FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

supercali

#55676 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

BHF_Manijak wrote:Al' "tonights performace", jebo te k'o da se El Clasico igr'o, a ne jebena Girona. :mrgreen:

Nejse hajde, ionako se nikad necemo slozit. U nekom mjerilu, mada ni ono nije 100% relevantno, isti su - ganj'o ga je i sustigao, a to su zlatne lopte.
Al' dobro, na "domacoj" sam temi Messia, pa i ne trazim da potvrdite moje misljenje. :mrgreen: Jebi ga, nikad se necemo slozit.
Jesi uopste procitao sta pise?
BHF_Manijak

#55677 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Osvrni se na svoj avatar Respo i nemoj plaho praznu slamu mlatit. :oops:
BHF_Manijak

#55678 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

ioannes wrote:najveci skandal u povijesti nogometa je da c.ronaldo ima
isti broj titula za najboljeg igraca svijeta kao l.messi....
neshvatljivo
Mozete samo da placete, nista drugo ne preostaje. :mrgreen:

@ MyTao, naravno da diskusija nije smijesna, pokazuje broj proglasenja "najboljeg igraca na svijetu". :mrgreen: :kiss: Skok igra, fizika, sut i ono po meni najvaznije, dokazao se u dvije najjace svjetske lige, dok se Messiju od pocetka titraju jajcad u klubu gdje je ponikao. Jako bitna razlika! Druga stvar Svjetsko prvenstvo, pa eto i fucking Copa America, dakle nista sa repkom nije uspio nista napraviti, Zatim broj golova u Ligi prvaka...
Messi je prirodni dar, talenat, slazem se, ali ovaj drugi je rad i volja i opet je uspio da nadoknadi manjak talenta u odnosu na Messia. Nijanse odlucuju, a vi prikazujete k'o da se porede Moses i Messi.
A u sustini, subjektivnost do picke materine i kod jednih i kod drugih.
Evo dokle to ide pokazuje i ova sezona. Messijevci udarili kako Ronaldo ima uzasnu sezonu, a kad pgoledas statistiku, onda vidis da su lazi i izmisljotine. Haman isti broj golove, u 7-8 utakmica manje. Sta bi tek bilo da mu je "dobra" sezona... :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#55679 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Razlika je samo što oni koji su na strani Madrida i Ronalda nikad neće s visoka gledati na Messija i pričati o njima dvojici ko da se poredi Ronaldo i Moses 8-)
To bi se zvalo bezobrazluk, ali kad nemaš obraza, onda nije i neće :oops:
Distortion

#55680 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Messi je sinoc pokazao kako treba da odigra jedan lider i vodja ekipe. Meni je, a vjerovatno i vecini, fascinantno da Messi uspije da zabije ovoliko golova znajuci da igra daleko od gola. Prakticko on je playmaker, sve lopte koje Busquets ili Rakitic dodaju do Messija, on je taj koji daje kljucne lopte, zadnje pasove, dribla odbranu itd.

Samo uporedite ulogu Messija i ulogu Ronalda u svojim timovima i uvestvovanje u igri oba igraca i sve ce vam se reci. Ronaldo ne ucestvujeu igri ni blizu onoliko koliko Messi. Ne organizuje napad, ne dribla onoliko protivnicke igrace, ne razigrava dovoljno svoje saigrace. Neki ce reci pa on je napadac, nije to njegov primarni zadatak. E pa fudbal se ne gleda na taj nacin i igraci se ne vrednuju tako. Shvatite da nikad niko nije igrao na ovom nivou na kojem igra Messi. Nikad niko nije imao ovakve statistike (ne gledam samo postizanje golova). Gdje su asistencije, driblinzi itd. Messi daleko najvise ucestvuje u kreiranju igre i pri tom postize toliko golova kao neka devetka.

Evo sinoc je prestigao i Michela po broju asistencija u historiji La Lige. Davno je oborio rekord po broju golova u La Ligi.

Valverde sinoc pokazao da se moze igrati i ofanzivnije. U ovoj formaciji ce se davatvise golova i to je svima jasno. Protiv bunkerasa se uvijek tesko igralo i igrat ce se.
Svaka cast Gironi na pokusaju da se igra normalno i da se napadne. Sinoc su dali gol na gresku Umtitija ali su mogli dat i vise od jednog. Slicnom igrom su pobjedili Real i Atletico ih nije dobio.
nKrkan

#55681 Re: FC Barcelona

Post by nKrkan »

BHF_Manijak wrote:
neshvatljivo

@ MyTao, naravno da diskusija nije smijesna, pokazuje broj proglasenja "najboljeg igraca na svijetu". :mrgreen: :kiss: Skok igra, fizika, sut i ono po meni najvaznije, dokazao se u dvije najjace svjetske lige, dok se Messiju od pocetka titraju jajcad u klubu gdje je ponikao. Jako bitna razlika! Druga stvar Svjetsko prvenstvo, pa eto i fucking Copa America, dakle nista sa repkom nije uspio nista napraviti, Zatim broj golova u Ligi prvaka...
Messi je prirodni dar, talenat, slazem se, ali ovaj drugi je rad i volja i opet je uspio da nadoknadi manjak talenta u odnosu na Messia. Nijanse odlucuju, a vi prikazujete k'o da se porede Moses i Messi.
Evo dokle to ide pokazuje i ova sezona. Messijevci udarili kako Ronaldo ima uzasnu sezonu, a kad pgoledas statistiku, onda vidis da su lazi i izmisljotine. Haman isti broj golove, u 7-8 utakmica manje. Sta bi tek bilo da mu je "dobra" sezona... :oops:
Thomas Muller je najbolji igrač svijeta
AmirBaa

#55682 Re: FC Barcelona

Post by AmirBaa »

BHF_Manijak wrote:Al' "tonights performace", jebo te k'o da se El Clasico igr'o, a ne jebena Girona. :mrgreen:

Nejse hajde, ionako se nikad necemo slozit. U nekom mjerilu, mada ni ono nije 100% relevantno, isti su - ganj'o ga je i sustigao, a to su zlatne lopte.
Al' dobro, na "domacoj" sam temi Messia, pa i ne trazim da potvrdite moje misljenje. :mrgreen: Jebi ga, nikad se necemo slozit.
girona 2 - 1 real madrid 29.10.17. :mrgreen: :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#55683 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

Eto Messi ne trenira nego mu sve sa neba pada. :lol:
BHF_Manijak

#55684 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

A gdje to stoji? Govorim o sirovom talentu, dakle ko je od malih nogu imao vise dara za fudbal. Valjda ne trebam jos crtat jebem li ga...
supercali

#55685 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

BHF_Manijak wrote:Osvrni se na svoj avatar Respo i nemoj plaho praznu slamu mlatit. :oops:
Pa upravo moj avatar docarava sta si ti shvatio a sta je onaj napisao
BHF_Manijak

#55686 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ja sam se osvrnuo na Barceloninog protivnika i Messijevu partiju o kojoj svi pricaju, tekst iskren da ti budem nisam ni citao ni komentarisao, samo sam iskoristio one prve dvije rijeci.
Pricam generalno, ne na osnovu teksta.
supercali

#55687 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Znaci osvrnuo se na ono sto si shvatio a ne ono sto je onaj napisao
Napisao covjek da je sinocnji performans da kazem samo dokaz kako s lakocom radi to sto radi i da je to samo jedan u nizu
Danas girona juce bio manchester sutra ce biti mozda real psg chelsea
Ovo nije bio bljesak nego samo potvrda njegove igre

Kad je u pitanju usporedba cr messi
Ne moze se spocitati uspjeh ronalda to samo budala moze reci al razlicit profil razlicit put i razlicita dostignuca svemu tome pokazuju razliku izmedju njih i ko je tu ajmo reci bolji
ultima_palabra

#55688 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Messi vs Ronaldo rasprava... originalno, nema sta :skoljka:
BHF_Manijak

#55689 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

supercali wrote: Ne moze se spocitati uspjeh ronalda to samo budala moze reci al razlicit profil razlicit put i razlicita dostignuca svemu tome pokazuju razliku izmedju njih i ko je tu ajmo reci bolji
Pa u jednom od proslih postova sam napisao koje su prednosti Ronalda. Nije bas da ga Messi u svemu za koplje sije, a sto vi zelite da prikazete.
Messi ima svojih prednosti, tacno, ali ima i Cristiano.
supercali

#55690 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

BHF_Manijak wrote:
supercali wrote: Ne moze se spocitati uspjeh ronalda to samo budala moze reci al razlicit profil razlicit put i razlicita dostignuca svemu tome pokazuju razliku izmedju njih i ko je tu ajmo reci bolji
Pa u jednom od proslih postova sam napisao koje su prednosti Ronalda. Nije bas da ga Messi u svemu za koplje sije, a sto vi zelite da prikazete.
Messi ima svojih prednosti, tacno, ali ima i Cristiano.
Pa naravno da svaki ima svoje prednosti niko ne prica da ga messi sije u svemu
Poenta je kako messi stize do ovoga sto ima a kako ronaldo i zbog pozicije koju igraju i profila igraca i svega ostalog
Ronaldo nikad nije nosio real kao sto messi nosi barcu
Mozda bi messi bio puno losiji kad bi imao ulogu koju ima ronaldo ili obrnuto u svakom pogledu
To je vec sbb kbb

Kao sto rekoh uspjesi ronalda se ne mogu prezirati osim ako bas mrzis igraca kao sto ih ima na obe strane
ioannes

#55691 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

BHF_Manijak wrote:
neshvatljivo

jedno osobno pitanje....
igras li ti aktivno nogomet ili si igrao?
Muhamed Đakmić

#55692 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

BHF_Manijak wrote:
neshvatljivo

Pa veći je uspjeh Messijevo finale Svjetskog prvenstva sa Argentinom i dva finala Copa Americe zaredom nego Ronaldovo skakutanje kraj linije sa Portugalom. Da je ovo poređenje Edera i Messija pa da se pripisuju krediti Ederu za osvajanje Evropskog prvenstva razumio bih. Ovako... apsolutno nebitan Ronaldo bio u cijeloj priči, nije odigrao skoro nijednu utakmicu na nivou. Da Higuain nije bio invalid i choker, Messi bi kraj imena imao 2 ili 3 internacionalna trofeja i Ronaldo ne bi mogao u istu rečenicu sa njim.

I generalno mi je preglupo ovo uzimanje nebitnih stvari u kontekst kad se porede njih dvojica. Čuj skok igra. Jači je i Paul Pogba od Paula Scholesa onda :roll: Jebo te skok igra ba.

EDIT: Kad si već spomenuo ovu sezonu, možda bi bilo pošteno i broj asistencija uporediti, čisto da dobijemo sliku kakav je ko profil igrača :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#55693 Re: FC Barcelona

Post by _BataZiv_0809 »

Ronaldo je izvukao utakmicu sa Madjarskom i istrcao kontru protiv Hrvatske u 120 minuti ko da je na motoru...i to je otprilike to.

Navijao sam za Portugal u finalu, ali nisam mogao pobjeci od dojma da je sva teatralnost uz liniju bila vise show off nego zelja da pomogne...mozda grijesim...ali poslije onog izdrkavanja sa slavljem nebitnog gola protiv Atletika, pusem i na hladno...

Finale su iznijeli Nani, Kvarežma, Pepe i Rui Patricio.
kindlas

#55694 Re: FC Barcelona

Post by kindlas »

Kad Bosnjo umisli da je relevantniji i bolje razumije nogomet od jednog od najboljih svjetskih sportkih novinara (koji, usput receno, navija za Real Madrid) :zid: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Muhamed Đakmić

#55695 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

kindlas wrote:

Kad Bosnjo umisli da je relevantniji i bolje razumije nogomet od jednog od najboljih svjetskih sportkih novinara (koji, usput receno, navija za Real Madrid) :zid: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Kakav bolan Ben Hayward i najbolji svjetski sportski novinar, šta ti je? :-)
Point.

#55696 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Gledam danas sazetak utakmice, ona dva supka Alba i Suarez ofirno gazili igrace Girone da dobiju zuti kako ne bi igrali protiv Las Palmas. Patuljak Alba je uspio al onaj mesozder nije. Procito ga sudija ko bukvar.
Tomahawk11
Globalni moderator

#55697 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Point. wrote:Gledam danas sazetak utakmice, ona dva supka Alba i Suarez ofirno gazili igrace Girone da dobiju zuti kako ne bi igrali protiv Las Palmas. Patuljak Alba je uspio al onaj mesozder nije. Procito ga sudija ko bukvar.
Baš ofirno bilo, Alba pravi očigledne prekršaje, sudija ništa :mrgreen:
Na kraju je izborio taj žuti :oops:
Charuga
Globalni moderator

#55698 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

I šta je tu čudno? Samo su njih dvojica to radili u istoriji fudbala? Sasvim normalna pojava čišćenja kartona pred bitne utakmice ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#55699 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Samo kažem da je ofirno bilo, a bilo je i prije čišćenja kartona, jasno.
Čak smo to mogli vidjeti i u našoj reprezentaciji.
Charuga
Globalni moderator

#55700 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Pa naravno. Ofirno je bilo jer se znalo da to hoće ... :mrgreen:
Post Reply