BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#55626 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Velis :lol:
ing-ecc

#55627 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

apsolutno 8-)
kakaljin

#55628 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Rugafet wrote:
kakaljin wrote:
Koji je ovo operater u Sarajevu nudi ove pakete, da prikljucim odmah sutra.

Ide odmah optika 400 sutra potpis na 2 godine minimum

PS: kada vec pricamo kod tog drugog operatera na optici je max 10 Mbps. tako da ni oni nisu ni priblizno tim sto stavljas cijene
Sto u Sarajevu? Pricamo uopsteno o visini uploada sto se tice optike na podrucju BiH. Eto ti gore ss zvanicnog cjenovnika jednog operatera, za neke normalne pare dobijes te 'uploade' a ne nesto tipa 1856 KM :-) Da li kome to treba ili ne to je nesto drugo, uglavnom u ponudi ima pa kome treba bujrum. A bogme vidim po tvojim reakcijama da nisi bas na 'kome to treba' nego bi to zgrabio objerucke.

Ova dole PS dio - Kod koga je max upload 10Mbps i ko nije ni priblizno sa nekakvim cijenama, mi nije jasan bas. Ako si mislio na sliku koju sam stavio to ti je sa zvanicnog sajta, a i znam ljude koji to koriste vec ne kapiram sta zelis da kaze sa ovim?

Poenta mog pisanja je, da kad je optika u pitanju - sve se moze kad se hoce medjutim, ako neko nece to je nesto drugo, a ne 'mora da postoji neki razlog'. Postoji i razlog, jednostavno nece, ne daju.
Pa za dostupnost, djaba ovakve brzne i za 1 KM mjesecno ako je nesto dostupno u dvije ulice. Ne znam u cemu je problem sto b ovu ponudu objerucke prhvatio, ali nazalost nje dostupna. Tako da nju ne mogu razmatrati nikako jer nemam mogucnost prikljucka iste. tako da gledam ponude samo one koje mogu prikljuciti i njih uporedjujem, a sve ovo ostalo mogu komentarisati na drugaciji nacin. Sta bi bilo kad bi bilo.

A PS je blo da i telemach na optici daje upload max 10 Mbps, a ti govoris kako telecom daje mali upload od 8 Mbps na optici i da je to sramotno
Rugafet

#55629 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Pa i jeste zalosno to sto ta usluga (veliki upload) nije dostupna a pricas o glavnom i najvecem gradu, a dostupno je tamo sta ja znam u 'nekom' Doboju ili Banjoj luci. To je tuga. Je li sad vidis koliko se taj tvoj operater stisnuo. Onaj ss sto sam postavio nije dostupan samo u dvje ulice nemoj da se izmotavamo sad, nije fino.
ing-ecc

#55630 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

a ko je rekao da nije dostpuna usluga sa velikim UL?
jarobot

#55631 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Rugafet wrote:
kakaljin wrote: Ima paket i sa 8 Mbps, ali slazem se da se treba poraditi na tome, ali valjda ima neki razlog sto na optici ne ponude pakete sa vecim brzinama upload-a.
Kako ti to fino valjda ima neki razlog :lol: da je kod koga drugog provajdera max upload 8 na optici osuo bi drvlje i kamenje a kod telecoma 'mora da ima neki razlog' haha
Gdje
Evo ti bujrum, pa malo rastabijati

Image
Gdje je ovaj 50/30 da ga odmah priključim!!!!!
sencobih

#55632 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

kemox wrote:
ing-ecc wrote:
kemox wrote: Kad bi sad vidio viber grupu od moje zgrade jasno bi ti bilo. Ide vjerovatno i tužba što nas niko nije pitao kojeg ćemo operatera.
A ko vas je nagovarao ili uzimao usluge u vase ime :?:
Te talove ćemo da vidimo tek. Uglavnom kad sam kupio stan u stanu je bio optički kabal od bh telekoma.
Najebaće neko izgleda
frajer našao optičku instalaciju u stanu, skandalozno, i još prijeti da će zato neko najebati , da ne povjeruješ kakvih likova ima
kemox

#55633 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

kakaljin wrote:
Rugafet wrote:
kakaljin wrote:
Koji je ovo operater u Sarajevu nudi ove pakete, da prikljucim odmah sutra.

Ide odmah optika 400 sutra potpis na 2 godine minimum

PS: kada vec pricamo kod tog drugog operatera na optici je max 10 Mbps. tako da ni oni nisu ni priblizno tim sto stavljas cijene
Sto u Sarajevu? Pricamo uopsteno o visini uploada sto se tice optike na podrucju BiH. Eto ti gore ss zvanicnog cjenovnika jednog operatera, za neke normalne pare dobijes te 'uploade' a ne nesto tipa 1856 KM :-) Da li kome to treba ili ne to je nesto drugo, uglavnom u ponudi ima pa kome treba bujrum. A bogme vidim po tvojim reakcijama da nisi bas na 'kome to treba' nego bi to zgrabio objerucke.

Ova dole PS dio - Kod koga je max upload 10Mbps i ko nije ni priblizno sa nekakvim cijenama, mi nije jasan bas. Ako si mislio na sliku koju sam stavio to ti je sa zvanicnog sajta, a i znam ljude koji to koriste vec ne kapiram sta zelis da kaze sa ovim?

Poenta mog pisanja je, da kad je optika u pitanju - sve se moze kad se hoce medjutim, ako neko nece to je nesto drugo, a ne 'mora da postoji neki razlog'. Postoji i razlog, jednostavno nece, ne daju.
Pa za dostupnost, djaba ovakve brzne i za 1 KM mjesecno ako je nesto dostupno u dvije ulice. Ne znam u cemu je problem sto b ovu ponudu objerucke prhvatio, ali nazalost nje dostupna. Tako da nju ne mogu razmatrati nikako jer nemam mogucnost prikljucka iste. tako da gledam ponude samo one koje mogu prikljuciti i njih uporedjujem, a sve ovo ostalo mogu komentarisati na drugaciji nacin. Sta bi bilo kad bi bilo.

A PS je blo da i telemach na optici daje upload max 10 Mbps, a ti govoris kako telecom daje mali upload od 8 Mbps na optici i da je to sramotno

Ja mislim da bh telekom nema niti u dvije ulice optiku ! Pa 1 Mbps upload ide preko optike!
kakaljin

#55634 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

kemox wrote:
kakaljin wrote:
kemox wrote: Sve je uredu pametnjakoviću bh telekomski, telemah ulazi, nema više razloga za brigu. Ti ako si zadovoljan sa 1 Mbps Uploada preko optike za 37,17 KM UŽIVAJ ;)[/b]
Pa koliko ces ti dobiti uplada na najvecem paketu kod telemacha na optici :?: :?:
U kući imam paket trio grande i isto ću pruključiti u stanu. To mislim uraditi

Biću zadovoljan sa 40/4 Mbps

Kod bhtelecoma ima 100/8 Mbps paket

A kod moja tv ima 100/4 Mbps.

Tako da bi u stanu imao ove brzine jer imas uvedenu optiku, ali ti znas bolje
kakaljin

#55635 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

kemox wrote:
kakaljin wrote:
Rugafet wrote: Sto u Sarajevu? Pricamo uopsteno o visini uploada sto se tice optike na podrucju BiH. Eto ti gore ss zvanicnog cjenovnika jednog operatera, za neke normalne pare dobijes te 'uploade' a ne nesto tipa 1856 KM :-) Da li kome to treba ili ne to je nesto drugo, uglavnom u ponudi ima pa kome treba bujrum. A bogme vidim po tvojim reakcijama da nisi bas na 'kome to treba' nego bi to zgrabio objerucke.

Ja mislim da bh telekom nema niti u dvije ulice optiku ! Pa 1 Mbps upload ide preko optike!
Dobro mislis :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#55636 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

nadam se da će se neko smilovati i dati više veći upload ovom momku, mislim da stvarno zaslužuje :lol: :!:
kakaljin

#55637 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

studiorum_tuzlaensis wrote:nadam se da će se neko smilovati i dati više veći upload ovom momku, mislim da stvarno zaslužuje :lol: :!:
Napisao sam mu ponudu telecoma pa neka izabere :-D :-D :-D :-D :-D :D :D :D :D
kemox

#55638 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

kakaljin wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:nadam se da će se neko smilovati i dati više veći upload ovom momku, mislim da stvarno zaslužuje :lol: :!:
Druže radim ja sa bh telekom preko firme i kod njih ono što se kod rugih završi za dan traje 3 mjeseca. Ovo samo treba privatizovati i ni šta drugo.

Ne treba meni nikakva milostinja, kasno im je za mene.
probook

#55639 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

sencobih wrote: frajer našao optičku instalaciju u stanu, skandalozno, i još prijeti da će zato neko najebati , da ne povjeruješ kakvih likova ima
Nasao opticku, ali nije nasao kablovsku, naravno da ce frku dizati. Ko danas pravu zgradu da nema i jednu i drugu instalaciju?
kakaljin

#55640 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

probook wrote:
sencobih wrote: frajer našao optičku instalaciju u stanu, skandalozno, i još prijeti da će zato neko najebati , da ne povjeruješ kakvih likova ima
Nasao opticku, ali nije nasao kablovsku, naravno da ce frku dizati. Ko danas pravu zgradu da nema i jednu i drugu instalaciju?
Pa i telemach ima optiku, vjerovatno su jedan kabal uvlacili u stanove, a dole na ulazu u zgradu doveli obje optike pa prikljucuju ko gdje zeli.
sencobih

#55641 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

probook wrote:
Kad imas opticku instalaciju u zgradi vise ti nijedna druga ne treba
Ali_G

#55642 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Postoje novogradnje u kojima stanari nisu imali druge opcije osim BHT. Kasnije su uspjevali da uvedu telemach.
Cossack

#55643 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Izgleda da mu je top upload bit egzistencije na ovom dunjaluku :mrgreen: Danima kuka... :cry:
O'zone
Globalni moderator

#55644 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

Po N-ti put tema nije Telemach i nema potrebe da se forsira ovdje. Tema je za BHTelecom korisnike a Telemach ima svoju.
Tesla Edison

#55645 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

kemox wrote:
kakaljin wrote:
Druže radim ja sa bh telekom preko firme i kod njih ono što se kod rugih završi za dan traje 3 mjeseca. Ovo samo treba privatizovati i ni šta drugo.

Ne treba meni nikakva milostinja, kasno im je za mene.
Ti niti radiš niti si punoljetan. Dijete obično koje plače jer mu je čiko srezao upload na deklarisani koji ima paketom. Čuo si mamu i tatu sigurno nekad da spominju neke tužbe ili si pak čuo na TV-u pa si odlučio da i ti nekome "prijetiš" tužbom a uvjeren sam da ne znaš ni šta je to.

Čuj tužiti zbog optičke instalacije u stanu :lol: :lol: :lol: :lol:

Sreća da si dijete u suprotnom bi trebao potražiti stručnu pomoć.
Shark 11

#55646 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Prijavio sam dodatni paket 1,kakvo je stanje za vdsl.

Downstream Upstream
SNR Margin: 8.5 15.1 db
Line Attenuation: 12.0 9.8 db
Data Rate: 16678 830 kbps
PlusSA

#55647 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

OBEĆANJE MMF-U 5

Vlada FBiH definitivno planira prodati BH Telecom, samo se čeka dubinska analiza :mrgreen:

Konacno dobre vijesti za BHtelekom :thumbup:

Kad topli bude 3km za burek i jourt taman :lol:
Maharadza

#55648 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

PlusSA wrote:OBEĆANJE MMF-U 5

Vlada FBiH definitivno planira prodati BH Telecom, samo se čeka dubinska analiza :mrgreen:

Konacno dobre vijesti za BHtelekom :thumbup:

Kad topli bude 3km za burek i jourt taman :lol:
Ma to je postalo jasno još kad su prošle god. najavili onu procjenu (due diligence) preduzeća, a samo su paraziti mogli tvrditi da to nema veze sa prodajom. :lol:

Nada zadnja umire, #pray4uhljebi. :cry:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55649 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

formatirajte disk i instalirajte antivirus
Dosadno mii

#55650 Re: BHTelecom All About

Post by Dosadno mii »

probook wrote:
Ans drive
Locked