Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
edit: da ne bude zabune, koristio sam sve numeracije.
Eh to me buni, znaci moze biti ista numeracija za BHT i happy, a ja u pretplati imam besplatne pozive prema BHT mrezi, prema ostalima je to ograniceno na 50min/mjesec. Sada me zanima kako ja mogu znati je li BHT ili happy, jer hocu nekog zvati s tom numeracijom, npr., i mislim da je BHT pa se raspricam, a kasnije dodje racun poziv prema ostalim mrezama + KM...
Pa zar Happy nije bio telekomov satelit, kao što je hallo eronetov ili onaj treći mtelov?
Obavještavamo korisnike da se Happy usluga povlači iz ponude 05.12.2017. godine. Svi korisnici Happy usluge bit će migrirani na Ultra uslugu i bit će im dodijeljen novi Ultra broj, o kojem će biti blagovremeno obaviješteni putem SMS poruke.
Last edited by zrakomlat on 15/02/2018 19:05, edited 1 time in total.
Eh to me buni, znaci moze biti ista numeracija za BHT i happy, a ja u pretplati imam besplatne pozive prema BHT mrezi, prema ostalima je to ograniceno na 50min/mjesec. Sada me zanima kako ja mogu znati je li BHT ili happy, jer hocu nekog zvati s tom numeracijom, npr., i mislim da je BHT pa se raspricam, a kasnije dodje racun poziv prema ostalim mrezama + KM...
Happy je ugašen, nisam siguran šta se desilo s korisnicima ali taj brend više ne postoji.
Mislim da svaki operater nudi mogućnost aktivacije nekog vida obavijesti da je broj u drugoj mreži, najbolje je provjeri sa Službom za korisnike (kod Telekoma to je na broju 1444) kako to aktivirati.
Pa zar Happy nije bio telekomov satelit, kao što je hallo eronetov ili onaj treći mtelov?
Obavještavamo korisnike da se Happy usluga povlači iz ponude 05.12.2017. godine. Svi korisnici Happy usluge bit će migrirani na Ultra uslugu i bit će im dodijeljen novi Ultra broj, o kojem će biti blagovremeno obaviješteni putem SMS poruke.
Moze li neko reci, posto selim i renoviracu drugi stan, sta trebam da uradim da u djecijoj sobi imam kablovsku i internet, jer za ovaj stan su mi iz Telecoma rekli da moram voditi kablove po zidovima iz dnevne sobe. Moze li se to po podu razvesti, jer cu svakako raditi podove?
statixx wrote:Moze li neko reci, posto selim i renoviracu drugi stan, sta trebam da uradim da u djecijoj sobi imam kablovsku i internet, jer za ovaj stan su mi iz Telecoma rekli da moram voditi kablove po zidovima iz dnevne sobe. Moze li se to po podu razvesti, jer cu svakako raditi podove?
Konkretno ja sam proveo mrezne kablove coskom zidova rupom izmedju parketa i zida kada sam renovirao. Pa tako da mozes i ti tako uraditi
Interesuje me jel dovoljno 72700 kbps propusnost za dva STBa sa aktiviranim HD kanalima i internet od 50mbps?
Danas mi donijeli drugi STB ali jel ok da je i dalje 72700kbps propusnost ostala?
Čisto informativno pitam, pozz ljudi..
Interesuje me jel dovoljno 72700 kbps propusnost za dva STBa sa aktiviranim HD kanalima i internet od 50mbps?
Danas mi donijeli drugi STB ali jel ok da je i dalje 72700kbps propusnost ostala?
Dovoljno je, i kod mene je dodatni paket 1 i imam dva STB i imam istu propusnost kao i ti 72700kbps
a brzina dawnloada mi je 50 Mbps
Lahko je izračunati.
SD kanali na jednom STB-u zauzimaju 3,5 MBit/s bandwidtha;
SD kanali na dva STB-a zauzimaju 7 MBit/s bandwidtha;
HD kanali na jednom STB-U zauzimaju 7 MBit/s bandwidtha;
HD kanali na dva STB-a zauzimaju 14 MBit/s bandwidtha;
Tebi je ukupni mogući protok po toj parici 72 MBit/s. Ako dva STB-a u HD-u zauzimaju maksimalno 14 MBit/s (ukoliko se na oba u isto vrijeme glada HD) onda ti ostaje 58 MBit/s
Od toga ti internet zauzima 50 MBit/s. Ostaje ti 8 MBit/s kao rezerva (stabilnost linije, nekad u budućnosti video VoIP, osiguranje protoka u slučaju uvođenja 1080p HD-a,...).
Zanima me da li ima live streaming nekih utakmica na internetu da se mogu pratiti? I koja stranica je popuralna po tom pitanju ne zelim da mi dajete sugestije tipa predji na telecom
Adrian1946 wrote:Zanima me da li ima live streaming nekih utakmica na internetu da se mogu pratiti? I koja stranica je popuralna po tom pitanju ne zelim da mi dajete sugestije tipa predji na telecom
Ne moraš preči na Telecom da bio kao čovjek odgledao utakmicu.
Adrian1946 wrote:Zanima me da li ima live streaming nekih utakmica na internetu da se mogu pratiti? I koja stranica je popuralna po tom pitanju ne zelim da mi dajete sugestije tipa predji na telecom
Adrian1946 wrote:
Fazon je sto sam imao tu uslugu i ljudi mi hladno blokirali jel sam gledao na kompu i kad nisam bio kuci gledao preko moba i blokirali me..
Onda ti ne gine patnja sa streamovima. Da postoje dobri streamovi onda niko (ko se iole razumije u IT) ne bi dao jednu marku za kablovsku televiziju.
Ako mislis na BH Telecom Premier ligu BiH ni jedna streaming stranica ne prenosi nasu premier ligu BIH ja mislim, jedino mozes platiti 1.99 KM i mozes gledati NK Široki Brjeg - FK Sarajevo http://www.mojatv.ba/pay-per-view.html
channel10 wrote:Da li unutar onog trio paketa od 49 KM ( ako se ne zove mojatv full) ima i HD kanala koji su otvoreni ili se mora pretplatiti za njihovo gledanje?
PS:Jel ovo na moja tv ima samo 15 HD kanala?
Ima ali dobijes omo 7 ili 8 HD KANALA.
Edit: i da tacno je U ORIGINALNOJ PONUDI U SARAJEVU MOJA TV IMA 15 HD KANALA.
Adrian1946 wrote:
Fazon je sto sam imao tu uslugu i ljudi mi hladno blokirali jel sam gledao na kompu i kad nisam bio kuci gledao preko moba i blokirali me..
Onda ti ne gine patnja sa streamovima. Da postoje dobri streamovi onda niko (ko se iole razumije u IT) ne bi dao jednu marku za kablovsku televiziju.
Nista onda moram poceti i na gostovanja ici jel me prisile ali zato i dobit batine...
channel10 wrote:Da li unutar onog trio paketa od 49 KM ( ako se ne zove mojatv full) ima i HD kanala koji su otvoreni ili se mora pretplatiti za njihovo gledanje?
Znaci ima free 7-8 kanala, a za dodatnih 7-8 moras doplatiti?
Znaci ima free 7-8 kanala, a za dodatnih 7-8 moras doplatiti?
U mojoj tv HD kanali su u HD paketu, nema nijednog u osnovnom paketu.
Sad ne znam jel taj paket ima ukljuceno i HD kanale.
HD kanali u HD paketu su:
Al Jazeera Balkans HD
Arena Sport 2 HD
Arena Sport 3 HD
Arena Sport 4 HD
Arena Sport BiH HD
BHT HD
Dorcel XXX
Elta TV HD
FACE HD
Hayat HD
City TV HD
MTV Igman HD
TVSA HD
Kanal 6 HD
Hayatovci HD
Vidio sad i ja taj HD paket od 15 kanala, ali sam procitao na TM temi da korisnici mojatv full imaju neke kanale otkljucane(kao sto kod nas ima hd kanala u nekim paketima), pa sam zato pitao ovdje, ali haman to niko ne zna