Nova književnost - lakša od prošle, samo je treba učiti (ovo ti dolazi sa tastature čo'eka koji je obnavljao prvu godinu zbog književnosti)honey-heart wrote:Engleziiiiiiiiiiiiiii...
Kako sa prvom godinom-drugi semestar..Kakav je predmet 'pregled Eng. gramatike', 'Fonetika' nova književnost?
Fonetika - uber predmet. Selma je odlična. Ako budeš imao ikakvih problema, odmah kod nje na konsultacije da ti objasni. Meni je žena prošle godine objasnila u 20 minuta pola predmeta. I vježbaj, isto kao da je matematika, šta radite to i izvježbaj i tako češ najbolje i naučiti. Teorija iz Fonetike je lagana.
Peggya se ne sjećam, sjećam se da je lagan i da sam ga riješio nekada u septembru kada gospođica Nataša ne daje ocjene veće od 6 (sedam je rijetka pojava).
Hrvatski 2 (tu se vidimo) je bezveze, peglanje. Ima ga za učiti al' ga možeš prenjeti.
Šta ono još ima? Savremeni? Jopet, Selma. Lagano. Ove godine su valjda pooštrili kriterije za portfolio, i neka su. Pisali smo svakakve gluposti u prvoj godini pa prolazili... neka su. Historija je standardna, uči i moli Boga da Sanji nisi mrzak i dobar si. Jedino što se književnosti tiče, ne znam hoće li vam biti Khaaaaaaaaaaaan ili Sanja. I hoće li se koristiti njena knjiga. Ako je ona i ako je njena knjiga, onda ste dobri.
'et, ako imadeš još kakvijeh pitanja, proslijedi ih bre ođe, pa ću da ti odgovrijem.
Aloha od Miloše sa Havajana.