Takoe, mnogo je bolje biti SDAov predizborni otirac, jer koliko god glup bio glasac, ipak i takav zna da za nesto lose postoji krivac.bunk wrote:Samo pilite naopakoiz hladovine.
SDP
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55526 Re: SDP
- bunk
#55527 Re: SDP
Df nije niciji otirac.Chmoljo wrote:Takoe, mnogo je bolje biti SDAov predizborni otirac, jer koliko god glup bio glasac, ipak i takav zna da za nesto lose postoji krivac.bunk wrote:Samo pilite naopakoiz hladovine.
Ali potpuno je legitimno da opozicija konstantno degradira i pokusava pokolebati nekog ko je u poziciji ili treba da bude ako se vlast ikad formira.
- tvojkomsija
#55528 Re: SDP
DF je otirac SDA, kao sto je Zeljko Bakirov otirac. To je valjda do sada svakom jasno.bunk wrote:Df nije niciji otirac.Chmoljo wrote:Takoe, mnogo je bolje biti SDAov predizborni otirac, jer koliko god glup bio glasac, ipak i takav zna da za nesto lose postoji krivac.bunk wrote:Samo pilite naopakoiz hladovine.
Ali potpuno je legitimno da opozicija konstantno degradira i pokusava pokolebati nekog ko je u poziciji ili treba da bude ako se vlast ikad formira.
Sarajlije ipak misle svojom glavom:
DF 2014. 36.129
DF 2018. 13.483
DF 2022. ~5.000 (možda jedan mandat, da imaju šta prodati Bakiru
- Kikibombona
#55529 Re: SDP
Nije Miro Lazovic Bosnjo. On je novi Desnica Radivojevic, SDA-ovac iz interesa. Ofucani politicki matuzalem.strucnjakdemagog wrote:costacurta wrote:Obzirom da su Ivo Komšić, Miro Lazović, Svetozar Pudarić bili razlog zbog čega su se SDPovci razlikovali od SDA tj. zbog čega su smarali sa pričom o multikulturlanosti, sad kad su ovi izbačeni iz stranke mene zanima u čemu je razlika između SDA i SDPa po pitanju etnonacionalnosti?
SDP isto ko i SDA samo karinđa u mozak bošnjake.
Izbili su Jasminu glavni argument protiv SDA za sledeće izbore, doduše, uvijek su tu Banovići i Arapi kao dežurni krivci za prazne poslovne prostore u gradu Tuzla, rupe na ulicama, smog i aerozagađenje,
ne mozes ljude svrstavati u neku etnicku grupu samo na osnovu imena. recimo miro lazovic je veci bosnjo od bakira.
Sve te fosile treba nabiti nogom bez obzira na ime. Neka idu u penziju. 25 godina su imali i nista nisu uradili.
Mladi SDP-eovci, sta god o njima mislili, su pokazali da imaju princip. Porucili su da nece sa SDA i ispostovali rijec. Makar to imaju - rijec.
Ofucane komunisticke ojebine 25 godina trabunjaju jedno te isto i nikad nista u svom zivotu nisu uradili. Nabijem na q Lagumdziju, Pudarica, Lazovica, Komsica i ekipu.
I Niksica sa njegovom ekipom matuzalema treba nabiti nogom vec na narednom kongresu. Ovo je prelazni period. Zlo mi je vise od starkelja koje su u stanju 100 godina pricati istu pricu i nista uraditi, osim bezobzirno lagati i svaki put se naguziti SDA i jesti im iz ruke. Mrzi su mi od SDA sto puta jer sam u njih polagao nade. Prodani SDA-ovski ljigavci.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#55530 Re: SDP
S druge strane sda i njihova hraca i privjesci ti dokazano to sve mogu obezbijediti, 30 godina zivimo bez korupcije, kriminala, investicije cvjetaju, . Cak sta vise, stranku nisu doveli u gubitke. Drzavu jesu, ali necemo tome..costacurta wrote:Mene oni ne interesuju btw, ja bih da se u ovom mom mikro svemiru, u ovom 23% (kako nas vole zvati) dijelu BiH stvari urede, da nema kriminala, da ima investicija, da nema korupcije itd itd Hoćeš da mi kažeš da to mogu imati sa SDPom!? Pa ne mogu da vode brigu za 80 svojih uposlenika i navaljali su milionska dugovanja, kako će državu voditi!?
- Banksy
#55531 Re: SDP
DF je iskreiran da bude otirač. SDA ga je pravila imajući na umu samo tu namjenu.bunk wrote:
Df nije niciji otirac.
-
costacurta
#55532 Re: SDP
Bravo!izvrsni direktor wrote:S druge strane sda i njihova hraca i privjesci ti dokazano to sve mogu obezbijediti, 30 godina zivimo bez korupcije, kriminala, investicije cvjetaju, . Cak sta vise, stranku nisu doveli u gubitke. Drzavu jesu, ali necemo tome..costacurta wrote:Mene oni ne interesuju btw, ja bih da se u ovom mom mikro svemiru, u ovom 23% (kako nas vole zvati) dijelu BiH stvari urede, da nema kriminala, da ima investicija, da nema korupcije itd itd Hoćeš da mi kažeš da to mogu imati sa SDPom!? Pa ne mogu da vode brigu za 80 svojih uposlenika i navaljali su milionska dugovanja, kako će državu voditi!?
I na tome i treba da zasnivaju svoju politiku i svoje izborne kampanje. SDA mora položiti račune za pronevjerene milijarde, a jedino ko im se može suprotstaviti i natjerati da polože račune (bio)je SDP.
No međutim, obzirom da je to teška tema, opasna, komplikovana, previše je umiješanih oni su izabrali priču o etnonacionalizmu bla bla bla.
U Tz to prolazi jer ima poprilično mnogo ovih strkelja, penzionera nosilaca partizanskih spomenica i uhljeba koje jedino interesuje da je u julu sunčano da mogu na panonskim napariti oči na onim kokarama, njih ne interesuje ni posao, ni rupe na cesti, ni krivične prijave, ni investicije. A oni su anforćenetli sigurno glasačko tijelo.
Mlađa raja masovno odlazi iz Tuzle, ili su zaokupljeni svakodnevnim zahebancijama tipa kako sastaviti od plate do plate. I crvenim i zelenim to stanje odgovara, jer ne postoji ni gram mogućnosti pnavljanja protesta iz februara 2014. i situacija win win, jednima i drugima.
Evo 8. mjesec im se na tanjiru nudi vlast na TK. Prilika da pokrenu procese i promijene puno toga, oni neće. Što li
- kmirsad
#55534 Re: SDP
Leverage wrote:Pravda za Bijedića
- Bosanski_kralj
#55535 Re: SDP
Ti si ono iz Tuzlanskog kantona? Kakvo je raspoloženje za izbore u SDP-u iduće nedjelje, ko će tamo imati podršku, po tvojoj procjeni?Leverage wrote:Pravda za Bijedića
- kmirsad
#55536 Re: SDP
Bilo bi čupavo da Edin nije prihvatio podršku KO SDp TK... vako tanko.Bosanski_kralj wrote:Ti si ono iz Tuzlanskog kantona? Kakvo je raspoloženje za izbore u SDP-u iduće nedjelje, ko će tamo imati podršku, po tvojoj procjeni?Leverage wrote:Pravda za Bijedića
To po meni koji nisam iz SDP... Laverage sigurno zna mnogo bolje i ima informacije
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55537 Re: SDP
Naravno da je otirac. Zato nije u stanju obecati i uraditi nesto konkretno, nego prosipaju demagogiju i suplju za koju se uvijek moze reci: bismo mi, al nam ne daju.bunk wrote:Df nije niciji otirac.Chmoljo wrote:Takoe, mnogo je bolje biti SDAov predizborni otirac, jer koliko god glup bio glasac, ipak i takav zna da za nesto lose postoji krivac.bunk wrote:Samo pilite naopakoiz hladovine.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#55538 Re: SDP
da li se ti zajebavaš sa mnom? čovjek je utemeljio modernu socijaldemokratiju na našim prostorima i svim uslovima i položajima u kojima se nalazi naša država. iz sebe ostavio knjige i djela koje će naši potomci izučavati. u sdpu je skupio intelektualnu elitu, koju je djelomično održao lagumđija, a koje danas nema ni u tragovima unutar sdpa.emric wrote: Gdje su mu te odluke, šta je napravio? Daj makar jednu stvar koju je isposlovao i ostavio iza sebe? Daj konkretne stvari, nemamo od demagogije i fraza ništa.
a da ne pričamo o njegovoj ulozi prije i za vrijeme rata.
nemoj molim te tako braniti sdp. to je isto kao onaj pacijent što brani sadašnji sdp tako što prethodnom fakturira da je uništio obrazovanje, a damir mašić u tom periodu bio ministar obrazovanja na nivou fbih.
-
polacijela
#55539 Re: SDP
https://faktor.ba/vijest/fahro-se-nije- ... cija/37019
@kmirsad nema nijedna vijest na ovu temu osim Faktorove. Šta sad?
Ovo u TK niko ne raspetlja...
-
ratomir
#55540 Re: SDP
onog dana kad je nestalo Jugoslavije,nestalo je i svakog SDPa ,on sad postoji na ovim prostorima čisto iz privatnih,financijsko egoističkih planova pojedinaca poremećenog uma,ima u psihologiji i termin za te ljude koji misle da mogu pomoći narodu da su izbavitelji,mesije.
- Leverage
#55541 Re: SDP
Nikšić u Tuzli, Delić van Tuzle.Bosanski_kralj wrote:Ti si ono iz Tuzlanskog kantona? Kakvo je raspoloženje za izbore u SDP-u iduće nedjelje, ko će tamo imati podršku, po tvojoj procjeni?Leverage wrote:Pravda za Bijedića
Ali odavno je poznato da će Nikšić pobijediti tako da nema nekog posebnog razloga da se oko izbora pravi neka fama. Imamović i Bećirović su odlučili da je u ovom momentu najvažnije neutralisati Bijedića i njegovu struju pa se opet ide sa Nikšićem.
- Prpa.ba
#55542 Re: SDP
Bez ikakve zelje da ulazim u to ko je sta radio, FMON ima nadleznost da "koordinira" kantone, tj. da djelatnici ministarstva setaju od kantona do kantona i primaju plate za razne "izvjestaje" i konferencije. Obrazovanje se unistava na kantonalnom nivou.malakh wrote:nemoj molim te tako braniti sdp. to je isto kao onaj pacijent što brani sadašnji sdp tako što prethodnom fakturira da je uništio obrazovanje, a damir mašić u tom periodu bio ministar obrazovanja na nivou fbih.
- tranquil
#55543 Re: SDP
Vezano za Lagumdžijino isključenje.
Naravno da je dobro da se SDP riješio ovog tereta, i to može biti indikacija da SDP ozdravljuje.
S druge strane, par stvari u ovom isključenju me žuljaju.
Prvo, Zlatko i sedmorica su isključeni zbog minornog razloga, a to je pokušaj organiziranja nestranačkog socijaldemokratskog udruženja. To je, iako smrdi na pokušaj stranačkog puča u budućnosti, u ovom momentu zavrijedilo u najgorem slučaju ukor. Zlatko se ovako isto riješio Nijaza, i koliko god se sada pozivamo na karmu, pokazalo se da ljudi koji tako rješavaju probleme, i sami ispadaju problematični. Sada aplaudiramo Nerminu, a od čovjeka koji se ovako podmuklo rješava konkurencije (bez obzira i ako se radi o omraženom Lagumdžiji) mislim da ne možemo očekivati ništa dobro. Bojim se samo da nakon par godina samostalnog Nikšićevog djelovanja ne počnemo govoriti "vrati se Zlatko, sve ti je oprošteno".
Drugo, Nikšić je do nedavno bio Zlatkov lutak i poltron. Super je to što je prestao da to bude, ali od takvog lika se teško može razviti normalan insan, i češće od takvih ispadne ili lutak nekoga drugog, ili samostalni igrač koji je samo lošija verzija svog bivšeg gospodara. U svakom slučaju radi se o oportunisti koji nema lojalnosti osim svojim interesima. Imate Komšića kao klasičan primjer takvog profila.
Naravno da je dobro da se SDP riješio ovog tereta, i to može biti indikacija da SDP ozdravljuje.
S druge strane, par stvari u ovom isključenju me žuljaju.
Prvo, Zlatko i sedmorica su isključeni zbog minornog razloga, a to je pokušaj organiziranja nestranačkog socijaldemokratskog udruženja. To je, iako smrdi na pokušaj stranačkog puča u budućnosti, u ovom momentu zavrijedilo u najgorem slučaju ukor. Zlatko se ovako isto riješio Nijaza, i koliko god se sada pozivamo na karmu, pokazalo se da ljudi koji tako rješavaju probleme, i sami ispadaju problematični. Sada aplaudiramo Nerminu, a od čovjeka koji se ovako podmuklo rješava konkurencije (bez obzira i ako se radi o omraženom Lagumdžiji) mislim da ne možemo očekivati ništa dobro. Bojim se samo da nakon par godina samostalnog Nikšićevog djelovanja ne počnemo govoriti "vrati se Zlatko, sve ti je oprošteno".
Drugo, Nikšić je do nedavno bio Zlatkov lutak i poltron. Super je to što je prestao da to bude, ali od takvog lika se teško može razviti normalan insan, i češće od takvih ispadne ili lutak nekoga drugog, ili samostalni igrač koji je samo lošija verzija svog bivšeg gospodara. U svakom slučaju radi se o oportunisti koji nema lojalnosti osim svojim interesima. Imate Komšića kao klasičan primjer takvog profila.
- JThomas
#55544 Re: SDP
to prvo je smiješno. nije stranka nego pokret. ali "sa krajnjim ciljem formiranja stranke"
neovisno o spektru i provenijenciji, df i gs su vjerovatno jedine stranke na svijetu koja će dozvoliti tako nešto. a i to samo iz vrlo jednostavnog razloga što je nalogodavac i pokreta i fronte i saveza jedan - bakir izetbegović.
drugo je tačno, nikšić je kurton i neki jači pozitivni rad na vlastitoj politici i jačanju sdp sa njim na čelu vrlo vjerovatno nije moguć. ali hvala mu što stranku nije odveo u sda. to je prvi preduslov da bi neko mogao početi taj pozitivni rad - da ona nije crveno krilo sda.
drugo je tačno, nikšić je kurton i neki jači pozitivni rad na vlastitoj politici i jačanju sdp sa njim na čelu vrlo vjerovatno nije moguć. ali hvala mu što stranku nije odveo u sda. to je prvi preduslov da bi neko mogao početi taj pozitivni rad - da ona nije crveno krilo sda.
- kmirsad
#55545 Re: SDP
Par postova niže Laverage je po meni dao konkretan odgovor. Fahro se vjerovatno neče ni javljati dok SDP ne riješi svoje probleme na relaciji Nikšić, Bečirević, Imamović -/- Bijedić.polacijela wrote:https://faktor.ba/vijest/fahro-se-nije- ... cija/37019
Par puta je izvozan, sad hoće da dogovor bude definitivan, pa je odlučio da sačeka razriješenje čvora i vidi ko je vjerodostojan sagovornik.
Mislim ni da neče da dogovora dok postoječi KO SDP Tk egzistira sa ovim kadrovima i politikom. Ne vjeruje im više.
- strucnjakdemagog
#55546 Re: SDP
ma koliko sam upratio SDP u TZ radi isto sto i SDA u SA, ali vjeruj da ovde nisu takvi. pa oni su maltene u otvorenom sukobu, odnosno tuzlanska i sarajevska struja SDP-a. nisu uopste na istim talasima vjeruj.costacurta wrote:strucnjakdemagog wrote:
pa zato sto se SDP bori za prava građana, a SDA se borila iskljucivo za licne interese koristeci nacionalizam kao mehanizam. ne mogu da ti objasnim, to se jednostavno osjeti. otkad je pocela sa radom nova vlada KS, grad je jednostavno prodisao, takav ja bar sticem utisak. ima more nekih stvari koji su mi smetale kod SDA, a koje nova vlada polako koriguje.
i mene zanima da se rijesi korupcija, nepotizam i ostalo, a SDA to nije ni pokusala da rijesi za 25 godina vladavine, dok su ovi odmah prionuli na posao. zar treba jos neki segment u kojem se vidi razlika između te dvije stranke?![]()
Dođeš u Tuzlu, bastion socijaldemokratije zadnjih 27 godina, da vidiš kako se SDP bori za prava građana. Najbolje osjetiš kad odeš npr u Dom zdravlja, koji je na platnom spisku grada, da vidiš cirkusa od usluge do ophodjenja zaposelnih koji su dobili posao po partijskoj zasluzi, Ili npr u ViK, ili centralnom grijanju, ili namještanju tendera i načinu odabira izvodjača radova, ili profesionalnosti u gradskoj upravi itd itd. Sve ista matrica ko i kod zelenih, razlika je samo u budžetima, grad raspolaže sa manjim budzetom pa shodno tome manje strašno djeluju te cifre koje se rastale od ovih na višim nivoima npr za autoputeve, akcize itd.
A ako se kojim slučajem odlučiš suprotstaviti, onda te se odreknu ko npr Bijedića. On je pušten niz vodu i sad mu prišivaju sve vezano za aferu sa stanovima u SPO 15. maj, iako je u tom periodu bio ministar, direktor i delegiran ispred tog istog SDPa koji danas na njega baca drvlje i kamenje. Missim![]()
A šta je to konkretno i nova vlada KS uradila? Gdje su revizije, gdje su krivične prijave, jel nema redukcija vode više, GRAS posluje pozitivno, u čemu se osjeti boljitak?
a sta je konkretno uradila vlada KS ne mogu sad da ti nabrajam... mozes o tome citati svaki dan, a imas i na drugim temama.
- strucnjakdemagog
#55547 Re: SDP
Kikibombona wrote:Nije Miro Lazovic Bosnjo. On je novi Desnica Radivojevic, SDA-ovac iz interesa. Ofucani politicki matuzalem.strucnjakdemagog wrote:costacurta wrote:Obzirom da su Ivo Komšić, Miro Lazović, Svetozar Pudarić bili razlog zbog čega su se SDPovci razlikovali od SDA tj. zbog čega su smarali sa pričom o multikulturlanosti, sad kad su ovi izbačeni iz stranke mene zanima u čemu je razlika između SDA i SDPa po pitanju etnonacionalnosti?
SDP isto ko i SDA samo karinđa u mozak bošnjake.
Izbili su Jasminu glavni argument protiv SDA za sledeće izbore, doduše, uvijek su tu Banovići i Arapi kao dežurni krivci za prazne poslovne prostore u gradu Tuzla, rupe na ulicama, smog i aerozagađenje,
ne mozes ljude svrstavati u neku etnicku grupu samo na osnovu imena. recimo miro lazovic je veci bosnjo od bakira.
Sve te fosile treba nabiti nogom bez obzira na ime. Neka idu u penziju. 25 godina su imali i nista nisu uradili.
Mladi SDP-eovci, sta god o njima mislili, su pokazali da imaju princip. Porucili su da nece sa SDA i ispostovali rijec. Makar to imaju - rijec.
Ofucane komunisticke ojebine 25 godina trabunjaju jedno te isto i nikad nista u svom zivotu nisu uradili. Nabijem na q Lagumdziju, Pudarica, Lazovica, Komsica i ekipu.
I Niksica sa njegovom ekipom matuzalema treba nabiti nogom vec na narednom kongresu. Ovo je prelazni period. Zlo mi je vise od starkelja koje su u stanju 100 godina pricati istu pricu i nista uraditi, osim bezobzirno lagati i svaki put se naguziti SDA i jesti im iz ruke. Mrzi su mi od SDA sto puta jer sam u njih polagao nade. Prodani SDA-ovski ljigavci.
apsolutno se slazem. masic i cengic su buducnost SDP-a.
- kmirsad
#55548 Re: SDP
Mala ispravka... u Tuzli postoje dvije, za sada nepomirljive SDP struje...jedna Bijedićeva, druga Imamovićeva... taj sukob može riješiti samo centrala...Da li se čeka Kongres da se to riješi... ne znam...strucnjakdemagog wrote:ma koliko sam upratio SDP u TZ radi isto sto i SDA u SA, ali vjeruj da ovde nisu takvi. pa oni su maltene u otvorenom sukobu, odnosno tuzlanska i sarajevska struja SDP-a. nisu uopste na istim talasima vjeruj.costacurta wrote:strucnjakdemagog wrote:
pa zato sto se SDP bori za prava građana, a SDA se borila iskljucivo za licne interese koristeci nacionalizam kao mehanizam. ne mogu da ti objasnim, to se jednostavno osjeti. otkad je pocela sa radom nova vlada KS, grad je jednostavno prodisao, takav ja bar sticem utisak. ima more nekih stvari koji su mi smetale kod SDA, a koje nova vlada polako koriguje.
i mene zanima da se rijesi korupcija, nepotizam i ostalo, a SDA to nije ni pokusala da rijesi za 25 godina vladavine, dok su ovi odmah prionuli na posao. zar treba jos neki segment u kojem se vidi razlika između te dvije stranke?![]()
Dođeš u Tuzlu, bastion socijaldemokratije zadnjih 27 godina, da vidiš kako se SDP bori za prava građana. Najbolje osjetiš kad odeš npr u Dom zdravlja, koji je na platnom spisku grada, da vidiš cirkusa od usluge do ophodjenja zaposelnih koji su dobili posao po partijskoj zasluzi, Ili npr u ViK, ili centralnom grijanju, ili namještanju tendera i načinu odabira izvodjača radova, ili profesionalnosti u gradskoj upravi itd itd. Sve ista matrica ko i kod zelenih, razlika je samo u budžetima, grad raspolaže sa manjim budzetom pa shodno tome manje strašno djeluju te cifre koje se rastale od ovih na višim nivoima npr za autoputeve, akcize itd.
A ako se kojim slučajem odlučiš suprotstaviti, onda te se odreknu ko npr Bijedića. On je pušten niz vodu i sad mu prišivaju sve vezano za aferu sa stanovima u SPO 15. maj, iako je u tom periodu bio ministar, direktor i delegiran ispred tog istog SDPa koji danas na njega baca drvlje i kamenje. Missim![]()
A šta je to konkretno i nova vlada KS uradila? Gdje su revizije, gdje su krivične prijave, jel nema redukcija vode više, GRAS posluje pozitivno, u čemu se osjeti boljitak?
a sta je konkretno uradila vlada KS ne mogu sad da ti nabrajam... mozes o tome citati svaki dan, a imas i na drugim temama.
- madner
#55549 Re: SDP
Dom zdravlja na budzetu grada? Kako zasto?
- meme_machine
#55550 Re: SDP
strucnjakdemagog wrote: pa zato sto se SDP bori za prava građana, a SDA se borila iskljucivo za licne interese koristeci nacionalizam kao mehanizam. ne mogu da ti objasnim, to se jednostavno osjeti. otkad je pocela sa radom nova vlada KS, grad je jednostavno prodisao, takav ja bar sticem utisak. ima more nekih stvari koji su mi smetale kod SDA, a koje nova vlada polako koriguje.
i mene zanima da se rijesi korupcija, nepotizam i ostalo, a SDA to nije ni pokusala da rijesi za 25 godina vladavine, dok su ovi odmah prionuli na posao. zar treba jos neki segment u kojem se vidi razlika između te dvije stranke?
Glede KS, ja bih prije rekao da su pozitivne promjene pokrenute od strane NS-a i NiP-a, nego od strane SDP-a. Opet je to na nivou licnog dojma, ali imam osjecaj da su NS i NiP entuzijasticniji i glasniji, a da SDP ima vise ulogu nekoga ko prati, a ne nekoga ko vodi.