BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ajatolah_
#5551 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Buzzer, te četiri utakmice je premalo da bi se donosio sud o igraču... Mislim da Talijani nisu slijepi da ga u 23. godini šalju treću sezonu na posudbu ako je toliki talenat, pa nije to više ni toliko malo godina za igrača. Recimo stariji je par mjeseci od Pjanića.
Za nastavak karijere će biti presudno gdje će igrati sljedeću sezonu. S obzirom na dosad prikazane igre u Cremoneseu, nisam baš uvjeren da će zaigrati u Parmi, ali eto...
Za nastavak karijere će biti presudno gdje će igrati sljedeću sezonu. S obzirom na dosad prikazane igre u Cremoneseu, nisam baš uvjeren da će zaigrati u Parmi, ali eto...
-
mokhac
#5552 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sve super, jes Djuro trecoj ligi, al zabio je majstorska 3 gola stoperu koji od ljeta igra u Bajernu, i ucino ga je smijesnim na toj tekmi jer ga je ovaj mor'o cuvat, i golmanu koji ce vjerovatno prekucat Nojera... Po meni, nije to bezveze... Treba cojeku sansu neku pruzit...
Sent from my LT22i using Tapatalk 2
- limeni
#5553 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ta utakmica je za njemacku bila revijalnog karaktera, mogu i ja zabit na bajramskom turniru hetrik i zahtjevati poziv u reprezentaciju..djuric ako se dokaze u klubu neka dobije poziv, ovako ne zasluzuje dok igra u 3. ligi..mokhac wrote:Sve super, jes Djuro trecoj ligi, al zabio je majstorska 3 gola stoperu koji od ljeta igra u Bajernu, i ucino ga je smijesnim na toj tekmi jer ga je ovaj mor'o cuvat, i golmanu koji ce vjerovatno prekucat Nojera... Po meni, nije to bezveze... Treba cojeku sansu neku pruzit...
-
Korisničkoime
#5554 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sam si naveo zašto je vjerovatno da je ovaj igrač X bolji jer za razliku od ovog Y jer igra u uređenijem klubu, ligi i sa svim što uz to dolazi. Ti ideš na možda bude nekad nešto.jeza u ledja wrote:@ Korisnicko
Ovo sa igracima u inostranstvu i njihovom kvalitetu sam ti pokusao objasniti u zadnjem postu. Ako je igrac vani ne znaci nuzno da je bolji od igraca kuci. Ali ako je igrac vani on moze postati bolji nego sto jeste samim tim sto igra u uredjenijem klubu i ligi (naravno ne racunamo Azerbejdzan i tako to). Znaci kad ga "posaljes" jednom vani, on ima 2-3 sezone da se pokaze da je kvalitet, a to obicno u ovom trenutku znaci da ce promjeniti sredinu i doci u jaci klub. Ako to nije uradio za te 3 ili haj recimo 5 godina onda taj lik NIJE kvalitet i to mu je max. Znaci igrac X rodjen vani danas ima 25 godina i igra za recimo Charleroi. Igrac Y rodjen u Bosni, ima 20 godina i danas igra za recimo Sarajevo. Igraju na istoj poziciji. Ovaj X je recimo standardan 2-3 godine u klubu sa dna belgijske prve lige, ono nije najbolji igrac ali eto onako standardan. Ovaj u Sarajevu je ono najbolji igrac u PL na toj poziciji i uopste jedan od najboljih igraca lige. Zna se da ce negdje otici, ali s obzirom da je iz Sarajeva, vjerovatno ce zavrsiti u Koreji, Kazahstanu, Azerbejdzanu Iranu....tako negdje...U Evropi domet druga grcka, druga turska liga, mozda neki slabiji klub u Izraelu, Ceskoj, Poljskoj - pa na posudbu. Koga bi ti pozvao? Ja bih uvijek pozivao ovoga Y.
Mislim nije mi jasno fakat, kazes zvao bi u repku "boljeg". Po cemu zakljucujemo da je neko BOLJI? Ako je tebi ovaj X automatski bolji jer igra u Belgiji onda je to problem ove price.
Ne kažem da je nužno bolji jer igra vani evo da se vratimo na imena opet mada je i nije ispravno ja bih uvijek prije pozvao Kvesića nego onog Nadarevića koji igra 6 dana u Seriji A ili Đurića iz talijanskog trećeligaša. Ali bi isto tako dao prednost jednom Cocaliću ispred Svrake i Sesara kao i jednom Mahmutoviću ili bi prije zvao Zukanovića i Burića i Višću nego navedene.
Nemam ja ništa protiv poziva mladim perspektivnim igračima iz PL-a daj Bože da imamo sad 5-6 takvih momaka meni samo zadaje brigu da se momci iz PL-a zovu prije nekoga ko je kvalitetniji a da se to opravdava time eto valja momak prodati, valja ga pogurati, valja praviti reklamu za PL.
Imaš na kraju Višću, Mahmutovića, Cocalića i Burića a na tom bi spisku bio i Zukanović da nije povrede Pandže koji su po meni izostavljeni upravo radi navedenog a isti bi repki bili više od koristi nego Svraka, Sesar i Avdukić.
Iskreno Đurić me malo podsjeća na Kerkeza (jel mu tako bi ime) zabio u mladima 3 gola isto tako Njemcima a igrao mislim u Zrinjskom. Ne znam ali mu je učinak u trećoj ligi loš skroz iskreno pored Mahmutovića pa i Muslimovića pa i Zeca (koji ima 23 godine i ima 4 gola i 4 asistencije kao polušpic) ne bi ni razmišljao o Đuriću.
- buzzer
#5555 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
mozda je njemacka u21 reprezentacija za nijansu bolja od ucesnica bajramskog turnira. ali neka je bosna zajebanija od njemacke, pa njemacki u21 igraci imaju otvorena vrata u seniorsku, dok bosanski ne mogu ni prismrditi seniorima, jer, jebo ti brazil, sta smo mi.limeni wrote:ta utakmica je za njemacku bila revijalnog karaktera, mogu i ja zabit na bajramskom turniru hetrik i zahtjevati poziv u reprezentaciju..djuric ako se dokaze u klubu neka dobije poziv, ovako ne zasluzuje dok igra u 3. ligi..mokhac wrote:Sve super, jes Djuro trecoj ligi, al zabio je majstorska 3 gola stoperu koji od ljeta igra u Bajernu, i ucino ga je smijesnim na toj tekmi jer ga je ovaj mor'o cuvat, i golmanu koji ce vjerovatno prekucat Nojera... Po meni, nije to bezveze... Treba cojeku sansu neku pruzit...
- jeza u ledja
#5556 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Napravio si usporedbu nekih igraca koji ne igraju na istim pozicijama. I ja bih prije pozvao Cocalica nego Sesara i Svraku i pogotovo umjesto Zahirovica ili Besica. Po redoslijedu - Cocalic, Sesar, Svraka, Zahirovic, Besic. Cocalic je za razliku od Zahirovica koji jos ima reprezentativne zvjezdice uspio prelaziti u jaci klub, 3 puta za redom u nekoliko godina. Zahirovic je ispao u drugu ligu. Besic je ispao u Ferenecvaros ili gdje li vec. Misllim halo.Korisničkoime wrote: Sam si naveo zašto je vjerovatno da je ovaj igrač X bolji jer za razliku od ovog Y jer igra u uređenijem klubu, ligi i sa svim što uz to dolazi. Ti ideš na možda bude nekad nešto.
Ne kažem da je nužno bolji jer igra vani evo da se vratimo na imena opet mada je i nije ispravno ja bih uvijek prije pozvao Kvesića nego onog Nadarevića koji igra 6 dana u Seriji A ili Đurića iz talijanskog trećeligaša. Ali bi isto tako dao prednost jednom Cocaliću ispred Svrake i Sesara kao i jednom Mahmutoviću ili bi prije zvao Zukanovića i Burića i Višću nego navedene.
Nemam ja ništa protiv poziva mladim perspektivnim igračima iz PL-a daj Bože da imamo sad 5-6 takvih momaka meni samo zadaje brigu da se momci iz PL-a zovu prije nekoga ko je kvalitetniji a da se to opravdava time eto valja momak prodati, valja ga pogurati, valja praviti reklamu za PL.
Imaš na kraju Višću, Mahmutovića, Cocalića i Burića a na tom bi spisku bio i Zukanović da nije povrede Pandže koji su po meni izostavljeni upravo radi navedenog a isti bi repki bili više od koristi nego Svraka, Sesar i Avdukić.
Iskreno Đurić me malo podsjeća na Kerkeza (jel mu tako bi ime) zabio u mladima 3 gola isto tako Njemcima a igrao mislim u Zrinjskom. Ne znam ali mu je učinak u trećoj ligi loš skroz iskreno pored Mahmutovića pa i Muslimovića pa i Zeca (koji ima 23 godine i ima 4 gola i 4 asistencije kao polušpic) ne bi ni razmišljao o Đuriću.
To su ti primjeri.
Ali kako znati ko je jaci? Evo ti primjeri, Vranjes, Mujdza, Sunjic, Zukanovic, Mravac, prije nego sto su se pojavili u reprezentaciji. Kako bi ti zakljucio koji je bolji osim da ih ne vidis na djelu u repki? U tu formulu ubacis i Kvesica, po cemu je on slabiji?
Sto se tice Djurica, ne mogu da vjerujem da neko jos o tome ozbiljno prica? Prije bih pozvao Admira Rascica nego njega.
- shalla
#5557 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zlatan Muslimović:EdoI wrote:Mislim da Talijani nisu slijepi da ga u 23. godini šalju treću sezonu na posudbu ako je toliki talenat, pa nije to više ni toliko malo godina za igrača
2000–2007 Udinese
2001 → Perugia (loan)
2002 → Pistoiese (loan)
2002–2003 → Ascoli (loan)
2003–2004 → Padova (loan)
2004–2005 → Rimini (loan)
2005–2006 → Messina (loan)
2006–2007 → Parma (loan)
Asmir Begović:
2005–2010 Portsmouth
2005 → La Louvière (loan)
2006 → Macclesfield Town (loan)
2007 → Bournemouth (loan)
2008 → Yeovil Town (loan)
2009 → Ipswich Town (loan)
- jeza u ledja
#5558 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
@ shalla
Nijedan ni drugi nisu debitirali za nas dok nisu zaigrali na najvisem nivou.
- buzzer
#5559 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
tako je, majstore. kad je rascic dero svabe...jeza u ledja wrote:
Sto se tice Djurica, ne mogu da vjerujem da neko jos o tome ozbiljno prica? Prije bih pozvao Admira Rascica nego njega.
ustvari, koji ce nam kurac rezervni napadaci kraj zivog, zdravog i klasnog napadaca kasimpase.
-
palermo
#5560 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I neko je ozbiljno pričao o Muslimoviću kao reprezentativcu dok je bio u Pistoiezu ili Begoviću dok je bio u ovom Bournemouthu......ne vjerujem da je ovdje itko protiv Đurića, ali makar standardan u Vicenzi......ovako je stvarno deplasirano i pričati o pozivushalla wrote:Zlatan Muslimović:EdoI wrote:Mislim da Talijani nisu slijepi da ga u 23. godini šalju treću sezonu na posudbu ako je toliki talenat, pa nije to više ni toliko malo godina za igrača
2000–2007 Udinese
2001 → Perugia (loan)
2002 → Pistoiese (loan)
2006–2007 → Parma (loan)
Asmir Begović:
2005–2010 Portsmouth
- MOSALJOZE
#5561 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sejad Salihović je danas operisao koljeno nakon što je povrijeđen na susretu njegovog Hoffenheima sa Borussijom Monchengladbach. Prema prvim informacijama koje stižu iz Hoffenheima Salihović će van terena provesti između osam i deset sedmica. "Teško nam je ovo palo, nadamo se da će se brzo oporaviti i da će nam pomoći u finišu sezone", rekao je trener Hoffenheima Andreas Muller.
Sejad Salihović neće biti u mogućnosti da pomogne našoj reprezentaciji u vjerovatno najvažnijem susretu u kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Naša A selekcija odigrat će na Bilinom Polju duel sa Grčkom 22. marta.
Sejad Salihović neće biti u mogućnosti da pomogne našoj reprezentaciji u vjerovatno najvažnijem susretu u kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Naša A selekcija odigrat će na Bilinom Polju duel sa Grčkom 22. marta.
- shalla
#5562 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I ti i Jež ste fulili poentu, uopšte nisam sa ovim postom zagovarao pozivanje Đurića već sam se samo osvrnuo na rečenicu koju sam na kraju krajeva i citirao... Samo malo bolje čitatipalermo wrote:I neko je ozbiljno pričao o Muslimoviću kao reprezentativcu dok je bio u Pistoiezu ili Begoviću dok je bio u ovom Bournemouthu......ne vjerujem da je ovdje itko protiv Đurića, ali makar standardan u Vicenzi......ovako je stvarno deplasirano i pričati o pozivushalla wrote:Zlatan Muslimović:EdoI wrote:Mislim da Talijani nisu slijepi da ga u 23. godini šalju treću sezonu na posudbu ako je toliki talenat, pa nije to više ni toliko malo godina za igrača
2000–2007 Udinese
2001 → Perugia (loan)
2002 → Pistoiese (loan)
2006–2007 → Parma (loan)
Asmir Begović:
2005–2010 Portsmouth
- jeza u ledja
#5563 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Shvati da 3 gola protiv Svaba nije dovoljan argument.buzzer wrote:tako je, majstore. kad je rascic dero svabe...jeza u ledja wrote:
Sto se tice Djurica, ne mogu da vjerujem da neko jos o tome ozbiljno prica? Prije bih pozvao Admira Rascica nego njega.![]()
ustvari, koji ce nam kurac rezervni napadaci kraj zivog, zdravog i klasnog napadaca kasimpase.
- MOSALJOZE
#5564 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dobro dao je 3 gola švabama.I sad???Sad ne moze dati gola šta će nam takav.Trenutno bi imao mjesta ni tribinama.Za neke bi najviše odgovaralo da pape pozove:
Golmani:Begović,Šehić,Avdukić,Fejzić,Burić
Odbrana:Mujdza,Spahic,Vranješ,Zukanović,Kolašinac,Salihović,Zukanović,Kvesić
Veza:Cocalić,Zukanović,Pjanić,Lulić,Stevanović,Višča,Misimović,Halilović,Hajrović(valjda je veza),Sesar,Svraka,
Napad:Dzeko,Ibišević,Djurić,Seferović,Muslimović
Teško našem narodu ugoditi ovde sam nekoliko igrača naveo dodali bi vi još 15
Veza:Cocalić,Zukanović,Pjanić,Lulić,Stevanović,Višča,Misimović,Halilović,Hajrović(valjda je veza),Sesar,Svraka,
-
Korisničkoime
#5565 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma nabrajao sam ih onako na kamaru. Redom Cocalić za bolnu poz def.veznog, Višća da imamo nekoga za lijevu stranu ako treba Lulića spustiti na lijevog beka ili ako nam treba lijevi krilni napadač u nekoj formaciji 4-3-3 kako bi se riješili i stalne priče o samo dva napadača u repki plus može da igra i igrao je često u Turskoj desno krilo i desnog krilnog napadača, brz je, ima svega 21 godinu već dvije godine se dobro drži u solidnoj ligi i solidnom klubu, Mahmutović da se proba (neko spomenu da je kod Plišeka igrao i desno krilo), Burića kao golmana, tek tada bi razmišljao o Kvesiću i Sesaru i to zato jer nam te pozicije zadaju glavobolju. Mislim ako riješimo pitanje lijevog beka i Bičakčić nam postane drugi stoper pored Spahića da će Zukanović biti malo dugotrajnije rješenje na poziciji def.veznog ili ćemo jednostavno igrati klasični 4-4-2 sa 2 centr.vezna bez def.veznog Salihović Pjanić.jeza u ledja wrote:Napravio si usporedbu nekih igraca koji ne igraju na istim pozicijama. I ja bih prije pozvao Cocalica nego Sesara i Svraku i pogotovo umjesto Zahirovica ili Besica. Po redoslijedu - Cocalic, Sesar, Svraka, Zahirovic, Besic. Cocalic je za razliku od Zahirovica koji jos ima reprezentativne zvjezdice uspio prelaziti u jaci klub, 3 puta za redom u nekoliko godina. Zahirovic je ispao u drugu ligu. Besic je ispao u Ferenecvaros ili gdje li vec. Misllim halo.Korisničkoime wrote: Sam si naveo zašto je vjerovatno da je ovaj igrač X bolji jer za razliku od ovog Y jer igra u uređenijem klubu, ligi i sa svim što uz to dolazi. Ti ideš na možda bude nekad nešto.
To su ti primjeri.
Ali kako znati ko je jaci? Evo ti primjeri, Vranjes, Mujdza, Sunjic, Zukanovic, Mravac, prije nego sto su se pojavili u reprezentaciji. Kako bi ti zakljucio koji je bolji osim da ih ne vidis na djelu u repki? U tu formulu ubacis i Kvesica, po cemu je on slabiji?
Stoji i to da je Bešić mogao i da propusti par poziva u repku mada je fakat mlad koliko mu je 19-20 godina a Ferenc je 6, 3 boda od 3 mjesta.
Naravno da se mora dovesti u repku i u konkurenciji sa ostalima isprobati samo molim te ne iz razloga da se neko pogura ili da se reklamira PL.
Vidi koliko je igrača uspjelo koji su proizvod naše lige, Džeko koji je imao sreću da ga je Plišek skužio i rano odveo.
Rahimić, evo i Višća se donekle drži ne znam da sada ne kontam dalje ali nije to veliki broj. S druge strane imaš najbolje igrače naše lige koji su propadali na strani kao kauč na žalost puno više ih je tako završilo nego sa nekim uspjehom to na žalost govori o radu u našoj ligi koliko je talenata samo uništeno ne smijem ni pomisliti.
Ima se tu još igrača npr. Grahovac iz Borca, Zakarić ima mislim isto tekmi u U21 kao im Kvesić mislim nije lako odrediti ko će igrati još ako dodaš i to da trebaš gledati da li je iz PL-a jbg gdje je tu kraj.
- Arteta
#5566 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Tako je, neka Djuric pocne igrati u Seriji A.jeza u ledja wrote:@ shalla
Siguran sam da ce dobiti poziv.
- Arteta
#5567 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da je Svabama trebalo.buzzer wrote:mozda je njemacka u21 reprezentacija za nijansu bolja od ucesnica bajramskog turnira. ali neka je bosna zajebanija od njemacke, pa njemacki u21 igraci imaju otvorena vrata u seniorsku, dok bosanski ne mogu ni prismrditi seniorima, jer, jebo ti brazil, sta smo mi.limeni wrote:ta utakmica je za njemacku bila revijalnog karaktera, mogu i ja zabit na bajramskom turniru hetrik i zahtjevati poziv u reprezentaciju..djuric ako se dokaze u klubu neka dobije poziv, ovako ne zasluzuje dok igra u 3. ligi..mokhac wrote:Sve super, jes Djuro trecoj ligi, al zabio je majstorska 3 gola stoperu koji od ljeta igra u Bajernu, i ucino ga je smijesnim na toj tekmi jer ga je ovaj mor'o cuvat, i golmanu koji ce vjerovatno prekucat Nojera... Po meni, nije to bezveze... Treba cojeku sansu neku pruzit...
Djuric bi sipak dobio loptu a kamoli dao gol.
- Arteta
#5568 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Svaka ozbiljna Repka ima igrace iz domace lige i to u svakoj generaciji jer je to sistem koji je neophodan .Korisničkoime wrote:Sam si naveo zašto je vjerovatno da je ovaj igrač X bolji jer za razliku od ovog Y jer igra u uređenijem klubu, ligi i sa svim što uz to dolazi. Ti ideš na možda bude nekad nešto.jeza u ledja wrote:@ Korisnicko
Ovo sa igracima u inostranstvu i njihovom kvalitetu sam ti pokusao objasniti u zadnjem postu. Ako je igrac vani ne znaci nuzno da je bolji od igraca kuci. Ali ako je igrac vani on moze postati bolji nego sto jeste samim tim sto igra u uredjenijem klubu i ligi (naravno ne racunamo Azerbejdzan i tako to). Znaci kad ga "posaljes" jednom vani, on ima 2-3 sezone da se pokaze da je kvalitet, a to obicno u ovom trenutku znaci da ce promjeniti sredinu i doci u jaci klub. Ako to nije uradio za te 3 ili haj recimo 5 godina onda taj lik NIJE kvalitet i to mu je max. Znaci igrac X rodjen vani danas ima 25 godina i igra za recimo Charleroi. Igrac Y rodjen u Bosni, ima 20 godina i danas igra za recimo Sarajevo. Igraju na istoj poziciji. Ovaj X je recimo standardan 2-3 godine u klubu sa dna belgijske prve lige, ono nije najbolji igrac ali eto onako standardan. Ovaj u Sarajevu je ono najbolji igrac u PL na toj poziciji i uopste jedan od najboljih igraca lige. Zna se da ce negdje otici, ali s obzirom da je iz Sarajeva, vjerovatno ce zavrsiti u Koreji, Kazahstanu, Azerbejdzanu Iranu....tako negdje...U Evropi domet druga grcka, druga turska liga, mozda neki slabiji klub u Izraelu, Ceskoj, Poljskoj - pa na posudbu. Koga bi ti pozvao? Ja bih uvijek pozivao ovoga Y.
Mislim nije mi jasno fakat, kazes zvao bi u repku "boljeg". Po cemu zakljucujemo da je neko BOLJI? Ako je tebi ovaj X automatski bolji jer igra u Belgiji onda je to problem ove price.
Najbolji su ti primjer Brazilci.
Igraci iz domaceg prvenstva imaju prednost u odnosu na igrace iz najjacih Svjetskih ekipa.
-
Korisničkoime
#5569 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zukanovića imaš 3 puta ako ćeš već da ih množiš umnoži nam SpahićaMOSALJOZE wrote:Dobro dao je 3 gola švabama.I sad???Sad ne moze dati gola šta će nam takav.Trenutno bi imao mjesta ni tribinama.Za neke bi najviše odgovaralo da pape pozove:
prekriži Avdukića Fejzića i Šehića (dok ne počne braniti opet iako samo tri tekme nije branio)
Salihović je sredina, Zukanović odbrana, prekriži Kolašinca i Hajrovića (odbrana manje veza/stoper/desni bek/def.vezni/) nemaju papira, prekriži Sesara i Svraku
prekriži Muslimovića i Đurića.
Eto ti 18 igrača drug.
- Arteta
#5570 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
U Bosni narod nije samo nepismen nego i nema oci.Korisničkoime wrote:Zukanovića imaš 3 puta ako ćeš već da ih množiš umnoži nam SpahićaMOSALJOZE wrote:Dobro dao je 3 gola švabama.I sad???Sad ne moze dati gola šta će nam takav.Trenutno bi imao mjesta ni tribinama.Za neke bi najviše odgovaralo da pape pozove:
Teško našem narodu ugoditi ovde sam nekoliko igrača naveo dodali bi vi još 15![]()
prekriži Avdukića Fejzića i Šehića (dok ne počne braniti opet iako samo tri tekme nije branio)
Salihović je sredina, Zukanović odbrana, prekriži Kolašinca i Hajrovića (odbrana manje veza/stoper/desni bek/def.vezni/) nemaju papira, prekriži Sesara i Svraku
Eto ti 18 igrača drug.
Jer kako drugacije objasniti cinjenicu da samo nama smetaju igraci iz domace lige.
- Mikady
#5571 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Djurić
Taj ne moze u 3ligasu da se izbori za 1 postavu..
Tako je, neka Djuric pocne igrati u Seriji A.
Siguran sam da ce dobiti poziv.
- Arteta
#5572 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sta je cudno?Mikady wrote:
-
Korisničkoime
#5573 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne možeš porediti Brazil i nas, Švicarsku i nas, Želju ili Sarajevo i Dinamo.Arteta wrote:Svaka ozbiljna Repka ima igrace iz domace lige i to u svakoj generaciji jer je to sistem koji je neophodan .Korisničkoime wrote:Sam si naveo zašto je vjerovatno da je ovaj igrač X bolji jer za razliku od ovog Y jer igra u uređenijem klubu, ligi i sa svim što uz to dolazi. Ti ideš na možda bude nekad nešto.jeza u ledja wrote:@ Korisnicko
Najbolji su ti primjer Brazilci.
Igraci iz domaceg prvenstva imaju prednost u odnosu na igrace iz najjacih Svjetskih ekipa.
Razlika je navedeni rade kako treba i imaju rezultat mi radimo kako ne treba i nećemo da se mijenjamo nemamo rezultat i čekamo da nam nešto padne sa neba.
Slažem se da je svakoj ozbiljnoj repki potrebna domaća liga kao izvor tako je i nama i to prijeko potrebna priliv igrača koji su stasali ili koje je inostranstvo komplet napravilo polako opada i presušiti će jednog dana, bojim se uskoro. Međutim hajde zovi samo nek se zove i iz PL-a neće pomoći ni repki ni ligi. Ja bi volio da npr. Kvesić i Sesar sada za 2-3 godine stasaju u igračine i igraju u ligi petice a mi u repki riješimo problem te dvije pozicije za slijedećih 7-8 godina. Međutim nekako mi je teško povjerovati da će se to dogoditi, ponajbolji igrači iz naše lige su vani propadali uz par svijetlih iznimki. Počev od Škore preko Grujića, Hrgovića, pa do najnovijeg Huseinovića mada je on još mlad kao i Subašić mogu nešto još uraditi mada ne izgleda baš dobro.
Mi imamo problema u PL-u i istoj bi trebao potpuni preobražaj kako bi mogla početi izbacivati igrače. Taj preobražaj ne počinje sa repkom nego sa robijama mnogi likova koji svoje krugove i dana danas prave po toj ligi.
-
Korisničkoime
#5574 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dobro pismeni i okatiArteta wrote:U Bosni narod nije samo nepismen nego i nema oci.Korisničkoime wrote:Zukanovića imaš 3 puta ako ćeš već da ih množiš umnoži nam SpahićaMOSALJOZE wrote:Dobro dao je 3 gola švabama.I sad???Sad ne moze dati gola šta će nam takav.Trenutno bi imao mjesta ni tribinama.Za neke bi najviše odgovaralo da pape pozove:
Teško našem narodu ugoditi ovde sam nekoliko igrača naveo dodali bi vi još 15![]()
Eto ti 18 igrača drug.
Jer kako drugacije objasniti cinjenicu da samo nama smetaju igraci iz domace lige.
De nam reci od koga je Svraka i Sesar bolji Cocalić, Zukanović, Pjanić, Lulić, Stevanović, Višća, Misimović, Salihović.
Hajd oko moje pismeno reci nam de koga bi ti tu izbacio a ubacio Svraku i Sesara ali ne na jednu tekmu ili dvije nego bujrum za stalno.
- Mikady
#5575 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Cudim se da ce poceti igrati u Seria A ako ne moze meda u 3 ligi, dzaba mu visinaArteta wrote:Sta je cudno?Mikady wrote: