GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Innovation

#5551 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Musić: U GRAS-u ima oko 700 radnika koji mogu otići u penziju
Podsjeća da je Vlada KS-a dok je on obavljao dužnost premijera bila na dobrom putu da probleme u GRAS-u riješi od pitanja viška radnika, redovne uplate plaća, osiguranja rezervnih dijelova za vozila pa na kraju i do uvođenja konkurencije u javni gradski prijevoz.

Gradski javni saobraćaj od jutros nije u funkciji, a radnici su se okupili u krugu preduzeća, dok je Vlada KS-a, vlasnik ovog preduzeća, zakazala sjednicu za 14 sati na kojoj će iznijeti svoje stavove o trenutnoj situaciji u GRAS-u.
:( :mrgreen:

«

Srijeda, April 3 2013
»
Vrijeme Predmeti
Cijeli dan

Šesta vanredna sjednica Vlade KS
03.04.2013 - 11:00

Press konferencija povodom aktuelnih dešavanja u KJKP "Gras"
03.04.2013 - 14:00

Istina
bubi_mama

#5552 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bubi_mama »

@neoplan 99% krkana vam cine firmu, Jusufranic vam pozaposljavao a vi aminovali. Niste ste se tad bunili.
Adriatic

#5553 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

KB24 wrote:Najlakše je pljuvati iza tastature i iz svojih udobnih fotelja, internet ratnici.

Stavite se malo u njihovu kožu kada po -20°voze neuslovne trolejbuse za koje nisu oni krivi što su takvi !
Neka daju otkaze, pa ćemo na birou pokušati naći one koji bi pristali da rade pod tako "teškim" uslovima.
Bože, ima li vozač koji bi radio za 1.000 i kusur maraka?
NEOPLAN

#5554 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

BegA_ wrote:
NEOPLAN wrote:Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
Kako te nije stid?! :x
I ne treba se ukljucivati, to nisu linije Centrotransa! Bagro odvratna, dabogda svi pocrkali od gladi. Govna sosonka!
Pa oni su ne tako davno govorili da su gradjani najpreci i da ce bez obzira na sve uciniti sve da gradjani imaju kakav takav prijevoz.

A da, ti si prijavljen moderaciji.
adnansax

#5555 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by adnansax »

NEOPLAN wrote: To je rješenje, da svi stanu pa da se bagri dođe u kraj. Al lakše je jedan dan pljuvati kroz kompjuter nego dizati revoluciju, svi se drze one "sut ba ima za kafe sutra dobro je."
Rjesenje je podrzavati lopove i njihove zlatne sefove, valjda se ocekuje taj posao u jkp, pa se toliko brani..jel i za to mjesto koje ti pretendujes bio konkurs u sl listu ili nekim sjenickim novinama... :?:
Haj priznaj ovako bar na forumu..ili ces i mene prijaviti moderaciji... :lol: :lol: :lol:
pitanjee

#5556 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pitanjee »

adnansax wrote:
NEOPLAN wrote: To je rješenje, da svi stanu pa da se bagri dođe u kraj. Al lakše je jedan dan pljuvati kroz kompjuter nego dizati revoluciju, svi se drze one "sut ba ima za kafe sutra dobro je."
Rjesenje je podrzavati lopove i njihove zlatne sefove, valjda se ocekuje taj posao u jkp, pa se toliko brani..jel i za to mjesto koje ti pretendujes bio konkurs u sl listu ili nekim sjenickim novinama... :?:
Haj priznaj ovako bar na forumu..ili ces i mene prijaviti moderaciji... :lol: :lol: :lol:
Prijavljen si moderaciji :D
BegA_

#5557 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BegA_ »

NEOPLAN wrote:
BegA_ wrote:
NEOPLAN wrote:Centrotrans se neće uključivati na linije GRAS-a i voziće samo na svojim standardnim linijama.Eto vam ga Vaš Centro graDŽani.
I ne treba se ukljucivati, to nisu linije Centrotransa! Bagro odvratna, dabogda svi pocrkali od gladi. Govna sosonka!
Pa oni su ne tako davno govorili da su gradjani najpreci i da ce bez obzira na sve uciniti sve da gradjani imaju kakav takav prijevoz.

Evo sav sam se najezio. :sad:
Maharadza

#5558 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

NEOPLAN wrote:
BegA_ wrote:

A vi kao GRADSKI PREVOZNIK nemate tu obavezu, a da no?! :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5559 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

đe mi je raskopuša..
BegA_

#5560 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BegA_ »

BegA_ wrote:
NEOPLAN wrote:
BegA_ wrote: Kako te nije stid?! :x

Evo sav sam se najezio. :sad:
Iskreno se nadam da ce ova vlada KONACNO mucnuti glavom, te linije dodijeliti Centrotransu. Onda mozete da strajkujete cijeli zivot, ko vas jebe. :dance:
Maharadza wrote: A vi kao GRADSKI PREVOZNIK nemate tu obavezu, a da no?! :oops:
:D
NEOPLAN

#5562 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Svako ima pravo na svoje misljenje. Vi se drzite svog, ja cu svog. Da je vama stvarno lose koliko kukate preko foruma i da ste toliko ovisni o Grasu il bi izaslki na proteste protiv Kantona i mafije il otisli u GRAS i polupali sve. Trece nema.

Blejite ko ovce CEEEEEEENTROTRANS, CEEEEEENTROTRANS.....KONKUREEEEENCIJA.... a pola vas ne zna sta to znaci. Al eto, doci ce i to, nestace GRAS-a, nestace svega. Pa kad vas privatnik lupi po usima i kad karte budu skuplje, a subvencija ne bude bice veselo. A sad vam zelim ugodno hodanje. I vama i sebi.
Kinaski

#5563 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

NEOPLAN wrote:
BegA_ wrote:

Zasto je cijena mjesecne u grasu 54 KM a u centri 16 KM ?? Oni imaju profit a vi nemate ?

Centrotrans je za vas lufthansa . Kako imas obraza doci ovdje i valjati takve gluposti . Nece vas niko nikad podrzat , motkama vas treba mlatit i dan i noc.
vjesticanametli

#5564 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

ja imam auto a ti hodaj :evil:
vi trebate pred kanton a ne narod stoko glupa
matematicar_teski

#5565 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by matematicar_teski »

NEOPLAN wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje. Vi se drzite svog, ja cu svog. Da je vama stvarno lose koliko kukate preko foruma i da ste toliko ovisni o Grasu il bi izaslki na proteste protiv Kantona i mafije il otisli u GRAS i polupali sve. Trece nema.

Blejite ko ovce CEEEEEEENTROTRANS, CEEEEEENTROTRANS.....KONKUREEEEENCIJA.... a pola vas ne zna sta to znaci. Al eto, doci ce i to, nestace GRAS-a, nestace svega. Pa kad vas privatnik lupi po usima i kad karte budu skuplje, a subvencija ne bude bice veselo. A sad vam zelim ugodno hodanje. I vama i sebi.
jedva cekam da me guli privatnik, a vozim se u cistom i imam redovnu liniju, nego da me guli gras sa smrdljivim vozilima(doduse mene ni ne guli,jer se ne sjecam kad sam zadnji put platio kartu :lol: :lol: )
:dance: :bih:
The Realist

#5566 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Neoplan, je li GRAS sposoban obaviti štrajk kako nalaže zakon? Znači sa najavom, za tačnim zahtjevima (hajde, to i uspiju napraviti) i sa održavanjem određenog broja linija?

Da li mora svaki puta u pola noći, ili odjednom ujutro krenuti u štrajk, pa se niko živ ne može pripremiti? Nemoj zahebavati, krše zakon gdje stignu, a sami traže prava....

I više o tim radnicima.... Po ko zna koji puta pišem o revizorima. Ima ih milion i ništa ne rade. Par kazni, a ostalo samo produže, ako neko nema kartu. Znači da i oni pljačkaju preduzeće i to svaki mjesec oko 1300-1500KM (kolika im je već bruto plata, plus dohodak), te ono što ne naplate kazne. Pomnoži sa brojem takvih radnika (a jako ih je puno), pa onda ćeš doći do količine novca koju su ukrali iz preduzeća (ako ništa ne rade, znači da kradu). Na kraju se na milione KM godišnje sve svede, a tu nije kriva uprava.

A što se tiče moje ovisnosti o GRASU, pa recimo da sam pješke došao sa klinike na Boljakovo, a do tamo sam dio pješačio, a onda sam uspio prevoz uhvatiti.
Last edited by The Realist on 03/04/2013 15:39, edited 1 time in total.
BegA_

#5567 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BegA_ »

NEOPLAN wrote:Svako ima pravo na svoje misljenje. Vi se drzite svog, ja cu svog. Da je vama stvarno lose koliko kukate preko foruma i da ste toliko ovisni o Grasu il bi izaslki na proteste protiv Kantona i mafije il otisli u GRAS i polupali sve. Trece nema.

Prije bih njima dao 50 KM za jednu kartu nego vama 5 pfeninga!

btw. CEEEEEEENTROTRANS, CEEEEEENTROTRANS... :D
The Realist

#5568 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

Kinaski wrote: Zasto je cijena mjesecne u grasu 54 KM a u centri 16 KM ?? Oni imaju profit a vi nemate ?

Centrotrans je za vas lufthansa . Kako imas obraza doci ovdje i valjati takve gluposti . Nece vas niko nikad podrzat , motkama vas treba mlatit i dan i noc.
U Centroransu su manje karte i pitanje je šta oni pokrivaju od linija, tako da mogu imati niže cijene karata. Problem je šta će oni pokriti!?
vjesticanametli

#5569 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

i reve nek se okupaju :lol: :lol: :lol: :lol:
snaga_znanja

#5570 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by snaga_znanja »

Draze mi hraniti domace privatnike nego Srbe na privremenom radu u Bosni i Hercegovini!
Maharadza

#5571 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

NIKADA neće nestati Gradskog Prijevoza u gradu SARAJEVU, a pogotovu ne sa bagrom šošonskom koja ga je trenutno zauzela! Ničija nije gorila do zore BRE, pa neće ni vaša! ;-)

PS. Ti da se držiš "svog", davno bi bio u Busu za rodnu Srbiju, a ne bi nama ovdje solio pamet!
Last edited by Maharadza on 03/04/2013 15:39, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5572 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Chmoljo »

NEOPLAN wrote:
BegA_ wrote:

moderacija će reagovati samo na uvrede prema forumašima.

ista ta moderacija smatra normalnim izljeve ljutnje običnih ljudi koji imaju problema sa osnovnim stvarima kao što je prevoz, jer preko njihovih leđa prava traže oni koji su se zapošljavali mimo prava.

moderacija će kažnjavati i flejmanje, kao što je gore podebljano.

nadam se da smo se razumjeli.
Kinaski

#5573 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

Znaci niko nije spomeno centrotrans dok nisi ti . I sad glumis neko ludilo
BegA_

#5574 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BegA_ »

@Chmoljo

Aferim! :thumbup:
BHF_Manijak

#5575 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Hajd ba GRAS-ovac prestani prati ljude na ruke, dosta te je ba vise!!! Koga boli qrac sto tebi stara radi u GRAS-u, sta moras svakome pojedinacno odgovarati i objasnjavat stvari!

NISU UPRAVU I BOG!!!

Nek' idu kod direktora i nek' njemu jebu mater sto nema plata, sto jebu gradjane u zdrav mozak evo vec drugi put u 3 mjeseca. Kad trazis svoja prava ides onome ko i ih uskracuje, a ne da jebes CETIRI STOTINE HILJADA gradjana u zdrav mozak. Stoka seljacka i primitivna!

Samo specijalnu jedinicu poslat i po bubrezima, da im vise ne naumpadne strajk, nikad! A onda jos da ih vlada opali po djepu jer se prave ludi i blokiraju grad!

Kako ih ba nije stid, svako malo dobiju nakve donacije, neke naguzove tramvaje, trolejbuse, na drzavnoj su sisi i jos se nesto bune, nisu u stanju normalno poslovati jer formu vodi gomila imbecila!

Trazili su sadasnju upravu, strajkovali protiv proslog direktora i sad im ni ovo ne odgovara! Ma idite u maternu vise, bezobraznici jedni!
Post Reply