sdp je cirkus, ali bez lavova i tigrova.
nekitamopd

#55745 Re: SDP

Post by nekitamopd »

Maraschino wrote: Ko ima zivaca slusati takvog lidera, bujrum a da ne pricamo o sposobnosti da ode u Prijedor, Zvornik, Tomislavgrad... i tamo osnuje ogranak.
Ne branim Niksica, ali brate ima vec ogranak u Prijedoru, parlamentarna stranka u skupstini Grada Prijedora vec nekih 20 godina.
Ne kontam ovo lupi nasumicni grad u RSu i izvaliti laz.
malakh

#55746 Re: SDP

Post by malakh »

Bosanski_kralj wrote:Nije Delić osvoji 12 hiljada glasova već oko 8 hiljada.
avaz objavio, ja kopirao. sada gledam da su ispravili.

ruku na srce, solidna razlika, ali sam sokiran delicevim brojem glasova. da sam na mjestu niksica i ekipe ne bi se toliko radovao, ovo je vise za uzbunu.

prvo poluvrijeme su dobili, sada slijedi drugo, koje je puno bitnije.

da ne pricam o pritisku kako je delic pokraden i kako su izbori nastimani...
Maraschino

#55747 Re: SDP

Post by Maraschino »

nekitamopd wrote:
Maraschino wrote: Ko ima zivaca slusati takvog lidera, bujrum a da ne pricamo o sposobnosti da ode u Prijedor, Zvornik, Tomislavgrad... i tamo osnuje ogranak.
Ne branim Niksica, ali brate ima vec ogranak u Prijedoru, parlamentarna stranka u skupstini Grada Prijedora vec nekih 20 godina.
Ne kontam ovo lupi nasumicni grad u RSu i izvaliti laz.
Hahaaa, nek si me ispravio. :thumbup:

Sustina ostaje a detalje zanemari.
Banksy

#55748 Re: SDP

Post by Banksy »

Glede Pudarića, čiji je, itd.

Biti čovjek znači dati svoj glas Željku Komšiću

Ma koliko izbor bio iznuđen okolnostima, danas biti čovjek znači dati svoj glas Željku Komšiću

02. okt 2018

palermo

#55749 Re: SDP

Post by palermo »

Držimo se Titove maksime - što većina odluči tako će i biti-

Života vam kad je Tito imao ovu maksimu :? .......
Banksy

#55750 Re: SDP

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Nakon NS-a, i SDP se odbranio od "preuzimaca odgovornosti". Stanje u KS-u je uistinu mnoge istjeralo na cistac i kataliziralo politicke procese u FBiH. Sada vec mozemo reci da po prvi put od rata imamo na sceni stranke koje nisu pod (in)direktnom kontrolom SDA. :thumbup:
:thumbup:
Post Reply