BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Adrian1946

#55526 Re: BHTelecom All About

Post by Adrian1946 »

jarobot wrote:
Adrian1946 wrote:imam izvore saznanja da ce uskoro Sport klub dodji na Telemach jel je BH Telecom dao Telemachu Sevdah Tv a znamo da je to malte ne njihova tv.
Iz ovog se vidi samo jedno da si nepismen do zla boga !!!! :D :D
Brzo sam pisao pa sam imao par gramatičkih grešaka sory ljudi.
Adrian1946

#55527 Re: BHTelecom All About

Post by Adrian1946 »

Adrijan M***ć, dijete sa Dobrinje, oko 11 godina ima. Poznat je on poprilično na forumuma a posebno na starom TMACH-ovom. Uglavnom, shodno godinama, ne možeš mu vala zamjeriti da napiše ne znam ti šta. Samo me može nasmijati povremeno :).[/quote]

Ja imam 19 godina care.
phillie

#55528 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Ne ukopavaj se jos vise :D
zateznistub

#55529 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

phillie wrote:Ne ukopavaj se jos vise :D
:lol:
Del_Boy1

#55530 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Gdje je onaj što se falio sa viškom bonus bodova, nek sad pogleda ima li ih, evo ja sad gledam kod mene su ukinuli taj višak što je bio.
ELdinPaja

#55531 Re: BHTelecom All About

Post by ELdinPaja »

joske wrote:
ELdinPaja wrote:Kane li oni ista ubaciti danas, a da to nisu kamere? Hajmo Telecom po stoti put MTV Dance, MTV Live HD, Nick HD da se to zaokruzi, Viasatov paket kanala, CineStar-ov paket kanala, H2, AXN, AMC, SciFI, N1, Grand oba kanala, Prva i njen paket kanala, O2TV, TnT Kids, Food Network, Nova TV, RTL ostatale kanale, HRT 4 i 5, Epic Drama HD itd... Ne trazimo valjda puno :mrgreen: :bih: Ako ne sve, pa bar ove koje mozete :)
Kakav grand nova tv zajedno sa prva paket smece od kanala same reprize repriza . ostali kanali su ti :thumbup:
Drug ove kanale sam naveo radi i ostalih korisnika koji to gledaju, vjeruj ni ja ne gledam Grand Televiziju nit' bi je gledao i da ima, al recimo N1 svakako da bi gledao, sta fali kanalima Prve TV, pa i Pink je smece i repriza repriza pa je u ponudi i to ne jedan nego svi sto postoje. Ja sam naveo one koji su najtrazeniji, svakako bolje sve nego lokalno smece, ponavljam se po 100 put protiv kamera nemam nista, al uporedo se treba dosta raditi na poboljsanju ponude kanala :)
radiostar

#55532 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

Del_Boy1 wrote:Gdje je onaj što se falio sa viškom bonus bodova, nek sad pogleda ima li ih, evo ja sad gledam kod mene su ukinuli taj višak što je bio.
i meni su, i neka su, ako mi ne pripadaju ja ih i necu
Muuky

#55533 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Meni nikako nisu obračunali za plaćeni račun
zrakomlat

#55534 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

Trznu me s ovim, konto baš super sniženje ko što mu ime kaže, a tamo 2,00 KM manje rate :D
arelinho

#55535 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

Kakva je procedura kada se treba odnijeti mobitel na servis koji je kupljen u bh telekomu? Uzeo sam G6 prije 2 mjeseca i sada mi se samo od sebe pojavila neka sitna mrlja na ekranu. To je neki problem sa pikselima pa želim da odnesem na servis. Treba dosta koncentracije da se primijeti ta mrlja i ono ne smeta ona meni, ali kada sam već odlučio da dam toliko novca za mobitel onda želim da radi kako treba.
oldtajmer

#55536 Re: BHTelecom All About

Post by oldtajmer »

najbrza varijanta je da uzmes mob i garanciju i odneses direktno u servis,samo ovako neces dobiti zamjenski telefon
zateznistub

#55537 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

arelinho wrote:Kakva je procedura kada se treba odnijeti mobitel na servis koji je kupljen u bh telekomu? Uzeo sam G6 prije 2 mjeseca i sada mi se samo od sebe pojavila neka sitna mrlja na ekranu. To je neki problem sa pikselima pa želim da odnesem na servis. Treba dosta koncentracije da se primijeti ta mrlja i ono ne smeta ona meni, ali kada sam već odlučio da dam toliko novca za mobitel onda želim da radi kako treba.
. Volja ti na saltir BHT-a volja ti drito u ovlašteni servis. Prednost slaže BHT-a jer je veća šansa da dobiješ Zamjenski. Treba ti samo garancija.
phillie

#55538 Re: BHTelecom All About

Post by phillie »

Mada je onda pitanje kad ce ga dobiti natrag, jer cini mi se da nisu nesto azurni pri popravci.
Maharadza

#55539 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

phillie wrote:Mada je onda pitanje kad ce ga dobiti natrag, jer cini mi se da nisu nesto azurni pri popravci.
Ma ako ti ne treba zamjenski uređaj bolje da ga nosiš direktno kod ovlaštenog servisa tako da ćeš izbjeći "posrednika" (u ovome slučaju telecom levate)! Samo garantni list ponesi! :thumbup:
Quaresma

#55540 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

Pa BH Telecom iduci dan posalje na servis telefon, tako da ako odnese direktno u servis nece pretjerano ubrzati proces, a svakako serviseri drze telefon kod sebe najmanje 7 dana

meni je agram zadrzao telefon tako, odnio im licno na servis, i nakon 7 dana me zvali, gledam na papiru sta su uradili, tamo pise da greska nije uocena isti dan kad su ga poceli servisirati. I opet me zvali 7 dana kasnije

da jos jednom napomenem, moje licno iskustvo sa agramoj prelose, katastrofa, i ponasaju se kao da sam odnio u neku piljaru telefon na popravku, a ne u jedan ovlasteni servis

zadnji put kad sam kod njih nosio xperiu z5, na kojoj staklo pozadi nisu dobro zalijepili, i zuta mrlja mi se pojavila, to prijavio, i dobijem telefon nazad sa objasnjenjem na papiru da su ti problemi rjeseni, pazite sad ovo, upisivanjem zadnje verzije softwarea.

a da ne kazem da im nosim telefon na servis vec od 6 mjeseca, a tek telefon prije dvije sedmice podigao sa servisa zadnji put.

preumoran sam da im saljem telefon na servis, a bh telecom me izradio, nisu mi zeljeli nikako izaci u susret, iako sam član top tima, dakle briga o pravnim licima čista nula

iz agrama mi kazu da mi je telekom duzan dati novi telefon, a iz telekoma mi kazu da je agram duzan njima javiti da je telefon nepopravljiv i da mi onda tek telekom moze dati novi telefon, naravno zbog toga, agram bi morao platiti za ovu moju xperiju z5.
Charuga
Globalni moderator

#55541 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

Ako ti se telefon ne može popraviti, servis mora dati potvrdu da ga ne mogu popraviti, a onda ti BHT treba dati novi telefon. Taj novi ne smije biti nikako lošiji od tvog pokvarenog, tj. karakteristike mu moraju biti iste ili bolje. Imao sam dva slučaja i oba puta smo dobili novi i bolji telefon. Kvarovi su bili na LG G3 (jedan kod sina, a drugi kod buraza).
Imao sam slučaj i sa Gigaset telefonom, ali zamjenski sam dobio u njihovom servisu (Papagajka).
Muuky

#55542 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Moze li mi neko provjeriti zašto mi nisu bonus bodovi obračunati ?? Još sam aktivirao i da mi dolazi račun na email
Shark 11

#55543 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

Moze pomoc.
Kakvo je stanje sa mojim paricama:

Downstream Upstream
SNR Margin: 26.3 22.8 db
Line Attenuation: 12.0 9.9 db
Data Rate: 8487 551 kbps

Trenutno imam "Moja TV phone" sa dva STB-a, presao bih na "Moja TV full + dodatni paket 1"
Unaprijed zahvaljujem !!!
Tesla Edison

#55544 Re: BHTelecom All About

Post by Tesla Edison »

Shark 11 wrote:Moze pomoc.

Downstream Upstream

Trenutno imam "Moja TV phone" sa dva STB-a, presao bih na "Moja TV full + dodatni paket 1"
Parica odlična. Može komotno full paket. mogao bi i dodatni ali preko VDSL-a a koliko vidim, VDSL može ;)
irac300

#55545 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

TESLA_EDISON wrote:

Downstream Upstream

Parica odlična. Može komotno full paket. mogao bi i dodatni ali preko VDSL-a a koliko vidim, VDSL može ;)
Kad smo već kod parica, da ti javim da mi već par dana od intervencije sve radi besprijekorno. Hvala još jednom. :thumbup:
Shark 11

#55546 Re: BHTelecom All About

Post by Shark 11 »

irac300 wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Downstream Upstream

Kad smo već kod parica, da ti javim da mi već par dana od intervencije sve radi besprijekorno. Hvala još jednom. :thumbup:
Hvala na odgovoru.
Da li oni iz bh telecom donesu vdsl modema ako se trazi dodatni paket 1.
Charuga
Globalni moderator

#55547 Re: BHTelecom All About

Post by Charuga »

Shark 11 wrote:Da li oni iz bh telecom donesu vdsl modema ako se trazi dodatni paket 1.
Ja sam dobio Innbox modem za dodatni paket, ne vidim razloga da ti ne dobiješ.
Quaresma

#55548 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

Charuga wrote:Ako ti se telefon ne može popraviti, servis mora dati potvrdu da ga ne mogu popraviti, a onda ti BHT treba dati novi telefon. Taj novi ne smije biti nikako lošiji od tvog pokvarenog, tj. karakteristike mu moraju biti iste ili bolje. Imao sam dva slučaja i oba puta smo dobili novi i bolji telefon. Kvarovi su bili na LG G3 (jedan kod sina, a drugi kod buraza).
Imao sam slučaj i sa Gigaset telefonom, ali zamjenski sam dobio u njihovom servisu (Papagajka).
što je po pravilu kako ti kažeš, ali ja od 6 mjeseca slao telefon na popravke, išao direktno u agram, išao u telekom na malti u njihove kancelarije, upozoravao na agram, molio da izvrse pritisak, vraćap se u bihać, sa tamo šeficom pričao, ali nikakve fajde.

od 6 mjeseca imao sam telefon kod sebe u prosjeku nekih 7 dana, i nakon toga jednostavno crkne, evo i sada se pregrijava, i ponekad zamrzne, a nerijetko se i ovo desi. problema sa pregrijavanjem nisam nikako imao, nisam igrao igrice.

svega je bilo, sve su mjenjali, agram jako neprofesionalan, jednom dobio telefon sa servisa, ne radi mikrofon, ljudi me ne cuju, a na papiru pise da je uredjaj detaljno testiran i isproban. a da ne kazem da su mi mjenjali čak tri puta matičnu ploču
Image

odustao sam skroz, kad sam u telekomu bio, isao za pravna lica kod jedne zene koja bi me treba primiti i saslusati moje primjedbe, ona me je saslusala, ali nista nije uradila da se ova moja situacija rijesi, na kraju krajeva, nisam ni trazio novi telefon, nego sam ih bukvalno molio da izvrse pritisak na agram da mi poprave telefon, jer sam sa istim prezadovoljan.
i pitam je ima li ko da mu ispricam sve ove probleme, i neko ko ce eventualno reagovati na ovo, kaze ona nema, da je ona ta osoba.
pepeljara

#55549 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

zrakomlat wrote:
Trznu me s ovim, konto baš super sniženje ko što mu ime kaže, a tamo 2,00 KM manje rate :D
to ti je ko ono do 70% snizenje , udjes, a ono carape od prije 5 godina spustili na 70%, sa 29 na 13 :D
Del_Boy1

#55550 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

TESLA_EDISON wrote:

Downstream Upstream

Jel dovoljno da se samo modem zamijeni ili treba nešto i na samoj centrali nadogradit da bi mogao VDSL modem?
Locked