Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
insomnia78

#5551 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

Nema veze sto nije popila, a jeste putem pljuvacke, ipak je to njoj uslo u organizam
Mozes misliti sta alkohol radi bebinoj jetri i mozgu
ciki4

#5552 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by ciki4 »

Trazenjem "lijeka" za nicanje zuba roditelji više traže sebi olaksanje jer ga "
ne mogu gledati kako se pati",a djetetu stavljanjem alkohola,trljanje luka,davanjem hurmi(beba od 5mj.treba još uvijek SAMO da doji)naprave samo štetu. To nije bolest vec prirodan proces i kao takvog ga treba pustiti
suza81

#5553 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

Ja sam bebi davala homeopatske kuglice Osanit i primjetila sam da bi se umirio nakon 2-3 doze.
šatirana_ljubičica

#5554 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

dama_u_crnom wrote:Mazati desni bebi bijelim vinom je stari recept. Ja svojoj kada sam pokusala s tim, razblazila sam bijelo vino s vodom i presla preko desni. Ne vidim u cemu je problem? Nisam djetetu dala da pije vino, niti je uspjela popiti ni kap. Malo se raspitajte kod svojih mama/nana i sl. da se u njihovo vrijeme upravo to koristilo jer nije bilo ovih gelova, ogrlica i ostalih gluposti koje bi kao trebale da pomazu oko zubica. A imate i na internetu dosta price o tome. ;)

pa ne mora značiti ako su to stari ljudi radili, da je to ispravno.koliko budalaština su radili samo iz razloga jer nisu imali bolju alternativu.a mi je danas hvala Bogu imamo.
duboka_misao

#5555 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

suza81 wrote:Ja sam bebi davala homeopatske kuglice Osanit i primjetila sam da bi se umirio nakon 2-3 doze.
e to ja sam curici davala hylands tabletice za zube od kamilice i stvarno pomoglo !
Ma.Le.Na

#5556 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Ma.Le.Na »

bas je neka nana utrljavala djetetu bijelo vino :lol:
hajte ne budalite :lol:
sssa

#5557 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by sssa »

Molim vas,
nisam imala vremena da citam ranije postove, ali bih vas zamolila za misljenje/savjet: naime, beba je stara ,mjesec i pol i od jucer ujutro, poslije svakog obroga oblilno bljucne a u par navrata je bilo i povracanje u mlazu...takodjer se iz sna budi sa iznenadnim vriskom i konstantno kao da hropce, krklja i proizvodi zvuk kao da ima nagon na povracanje :sad: malo sam googlala i sa tim simptomima mi izbaciju GER! Ne znam da li je neko imao iskustva s tim i kako ga je sanirao?
hvala vam unaprijed!
insomnia78

#5558 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

Idi pedijatru
Po meni premala je to beba da joj trazis rjesenje putem interneta
šatirana_ljubičica

#5559 Re: Bebe - ALL ABOUT!

sssa wrote:Molim vas,
nisam imala vremena da citam ranije postove, ali bih vas zamolila za misljenje/savjet: naime, beba je stara ,mjesec i pol i od jucer ujutro, poslije svakog obroga oblilno bljucne a u par navrata je bilo i povracanje u mlazu...takodjer se iz sna budi sa iznenadnim vriskom i konstantno kao da hropce, krklja i proizvodi zvuk kao da ima nagon na povracanje :sad: malo sam googlala i sa tim simptomima mi izbaciju GER! Ne znam da li je neko imao iskustva s tim i kako ga je sanirao?
hvala vam unaprijed!
ne čekaj ni sata, pravac pedijatrija
dama_u_crnom

#5560 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Ja nisam rekla da je ispravno mazati desni bijelim vinom ali jesam jednom pokusala i to razblazeno s vodom.. Od starih zena sam cula da se prije tako radilo, a i meni je moja mama mazala tim pa nemam nikakvih ostecenja na mozgu a ni na jetri. Maloj to bijelo vino nije pomoglo, pa nisam vise ni pokusavala. Inace sta god sam pokusala od ovih gelova, ogrlica i sl nista joj nije pomoglo. Tako da ne budalite, malo se raspitajte da li se to prije radilo ima i na internetu dosta tekstova o tome, pa onda komentarisite. Niko vas ne tjera da primjenjujete to na svoju bebu, al nemojte meni soliti pamet.
@duboka misao, @suza81 gdje se moze kupiti to sto ste koristili, ako stvarno pomaze da pokusam sa tim?
šatirana_ljubičica

#5561 Re: Bebe - ALL ABOUT!

dama u crnom, ja ne sporim da se to prije radilo i da djeci ništa nije bilo, ali sporim da se sada te upitne metode rade kada ima boljih, zdravijih metoda.naravno da ima i dobrih metoda kod ''starih'', ali to nisu sve.

nemoj mi samo reći da bi ti sve što se prije radilo djeci primijenila na svojoj bebi :? :shock: :roll:
duboka_misao

#5562 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

http://www.iherb.com/Hyland-s-Baby-Teet ... lets/38211

po danu joj nisam davala jer je bila podnosljiva, a pred spavanje 3-4 tabletice, spavala odlicno jako su sitne,brzo topive i nemaju ukusa.
dama_u_crnom

#5563 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

šatirana_ljubičica wrote:dama u crnom, ja ne sporim da se to prije radilo i da djeci ništa nije bilo, ali sporim da se sada te upitne metode rade kada ima boljih, zdravijih metoda.naravno da ima i dobrih metoda kod ''starih'', ali to nisu sve.

nemoj mi samo reći da bi ti sve što se prije radilo djeci primijenila na svojoj bebi :? :shock: :roll:
Naravno da ne, ne primjenjujem nista na svom djetetu od tih starih metoda, ali isto tako ne drzim se strogo ni novih metoda. Radim kako ja mislim da treba. A bijelo vino opet kazem samo sam pokusala, jer nisam vise znala sta da radim, apsolutno nista joj nije pomagalo, pa hajde da pokusam jer je moja mama tako savjetovala. Ispade sam da sam htjela ubiti svoje dijete jer sam joj namazala desni razblazenim bijelim vinom.
dama_u_crnom

#5564 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

duboka_misao wrote:http://www.iherb.com/Hyland-s-Baby-Teet ... lets/38211

po danu joj nisam davala jer je bila podnosljiva, a pred spavanje 3-4 tabletice, spavala odlicno jako su sitne,brzo topive i nemaju ukusa.
Hvala puno :)
šatirana_ljubičica

#5565 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma bježi bona ne bila, nisam ti ja to tako rekla, Bože sačuvaj.
Ja sam se samo nadovezala vizavi tih starih metoda, jer tek sam se tome posvetila kad sam postala majka i na dosta stvari se užasnula.
Izvini ako sam prenaglo reagovala, nije se to odnosilo toliko na tebe koliko na te neke čudne običaje. :kiss:
dama_u_crnom

#5566 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

šatirana_ljubičica wrote:Ma bježi bona ne bila, nisam ti ja to tako rekla, Bože sačuvaj.
Ja sam se samo nadovezala vizavi tih starih metoda, jer tek sam se tome posvetila kad sam postala majka i na dosta stvari se užasnula.
Izvini ako sam prenaglo reagovala, nije se to odnosilo toliko na tebe koliko na te neke čudne običaje. :kiss:
Ma nista, nije do tebe, nego odjednom 15 komentara kako se svi uzasavaju te metode bijelog vina, ispadoh najgora majka na svijetu.. :shock:
I ja se sokiram kad cujem neke od savjeta tih "starih", da sam slusala sve sto su mi govorili, mala bi sa 3 mjeseca uveliko jela graha :D A inace sam borbu vodila sa svima, jer su svi mene "napadali" sto joj toliko pazim na ishranu, a stvarno se trudim da je sto zdravije hranim.. Osim sto ponekad voli zaliti bijelim vinom, ali dobro. :lol: :kiss:
šatirana_ljubičica

#5567 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Shvatam te.Preko tebe se slomila naša frustracija starim metodama :D
Ma dobro, vjerujem da smo sve nekad uradile nešto što i nije baš po pe esu, ali ne znači da smo nemajke.Jedino sad da dođe neka koja brani neke prevaziđene sumnjive metode pa onda bih joj se morala nagovoriti :D
Nisam ni ja neka moderna mama fakat, ali dobro izanaliziram kad dobijem savjet koji počinje sa ''nekada se to ovako radilo'' :D
radenska

#5568 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

gdje mogu u sarajevu naci pelene huggies ili libero. i ima li negdje u sa kozmo
dama_u_crnom

#5569 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

radenska wrote:gdje mogu u sarajevu naci pelene huggies ili libero. i ima li negdje u sa kozmo
Koliko ja znam,Kozmo nema u Sarajevu vise nigdje. A za ove pelene ja fakat ne znam, iskreno nisam ni cula za njih. :)
safran

#5570 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Dok ne postanete nemajke obične ste amaterke. :razz:
Ah, kad se samo sjetim, toliko se trudimo da smo po tablicama i preporukama pedijatra pa kad malo zglajzamo (beba je probala Monte sa 5 mjeseci - OMG !!!!!) pravdamo se i bogu i narodu. Onda par godina kasnije rodite drugo dijete - vi onom istom pedijatru, kad ono nove tablice, nove preporuke. Ono što ste radili sa prvim djetetom ništa ne valja - upropašteno, baci i pravi novo.
Tako sam ja starijeg maltretirala prirodnim pripravcima (i sad me savjest peče) - jadan se patio sa zubićima da bog sačuva, ništa kašikom do 6 mjeseci, ništa slatko, interaktivne stimulirajuće igračke, kockice, slagalice ..... Kad je mlađi došao na red - krenuli zubi, boli ga - kašika Panadola pred spavanje = miran san. Sa 4,5 mjeseca zinuo na sladoled - umočim i dam mu da poliže. Igračke? Šta mu se dopadne. Pogodite koji je isfrustriran a koji easy.
safran

#5571 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

radenska wrote:gdje mogu u sarajevu naci pelene huggies ili libero. i ima li negdje u sa kozmo
Nejma huggies, bilo nekad u VF ako ga se iko još sjeća. Za ove druge nisam čula a Kozmo bijaše na Malti u E. Šehovića, jedna od onih poslovnih zgrada od crvene cigle, negdje u razini Pošte. Ne znam da li još ordinira.
otherside

#5572 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Ja juce vidjeh huggies u tom bivsem vf a sada konzumu.
radenska

#5573 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

otherside wrote:Ja juce vidjeh huggies u tom bivsem vf a sada konzumu.
hvalaaaaaa :D one jedine prezive noc a ne propuste :D ponovo bojkotuje tutu.
CherryLips

#5574 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Joooj tuta...:-S sad ne da ni da ga stavim da kaki,vec se skloni meni s očiju dok obavi pos'o...rijetko se ujutro ne probudi upisan,jos kad naveće slisti flašu mlijeka...katastrofa
manekenka u penziji

#5575 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Kad se pocinje sa vecim komadicima hrane?
Mi vec dva mjeseca papamo na kasiku. Eh sad, da se pridruzim klubu nemajki: bananu nikad nisam blendala, samo izgnjecim, kukuruzni griz isto tako ne blendam, jos nam ode pokoji komadic jer ga je tesko jednako izgnjeciti i napraviti ravnonjernu smjesu sa povrcem kad se griz ohladi. Isto tako znam da ga skuham za dvije porcije pa ga ostavim i za sutra. Sad cu reci onu meni naj(ne)miliju: i nije joj nista :lol:.

Nego sta podrazumjevaju te hapice koje nisu kremaste? Koliki komadici? Cime pasirati?
Post Reply