SDP

doktor78

#55551 Re: SDP

Post by doktor78 »

madner wrote:Dom zdravlja na budzetu grada? Kako zasto?
Ovdje nije kao u Sa. Osnivaci domova zdravlja u TK su opcine/gradovi.
palermo

#55552 Re: SDP

Post by palermo »

svi u napad wrote: P.S. - i ja mislim da ona mala Prlicka treba preuzeti partiju jer bi i to bio dokaz promjena i pozitivnog misljenja. O ravnopravnosti da i ne govorim.
čisto onako da upitam, jel ti znaš što o gospođici Lani Prlić koju bi ti eto birao da vodi SDP
palermo

#55553 Re: SDP

Post by palermo »

Kikibombona wrote:
Nije Miro Lazovic Bosnjo. On je novi Desnica Radivojevic, SDA-ovac iz interesa. Ofucani politicki matuzalem.

Sve te fosile treba nabiti nogom bez obzira na ime. Neka idu u penziju. 25 godina su imali i nista nisu uradili.

Mladi SDP-eovci, sta god o njima mislili, su pokazali da imaju princip. Porucili su da nece sa SDA i ispostovali rijec. Makar to imaju - rijec.

Ofucane komunisticke ojebine 25 godina trabunjaju jedno te isto i nikad nista u svom zivotu nisu uradili. Nabijem na q Lagumdziju, Pudarica, Lazovica, Komsica i ekipu.

I Niksica sa njegovom ekipom matuzalema treba nabiti nogom vec na narednom kongresu. Ovo je prelazni period. Zlo mi je vise od starkelja koje su u stanju 100 godina pricati istu pricu i nista uraditi, osim bezobzirno lagati i svaki put se naguziti SDA i jesti im iz ruke. Mrzi su mi od SDA sto puta jer sam u njih polagao nade. Prodani SDA-ovski ljigavci.
Ružno je to što pišeš Kiki......mislim, ružno je i čitati.

Šta god ti mislio o Miri Lazoviću ili Ivi Komšiću neupitna činjenica je da su oni samim činom ostanka u Sarajevu u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu kao i političkim angažovanjem na strani pravde dali sasvim dovoljno ovoj zemlji da i onda kada se politički ne slažeš sa njima sačuvaš poštovanje prema njima.
bunk

#55554 Re: SDP

Post by bunk »

Sta konkretno itko moze uraditi danas vise od neformiranja vlasti dok se MAP ne pokrene.
Zivo me interesuje sta bi recimo nip,ns i sdp da su na mjestu sda,df i sbb uz hdz i snsd mogli uraditi.
Odgovor je nista vise .
Govorim o danasnjem vremenu ne o proslosti.
Mozda bi pristali da sa dodikom rjesavaju ono oko cega se on zeli dogovoriti a pitanje svih pitanja bez kojeg nema buducnosti nek ceka..a mozda bi postupili isto kao i sda,df i sbb.
Ali da bi postigli nesto vise,ne bi.
O nivou federacije da ne pricamo.
Mozes se zvat komunisticka partija jugoslavije demokratska stranka BiH kad sjednes za sto sa hdz ti si Bosnjacki dio vlasti.
To ko ne vidi ili vidi ali ignorira samo nas sve ovdje pravi budalom..
Leverage

#55555 Re: SDP

Post by Leverage »

Ako u HDZ-u kažu da je SDP bošnjačka stranka onda to valjda mora da uđe u enciklopedije. Doduše vi iz SDA mnogo držite do mišljenja svog vječitog koalicionog partnera.
madner

#55556 Re: SDP

Post by madner »

Ko to prihvati kao polaznu tacku je budala.

Bakir je to dosta pravilno rekao, a moze se svasta.
Kikibombona

#55557 Re: SDP

Post by Kikibombona »

palermo wrote:
Kikibombona wrote:
Nije Miro Lazovic Bosnjo. On je novi Desnica Radivojevic, SDA-ovac iz interesa. Ofucani politicki matuzalem.

Sve te fosile treba nabiti nogom bez obzira na ime. Neka idu u penziju. 25 godina su imali i nista nisu uradili.

Mladi SDP-eovci, sta god o njima mislili, su pokazali da imaju princip. Porucili su da nece sa SDA i ispostovali rijec. Makar to imaju - rijec.

Ofucane komunisticke ojebine 25 godina trabunjaju jedno te isto i nikad nista u svom zivotu nisu uradili. Nabijem na q Lagumdziju, Pudarica, Lazovica, Komsica i ekipu.

I Niksica sa njegovom ekipom matuzalema treba nabiti nogom vec na narednom kongresu. Ovo je prelazni period. Zlo mi je vise od starkelja koje su u stanju 100 godina pricati istu pricu i nista uraditi, osim bezobzirno lagati i svaki put se naguziti SDA i jesti im iz ruke. Mrzi su mi od SDA sto puta jer sam u njih polagao nade. Prodani SDA-ovski ljigavci.

Šta god ti mislio o Miri Lazoviću ili Ivi Komšiću neupitna činjenica je da su oni samim činom ostanka u Sarajevu u najtežim trenucima za Bosnu i Hercegovinu kao i političkim angažovanjem na strani pravde dali sasvim dovoljno ovoj zemlji da i onda kada se politički ne slažeš sa njima sačuvaš poštovanje prema njima.
Bio sam i ja ovdje cijeli rat. I moja porodica je platila tesku cijenu zbog toga. I sta sad? Treba me neko voljeti zbog toga? Trebam imati neke privilegije?

Pomenuti su najobicniji ljigavci. Ukrali su nam cijeli zivot. Radi njih vise drugova imam u Minhenu nego u rodnom gradu.

I sada prave nekakav blok da do smrti ostanu na sceni, ne radeci ama bas nista. Vrijedni su svakog prezira.
bunk

#55558 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote:Ako u HDZ-u kažu da je SDP bošnjačka stranka onda to valjda mora da uđe u enciklopedije. Doduše vi iz SDA mnogo držite do mišljenja svog vječitog koalicionog partnera.
Ne samo Sdp.
Jedini izlaz je da biraci iz BiH koji nisu Bosnjaci pocnu masovno glasati za sdp ili ns.
A koliko je to vjerovatno?
Leverage

#55559 Re: SDP

Post by Leverage »

Nije tačno da je to jedini izlaz.

Izlaz je u tome da SDP i NS imaju kontrolu federalnog Doma naroda.
bunk

#55560 Re: SDP

Post by bunk »

Bez glasova ne Bosnjaka?
Kako?
Leverage

#55561 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote:Bez glasova ne Bosnjaka?
Kako?
Sa glasovima nebošnjaka kojih može biti puno više nego sada, uz principijelnu opozicionu politiku i dobru predizbornu kampanju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#55562 Re: SDP

Post by Chmoljo »

palermo wrote:

vrlo su kvalitetno unovčili sve to.

gdje je granica?
Juliuscezar

#55563 Re: SDP

Post by Juliuscezar »

Ja ne kontam više se "desnica" nasigurala" zbog SDPa nego SDPovci, valjda se trebaju radovati krivom potezu suparnicke stranke, ako je krivi. Jbt placu za Lagumdzijom ko za malo kim
Chmoljo

#55564 Re: SDP

Post by Chmoljo »

pa mjesecima se ovdje smjenjuju zabrinuti glasači temljenih, sve se vrte u krug i govore kako ne valja to što se radi u kantonu.

ne valja.

vele - odvešće ljevicu u propast, a ljevičare možda u nestanak.
emric

#55565 Re: SDP

Post by emric »

malakh wrote:
emric wrote: Gdje su mu te odluke, šta je napravio? Daj makar jednu stvar koju je isposlovao i ostavio iza sebe? Daj konkretne stvari, nemamo od demagogije i fraza ništa.
da li se ti zajebavaš sa mnom? čovjek je utemeljio modernu socijaldemokratiju na našim prostorima i svim uslovima i položajima u kojima se nalazi naša država. iz sebe ostavio knjige i djela koje će naši potomci izučavati. u sdpu je skupio intelektualnu elitu, koju je djelomično održao lagumđija, a koje danas nema ni u tragovima unutar sdpa.

a da ne pričamo o njegovoj ulozi prije i za vrijeme rata.

nemoj molim te tako braniti sdp. to je isto kao onaj pacijent što brani sadašnji sdp tako što prethodnom fakturira da je uništio obrazovanje, a damir mašić u tom periodu bio ministar obrazovanja na nivou fbih.
Kako je utemeljio modernu socijaldemokratiju kad mi takvo nešto niti smo kad imali, niti još uvijek imamo?

Nijaz je možda bio dobar čovjek, obrazovan, možda je kao profesor dobro prenosio znanje mladima, možda je u kafani širio pozitivnu energiju... ali to nema veze s političkim djelovanjem. Ne vidim ja tu neke rezultate koji bi opravdali hvalospjeve o njemu. Možda je okupljao, možda nije pravio štetu, ali opet - gdje su konkretni rezultati?

I odakle ti uopšte ideja da ja branim SDP?
JThomas

#55566 Re: SDP

Post by JThomas »

Chmoljo wrote:pa mjesecima se ovdje smjenjuju zabrinuti glasači temljenih, sve se vrte u krug i govore kako ne valja to što se radi u kantonu.

ne valja.

vele - odvešće ljevicu u propast, a ljevičare možda u nestanak.
rušenje vlade neće biti kupljeno, ali ni takvo nije isključeno... :mrgreen:
Chmoljo

#55567 Re: SDP

Post by Chmoljo »

:D
duh_sa_sjekirom

#55568 Re: SDP

Post by duh_sa_sjekirom »

emric wrote: Kako je utemeljio modernu socijaldemokratiju kad mi takvo nešto niti smo kad imali, niti još uvijek imamo?

Nijaz je možda bio dobar čovjek, obrazovan, možda je kao profesor dobro prenosio znanje mladima, možda je u kafani širio pozitivnu energiju... ali to nema veze s političkim djelovanjem. Ne vidim ja tu neke rezultate koji bi opravdali hvalospjeve o njemu. Možda je okupljao, možda nije pravio štetu, ali opet - gdje su konkretni rezultati?

I odakle ti uopšte ideja da ja branim SDP?
Čuj "možda" :-)
E svašta...
doktor78

#55569 Re: SDP

Post by doktor78 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/edin-de ... /190519070

Zašto Delić navodi da je u subotu isključen Mirko Pejanović? Njega, koliko vidim, nema na spisku isključenih...
JThomas

#55570 Re: SDP

Post by JThomas »

a generalno što se tiče tuzlanskog kantona kao takvog, ne "tuzlanske struje"...ja i dalje lično ne vidim što se njih ne bi pustilo da prave vladu kantona gdje bi bili vodeći partner, ako to žele.

federacija i država su kvalitativno drugo, jer su sda, hdz i snsd sve dogovorili. dogovorili i podjelu. i zovu hajte i vi...ali isključivo od sda kvote. oni se velikodušno odriču svojih mjesta i fotelja da nas bude više. kome dosad nije jasno da je to danajski dar i gdje će to odvesti naivne partnere, džaba mu je govoriti.
Control panel

#55571 Re: SDP

Post by Control panel »

doktor78 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/edin-de ... /190519070

Zašto Delić navodi da je u subotu isključen Mirko Pejanović? Njega, koliko vidim, nema na spisku isključenih...

To govori o kandidatu za predsjednika. Hoce nesto pametno da kaze, a ne zna ni ko je iskljucen iz partije.
Leverage

#55572 Re: SDP

Post by Leverage »

JThomas wrote:a generalno što se tiče tuzlanskog kantona kao takvog, ne "tuzlanske struje"...ja i dalje lično ne vidim što se njih ne bi pustilo da prave vladu kantona gdje bi bili vodeći partner, ako to žele.

federacija i država su kvalitativno drugo, jer su sda, hdz i snsd sve dogovorili. dogovorili i podjelu. i zovu hajte i vi...ali isključivo od sda kvote. oni se velikodušno odriču svojih mjesta i fotelja da nas bude više. kome dosad nije jasno da je to danajski dar i gdje će to odvesti naivne partnere, džaba mu je govoriti.
Za to niko iskreno i nije bio zainteresovan. Bijedić je sa svojom strujom od samog početka insistirao na ulasku u vlast na svim nivoima (pri čemu je federalni nivo bio najvažniji), dok su ostali govorili da ne vrijedi ići sa SDA ili PDA ni na jednom nivou, pa tako ni na kantonu. Velika koalicija bila je jedina opcija, nije prošlo i to je to.

Vrijeme je da izborni pobjednici sa svojim satelitima preuzmu poluge vlasti, što su im omogućili birači na izborima. SDP je o tome donio odluku - opozicija.
bunk

#55573 Re: SDP

Post by bunk »

Sdp je morao napraviti vlast u tk.
To je bilo bitnije od Sk.
Dvije termoelektrane u narednih 10 godina.
Javni radovi koji ce donijeti posla da prakticno nece bit dovoljno gradjevinske operative.
Ovdje je vodstvo Sdp zabilo noz u ledja svom najjacem ogranku bez kojeg bi bili faktor bitan koliko i boss..
Bosanski_kralj

#55574 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

doktor78 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/edin-de ... /190519070

I koliko se vidi iz ovog intervjua ukoliko on pobijedi to je kraj BH Bloka.
drug_profi

#55575 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma to je onda i kraj SDP-a.
Nije ni Niksic velika garancija za buducnost, ali kupice vrijeme za pojavu novih lidera.
Post Reply