BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Padx24

#55676 Re: BHTelecom All About

Post by Padx24 »

Hvala
batara

#55677 Re: BHTelecom All About

Post by batara »

Ostale mi jos 3 rate da otplatim uredjaj koji sam kupio preko bh telekoma, zna li iko mogu li odjednom ove preostale rate da otplatim, da ne cekam tamo do aprila..
phillie

#55678 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

batara wrote:Ostale mi jos 3 rate da otplatim uredjaj koji sam kupio preko bh telekoma, zna li iko mogu li odjednom ove preostale rate da otplatim, da ne cekam tamo do aprila..
Mozes. cini mi se da uz te preostale rate zaracunaju jos neku cifru...uglavnom izadje malo vise nego te tri rate.
zateznistub

#55679 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

batara wrote:Ostale mi jos 3 rate da otplatim uredjaj koji sam kupio preko bh telekoma, zna li iko mogu li odjednom ove preostale rate da otplatim, da ne cekam tamo do aprila..
Naravno da može, ali da znaš da će te tri rate biti malo drugačije obračunate. Dodaje se i dio popusta koji si ostvario prilikom kupovine
escobar__

#55680 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Šta vele znalci, šta mi se dešava s parice? Jutros je nestalo struje i nakon što se modem uključio (kad je struja došla) treba mu barem 10-15 minuta za uspješnu sinhronizaciju (spoji se pa disconnect i tako to traje).

Ovi "Correctable Errors" u upstreamu divljaju uveliko (a i brzina u upstreamu je umjesto 2560 Kbps nešto manja kao što se vidi).

Attainable rate u uploadu je donedavno bio preko 10000 Kbps, sad se haman upolovio i jedva gura i ovo.

DA čekam još malo da sve stane pa da prijavljujem ili? Iskreno mi se ne prijavljuju nikakve smetnje jer sam i za ove brzine haman krv propišao dok nisu aktivirali (bilo je ono šta će ti i ta priča) pa sam siguran da bi i ovog puta sve stesali na neku siguricu od jedno 20 Mbps i mirna Bosna, a to ne želim.

Image
Adrian1946

#55681 Re: BHTelecom All About

Post by Adrian1946 »

escobar__ wrote:Šta vele znalci, šta mi se dešava s parice? Jutros je nestalo struje i nakon što se modem uključio (kad je struja došla) treba mu barem 10-15 minuta za uspješnu sinhronizaciju (spoji se pa disconnect i tako to traje).

Ovi "Correctable Errors" u upstreamu divljaju uveliko (a i brzina u upstreamu je umjesto 2560 Kbps nešto manja kao što se vidi).

Attainable rate u uploadu je donedavno bio preko 10000 Kbps, sad se haman upolovio i jedva gura i ovo.

DA čekam još malo da sve stane pa da prijavljujem ili? Iskreno mi se ne prijavljuju nikakve smetnje jer sam i za ove brzine haman krv propišao dok nisu aktivirali (bilo je ono šta će ti i ta priča) pa sam siguran da bi i ovog puta sve stesali na neku siguricu od jedno 20 Mbps i mirna Bosna, a to ne želim.

Image
Izgleda ti se nesto dobro zeznulo.. Zovi 1444 placas za uslugu a tebi ni blizu propisano ugovorom. Zovi odma.
escobar__

#55682 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mani me sarkazma ba, ok je što se brzina tiče ali vidim da se pati na početku, nije mi baš normalno da 15 minuta čekam da sve "legne" kako valja, a posebno ne zato što znam da je prije sve bilo uredno.
Adrian1946

#55683 Re: BHTelecom All About

Post by Adrian1946 »

escobar__ wrote:Mani me sarkazma ba, ok je što se brzina tiče ali vidim da se pati na početku, nije mi baš normalno da 15 minuta čekam da sve "legne" kako valja, a posebno ne zato što znam da je prije sve bilo uredno.
Ti mislis da je sarkazam al ok. Probaj restartovat modem ili ga iskljuci na par minuta. I prestat ce to sve.
escobar__

#55684 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Sve je to isprobano već. Tamo na listi sesija (na portalu) mi danas pored svake prekinute stoji Port-Error.

Buraz kaže da je danas dva puta palio i gasio modem jer mu je smrzavala slika, a to mi se fakad nije desilo ne pamtim od kada.
Adrian1946

#55685 Re: BHTelecom All About

Post by Adrian1946 »

escobar__ wrote:Sve je to isprobano već. Tamo na listi sesija (na portalu) mi danas pored svake prekinute stoji Port-Error.

Buraz kaže da je danas dva puta palio i gasio modem jer mu je smrzavala slika, a to mi se fakad nije desilo ne pamtim od kada.
Pa do ceg je onda problem? Ako neces zvat?
Tesla Edison

#55686 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Sve je to isprobano već. Tamo na listi sesija (na portalu) mi danas pored svake prekinute stoji Port-Error.

Daj username u PM.
Radar71

#55687 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:
Znam da na multiscreen aplikaciji na bilo cijem internetu mozes gledati sve kanale bez ikakvih problema.
Nije tačno da može.
kakaljin

#55688 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:
Znam da na multiscreen aplikaciji na bilo cijem internetu mozes gledati sve kanale bez ikakvih problema.
Nije tačno da može.
Dokazi, jer ja kod druga na telemach internetu gledam sve kanale bez problema.
Radar71

#55689 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

pisano već davno
TESLA_EDISON wrote:
crnivrag wrote:
TESLA_EDISON wrote:
Kad već radiš na usluzi "Moja TV", zanima me da li će se ovi problemi uskoro otkloniti?

Na Multiscreen-u ne rade kanali Mozaik kamere 1, Mozaik Kamere 2, Pink LoL, Pink Ha Ha, Kanal 6 HD, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Hits, Al Jazeera English, Solar Radio, Top Gold Radio, Lounge fm Radio, Radio FM4, Kamera Zenica, Kamera Gračanica, Kamera Goražde, Kamera Skenderija, Kamera Cazin, Kamera Gradačac, Kamera Banja Luka.

Svi navedeni kanali (osim Pink LoL i Pink Ha Ha) vraćaju poruku: da sadržaj nije moguće gledati na ovom uređaju (iako svi uređaji na kojima sam probao nisu bili routovani), a kanali Pink LoL i Pink Ha Ha vraćaju poruku: Nije moguće pustiti sadržaj.
Dva razloga mogu biti:
1. Problem sa uređajem,
2. Problem sa mrežom.

Upravo sam testirao kod sebe i svi spomenuti kanali uredno rade. Dakle ako može kod mene trebalo bi i kod tebe da radi jer je to sve jedan servis.
Provjeri uređaj, pokrenute aplikacije da nekanslučajno ne radi u pozaduni i zauzimanti resurse telefona te tako aplikaciji otežava rad. Ako je uređaj rootovan onda svakako ne može raditi.
kakaljin

#55690 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:pisano već davno
Ovo sto pises nije do zabrane na tudjem internetu vec do kanala i aplikacije

Tako da opet nije to sto pises

I opet nisi ti licno gledao
Radar71

#55691 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:

jeste jer i ja nemam kanale kao i crni vrag a tesla ima
mućni malo zašto :-)
Tesla Edison

#55692 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Svi kanali se mogu gledati na svim mrežama osim ekskluzivni kanali koji su samo za BHT (dakle neki Pinkovi u određenom trenutku i Live kamere jer je to Moja TV servis). Kamere se bez problema mogu gledati na mojaweb tv i za to nije potrebno ni logovanje.

Dakle MTSC se može gledati na svim mrežama bez ikakvih problema.
Radar71

#55693 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Pink LoL, Pink Ha Ha, Kanal 6 HD, VH1 Classic, MTV Rocks, MTV Hits, Al Jazeera English se ne mogu gledati
Tesla Edison

#55694 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:

Kod punca mi je Telinea i uredno svi kanali rade. Kod prijatelja EuroproNET TvIT paket i uredno svi kanali rade, kod šure Telemach i uredno svi kanali rade. Nikakvih problema sa mtsc uslugom nema.
kakaljin

#55695 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Radar71 wrote:
kakaljin wrote:

Pa ni ja ih nemam iako pokusavam gledati na bht internetu.

Tako da je do aplikacije nesto, a ne do interneta sto ja govorim
Tesla Edison

#55696 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote:

Uradi update aplikacije ako je dostupan i ako opet ne bude radilo kako treba, pošalji mail na [email protected] ili na [email protected]. Zna se nekad desiti problem sa određenim telefonima pa da se ne može pokrenuti i se to naknadno riješi na supportu. Napiši model telefona, verziju androida pa da se provjeri. Taj mail ide direktno developeru aplikacije.
kakaljin

#55697 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

TESLA_EDISON wrote:
kakaljin wrote:

Uradi update aplikacije ako je dostupan i ako opet ne bude radilo kako treba, pošalji mail na [email protected] ili na [email protected]. Zna se nekad desiti problem sa određenim telefonima pa da se ne može pokrenuti pa se to naknadno riješi na supportu. Napiši model telefona, verziju androida pa da se provjeri. Taj mail ide direktno developeru aplikacije.
Hvala, svakako slabo gledam preko multiscreen aplikacije, a pogotovo ove kanale pa nisam primjecivao.

Uradjen update aplikacije

telefon je Samsung S6 edge, android verzija 7.0

Opet dokaz da nije do interneta drugog operatera vec do aplikacije i uredjaja.
Tesla Edison

#55698 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

kakaljin wrote:
TESLA_EDISON wrote:
kakaljin wrote:

Uradi update aplikacije ako je dostupan i ako opet ne bude radilo kako treba, pošalji mail na [email protected] ili na [email protected]. Zna se nekad desiti problem sa određenim telefonima pa da se ne može pokrenuti pa se to naknadno riješi na supportu. Napiši model telefona, verziju androida pa da se provjeri. Taj mail ide direktno developeru aplikacije.
Hvala, svakako slabo gledam preko multiscreen aplikacije, a pogotovo ove kanale pa nisam primjecivao.

Uradjen update aplikacije

telefon je Samsung S6 edge, android verzija 7.0

Opet dokaz da nije do interneta drugog operatera vec do aplikacije i uredjaja.
Ima njih par ovdje sa kojima je rasprava nemoguća. Tu su da bi ciljano širili neistine i dezinformacije i to je tako. Šta god da napišeš oni će reći da nije tako jer je njima bitno da ostali, koji još ne koriste usluge BHT-a, vide da "nešto" ne radi a ustvari nije tako. Kako im šefovi kažu tako oni pišu. Poltrončići pravi.
Koliko je samo (namjerno) pogrešnih informacija o paketima i cijenama izneseno od strane tih i njima sličnih osoba, nema broja. Džaba portali, cjenovnici, upute, oni svoje furaju a sve sa ciljem da ocrne BHT koliko god mogu. Kad im nestane materijala kreće priča o platama, strankama i ostalim totalno nebitnim stvarima. Na ovoj temi preko 90% postova je totalno nebitno i nema veze ni sa BHT-om ni sa uslugama.
crnivrag

#55699 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

TESLA_EDISON wrote:
Zaista nisam tu da nešto pišem što nije tačno, ali ovi navedeni kanali zaista ne rade putem Moja TV Multiscreen aplikacije, i nije do telefona, jer sam probao na telefonu, Smart TV-u i android box-u, a nijedan uređaj nije rootovan.

Telefon mi radi na androidu 7.1.1, android box na androidu 7.1.2, a TV na androidu 6.0.

Svi uređaji su imali instaliranu zadnju verziju aplikacije, i uvijek je isti problem sa navedenim kanalima.
Del_Boy1

#55700 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Kad se već priča o multiscreen usluzi da i ja pitam nešto, zna li se kada će i da li će biti moguće koristiti tu uslugu na kompjuteru, jer je bilo najavljeno da će biti moguće, ali ne upratih da je to nekad proradilo.
Locked