Ja cu se evo usuditi reci da je razlika izmedju udarca na 100 i na 60 tolika da je nemjerljiva (pod navodnicima nemjerljiva). Na 60 i bez kocenja postoji sansa da se prezivi. Na 100, ama bas nikakva. Da kazem, 100% gines.zdruzdjo wrote:Mising a point "samo udaranje" udarac vako ili udarac nako.nightvision wrote:I kako ti vidis da ja missing a point? Da si vozio brze satr'o bi bulu jel tako? Ali nisi, jer nisi divljao, srecom, i za bulu i za tebe.zdruzdjo wrote:[
Evo vidis opet "missing a point"
da je vozio ispod 100je, ona bi protrcala. ali da je udario i sa 60, ma mrka kapa.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nightvision
#5551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
mahalas505
#5552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Aha, prije koju godinu uveli.nightvision wrote:Podsjeti me, jel' ono u sarajevu tek odskora postoje kruzni tokovi?mahalas505 wrote: Ozbiljan sam, a sto se ne bi moglo reci za tvoje istupe.
-
nightvision
#5553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbga, u tuzli ga imamo vec dugo i svakodnevna je pojava i oduzimanja i poklanjanja prednosti. Pogotovo kad se guzva napravi, pa se jos mora stati propustiti pjesake.mahalas505 wrote:Aha, prije koju godinu uveli.nightvision wrote:Podsjeti me, jel' ono u sarajevu tek odskora postoje kruzni tokovi?mahalas505 wrote: Ozbiljan sam, a sto se ne bi moglo reci za tvoje istupe.
Da ne kopiram cijeli crtez, hocu reci, na primjer, ulazis iz 4 i hoces u 3. unutrasnjom. Dok se kreces unutrasnjom trakom, ti si na pola 2, lik iz 2 ulazi u vanjsku traku i hoce u 4. Zato sto te nije pustio da prodjes s tobom vozi uporedo i presijeca ti putanju kada ti treba da se iskljucis u 3. On je pogrijesio ali u momentu presijecanja pravaca on efektivno ima prednost jer se vec uglavio u vanjsku traku.
- Laertes
#5554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa će 'vako nešto doživjeti:bitanga_sa_otesa wrote:o cemu ti to? mislis da sam ja tebi nesto uputio? vise sam aludirao na to da nikad ne znas ko je iza tebe i kome psujes i bogaras...svakakvih budala je danas na cesti...i nemoj vise mislit majke ti...nisi za toga...bacas neke pretpostavke a nikad me nisi vidio niti me poznajes...nightvision wrote: mogao bih ti stosta reci povodom toga "vidjeces ti svog boga" ali necu da zapocinjem bezveze. a stvarno sam mislio da si bolji od toga.
https://www.facebook.com/thesunvideo/vi ... 674846797/
-
nightvision
#5555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ono sto sam ja htio reci ali nisam, jer nisam htio da zapocinjem, jeste da se ponasate kao djeca kada im ukradu klikere, sve u smislu "vidjeces ti svog boga", "recu te uciteljici", "dovescu ja starijeg brata pa's vidjet", "recu te mami i tati"... Pa jos onda onaj stav "izguracu te s ceste" i slicne gluposti, s takvim stavom ste toliko neozbiljni da se ne da opisat'. Stvarno ste k'o djeca.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prestao si misliti,ali poceo sad izmisljati..... 
- Ned071
#5557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Guzeljam prema vizi. Na travnjaku izmedju traka stoji onaj veliki citroen. Ulysee jel se tako zove? Kontam sudar. Al jok. Unutra nindja sjedi naprijedd. A djuvegija otisao preko u novu dzamiju klanjat aksam. 
- Sodom1
#5558 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta je poenta? Nindja,aksam trava... 
- Ned071
#5559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ostavio lik auto hladno u guzvi sa sva 4 na travi izmedju dvije ceste i otisao klanjat...Sodom1 wrote:Sta je poenta? Nindja,aksam trava...
- sparky
#5560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Možda mu se pokvarilo auto ili je ostao bez goriva. Što ne bi i ženu poveo u džamiju?
-
mahalas505
#5561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poenta da je da isprilices sta zakon definise, a sta se moze desiti u praksi. Ne mozes ti reci ti si duzan statiti nekome, a zakon kaze drugacije. Znaci nisi duzan, e sad je drugi par opanaka, sto ide proces dokazivanja, pa da bi se nadoslo na to ko je kriv po zakonu. Cesto se zna desiti da se podijeli krivica jer se ne moze sa sigurnoscu dokazati cija je greska, jer ako nema svjedoka, video dokaza... Slazem se sa tim da je bolje propustiti, voziti defazivnije, nego se dokazivati na sudu.nightvision wrote:Jbga, u tuzli ga imamo vec dugo i svakodnevna je pojava i oduzimanja i poklanjanja prednosti. Pogotovo kad se guzva napravi, pa se jos mora stati propustiti pjesake.
Da ne kopiram cijeli crtez, hocu reci, na primjer, ulazis iz 4 i hoces u 3. unutrasnjom. Dok se kreces unutrasnjom trakom, ti si na pola 2, lik iz 2 ulazi u vanjsku traku i hoce u 4. Zato sto te nije pustio da prodjes s tobom vozi uporedo i presijeca ti putanju kada ti treba da se iskljucis u 3. On je pogrijesio ali u momentu presijecanja pravaca on efektivno ima prednost jer se vec uglavio u vanjsku traku.
-
nightvision
#5562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u pravu si za to sto govoris a opet u isto vrijeme je diskutabilno, jer kad se ovaj jednom uvali u vanjsku traku duzan si sacekati ga da prodje zato sto on u tom momentu ima prednost. to sto je on vjerovatno oduzeo prednost uvaljivanjem u kruzni pa si prisiljen da ga pustis je drugi par opanaka. takodje, ne mora ti niko oduzeti prednost, sasvim je realno da u toku voznje kroz kruzni naidjes na vozilo velikih gabarita koje se krece sporije i koje ce ti presjeci putanju, i duzan si ga sacekati da prodje. nejse, ja ne bih vise o ovome, nema potrebe, pretpostavljam da smo se razumjeli.mahalas505 wrote:Poenta da je da isprilices sta zakon definise, a sta se moze desiti u praksi. Ne mozes ti reci ti si duzan statiti nekome, a zakon kaze drugacije. Znaci nisi duzan, e sad je drugi par opanaka, sto ide proces dokazivanja, pa da bi se nadoslo na to ko je kriv po zakonu. Cesto se zna desiti da se podijeli krivica jer se ne moze sa sigurnoscu dokazati cija je greska, jer ako nema svjedoka, video dokaza... Slazem se sa tim da je bolje propustiti, voziti defazivnije, nego se dokazivati na sudu.nightvision wrote:Jbga, u tuzli ga imamo vec dugo i svakodnevna je pojava i oduzimanja i poklanjanja prednosti. Pogotovo kad se guzva napravi, pa se jos mora stati propustiti pjesake.
-
mahalas505
#5563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako imas svjedoka koji je recimo vozio iza tebe, i koji posvjedoci da je ovo drugo vozilo u kruzni tok uslo poslije tebe, ti si cist po zakonu, i njemu ide sva krivica. Nema veze to sto je se "uglavio" u vanjsku traku. Kao sto rekoh, treba imati srece pa da ti se potrefi da ima tu neko i jos da svjedoci.nightvision wrote:u pravu si za to sto govoris a opet u isto vrijeme je diskutabilno, jer kad se ovaj jednom uvali u vanjsku traku duzan si sacekati ga da prodje zato sto on u tom momentu ima prednost. to sto je on vjerovatno oduzeo prednost uvaljivanjem u kruzni pa si prisiljen da ga pustis je drugi par opanaka. takodje, ne mora ti niko oduzeti prednost, sasvim je realno da u toku voznje kroz kruzni naidjes na vozilo velikih gabarita koje se krece sporije i koje ce ti presjeci putanju, i duzan si ga sacekati da prodje. nejse, ja ne bih vise o ovome, nema potrebe, pretpostavljam da smo se razumjeli.
Ovo u vezi vozila sa velikim gabaritima nije vezano za ovaj slucaj ulaska u kruzni tok. Kad se u kruznom toku nalaze oba vozila onda se primjenjuju normalna pravila, kao sto hoces da se npr. prestrojis iz lijeve u desnu traku gdje se saobracaj odviju u vise traka u jednom smjeru.
-
nightvision
#5564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
stoji sve sto kazes. ja vjerujem da smo se razumjeli.mahalas505 wrote: Ako imas svjedoka koji je recimo vozio iza tebe, i koji posvjedoci da je ovo drugo vozilo u kruzni tok uslo poslije tebe, ti si cist po zakonu, i njemu ide sva krivica. Nema veze to sto je se "uglavio" u vanjsku traku. Kao sto rekoh, treba imati srece pa da ti se potrefi da ima tu neko i jos da svjedoci.
Ovo u vezi vozila sa velikim gabaritima nije vezano za ovaj slucaj ulaska u kruzni tok. Kad se u kruznom toku nalaze oba vozila onda se primjenjuju normalna pravila, kao sto hoces da se npr. prestrojis iz lijeve u desnu traku gdje se saobracaj odviju u vise traka u jednom smjeru.
-
zdruzdjo
#5565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jo ljudi kod nas odgovorno tvrdim da 90% vozaca pojma nema o kruznom toku i ponasanju u njemu. Ja priznajem prvi da sam bio duduk. Jednostavno nisi imao gdje nauciti dok nije na ilidzi se napravio. I tada sam kaskao sigurno par mjeseci. Sad znam i opet ulazim i izlazim u kruzne sa 10 ociju otvorenih. Jebo ti ko je cist po zakonu kad te neko opali. Da si 100% cist ide peglanja milion, osiguranja, procjene, popravljanja, djelovi, izvali pare iz dzepa za popravku, bez auta si, cekanje para od osiguranja.....pa mislim da nije vrijedno pola minute maksimalne paznje, mahanja rukom debilima koji zakrmaju, okrenes glavu dva tri puta....i mirna bosna ides dalje.
Najbolje sto sam vidio rjesenje je u tuzli. One "krampone" po cesti u kruznom toku sto te navode gdje ces pa hrndaj po njima ako si mazlov ili neces da naucis.
Najbolje sto sam vidio rjesenje je u tuzli. One "krampone" po cesti u kruznom toku sto te navode gdje ces pa hrndaj po njima ako si mazlov ili neces da naucis.
-
nightvision
#5566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima dosta i do neznanja, ali puno vise do bezobrazluka, mada je i to blaga rijec. ne znam da li si vidio novi kruzni na ulazu u tuzlu kod fabrike siporexa, uredno su trake obiljezene ali ja sam vec nekoliko puta vidio ljude kako ulaze u kruzni bez puno kocenja, prodju skoro pa pravolinijski kroz njega, malo se zanesu dok zabidju krug, ali njima ne smeta. prave kamikaze.
-
zdruzdjo
#5567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u sarajevu u naselju cengic vila je ista stvar.nightvision wrote:Ima dosta i do neznanja, ali puno vise do bezobrazluka, mada je i to blaga rijec. ne znam da li si vidio novi kruzni na ulazu u tuzlu kod fabrike siporexa, uredno su trake obiljezene ali ja sam vec nekoliko puta vidio ljude kako ulaze u kruzni bez puno kocenja, prodju skoro pa pravolinijski kroz njega, malo se zanesu dok zabidju krug, ali njima ne smeta. prave kamikaze.
nije bio ni zavrsen do kraja a lik je povalio stub rasvjete na izlazu.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150911132
a kod ukljucivanja moras biti dzukela i dooooobro paziti jer imaju citave eskadrile kamikaza.
- bitanga_sa_otesa
#5568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vidis da novinari kazu da je to otoka

-
zdruzdjo
#5569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja bih novinarima prije zaposlenja trazio da donesu uvjerenje o kretanju. I da poloze neki test o naseljima i ulicama.bitanga_sa_otesa wrote:vidis da novinari kazu da je to otoka![]()
- bitanga_sa_otesa
#5570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a nisu samo oni...velika vecina u ovom gradu je nepismena i zatucana....
- Filter
#5571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da malo ne pretjerujete?
- bitanga_sa_otesa
#5572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma samo malo 
- Filter
#5573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:ma samo malo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gledam s gavrića brda
kolona od krupca do kotorca
i naki kurtoni prestižu sa sva četiri tu kolonu
u jednom napetu čak dva idu jedan iza drugog
oguglao sam na sve ali eto uvijek me iznenadi... tako sam se mogao sudariti baš vikendom kad idem na vikendicu uvijek neki kurtoni pretiču kolone ljudi s planine koji se vraćaju
i naki kurtoni prestižu sa sva četiri tu kolonu
u jednom napetu čak dva idu jedan iza drugog
oguglao sam na sve ali eto uvijek me iznenadi... tako sam se mogao sudariti baš vikendom kad idem na vikendicu uvijek neki kurtoni pretiču kolone ljudi s planine koji se vraćaju
- MOSALJOZE
#5575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto se tice tog semafora,postoji rijesenje.Raji uvijek govorim da ide ovim putem
edit ovo plavo je semafor

i onda mozete birati gdje da se ukljucite

Ovo ne mozete fuliti,preko puta auto kuca,pocetak ulice sa ogromnim rupama(dalje je asfalt solidan).
edit ovo plavo je semafor

i onda mozete birati gdje da se ukljucite

Ovo ne mozete fuliti,preko puta auto kuca,pocetak ulice sa ogromnim rupama(dalje je asfalt solidan).