koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
THEC

#5551 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

Rugafet wrote: Evo sad sam provjerio na kutiji. Creation Lamis se proizvodi u United Arab Emirates, ne znam odkud mi Spanija nesto sam pomijesao izgleda
koliko inace mogu da drze ti parfemi ? - jesu li jaci od La Rive ili je to tu negdje ?
Baltazar_khan

#5552 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Baltazar_khan »

.
Last edited by Baltazar_khan on 05/06/2018 23:51, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#5553 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Baltazar_khan »

KB9 wrote:amara i samo amara

kad bi morao izabrat po parfem za svako godisnje doba bilo bi iduce

zima: kouros
proljece: dreamer
ljeto: amara
jesen: encre noire

8)
jel to to?
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvl ... 22675.html

kakav je? ima li u cm marketima i koja mu je cijena? :mrgreen:
Rugafet

#5554 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

THEC wrote:
Rugafet wrote: Evo sad sam provjerio na kutiji. Creation Lamis se proizvodi u United Arab Emirates, ne znam odkud mi Spanija nesto sam pomijesao izgleda
koliko inace mogu da drze ti parfemi ? - jesu li jaci od La Rive ili je to tu negdje ?
Boga mi jaci su i sveukupno su mi bolji od La Rive-a. Drze odlicno, danas ustvari sad vec juce (oko 14h) samo jednom spricno Temperature evo i sad se fino osjeti.
konahawaii

#5555 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

sample je u pitanju :D uvijek prvo pronosam sample prije nego kupim cijelu bocu. 11$ za 5ml je bilo. Ne znam ima li kod nas, al npr u austriji se krecu cijene oko 80e za 100ml
Kataklinger

#5556 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Probo danas u BBI-u neki novi od Creed-a, prvih 10ak minuta bio ekstra, kasnije pustio neke lijeve note, uopste mi se nije svidjao. Aventus tester nisu imali (tj imali praznu bocu), a 100ml Aventusa kosta 1002KM :roll:

Poslije probao YSL Y, vjerovatno moj iduci parfem, ali moram jos negdje probati od Acqua di Parma (ovdje preporucivani) i ovu Amaru, pa da se odlucim izmedju ta 3.

Takodje imali su izlozeno Dior Sauvage u EDT i EDP verzijama, EDT standardno je predobar, ali ovaj EDP mi je bio los haos...
housetent

#5557 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Kataklinger wrote:Probo danas u BBI-u neki novi od Creed-a, prvih 10ak minuta bio ekstra, kasnije pustio neke lijeve note, uopste mi se nije svidjao. Aventus tester nisu imali (tj imali praznu bocu), a 100ml Aventusa kosta 1002KM :roll:

Poslije probao YSL Y, vjerovatno moj iduci parfem, ali moram jos negdje probati od Acqua di Parma (ovdje preporucivani) i ovu Amaru, pa da se odlucim izmedju ta 3.

Takodje imali su izlozeno Dior Sauvage u EDT i EDP verzijama, EDT standardno je predobar, ali ovaj EDP mi je bio los haos...
Stvarno je preskup aventus za nas standard, mislim ko ce dati 1000 km za parfem a ima platu 500,600,700 maraka.Cuo sam da su im i amouage oko 500,600 km.Kakve su im cijene ovih dizajnerskih parfema?
šatirana_ljubičica

#5558 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

housetent wrote:
Kataklinger wrote:Probo danas u BBI-u neki novi od Creed-a, prvih 10ak minuta bio ekstra, kasnije pustio neke lijeve note, uopste mi se nije svidjao. Aventus tester nisu imali (tj imali praznu bocu), a 100ml Aventusa kosta 1002KM :roll:

Stvarno je preskup aventus za nas standard, mislim ko ce dati 1000 km za parfem a ima platu 500,600,700 maraka.Cuo sam da su im i amouage oko 500,600 km.Kakve su im cijene ovih dizajnerskih parfema?
Kad prije potrošiše... hm
Kataklinger

#5559 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Kataklinger »

Ne znam kad prije potrosise, ali je ta tester boca bila prazna, koliko toliko sam uspio "degustirati" miris sa onog rasprsivaca. Samo cijene Creed-a su bolesne....generalno cijene parfema u parfimerijama su bolesne, gledam ovaj YSL Y, bocica od cini mi se 100ml je bila preko 200KM i govori meni radnica "jos je na akciji, odlicna cijena". Na PiK-u kod ParfemiZaVas je 140KM.
basicm

#5560 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by basicm »

Od cega je taj aventus pa toliko kosta?
KB9

#5561 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Baltazar_khan wrote:
KB9 wrote:amara i samo amara

kad bi morao izabrat po parfem za svako godisnje doba bilo bi iduce

zima: kouros
proljece: dreamer
ljeto: amara
jesen: encre noire

8)
jel to to?
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvl ... 22675.html

kakav je? ima li u cm marketima i koja mu je cijena? :mrgreen:
to je taj, kupis 100ml i bez problema ti moze bit dva ljeta full 8)

ne znam za markete, ovako crnjaka ga mozes nac za nekih 60-70 maraka
THEC

#5562 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by THEC »

ovo su cijene kod 'parfemisarajevo' za Bvlgari Amaru

50ml - 70 KM
100ml (tester) - 80 KM
100ml - 85 KM

oni u BL su jeftiniji 10 KM ali kad se kupuje jedan parfem isto ga dodje jer se mora platiti postarina, eh sad ako si iz nekog drugog grada onda bolje ganjaj ove iz BL
housetent

#5563 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Kataklinger wrote:Ne znam kad prije potrosise, ali je ta tester boca bila prazna, koliko toliko sam uspio "degustirati" miris sa onog rasprsivaca. Samo cijene Creed-a su bolesne....generalno cijene parfema u parfimerijama su bolesne, gledam ovaj YSL Y, bocica od cini mi se 100ml je bila preko 200KM i govori meni radnica "jos je na akciji, odlicna cijena". Na PiK-u kod ParfemiZaVas je 140KM.
Cijene za nas standard su bas bolesne.Parfumerije su dosta krive zbog tih visokih cijena pa sad imas 50 ljudi na piku iz Sarajeva koji prodaju one tester kopije,o ovim tocenim da ne pricam.Ja mislim da Parfumerije uzimaju lopatom,zbog toga ces danas rijetko koga naci da koristi parfem,jer ih niko i ne kupuje zato sto su preskupi.
KB9

#5564 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

Image

zadnjih dana koristim ovaj, skroz fin parfem za vruce dane, doduse najbolji je za plazu i bazene al dok toga nema da bar malo nesto asocira na odmor tokom radnog dana :lol:
Mis mekinjas

#5565 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

konahawaii wrote:https://www.fragrantica.com/perfume/Mai ... 31623.html

Image

predobar :D na prvu jak, dosta se osjeti kao dim, izgoreno drvo il tako nesto, poslije 15-20 min osjeti se slatkoca, pretpostavljam zbog vanilije i kestena. Bas odgovara nazivu parfema. Pozitivno iznenadjen :)
Ovo je jedan od onih koji i zene i muskarci bar jednom u zivotu moraju kupiti.
konahawaii

#5566 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

stigao Hawas Rasasi

https://www.fragrantica.com/perfume/Ras ... 46890.html

jako podsjeca na Invictus, ali bolji po meni. Nije toliko sladak i sintetican kao obicni Invictus, a nema ni toliko izracenu "slanu" notu kao Invitus aqua, sto je mi je na momente znalo smetati. Nesto je izmedju. Ne znam jos sto se tice trajnosti i projekcije. Dosta dobar parfem. Ako vam se svidja invictus/invistus aqua(2016)/azzaro wanted i kompanija, ovaj ce vam se sigurno svidjeti
beni-bu-man

#5567 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by beni-bu-man »

Image
Plavo-bijeli

#5568 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Plavo-bijeli »

konahawaii wrote:stigao Hawas Rasasi

https://www.fragrantica.com/perfume/Ras ... 46890.html

jako podsjeca na Invictus, ali bolji po meni. Nije toliko sladak i sintetican kao obicni Invictus, a nema ni toliko izracenu "slanu" notu kao Invitus aqua, sto je mi je na momente znalo smetati. Nesto je izmedju. Ne znam jos sto se tice trajnosti i projekcije. Dosta dobar parfem. Ako vam se svidja invictus/invistus aqua(2016)/azzaro wanted i kompanija, ovaj ce vam se sigurno svidjeti
Odakle si naručio i koliko te je izašlo?
KB9

#5569 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by KB9 »

ekupi opet naplacuje dostavu, e jesu se uzjebali stvarno :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5570 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

KB9 wrote:ekupi opet naplacuje dostavu, e jesu se uzjebali stvarno :lol:
Opet ce za par dana biti besplatna, ali koliko sam upratio, dosta parfema je snizeno za cijenu dostave otprilike.
basicm

#5571 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by basicm »

Kakav je ovaj parfemisarajevo sa pika? Original ili nesto deseto?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5572 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

basicm wrote:Kakav je ovaj parfemisarajevo sa pika? Original ili nesto deseto?
Neko je cini mi se narucivao od njega, od forumašs. Gledajuci cijene, originali su, a ima dosta pozitivnih transakcija.
housetent

#5573 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

ja sam narucivao od njega,provjeravao sam po forumima i grupama i vecina je rekla da je sve OK.Mislim slikao sam kutije i boce.Ehh prva dva parfema koja sam kod njega kupio su bila zino davidoff i Versace l'homme.Malo mi je bilo sumnjivo sto je dno na davidofu onako slabo citljivo ali su mi rekli da je to ok,a u versaci sam primijetio par trunkica u tecnosti,i za trunkice mi je vecina rekla da je moguce da se pojave u parfemima samo jedan lik je rekao da nesmije biti nista u samoj tecnosti pa sad jbg ne znam.poslije toga sam uzeo jos 4 parfema kod njega i nisam primjetio nikakve nedostatke.Planiram sledeci mjesec abd uzeti ADG profumo kod njega
šatirana_ljubičica

#5574 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by šatirana_ljubičica »

housetent wrote:
ja sam narucivao od njega,provjeravao sam po forumima i grupama i vecina je rekla da je sve OK.Mislim slikao sam kutije i boce.Ehh prva dva parfema koja sam kod njega kupio su bila zino davidoff i Versace l'homme.Malo mi je bilo sumnjivo sto je dno na davidofu onako slabo citljivo ali su mi rekli da je to ok,a u versaci sam primijetio par trunkica u tecnosti,i za trunkice mi je vecina rekla da je moguce da se pojave u parfemima samo jedan lik je rekao da nesmije biti nista u samoj tecnosti pa sad jbg ne znam.poslije toga sam uzeo jos 4 parfema kod njega i nisam primjetio nikakve nedostatke.Planiram sledeci mjesec abd uzeti ADG profumo kod njega
Nema šanse da se pojavi bilo šta u originalnom parfemu.
Nisrin

#5575 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Nisrin »

Meni je sigurniji onaj parfemizavas iz BL..s obzirom da vecina raje iz BLa kupuje kod njega...a i radi 10/11 godina, ima ocito dobre sheme...4 parfema su bila OK...valjda ce biti i ostali :D
Post Reply