Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5551 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:https://youtu.be/XIy7LDQG8c0

Opet, nakon 4 mjeseca isti zvuk, tj. nakon zamjenjene vodene pumpe izgleda da je i ova dala svoje.
:( :-) :-)
izgleda da je najbolje da kupis sam neku najkvalitetniju koju mozes nac :roll: :-)

gleaj sto vrti xperiu Z ko i ja :mrgreen: , barem se ona ne kvari, osim blutootha kod mene [emoji38] [emoji38] :mrgreen:
Da izvines Amare, nisam ti ja neke srece imao sa xperiom Z.[emoji1] Kupio je 2013, tad izasla nekad, skupo je platio i ono na prvu, telefon pun potencijala, al' kurko, nije me bas slusala. Cetvrti dan po kupovini, zena prospe malo mineralne na nju, a lafo waterproof, crkne zvucnik. Zamijene u servisu zvucnik, nakon sedmicu dana, pocne gubiti mrezu, pa opet na servis par dana. Onda otkaze vibracija, pa na servis. Otkaze baterija, eksplodira bukvalno, pa na servis. Pa opet vibracija otkaze, i jos neke stvari, al' evo hvala Bogu, mogu na tapatalk preko nje.[emoji1] [emoji1]
Sorry na off topičarenju.

Sent from my C6603 using Tapatalk
konektovan

#5552 Re: RE: Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:
konektovan wrote:
direstraits0078 wrote:Koji proizvodjac pumpe, ako znas?
E ne znam dajre, puno me pitas. [emoji4] Kad budem ko njih i kad je skinu, javim ti koja je marka.[emoji4] Imao sam puno povjerenja u njih i njihov rad, i nikad nisam zapitkivao oko tîh stvari, jer su uvijek naglasavali da stoje iza svega sto urade.

Dva od dva slucaja da pumpa rikne, bas treba biti neko srecan, ili naici na fuserske dijelove.
Eh dajre, mislim da su obje varijante istinite.[emoji1]

amar1994

#5553 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
konektovan wrote:https://youtu.be/XIy7LDQG8c0

Opet, nakon 4 mjeseca isti zvuk, tj. nakon zamjenjene vodene pumpe izgleda da je i ova dala svoje.
:( :-) :-)
izgleda da je najbolje da kupis sam neku najkvalitetniju koju mozes nac :roll: :-)

gleaj sto vrti xperiu Z ko i ja :mrgreen: , barem se ona ne kvari, osim blutootha kod mene [emoji38] [emoji38] :mrgreen:
Da izvines Amare, nisam ti ja neke srece imao sa xperiom Z.[emoji1] Kupio je 2013, tad izasla nekad, skupo je platio i ono na prvu, telefon pun potencijala, al' kurko, nije me bas slusala. Cetvrti dan po kupovini, zena prospe malo mineralne na nju, a lafo waterproof, crkne zvucnik. Zamijene u servisu zvucnik, nakon sedmicu dana, pocne gubiti mrezu, pa opet na servis par dana. Onda otkaze vibracija, pa na servis. Otkaze baterija, eksplodira bukvalno, pa na servis. Pa opet vibracija otkaze, i jos neke stvari, al' evo hvala Bogu, mogu na tapatalk preko nje.[emoji1] [emoji1]
Sorry na off topičarenju.

Jesi peh zesci :mrgreen: , ne ide te nikako :-) , mene opet sa zenama ne ide :P :lol: :lol:
mene neki dan samo malo zezao blutooth, bila je pouzdana, a sve fol kazu japanac je to(ne kvari se) :lol: :lol: :lol: :lol:
a dole pogledas made in china :lol: :lol: :mrgreen: :run:
amar1994

#5554 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

nego sta da ja radim forumasi :mrgreen: , dize kamion kamencinu i pravo pod auto :shock: :shock: , puklo je zestoko :shock: :shock: :roll: :-) . Samo sam cekao kad ce pocet kapat iza mene(srecom nije), ali zato je ona plastika zastitna ispod motora unistena, savijena. Moze li se to sta ispravljat, pravit ili novu/polovnu da trazim :shock: :-) :-)
nightvision

#5555 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by nightvision »

amar1994 wrote:nego sta da ja radim forumasi :mrgreen: , dize kamion kamencinu i pravo pod auto :shock: :shock: , puklo je zestoko :shock: :shock: :roll: :-) . Samo sam cekao kad ce pocet kapat iza mene(srecom nije), ali zato je ona plastika zastitna ispod motora unistena, savijena. Moze li se to sta ispravljat, pravit ili novu/polovnu da trazim :shock: :-) :-)
Jbga, koliko je unistena, sta mislis da li bi mogao komad lima ukrojiti pa na sarafe zasarafati na plastiku da je drzi ispravljenu, mada je nova svakako najbolje rjesenje.
amar1994

#5556 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

nightvision wrote:
amar1994 wrote:nego sta da ja radim forumasi :mrgreen: , dize kamion kamencinu i pravo pod auto :shock: :shock: , puklo je zestoko :shock: :shock: :roll: :-) . Samo sam cekao kad ce pocet kapat iza mene(srecom nije), ali zato je ona plastika zastitna ispod motora unistena, savijena. Moze li se to sta ispravljat, pravit ili novu/polovnu da trazim :shock: :-) :-)
Jbga, koliko je unistena, sta mislis da li bi mogao komad lima ukrojiti pa na sarafe zasarafati na plastiku da je drzi ispravljenu, mada je nova svakako najbolje rjesenje.
ne vjerujem, bas je savijena, po pehu je udari u rupu za mijenjanje ulja i razvalio je ali bukvalno, fali i par matica i sarafa :shock: :roll:
NediM17

#5557 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by NediM17 »

Bio sam vise puta u situaciji da kamen leti prema meni, nekad sam imao srece, a nekada vjest manevar (opet sreca da je druga traka slobodna), jer bi rasprdio sve naprijed.

Jednom mi se na autoputu desilo da je izletila kamencura izmedju duplih tockova kamiona, vidim leti prema sajbi, ja vec stavio ruku kad se sajba saspe da mi ne frca u oci, puce ko bomba. Pogledah ja, sajba citava. Kasnije skontam da je kamen udario u gornji lijevi cosak sajbe, gdje je najjaca, i ostala je samo tackica, malo okrnjeno, ali nista bitno ni znacajno. Treba se toga cuvati, narocito kada u ljetnom periodu padne pljusak na velikoj vrucini, pa onda kamenje puca usljed naglog hladjenja i odronjava se po cesti. Zna biti bas zajebano.
amar1994

#5558 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:
Bio sam vise puta u situaciji da kamen leti prema meni, nekad sam imao srece, a nekada vjest manevar (opet sreca da je druga traka slobodna), jer bi rasprdio sve naprijed.

Jednom mi se na autoputu desilo da je izletila kamencura izmedju duplih tockova kamiona, vidim leti prema sajbi, ja vec stavio ruku kad se sajba saspe da mi ne frca u oci, puce ko bomba. Pogledah ja, sajba citava. Kasnije skontam da je kamen udario u gornji lijevi cosak sajbe, gdje je najjaca, i ostala je samo tackica, malo okrnjeno, ali nista bitno ni znacajno. Treba se toga cuvati, narocito kada u ljetnom periodu padne pljusak na velikoj vrucini, pa onda kamenje puca usljed naglog hladjenja i odronjava se po cesti. Zna biti bas zajebano.
Najgore sto ja njega nisam ni vidio, mrakaca zesca, samo sam cuo tup i gotovo, al sta ces, sta je tu je, jebo plastiku neka su glava i motor zivi [emoji57]

quarterback

#5559 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

vozeci jednom od viteza prema sarajevu preko kiseljaka mimoilazio sam se sa sleperom, bio je prazan ali je na prikolici bilo drvenog otpada, mimoisli smo se u krivini u koju je on pravo brzo uletio i ja sam samo vidio da nesto leti prema meni, u mraku je to izgledalo jos gore...

na kraju malo ostecena prednja maska, nije previse velika steta ali je strasno izgledalo u tom momentu i dobro je udarilo

mater divljacku

a to sto kazes kamen ispod tocka, tipu je tako izletio kamen dok sam isao preko vlasica, u susret mi je isao ... napukla mi je sajba tada, srecom auto bilo kasko osigurano, F AC naplatio 1700 maraka novu šajbu osiguranju :cry:
amar1994

#5560 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

quarterback wrote:vozeci jednom od viteza prema sarajevu preko kiseljaka mimoilazio sam se sa sleperom, bio je prazan ali je na prikolici bilo drvenog otpada, mimoisli smo se u krivini u koju je on pravo brzo uletio i ja sam samo vidio da nesto leti prema meni, u mraku je to izgledalo jos gore...

na kraju malo ostecena prednja maska, nije previse velika steta ali je strasno izgledalo u tom momentu i dobro je udarilo

mater divljacku

a to sto kazes kamen ispod tocka, tipu je tako izletio kamen dok sam isao preko vlasica, u susret mi je isao ... napukla mi je sajba tada, srecom auto bilo kasko osigurano, F AC naplatio 1700 maraka novu šajbu osiguranju :cry:
:-) :-)
sreca u nesreci je da nije zakacio prednji branik, intercooler, hladnjake razne :-) ili ne daj boze sajba :cry: :roll:
amar1994

#5561 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

http://corksport.com/corksport-mazda-3- ... plate.html
ovo bi rijesilo problem za sva vremena, al je cijena boli glava :-) :cry:

poslao sam upit ovlastenom, sutra ocekujem šok od cijene :lol: :lol: :mrgreen: :run:
ranger

#5562 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ranger »

NediM17 wrote:

NediM17, ziv si :thumbup:
haj kad ti u bosni nesto izleti pa jbg znas kako i zasto.
meni je zimus na autoputu na ulazu u Bec, nesto, nikad nisam skontao sta sjebalo gumu run flat (guma sa ojacanim bocnim zidovima) toliko da je dobila bubreg. vozio sam u koloni mozda 100km/h i samo sam cuo bum al tako jako i takav udar u volan da sam mislio da je minimalno tocak razbijen. nit je ispred mene bio sleper, nit sam prijmetio da je ovaj iza mene na sta naletio samo ja.
konektovan

#5563 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:http://corksport.com/corksport-mazda-3- ... plate.html

poslao sam upit ovlastenom, sutra ocekujem šok od cijene [emoji38] [emoji38] :mrgreen: :run:
Ovo se moze napraviti brez problema. Jedan ciko, sto pravi oluke, napravio na svom pasatu tu zastitu, izgledala k'o fabricka.[emoji1]

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5564 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Neki dan na Aneksu kod suda, stojim na semaforu i vozi covjek prema Alipasinom, A klasa, i valjda nekako nagazio na kamen, kad vidim pravac leti meni u vrata, gruhnu, konto sam probi sve, izadjem samo parnica mala :-)
amar1994

#5565 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:http://corksport.com/corksport-mazda-3- ... plate.html

poslao sam upit ovlastenom, sutra ocekujem šok od cijene [emoji38] [emoji38] :mrgreen: :run:
Ovo se moze napraviti brez problema. Jedan ciko, sto pravi oluke, napravio na svom pasatu tu zastitu, izgledala k'o fabricka.[emoji1]

:thumbup:
moze li jos info, mozda se odlucim za tu varijantu
amar1994

#5566 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

dobio sam kat. broj dijela :) , i izgleda da odgovara i od prve generacije M3 2004- pa na dalje , pise za originalni dio, a nasao sam cudo na 3-4 otpada :D,
Tiger 033

#5567 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Tiger 033 »

Evo da i ja postavim klip...najbolje se cuje na 0:27

ibizza

#5568 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ibizza »

Koliko kosta zamjena Fap filtera na Peugeot 407?
bleee_sa

#5569 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Tigre, ko da ti nisu ozračili sistem kad su zadnji put nešto čačkali pa voda kulja :mrgreen:
Tiger 033

#5570 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Tiger 033 »

bleee_sa wrote:ko da ti nisu ozračili sistem
:?: mozes li malo blize pojasniti :?:
bleee_sa

#5571 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Tiger 033 wrote:
Ako si u skorije vrijeme radio veliki servis, mjenjao vodenu pumpu ili bilo šta povezano sa sistemom hlađenja vrlo je moguće da ti majstor nije odzračio sistem rashladne tekućine, tj ispustio zrak iz rashladnog sistema pa se čuje zvuk kuljanja vode, ako je to taj zvuk, meni liči na to. :zoka:
Tiger 033

#5572 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Tiger 033 »

bleee_sa wrote:
Tiger 033 wrote:
Ako si u skorije vrijeme radio veliki servis, mjenjao vodenu pumpu ili bilo šta povezano sa sistemom hlađenja vrlo je moguće da ti majstor nije odzračio sistem rashladne tekućine, tj ispustio zrak iz rashladnog sistema pa se čuje zvuk kuljanja vode, ako je to taj zvuk, meni liči na to. :zoka:
Nije rađeno nista od toga sto si nabrojao...inace kod ovih motora "common rail" Veliki servis ide na 210.000km tako pise u ćitabu a nedavno sam bio u PorŠeu (Škoda servis) isto mi potvrdili
amar1994

#5573 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Dobio odgovor, cijena nove plastike nevjerovatnih 1090KM sa pdv [emoji38] [emoji38]

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5574 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

sitnica :D
konektovan

#5575 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:Dobio odgovor, cijena nove plastike nevjerovatnih 1090KM sa pdv [emoji38] [emoji38]

Uzmi od kakvog citroena, pa nastiklaj.[emoji1]

Post Reply