Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nokian808

#5551 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Ja sam preko wifija (TP link 727N - 20 do 25 KM, UE, Imtec itd) ali trebalo bi moći i preko mrežnog kabla ako ga uštekaš u drugi port u ruteru od onog koji koristi Super TV (može onaj port u koji je inače uštekan računar)...
Last edited by Nokian808 on 31/10/2013 21:08, edited 1 time in total.
Nokian808

#5552 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Sakazulu wrote:Evo kod mene neki uređaj MAG251.1 C, radi sa titlovima, filmovima, čak i štanca lovu ako zatražim :izet:
Nemoj biti takav ako te već ovo ne zanima :roll: - ja šta znam rado podjelim s drugima jer znam koliko sam i sam toga naučio preko foruma od drugih :D
Sakazulu

#5553 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Samo sam se našalio, ne zamjeri!
Stari kenjac

#5554 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

Kako mi niko nije odgovorio na mail iz lol-a, a znam da citaju forum, molio bih da mi odgovore jesu li u stanju rijesti ovu snimalicu ili ne. Ako premotam reklame na snimljenom filmu ili necem drugom, vrati me dva sata unaprijed. Poslije toga zaledi deset puta na istom mjestu, tako da u 5 minuta moram deset puta ustati da resetujem uredjaj. Pa dok se pojava "ogo, pa dok odstoji malo, pa slika BHT-1...Isto se desava i sa opcijom kad vracam vrijeme gledanja programa. Ili napravite kako treba ili ukinite i kazite da neznate uraditi! Dosta suplje na sve strane!
Naslovnica

#5555 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Stari kenjac wrote:Kako mi niko nije odgovorio na mail iz lol-a, a znam da citaju forum, molio bih da mi odgovore jesu li u stanju rijesti ovu snimalicu ili ne. Ako premotam reklame na snimljenom filmu ili necem drugom, vrati me dva sata unaprijed. Poslije toga zaledi deset puta na istom mjestu, tako da u 5 minuta moram deset puta ustati da resetujem uredjaj. Pa dok se pojava "ogo, pa dok odstoji malo, pa slika BHT-1...Isto se desava i sa opcijom kad vracam vrijeme gledanja programa. Ili napravite kako treba ili ukinite i kazite da neznate uraditi! Dosta suplje na sve strane!
"Snimalica" je postala toliko iritantna da je skoro više nemoguće koristiti, a da se čovjek ne iznervira, i na kraju ne odustane (bar u mom slučaju).
Neki dan Walking Dead, odustao sam nakon prve reklame. Ne može se premotati na specifično vrijeme, preskače, šalta. Koristim LoL više od 2 godine, sa "snimalicom" nikada nije bilo ovoliko problema kao sada.
Zaista me interesuje u čemu je problem, a očito je da nisam jedini.
semirsar

#5556 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Naslovnica wrote:
Stari kenjac wrote:Kako mi niko nije odgovorio na mail iz lol-a, a znam da citaju forum, molio bih da mi odgovore jesu li u stanju rijesti ovu snimalicu ili ne. Ako premotam reklame na snimljenom filmu ili necem drugom, vrati me dva sata unaprijed. Poslije toga zaledi deset puta na istom mjestu, tako da u 5 minuta moram deset puta ustati da resetujem uredjaj. Pa dok se pojava "ogo, pa dok odstoji malo, pa slika BHT-1...Isto se desava i sa opcijom kad vracam vrijeme gledanja programa. Ili napravite kako treba ili ukinite i kazite da neznate uraditi! Dosta suplje na sve strane!
"Snimalica" je postala toliko iritantna da je skoro više nemoguće koristiti, a da se čovjek ne iznervira, i na kraju ne odustane (bar u mom slučaju).
Neki dan Walking Dead, odustao sam nakon prve reklame. Ne može se premotati na specifično vrijeme, preskače, šalta. Koristim LoL više od 2 godine, sa "snimalicom" nikada nije bilo ovoliko problema kao sada.
Zaista me interesuje u čemu je problem, a očito je da nisam jedini.
Snimao i ja taj faking "Walking Dead", posLJe spav'o s upaljenim svjetlom, kol'ko sam se isprepad'o... mozda mi od tad ni risiver nije sav svoj?
dragonz

#5557 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Snimalica ima problema kada korisnik odabere da snimi određeni program i naknadna reprodukcija istog, ali kada se pokrene taj isti program automatski snimljen onda ide bez problema tako da treba izbjegavati opciju snimanja od strane korisnika.
Sakazulu

#5558 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Rijetko koristim priliku da nešto snimim, ali imao sam i ja povremeno tih zajebancija...

Ali pošalješ email ili napišeš nešto na forumu i očekuješ da tehnička podrška zakuca na vrata!... Fino telefon u ruke i nazovi, jer tada se napravi nalog i moraju odgovoriti, a ovako se samo nadaš i nadaš da je neko vidio tvoj email/post na forumu...
Stari kenjac

#5559 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

dragonz wrote:Snimalica ima problema kada korisnik odabere da snimi određeni program i naknadna reprodukcija istog, ali kada se pokrene taj isti program automatski snimljen onda ide bez problema tako da treba izbjegavati opciju snimanja od strane korisnika.
Ovo nije tacno. Kad pokrenem program i automatsko snimanje, tj vratim se na emisiju koju zelim pogledati a koja je automatski snimljena, isto se desava. Ma Boze sacuvaj.
Stari kenjac

#5560 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Stari kenjac »

Sakazulu wrote:Rijetko koristim priliku da nešto snimim, ali imao sam i ja povremeno tih zajebancija...

Ali pošalješ email ili napišeš nešto na forumu i očekuješ da tehnička podrška zakuca na vrata!... Fino telefon u ruke i nazovi, jer tada se napravi nalog i moraju odgovoriti, a ovako se samo nadaš i nadaš da je neko vidio tvoj email/post na forumu...
Ovo nema veze sa tehnickom podrskom na terenu. To je do strucnjaka i njihovog softvera.
Naslovnica

#5561 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Stari kenjac wrote:
Sakazulu wrote:Rijetko koristim priliku da nešto snimim, ali imao sam i ja povremeno tih zajebancija...

Ovo nema veze sa tehnickom podrskom na terenu. To je do strucnjaka i njihovog softvera.
Upravo tako, 100% sam siguran da je do njih, i da tu tehnička služba ne može ništa da uradi s moje strane.
Neka protabire svoju opremu, softver i protokole.
Sakazulu

#5562 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Onda ne znam kome se obraćate!? Ako smatrate da služba za podršku korisnicima ne čita ovaj forum ili je bez veze njih zvati, očekujete da programeri čitaju (neslužbeni LOL) forum...

Snimalica nije nikada radila 100% savršeno i ne opravdavam LOL radi toga. I ja bih htio da je sve 'u bocu', ali ipak smo mi ljudi sa balkana i uvijek nam nešto zapinje. Za svoju lovu koju plaćam očekujem mnogo i još više. Ali, uz balkanski mentalitet i ovo se dobro kotrlja.

I da malo proširim temu.
1. Pored loše snimalice koju sam upotrijebio samo 5 puta i odustao, ne volim što su svi crtani kanali na ekavici. Jer djecu moram stalno ispravljati, ne jer mrzim ekavicu, nego se i u vrtiću desi da ih djeca zezaju... Dalje, ne volim štu su ubili CMC, a uvalili istočne narodno-pop kanale od Pinka pa nadalje. Ne želim XY Pink kanala, od kojih većina vrti isti sadržaj u isto vrijeme. Sve se više pitam da li LOL naginje ulasku na srbijansko tržište ili je možda kupljen (u većinskom vlasništvu) od strane nekog 'pink' trusta?
2. Uvališe HD STB za dž. Dosta ljudi je kupilo (Full) HD televizore, da bi na kraju LOL nudio mizernih par HD kanala - većinom sportskih... koooogaaaa mučite (op.a. jebete)?
3. Konekcija danima radi super, danima prekida svakih 10 minuta.
4. ... (dopunite sami šta vas muči, tišti...)
Naslovnica

#5563 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Poznato ti je da zaposlenici LoL-a ovo čitaju, sve do najodgovornijih osoba u LoL-u, zar ne?
E, njima se obraćam(o).
Ne moraju da se jave, niko to ne očekuje niti je njihova dužnost.
Ovo je više onako, "išaretom", da nešto urade.

btw, gdje je Lud i ponosan?!?! 8-)
Nokian808

#5564 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Programeri iz Logosofta ovaj topic 100% čitaju (bar su čitali prije).
Znam to jer kad sam prije godinu-dvije listao bugove o Airtiesu na ovom topicu (username mi je tad bio no403) bio sam kontaktiran preko PP od jednog za detaljniji opis bugova koji su brzo zatim (djelomično) ispravljeni.
Snimalica je 100% pogoršana u odnosu na prije i volio bi da nam vrate "staru" snimalicu koja je u 80% slučajeva pravilno radila na malom broju kanala u odnosu na "novu" snimalicu koja u 40% slučajeva radi pravilno na jednako malom broju kanala :lol:
Popravite snimalicu Ili razmislite o lokalnom snimanju (STB s HDD)!
false

#5565 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by false »

Ma rijesit ce to oni brzo, ne sumnjam.
Qoom

#5566 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qoom »

Ultra zadovoljni korisnik LOL usluga.

Nek' ovako ostane, bolje ne treba. :thumbup:
afannedim

#5567 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Last edited by afannedim on 06/11/2013 10:24, edited 1 time in total.
nino90

#5568 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

I onako nisam nikad gledo novu

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Sakazulu

#5569 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Šteta uz CMC još jedan kanal koji odlazi, ali hajde ovo poštujem, jer su to sami tražili!
Naslovnica

#5570 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

NOVA TV je postala negledljiva obzirom na kolikčinu plasiranih reklama unutar 1h programa. Ne gledam je već dugo, nikakva šteta.
Izbacite i OBN što se mene tiče.
:)
afannedim

#5571 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Naslovnica wrote:NOVA TV je postala negledljiva obzirom na kolikčinu plasiranih reklama unutar 1h programa. Ne gledam je već dugo, nikakva šteta.
+1
Nokian808

#5572 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

false wrote:Ma rijesit ce to oni brzo, ne sumnjam.
Vjerujem :wink:
Maharadza

#5573 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Naslovnica wrote:NOVA TV je postala negledljiva obzirom na kolikčinu plasiranih reklama unutar 1h programa. Ne gledam je već dugo, nikakva šteta.
Nemoj, obn valja samo radi LP i slike koja je za onu na BHT/FTV ne HD, već 4K! :mrgreen:
drugtito2011

#5574 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

false wrote:Ma rijesit ce to oni brzo, ne sumnjam.
Riješeno :bih: ...bez zezanja :D
nino90

#5575 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

afannedim wrote:
+1
+2
Post Reply