Sramota za grad Sarajevo.Banksy wrote: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... u-sve-moci
SDP
-
VjecitiStudent
#5551 Re: SDP
-
sumirprimus
#5552 Re: SDP
stani malo,ako sad na licne karte promjene ko sto govore,sta je to nego podjela?naravno oni to upoakovase po slobodnom izboru,al po slobodnom izboru,svi iz rs ce imat trobojkicu i naziv rs...nosara wrote:Ma nema sanse, sta ti je... Kakva podjela, nema nikakve veze... Ostaje ovakva struktura do daljnjeg, a moguci su dodatni ustavni mehanizmi koji ce poziciju hrvata malo ojacat... To je plafon...sumirprimus wrote:nista onda,samo pitanje kakav je stav sdp-a,ako i od mz-a dodje pitanje podjele na dnevni red???
a kako su poceli,sve vode na isti mlin idu...
Jedina podjela koja je na stolu je ona na bogate i siromasne... Ali ko ce se s tim zajebavat...
malo po malo,svrsen cin,dje smo bili sta smo radili?kenjali o odnosu sdp,sda????
ko.iko me sjecanje sluzi,doris pak je bila zestoki kontras dodiku i rs-u?fakat,sta se to desi u zadnjih par godina?jesmol mi sta zasrali previse,il dodik opako lobira,novcima,il je to odavno plan takav kakav je ....
- nosara
#5553 Re: SDP
Ovo nema veze... sdp je imao i gori rezultat, pa je opstao... Ne vidim na sta ciljas...?plain vanilla wrote: daj ti meni argumente..ko je kriv sto sdp nije apsolutni pobjednik?
Ne bi bilo gore, jer je okvir nepromjenjiv... A ekonomski i socijalno sdp nije nista napravio, tako da nema veze... Ostala bi cista partija (barem naoko)...plain vanilla wrote: kako neko ko je sve vrijeme pricao protiv SDP-a sad ima obraza zamjerati ovu koaliciju (ne mislim na tebe)
i daj mi argument da bi bolje bilo da je SDP opozicija
-
VjecitiStudent
#5554 Re: SDP
A ko je to uopste probao u BIH da bude ljevica pa da sigurno znamo da je nemoguce???vee-jay wrote: A kako je to ljevica u ovakvoj BiH moguca?
- nosara
#5555 Re: SDP
Nema veze s temom i nemoj koristit situaciju... Ovi nesretnici nemaju veze sa ovim slucajem...VjecitiStudent wrote:Sramota za grad Sarajevo.Banksy wrote: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... u-sve-moci
- Alfons Kauders
#5556 Re: SDP
Znaci svaka stranka koja udje u vlast u ovakvom "okviru" (dakle s nacionalistima, bem ti touchpad 2 put ispravljam) vise nece biti "cista" partija.nosara wrote:Ovo nema veze... sdp je imao i gori rezultat, pa je opstao... Ne vidim na sta ciljas...?plain vanilla wrote: daj ti meni argumente..ko je kriv sto sdp nije apsolutni pobjednik?
Ne bi bilo gore, jer je okvir nepromjenjiv... A ekonomski i socijalno sdp nije nista napravio, tako da nema veze... Ostala bi cista partija (barem naoko)...plain vanilla wrote: kako neko ko je sve vrijeme pricao protiv SDP-a sad ima obraza zamjerati ovu koaliciju (ne mislim na tebe)
Ispada da komotno mozemo rasformirati sve opozicione stranke i prestati odrzavati izbore... Jer je okvir nepromijenjiv... Dzabe bacamo pare onda
Ne volim defetizam. To sto je SDP razocarenje ne znaci da ce neke stranke za 4 ili 12 godina biti iste. I da se "okvir" koji favorizira nacionalne stranke nikad nece promijeniti.
(3 put)
Last edited by Alfons Kauders on 13/12/2011 12:49, edited 3 times in total.
-
VjecitiStudent
#5557 Re: SDP
Nije bas da nemaju, ako gradonacelnik moze hladno spucati 100 milja za novogodisnje honorare, mogao je koju marku odvojiti i za Jadrankin stan.nosara wrote:Nema veze s temom i nemoj koristit situaciju... Ovi nesretnici nemaju veze sa ovim slucajem...VjecitiStudent wrote:Sramota za grad Sarajevo.Banksy wrote: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... u-sve-moci
Kad vec na FTV-u urednicima dnevnika proglasavaju likove sa cetiri osnovne, mogli su i Jadranki izmisliti radnom mjesto, isto kao sto su uradili ovi na RTRS-u.
- nosara
#5558 Re: SDP
Sve sto je po ustavu mora se postovat... Prije nego se raspadne BiH pokrepacemo od gladi i zedji, bez posla, grijanja, energije...sumirprimus wrote:stani malo,ako sad na licne karte promjene ko sto govore,sta je to nego podjela?naravno oni to upoakovase po slobodnom izboru,al po slobodnom izboru,svi iz rs ce imat trobojkicu i naziv rs...nosara wrote:Ma nema sanse, sta ti je... Kakva podjela, nema nikakve veze... Ostaje ovakva struktura do daljnjeg, a moguci su dodatni ustavni mehanizmi koji ce poziciju hrvata malo ojacat... To je plafon...sumirprimus wrote:nista onda,samo pitanje kakav je stav sdp-a,ako i od mz-a dodje pitanje podjele na dnevni red???
a kako su poceli,sve vode na isti mlin idu...
Jedina podjela koja je na stolu je ona na bogate i siromasne... Ali ko ce se s tim zajebavat...
malo po malo,svrsen cin,dje smo bili sta smo radili?kenjali o odnosu sdp,sda????
ko.iko me sjecanje sluzi,doris pak je bila zestoki kontras dodiku i rs-u?fakat,sta se to desi u zadnjih par godina?jesmol mi sta zasrali previse,il dodik opako lobira,novcima,il je to odavno plan takav kakav je ....
-
sumirprimus
#5559 Re: SDP
znaci kako god okrenes,najebali smo ko zuti... 
- nosara
#5560 Re: SDP
Mislim na BiH kao okvir... Tu niko nista sustinski ne moze promijenit bez konsenzusa... Ko je na vlasti nema nikakvog znacaja...Alfons Kauders wrote:Znaci svaka stranka koja udje u vlast u ovakvom "okviru" (dakle s na naciolistima) vise nece biti "cista" partija.nosara wrote:Ovo nema veze... sdp je imao i gori rezultat, pa je opstao... Ne vidim na sta ciljas...?plain vanilla wrote: daj ti meni argumente..ko je kriv sto sdp nije apsolutni pobjednik?
Ispada da komotno mozemo rasformirati sve opozicione stranke i prestati odrzavati izbore... Jer je okvir nepromijenjiv... Dzabe bacamo pare onda
Ne volim defetizam. To sto je SDP razocarenje ne znaci da ce neke stranke za 4 ili 12 godina biti iste. I da se "okvir" koji favorizira nacionalne stranke nikad nece promijeniti.
- vee-jay
#5561 Re: SDP
I SDP i Dodik.VjecitiStudent wrote:A ko je to uopste probao u BIH da bude ljevica pa da sigurno znamo da je nemoguce???vee-jay wrote: A kako je to ljevica u ovakvoj BiH moguca?
Samo sto ja nisam rekao da je nemoguce.
-
sumirprimus
#5562 Re: SDP
vala ne mogu ni u istu recenicu stat...vee-jay wrote:I SDP i Dodik.VjecitiStudent wrote:A ko je to uopste probao u BIH da bude ljevica pa da sigurno znamo da je nemoguce???vee-jay wrote: A kako je to ljevica u ovakvoj BiH moguca?
dodik je samodeklarirani nacionalista...
ono muslimani i sudije,kako ono
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5563 Re: SDP
cuj opstao, opstao je u opoziciji..nije li cilj pobjediti na izborima? ili je cilj vjecna opozicija i pljuvanje po pozicijinosara wrote:Ovo nema veze... sdp je imao i gori rezultat, pa je opstao... Ne vidim na sta ciljas...?plain vanilla wrote: daj ti meni argumente..ko je kriv sto sdp nije apsolutni pobjednik?
a na sta ciljam, kako ne kontas
da bi neka stranka bila apsolutni pobjednik ljudi moraju vecinom za nju glasati..ne mozes glasati za liberale, a onda govoriti kako SDP treba cekati apsolutnu pobjedu..mislim mozes, ali smijesno je
- lerdi
#5564 Re: SDP
Problem nastaje kad se okusi vlast. E tad sve ideologije padaju u vodu, jer se radi sve kako bi se tu ostalo. Dokazano na primjeru Dodika, a Boga mi i SDP polako al sigurno dokazuje ovo isto. 
-
VjecitiStudent
#5565 Re: SDP
Kako su to pokusali, Tita ti, osim sto su malo okolo nosali crvene kravate i stavljali "socijalisti" u naslov stranke???vee-jay wrote:I SDP i Dodik.VjecitiStudent wrote:A ko je to uopste probao u BIH da bude ljevica pa da sigurno znamo da je nemoguce???vee-jay wrote: A kako je to ljevica u ovakvoj BiH moguca?
- nosara
#5566 Re: SDP
A sad ce ovako zasrani sdp okupit ljude za apsolutnu pobjedu...? Gdje je gorilo da se bas SAD moralo u vlast...? Zasto bas SAD...?plain vanilla wrote:cuj opstao, opstao je u opoziciji..nije li cilj pobjediti na izborima? ili je cilj vjecna opozicija i pljuvanje po pozicijinosara wrote:Ovo nema veze... sdp je imao i gori rezultat, pa je opstao... Ne vidim na sta ciljas...?plain vanilla wrote: daj ti meni argumente..ko je kriv sto sdp nije apsolutni pobjednik?
a na sta ciljam, kako ne kontas
da bi neka stranka bila apsolutni pobjednik ljudi moraju vecinom za nju glasati..ne mozes glasati za liberale, a onda govoriti kako SDP treba cekati apsolutnu pobjedu..mislim mozes, ali smijesno je
Zamisli sdp hrvatske i stavi ga u isti kontekst...
- nosara
#5567 Re: SDP
Ne znam za snsd, ali u sdp-u i danas ima istinskih komunista...VjecitiStudent wrote:Kako su to pokusali, Tita ti, osim sto su malo okolo nosali crvene kravate i stavljali "socijalisti" u naslov stranke???vee-jay wrote:I SDP i Dodik.VjecitiStudent wrote: A ko je to uopste probao u BIH da bude ljevica pa da sigurno znamo da je nemoguce???
-
VjecitiStudent
#5568 Re: SDP
Pretpostavljam da si ti ovaj mali, odmah do zastave?nosara wrote:Ne znam za snsd, ali u sdp-u i danas ima istinskih komunista...VjecitiStudent wrote:Kako su to pokusali, Tita ti, osim sto su malo okolo nosali crvene kravate i stavljali "socijalisti" u naslov stranke???vee-jay wrote: I SDP i Dodik.

-
pemanapemani
#5569 Re: SDP
Super su ove konstrukcije. Ako kritikuješ današnji nerad kadrova SDP-a ti podržavaš granicu na Kozijoj ćupriji
.
Dodik godinama negira genocid, svako malo iz njegove njuške izađe neka najogavnija fašistička izjava i svima kojima je ova država jedina domovina pljuje u lice, a Zlatko ga tapše po ramenu i daje simpatične nadimke. Sad Zlatko i njegovi poltroni svakog ko se usudi kritikovati direktno ili indirektno nazivaju izdajnikom, dok on svojim nepromišljenim potezima tim istim fašistima i kleronacionalistima ide na nogu.
I, stvarno, šta bi sa slučajem reket i Zakonom o oduzimanju opljačkane imovine?
Nisu mrdnuli guzičetine 4 godine da privuku nezadovoljne građane, recimo, u Posavini, u srednjoj Bosni, Prijedoru, Mrkonjić gradu itd (plus 50% onih koji ne glasaju). Uvjeravaju one koji su ih svih godina podržavali kako moraju u koaliciju sa SDA, mesarima lopovima i neoustašama zbog famoznih ustavnih promjena. K'o biva, kad mi sje*emo rotacije i ostale nebuloze, u budućnosti će se kleptomani i neofašisti toga pridržavati kao pijan plota. Ako za 3 godine na vlast dođu kleptomani, nacionalisti i fašisti samo će se lagano izurinirati na neke kvazirevolucionarne odluke koje je kao teškom borbom usvojio SDP.
Dodik godinama negira genocid, svako malo iz njegove njuške izađe neka najogavnija fašistička izjava i svima kojima je ova država jedina domovina pljuje u lice, a Zlatko ga tapše po ramenu i daje simpatične nadimke. Sad Zlatko i njegovi poltroni svakog ko se usudi kritikovati direktno ili indirektno nazivaju izdajnikom, dok on svojim nepromišljenim potezima tim istim fašistima i kleronacionalistima ide na nogu.
I, stvarno, šta bi sa slučajem reket i Zakonom o oduzimanju opljačkane imovine?
Nisu mrdnuli guzičetine 4 godine da privuku nezadovoljne građane, recimo, u Posavini, u srednjoj Bosni, Prijedoru, Mrkonjić gradu itd (plus 50% onih koji ne glasaju). Uvjeravaju one koji su ih svih godina podržavali kako moraju u koaliciju sa SDA, mesarima lopovima i neoustašama zbog famoznih ustavnih promjena. K'o biva, kad mi sje*emo rotacije i ostale nebuloze, u budućnosti će se kleptomani i neofašisti toga pridržavati kao pijan plota. Ako za 3 godine na vlast dođu kleptomani, nacionalisti i fašisti samo će se lagano izurinirati na neke kvazirevolucionarne odluke koje je kao teškom borbom usvojio SDP.
- nosara
#5570 Re: SDP
Kad su oni ulazili, ja sam vec bio kod Generalskog stola, ali sam se vratio...VjecitiStudent wrote:Pretpostavljam da si ti ovaj mali, odmah do zastave?nosara wrote:
Ne znam za snsd, ali u sdp-u i danas ima istinskih komunista...
- madner
#5571 Re: SDP
Vidi se svi dosljaci, niko nije casno branio grad 
- Alfons Kauders
#5572 Re: SDP
Kamo srece da je skakanje sebi u usta olimpijska disciplina - casno bi branio boje BiH i svake cetiri godine bi te docekivali na aerodromu kao naseg jedinog zlatnog olimpijca.nosara wrote: Mislim na BiH kao okvir... Tu niko nista sustinski ne moze promijenit bez konsenzusa... Ko je na vlasti nema nikakvog znacaja...
Dakle BiH, kao okvir, se ne moze promijeniti bez konsenzusa... Koga? Politickih partija valjda, a onda tri tacke dalje trvdis da je nebitno ko je na vlasti. Pa ko ce onda mijenati taj okvir? Ispada da haman treba cekati da ga promijene ovi kojim godi i koji 20 godina drze vlast po istoj matrici.
A sto se tice same ideje "konzensuza" koja je omiljena floskula medjunarodne zajednice kad nema pojma sta dalje da radi, pitam se da li su delegati na okupljanju ZAVNOBiH-a trazili konsenzus s rojalistima i Ustasama? Gdje je bio konsenzus kada se potpisivao Dejton? Kada se potpisivao vasingtonski sporazum? Kada se odrzavao referendum? I tako mozemo nazad do aneksije 1908, a i dalje...
- Alfons Kauders
#5573 Re: SDP
To je tvoja konstrukcija, a ne moja, pa sve epitete u ostatku posta lijepi sam sebi.pemanapemani wrote:Super su ove konstrukcije. Ako kritikuješ današnji nerad kadrova SDP-a ti podržavaš granicu na Kozijoj ćupriji.
.
- nosara
#5574 Re: SDP
Alfons Kauders wrote:Kamo srece da je skakanje sebi u usta olimpijska disciplina - casno bi branio boje BiH i svake cetiri godine bi te docekivali na aerodromu kao naseg jedinog zlatnog olimpijca.nosara wrote: Mislim na BiH kao okvir... Tu niko nista sustinski ne moze promijenit bez konsenzusa... Ko je na vlasti nema nikakvog znacaja...![]()
Dakle BiH, kao okvir, se ne moze promijeniti bez konsenzusa... Koga? Politickih partija valjda, a onda tri tacke dalje trvdis da je nebitno ko je na vlasti. Pa ko ce onda mijenati taj okvir? Ispada da haman treba cekati da ga promijene ovi kojim godi i koji 20 godina drze vlast po istoj matrici.
A sto se tice same ideje "konzensuza" koja je omiljena floskula medjunarodne zajednice kad nema pojma sta dalje da radi, pitam se da li su delegati na okupljanju ZAVNOBiH-a trazili konsenzus s rojalistima i Ustasama? Gdje je bio konsenzus kada se potpisivao Dejton? Kada se potpisivao vasingtonski sporazum? Kada se odrzavao referendum? I tako mozemo nazad do aneksije 1908, a i dalje...
No comment... Manje vina, manje vina...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#5575 Re: SDP
nego kad? za 50 godina?nosara wrote:
A sad ce ovako zasrani sdp okupit ljude za apsolutnu pobjedu...? Gdje je gorilo da se bas SAD moralo u vlast...? Zasto bas SAD...?
Zamisli sdp hrvatske i stavi ga u isti kontekst...