"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kockica_kockica
#5551 Re: "Majstori" parkiranja
Stanujem daleko od centra gdje radim... i nemam mogucnost ici pjeske jer bi to trajalo sigurno vise od sat i po vremena....
Tramvaj kao jedino rjesenje gradskog prevoza mi se jednostavno gadi... uzas... nekad nema mjesta da stanem na stanicu a ne da udjem u tramvaj.. s vremenskim (ne)prilikama to je jos gore...
Bicikl mozda postoji kao alternativa ali bi mi sigurno trebalo 45 minuta do posla i toliko od posla do kuce... hmmm ... o tome nisam previse razmisljala...
Vozim se autom svaki dan na posao... ekstremni vremenski uslovi me natjeraju da idem alternativom na posao... to uglavnom bude kombinacija taxi voznje sa pjesacenjem ... Znam da je tesko sa parkirinim mjestom u centru... i kad nema druge alternative a uglavnom nema, platim parking... od 6 do 14 KM.. zavisi od parkinga... ne zalim se, jer meni auto treba, treba mi i parking mjesto kakvo god... ali to mi ne daje za pravo da budem "majstorica" i da parkiram ljudima auto na vrata pa da preskacu preko mog auta da bi izasli (vidjela sam da ima i takvih i preskakala preko haube od tog majstora parkiranja) ne daje mi za pravo da ostavim auto na cesti ili na nekoj raskrsnici i time onemogucim pregled drugim vozacima, ne parkiram auto ispred stepenica i ne uzimam za pravo sebi da necije igraliste napravim svojim parkingom... Svaki izgovor za ove stvari nema uporiste... Ili si plati parking, ili parkiraj daleko od mjesta gdje trebas, ili nadji drugi nacin kako da dodjes do mjesta odredista...
Tramvaj kao jedino rjesenje gradskog prevoza mi se jednostavno gadi... uzas... nekad nema mjesta da stanem na stanicu a ne da udjem u tramvaj.. s vremenskim (ne)prilikama to je jos gore...
Bicikl mozda postoji kao alternativa ali bi mi sigurno trebalo 45 minuta do posla i toliko od posla do kuce... hmmm ... o tome nisam previse razmisljala...
Vozim se autom svaki dan na posao... ekstremni vremenski uslovi me natjeraju da idem alternativom na posao... to uglavnom bude kombinacija taxi voznje sa pjesacenjem ... Znam da je tesko sa parkirinim mjestom u centru... i kad nema druge alternative a uglavnom nema, platim parking... od 6 do 14 KM.. zavisi od parkinga... ne zalim se, jer meni auto treba, treba mi i parking mjesto kakvo god... ali to mi ne daje za pravo da budem "majstorica" i da parkiram ljudima auto na vrata pa da preskacu preko mog auta da bi izasli (vidjela sam da ima i takvih i preskakala preko haube od tog majstora parkiranja) ne daje mi za pravo da ostavim auto na cesti ili na nekoj raskrsnici i time onemogucim pregled drugim vozacima, ne parkiram auto ispred stepenica i ne uzimam za pravo sebi da necije igraliste napravim svojim parkingom... Svaki izgovor za ove stvari nema uporiste... Ili si plati parking, ili parkiraj daleko od mjesta gdje trebas, ili nadji drugi nacin kako da dodjes do mjesta odredista...
- Logovan
#5552 Re: "Majstori" parkiranja
Ovakvi ljudi meni nikad neće biti jasni. Šta im fali da malo prošetaju do auta? Ne treba nikome više od 15-20 minuta šetnje, pa čak mislim da većini raje treba najviše 5 minuta.quarterback wrote:parkinga uvijek ima ali domaci hadzija nije navikao otici na parking koji je 50m ili 100m dalje nego je navikao parkirati pred haustor ili kafic u koji izlazi, ko da je sultan iz bruneja
Kada zbog nedozvoljenog parkiranja nekome pauk digne auto ili kad se nekome slučajno/namjerno ogrebe auto onda se psuje i kuka na sve strane.
- duspi
#5553 Re: "Majstori" parkiranja
na parkingu koji je inače pretrpan i gdje je lutrija naći mjesto, hadži (ili hadžinici
) je problem čak i normalno parkirati, lakše je zagraditi to jedno jebeno slobodno mjesto :S

- insomnia78
#5554 Re: "Majstori" parkiranja
Zato u Parizu ostavljaju auta kako kome padne na pamet tacnijerespo wrote:nema ni u berlinu londonu parizu toliko parkinga u centru da mogu primiti sve koji dodju
doduse u londonu imas i ogranicenje da se ne moze svak ni voziti centrom a kamoli parkirati
tako da ta prica nema dovoljno ne pije vode
ljudi s pofalica u grad idu s autom a moze komotno i pjeske maltene
gdje ces u pm imas 5 stanica al jok nek svi vide da ima auto uglavnom je to razlog a slabo zbog neke prijeke potrebe
a i kad dodju s autom rijetko ce ko ostaviti auto 50 metara dalje od odredista svi hoce da izadju tacno ispred vrata
ostavi brate na skenderiji na marijin dvoru okolo van centra imas dovoljno mjesta da parkiras al jok gdje ce oni
gdje god auto moze stati
s' moje sokocalo
- respo
#5555 Re: "Majstori" parkiranja
pa nije bas tako kao sto kazes
- insomnia78
#5556 Re: "Majstori" parkiranja
Hajd dobro ako ti tako kazesrespo wrote:pa nije bas tako kao sto kazes
s' moje sokocalo
- insomnia78
#5557 Re: "Majstori" parkiranja
insomnia78 wrote:Hajd dobro ako ti tako kazesrespo wrote:pa nije bas tako kao sto kazes
Predpostavljam da vozis i parkiras po Parizu
s' moje sokocalo
s' moje sokocalo
-
Wind
#5558 Re: "Majstori" parkiranja
Jes da nije naka slika... sruke...
Nije da se ne radi...

Nije da se ne radi...

- uglavnomja
#5559 Re:
l*amendeinsomnia78 wrote:Hajd dobro ako ti tako kazesrespo wrote:pa nije bas tako kao sto kazes
s' moje sokocalo
u oslu su kazne 200+ km za neplacen parking ili prekoracenje placenog termina. ovo parking na nedozvoljenom se ne desava
osim toga placa se ulazak i prolazak kroz oslo.
- insomnia78
#5560 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam reko za Pariz, Francuska, kazna za nepropisno parkiranje 35€ za prekoracenje termina 11€.uglavnomja wrote:l*amendeinsomnia78 wrote:Hajd dobro ako ti tako kazesrespo wrote:pa nije bas tako kao sto kazes
s' moje sokocalo![]()
u oslu su kazne 200+ km za neplacen parking ili prekoracenje placenog termina. ovo parking na nedozvoljenom se ne desava![]()
osim toga placa se ulazak i prolazak kroz oslo.
U Parizu zna biti toliko guzva da ostavljaju auto gdje god moze stati
s' moje sokocalo
- uglavnomja
#5561 Re: "Majstori" parkiranja
pa l*amende je bila u parizu, ne sjecam se tacno godine
a oslo je samo paralela
a oslo je samo paralela
- Logovan
#5562 Re: "Majstori" parkiranja
Možda je motor bio parkiran na ovom mjestu pa je frajer sa autom stao ispred njega. Samo sad ispalo kao nedozvoljeno parkiranje.duspi wrote:na parkingu koji je inače pretrpan i gdje je lutrija naći mjesto, hadži (ili hadžinici) je problem čak i normalno parkirati, lakše je zagraditi to jedno jebeno slobodno mjesto :S
- smak
#5563 Re: "Majstori" parkiranja
pa nek je i motor bio, zasto je onda hajvan zagradio taj crni automobil?_terminaš_ wrote:Možda je motor bio parkiran na ovom mjestu pa je frajer sa autom stao ispred njega. Samo sad ispalo kao nedozvoljeno parkiranje.duspi wrote:na parkingu koji je inače pretrpan i gdje je lutrija naći mjesto, hadži (ili hadžinici) je problem čak i normalno parkirati, lakše je zagraditi to jedno jebeno slobodno mjesto :S
- Logovan
#5564 Re: "Majstori" parkiranja
To stoji ali izgleda na ovom parkingu ima dosta nepravilnih parkiranja. Eto i taj desno od bijelog je zagradio jedno auto. Valjda ovako treba, šta li....smak wrote: pa nek je i motor bio, zasto je onda hajvan zagradio taj crni automobil?
- smak
#5565 Re: "Majstori" parkiranja
brate ovo je jedino rjesenje_terminaš_ wrote:To stoji ali izgleda na ovom parkingu ima dosta nepravilnih parkiranja. Eto i taj desno od bijelog je zagradio jedno auto. Valjda ovako treba, šta li....smak wrote: pa nek je i motor bio, zasto je onda hajvan zagradio taj crni automobil?
-
Melami
- Logovan
#5568 Re: "Majstori" parkiranja
Odlično rješenje.smak wrote: brate ovo je jedino rjesenje
- duspi
#5569 Re: "Majstori" parkiranja
@terminaš: nije bio motor (99%
možda stvarno griješim dušu, pa ostavljam tih 1% šanse da jeste)
ovo je parking na kojem se inače parkira 'u dva reda' i papci redovno ovako zagrađuju ljude. a motori se ovdje parkiraju direktno na trotoar
ovo je parking na kojem se inače parkira 'u dva reda' i papci redovno ovako zagrađuju ljude. a motori se ovdje parkiraju direktno na trotoar
- kockica_kockica
#5570 Re: "Majstori" parkiranja
Jok, kakav motor... jednom me majstor tako zagradio... sat vremena cekala da dodje da mogu izaci... on laganini dosao i mrtav hladan: hajde bona auto bilo u leruuuu mogla si ga gurnuti malo da izadjes_terminaš_ wrote:Možda je motor bio parkiran na ovom mjestu pa je frajer sa autom stao ispred njega. Samo sad ispalo kao nedozvoljeno parkiranje.duspi wrote:na parkingu koji je inače pretrpan i gdje je lutrija naći mjesto, hadži (ili hadžinici) je problem čak i normalno parkirati, lakše je zagraditi to jedno jebeno slobodno mjesto :S
-
quarterback
#5571 Re: "Majstori" parkiranja
potpisah se jednom BMWu na branik pedalom...
samo tako hadzo, opet parkiraj da se ne moze proci...
- muz66
#5572 Re: "Majstori" parkiranja
je li ona sa pinovima? one ne oprastajuquarterback wrote:potpisah se jednom BMWu na branik pedalom...
-
mco
#5573 Re: "Majstori" parkiranja
Evo jednog majstora, pored 2 parkinga u neposrednoj blizini, uliva ga paravo...

- amortizer
#5574 Re: "Majstori" parkiranja
navikao na "livadicu"mco wrote:Evo jednog majstora, pored 2 parkinga u neposrednoj blizini, uliva ga paravo...
-
quarterback
#5575 Re: "Majstori" parkiranja
spd je bio, ne znam jel mu se otisnulo Shimanomuz66 wrote:je li ona sa pinovima? one ne oprastajuquarterback wrote:potpisah se jednom BMWu na branik pedalom...