FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#55726 Re: FC Barcelona
A jebi ga brate, jeste egomanijak, slazem se, ali ne ocjenjujemo karaktere ba.
Pa zato Messi sto izgleda k'o poslusni braco, treba sada neke extra poene dobit. 
-
LSD
#55727 Re: FC Barcelona
Fakat pocetnicke greške jbtBHF_Manijak wrote:A i ja debil usao na Barcinu temu da protiv Messia pisem. Pa isto u Mekku da odes i s Kabe Boga lanes..
- BHF_Manijak
#55728 Re: FC Barcelona
Ma fali vama Skenderija, to je jedina ljudina zbog koje je vrijedilo uci na temu i nesto procitati, a ne ovi umisljeni sto kontaju da poznaju spanski fudbal, a kar'ne umisljene.
@LSD ne odnosi se na tebe, ti si brat.
@LSD ne odnosi se na tebe, ti si brat.
-
LSD
#55729 Re: FC Barcelona
U pravu si,
Brat Skenda, najjaci forumaš
Ma malo ložimo ove Ronine jahače, samo im dirneš u nakvarcanu svetinju, odma se popale

Brat Skenda, najjaci forumaš
Ma malo ložimo ove Ronine jahače, samo im dirneš u nakvarcanu svetinju, odma se popale
-
Rob_Atl
#55730 Re: FC Barcelona
Messi zuta boja

U 5 deka sve

U 5 deka sve
-
Nadzorna_ploca
#55731 Re: FC Barcelona
Pa o statistici niko nije ni pricao. Tu je jasno da je sve u pet deka. Mytao prica o necemu drugom. Novinar opet o necemu trecem. Ja necu ni o cemu. 
-
°u°
#55732 Re: FC Barcelona
Ako se ne varam Messi ima više asistencija od Inieste i Xavia zajedno. Ali Messi nije klasični vezni mada bi vjerujem i tu bio vrh, više je ofanzivni vezni.kory_galaktikos wrote:hajd sve al messi bolji veznjak od zidane-a, pirla, inieste i xavi-a![]()
![]()
......
Veliš u 5 dekaRob_Atl wrote:Messi zuta boja
[img]https://s17.postimg.org/x45r1ffbj/Scree ... 235208.jpg[/img
U 5 deka sve
https://iffhs.de/the-worlds-best-playmaker-2015/
https://iffhs.de/the-worlds-best-playma ... nel-messi/
https://iffhs.de/worlds-best-playmaker- ... nel-messi/
Ovako bi moglo bit i ove godine, eventualno ako KDB uleti.
- mbenz
#55733 Re: FC Barcelona
Gdje treba potpisatiPoint. wrote:Messi jeste bolji igrac, ali mnogo raje ne gotive portugalskog firuana jer pada ko picic kakav, pun je sebe i bas mu je kretenska ona proslava golova, misli vise na sebe nego na tim, izgleda ko pickica i tako se ponasa na tetenu. Ne mogu zamisliti tim sa njim zajedno sa brazilskom pickicom Neymarom, kakav bi ogavan taj tim bio.
-
kory_galaktikos
#55734 Re: FC Barcelona
i di maria je imao vise asistencija nego xavi i iniesta zajedno pa niko nije bio ni blizu konstatacije da je bolji veznjak od njih dvojice, al dobro ne vrijedi poredit pogotovo ne ovdje gdje ljudi dobijaju platu od jednog°u° wrote:Ako se ne varam Messi ima više asistencija od Inieste i Xavia zajedno. Ali Messi nije klasični vezni mada bi vjerujem i tu bio vrh, više je ofanzivni vezni.kory_galaktikos wrote:hajd sve al messi bolji veznjak od zidane-a, pirla, inieste i xavi-a![]()
![]()
......
Veliš u 5 dekaRob_Atl wrote:Messi zuta boja
[img]https://s17.postimg.org/x45r1ffbj/Scree ... 235208.jpg[/img
U 5 deka sve
https://iffhs.de/the-worlds-best-playmaker-2015/
https://iffhs.de/the-worlds-best-playma ... nel-messi/
https://iffhs.de/worlds-best-playmaker- ... nel-messi/
Ovako bi moglo bit i ove godine, eventualno ako KDB uleti.
pozdrav majstore
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55735 Re: FC Barcelona
Ima li još šta da se na to popišate? Koji bezobrazluk!
Pa taj Xavi i Iniesta su u svoje doba nosili i Barsu i reprezentaciju Španije!
Onda hoćete neku ozbiljnu konverzaciju....pa ne ide, kad vam je svaka bezobrazna ili trolanje!
Onda hoćete neku ozbiljnu konverzaciju....pa ne ide, kad vam je svaka bezobrazna ili trolanje!
- R9..
#55736 Re: FC Barcelona
Haha za klasu je bolji od Maldinija i Neste u odbrani a Makelele na zadnjem veznom mu nije ni do koljena.Tomahawk11 wrote:Ima li još šta da se na to popišate? Koji bezobrazluk!
Buffon i Iker ne mogu u istu rečenicu s njim sto se gola tice.
- Muhamed Đakmić
#55737 Re: FC Barcelona
Pa ako Messi doprinosi golovima koliko i Cristiano Ronaldo, a pritom ima 40 ili 50% više asistencija, ne znam kako su te asistencije argument protiv njega 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55738 Re: FC Barcelona
Pa nisu argument protiv njega, ali postaje bljutavo ovo pišanje svega i svakoga u korist Messija....što napisa R9, čekamo samo još objašnjenja u komparaciji za Maldinija, Nestu, Makelelea, Buffona...
Al dobro, ne gleda se to šta osvojiše Iniesta i Xavi za svog bivstvovanja, jebo to što je i Barsa i Španija harala dok su oni vezli po terenu i Messi bi, al ga zajeba Higuain
Al dobro, ne gleda se to šta osvojiše Iniesta i Xavi za svog bivstvovanja, jebo to što je i Barsa i Španija harala dok su oni vezli po terenu i Messi bi, al ga zajeba Higuain
- Muhamed Đakmić
#55739 Re: FC Barcelona
Pa je l' ga nije uništio Higuain promašajima u finalima?Tomahawk11 wrote:Pa nisu argument protiv njega, ali postaje bljutavo ovo pišanje svega i svakoga u korist Messija....što napisa R9, čekamo samo još objašnjenja u komparaciji za Maldinija, Nestu, Makelelea, Buffona...
Mislim, ja tri izgubljena finala u tri godine spominjem samo kao kontraargument za Ronaldov Euro, u kojem bi sličan doprinos imao i Anel Hebibović. Skakutanje pored linije kao moralna podrška je fakat neozbiljan kriterij.
I nisam vidio da neko ponižava Xavija i Iniestu time što je rekao da je Messi imao puno više asistencija. Samo evo ti mi reci, ako imaš frajera koji po sezoni daje 50 golova i bilježi 10 asistencija i imaš drugog koji daje 50 golova i bilježi 20 asistencija, kojeg bi radije uzeo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55740 Re: FC Barcelona
Pa u finalu ga je povrijedio onaj smrad iz Francuske, slažem se, isti učinak bi imao i povrijeđeni Hebibović, Melunović, nastavi niz.Muhamed Đakmić wrote:Pa je l' ga nije uništio Higuain promašajima u finalima?Tomahawk11 wrote:Pa nisu argument protiv njega, ali postaje bljutavo ovo pišanje svega i svakoga u korist Messija....što napisa R9, čekamo samo još objašnjenja u komparaciji za Maldinija, Nestu, Makelelea, Buffona...
Mislim, ja tri izgubljena finala u tri godine spominjem samo kao kontraargument za Ronaldov Euro, u kojem bi sličan doprinos imao i Anel Hebibović. Skakutanje pored linije kao moralna podrška je fakat neozbiljan kriterij.
I nisam vidio da neko ponižava Xavija i Iniestu time što je rekao da je Messi imao puno više asistencija. Samo evo ti mi reci, ako imaš frajera koji po sezoni daje 50 golova i bilježi 10 asistencija i imaš drugog koji daje 50 golova i bilježi 20 asistencija, kojeg bi radije uzeo
Sve ok, ali ako pričaš da je bolji od onih saigrača koji su evidentno koliko i ti učestvovali u uspjehu, onda ti ne bi trebao predstavljati problem pacer Higuain
Ne, nisam to ni ja rekao, ponižava ih se pričom kako eto oni i nisu Bog zna šta u odnosu na Messija u veznom redu. A sjetimo se priče kako je nepravda što ni jedan do njih nije nikad dobio Zlatnu loptu.
A vidi, bilo je trenera koji su rekli da preferiraju, shodno svojoj taktici, stilu igre, Messija, odnosno Ronalda, tj. da bi radije imali jednog ili drugog u timu.
- Muhamed Đakmić
#55741 Re: FC Barcelona
Nije niko napisao da nisu Bog zna šta, nego je pisalo ovo:
Mislim da je generalno problem što se iskrivljuju argumenti. Ako sam fulio i ako ima neki drugi post koji ponižava Iniestu i Xavija izvinjavam se, ali ja to ovdje nisam vidio
Čak je čovjek priznao da se radi o ofanzivnom veznjaku, i rekao je da vjeruje da bi Messi i u vezi bio vrh.Ako se ne varam Messi ima više asistencija od Inieste i Xavia zajedno. Ali Messi nije klasični vezni mada bi vjerujem i tu bio vrh, više je ofanzivni vezni.
Mislim da je generalno problem što se iskrivljuju argumenti. Ako sam fulio i ako ima neki drugi post koji ponižava Iniestu i Xavija izvinjavam se, ali ja to ovdje nisam vidio
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55742 Re: FC Barcelona
Muhamed Đakmić wrote:Nije niko napisao da nisu Bog zna šta, nego je pisalo ovo:
Čak je čovjek priznao da se radi o ofanzivnom veznjaku, i rekao je da vjeruje da bi Messi i u vezi bio vrh.Ako se ne varam Messi ima više asistencija od Inieste i Xavia zajedno. Ali Messi nije klasični vezni mada bi vjerujem i tu bio vrh, više je ofanzivni vezni.
MyTao, prethodna stranica.Messi je bolji igrac u sredini terena nego neke legende kao sto su Xavi, Zidane, Pirlo, Iniesta etc
Kad smo već kod te priče, kako bi ovdje prošla kad bih ja rekao da je Pape bio bolji od Messija?
Sinoć na poluvremenu utakmice na Areni odnekud ex yu legende i baš Pape. Podsjeti šta je čovjek radio, između ostalog, i Argentini.
- Muhamed Đakmić
#55743 Re: FC Barcelona
E tu si u pravu, nisam to primijetio. To je pretjerivanje 
-
Nadzorna_ploca
#55744 Re: FC Barcelona
Pravobranioci lika i djela. 
- p206
#55745 Re: FC Barcelona
Kad C. Ronaldo naniže 4 igrača Reala i da gol golmanu klase Casillasa makar i na treningu moći će u istu rečenicu.
Najteža stvar u fudbalu je donijeti loptu napadaču da da gol,Džeko nije ni upola dobar ko prošle god jer mu tim ove sezone ne zna servirati loptu. Messi radi to i još redovno daje golove.
Da jedan Alba zna dati gol bio bi najbolji strijelac lige koliko ga je puta izbacio 1 na 1.
Najteža stvar u fudbalu je donijeti loptu napadaču da da gol,Džeko nije ni upola dobar ko prošle god jer mu tim ove sezone ne zna servirati loptu. Messi radi to i još redovno daje golove.
Da jedan Alba zna dati gol bio bi najbolji strijelac lige koliko ga je puta izbacio 1 na 1.
- MyTao
#55746 Re: FC Barcelona
Ma nisam ja navijac Barselone... cak ih i ne podnosim bas toliko.Tomahawk11 wrote:Ima li još šta da se na to popišate? Koji bezobrazluk!
Messi jeste bolji igrac od Xavia i Inieste u sredini terena, sto govori statistika da je prvi asistent La Lige u historiji. Garantujem da ce pred kraj karijere igrati u sredini i da ce i dalje razvaljivati, vec polahko se povlaci sve dublje i dublje.
Covjek je jednostavno kompletan igrac, masina u svemu sto nema veze sa odbranom. Svjetska klasa na tri ili cetiri razlicite pozicije.
Znam da je tesko to priznati navijacu Real Madrida
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55747 Re: FC Barcelona
Pa ja, sad je statistika dobra, kad se porede golovi CR i Messija, onda nijeMyTao wrote:Ma nisam ja navijac Barselone... cak ih i ne podnosim bas toliko.Tomahawk11 wrote:Ima li još šta da se na to popišate? Koji bezobrazluk!
Messi jeste bolji igrac od Xavia i Inieste u sredini terena, sto govori statistika da je prvi asistent La Lige u historiji. Garantujem da ce pred kraj karijere igrati u sredini i da ce i dalje razvaljivati, vec polahko se povlaci sve dublje i dublje.
Covjek je jednostavno kompletan igrac, masina u svemu sto nema veze sa odbranom. Svjetska klasa na tri ili cetiri razlicite pozicije.
Znam da je tesko to priznati navijacu Real Madridai za mene je Paul Scholes samo jedan balvan za rusenje igraca na sredini terena, iako je stvarnost drugacija
Normalno, to je logičan slijed događaja, kako motorika opada, tako se igrač njegovog profila povlači u sredinu.
Isto kao što se bek povlači na stopera (dobro, neće se Roberto Carlos povlačiti, ali hoće Maldini).
Nemam ja nikakav problem sa Messijem, osim što igra za rivale iz Barse, jel.
Da je strašan igrač, jeste. Nije mi problem nikad priznati da je to jedan od najboljih igrača što su ikad igrali.
Problem mi je pišanje po svemu i svakom, pa tako i najvećem rivalu u njegovoj igračkoj eri.
Razumijem ja donekle da se takvo mišljenje kroz godine kreiralo, oblikovalo, ali ne mogu da se pomirim da ljudi ne koriste svoj mozak nego se povinuju razmišljanju mase.
A ovdje konkretno, ima vozanja trole, pogotovo kad se ko primi, e onda se mezi još više.
Hm, ne znam kako da stavim u ovaj kontekst Scholesa. Istina, bio je bitan kotač u onom timu Uniteda, dakle moglo bi se reći odličan igrač.
- ultima_palabra
#55748 Re: FC Barcelona
Pa zar nije CR imao gol i asistenciju u polufinalu Eura?Muhamed Đakmić wrote:Pa je l' ga nije uništio Higuain promašajima u finalima?Tomahawk11 wrote:Pa nisu argument protiv njega, ali postaje bljutavo ovo pišanje svega i svakoga u korist Messija....što napisa R9, čekamo samo još objašnjenja u komparaciji za Maldinija, Nestu, Makelelea, Buffona...
Druga stvar, ako Messi ima više asistencija od Xavija i Inieste ne znači da je bolji veznjak, to je pojednostavljeno gledanje fudbala. Messi ima puno manje obaveza u odbrani i građenju napada, ekipa je pravljena tako da on može dobiti loptu u opasnim dijelovima terena odakle može dati asistenciju ili sam zabiti krenuti prema golu... što opet ne znači da je i to lagano
Npr. Isco će imati više asistencija od Modrića i Kroosa zbog pozicije na terenu, ali to ne znači da je bolji igrač.
- MyTao
#55749 Re: FC Barcelona
Naravno da broj asistencija nije jedini i glavni factor... ali jedan od faktora sigurno jeste.ultima_palabra wrote: Pa zar nije CR imao gol i asistenciju u polufinalu Eura?
Druga stvar, ako Messi ima više asistencija od Xavija i Inieste ne znači da je bolji veznjak, to je pojednostavljeno gledanje fudbala. Messi ima puno manje obaveza u odbrani i građenju napada, ekipa je pravljena tako da on može dobiti loptu u opasnim dijelovima terena odakle može dati asistenciju ili sam zabiti krenuti prema golu... što opet ne znači da je i to lagano![]()
Npr. Isco će imati više asistencija od Modrića i Kroosa zbog pozicije na terenu, ali to ne znači da je bolji igrač.
Za mene je Messi bolji od Xavia jer kao i on, zna poslati onaj ubojiti pas koji cjepa odbrane, tehnicki je potkovan i podjednako im je tesko oduzeti loptu presingom u sredini terena. Ono sto ga odvaja od Xavia je da daleko bolje zna iznjeti loptu iz sredine prema naprijed, dakle daleko je bolji dribler.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#55750 Re: FC Barcelona
Sjeća li se neko kako se ovdje skakalo na priču kako Messi ne bi bio toliko dobar, odnosno ne bi osvojio toliko trofeja da iza sebe nije imao Iniestu i Xavija?
Ne treba ljudima ni oduzimati ni dodavati.
Ne treba ljudima ni oduzimati ni dodavati.