Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#5551 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Meni sudija nije los sto je ''samo'' svirao penal i crveni igracima Atletica, a sto nije iskljucio jos 2-3 igraca Atletica. Nije poenta u tome, nije stvar u (ne)ostecivanju Reala ili Atletica, nego u unistavanju utakmice.
Sto li se trudim da objasnim.... :roll:
LSD

#5552 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Meni sudija nije los sto je ''samo'' svirao penal i crveni igracima Atletica, a sto nije iskljucio jos 2-3 igraca Atletica. Nije poenta u tome, nije stvar u (ne)ostecivanju Reala ili Atletica, nego u unistavanju utakmice.
Sad ce vam biti bolji ;-) evo Real je poveo, pa ce se manje kenjati o sudijama :-) valjda
Better Man

#5553 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

Di Maria na asistenciju Ronalda za 2:1!
Better Man

#5554 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

respo wrote:
Better Man wrote:
respo wrote: valjda zato sto su im ponistena 2 cista gola i u barceloni i u milanu
Ako cemo tako onda treba reci i da su 2009. godine osvojili LP zahvaljujuci sudijama koji su pokrali Chelsea po nalogu Misela Platinia i ostale mafije iz Uefe i Fife!
ako se vec hvatas 2009-e pogledaj i prvu utakmicu sa istim protivnikom

ne kontam sto se hvatate vise platinija i barcelone
ako bi ikoga pogurao to bi valjda bio juventus jer je tamo igrao a koliko znam nemam nikakvih dodirnih tacaka sa barcelonom
da je igrao pa ajde al ovako isto haman kao kad bi svabo gurao sarajevo u premijer ligi
Pa bio je zato dobro placen da ih pogura. I nije samo on tu uticao vec i drugi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5555 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni sudija nije los sto je ''samo'' svirao penal i crveni igracima Atletica, a sto nije iskljucio jos 2-3 igraca Atletica. Nije poenta u tome, nije stvar u (ne)ostecivanju Reala ili Atletica, nego u unistavanju utakmice.
Sad ce vam biti bolji ;-) evo Real je poveo, pa ce se manje kenjati o sudijama :-) valjda
Dzaba ja tebi pricam :roll: Sudija je los sto je sjebo utakmicu, covjece, sto je sad bezveze gledati.
Kad si vec navalio oko te sudijske pomoci, da li mozda mislis da je ovom Realu potrebna sudijska pomoc protiv Atletica?!
LSD

#5556 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:
LSD wrote:
Dzaba ja tebi pricam :roll: Sudija je los sto je sjebo utakmicu, covjece, sto je sad bezveze gledati.
Kad si vec navalio oko te sudijske pomoci, da li mozda mislis da je ovom Realu potrebna sudijska pomoc protiv Atletica?!
Kako misliš loš što je sjebo utakmicu?? šta je pogriješio pa je loš?? nije on sjebo utakmicu nego glupi golman Atletica....i ne znam odakle ti potreba da golmanovu glupost pripisuješ sudiji... covjek samo sudi ono što vidi i sudi sasvim OK....ali dobro, navijaci Reala ne pricaju o sudijama kad trpaju protivnika - tad im ne pada na pamet ni suđenje ni sudije...cim zagusti, cim protivnik ne da ili zabije gol -e onda se poteže prica o sudijama.

Free sol...tako možeš sa ukucanima svojim i o njihovom IQ, mene neceš tako diskreditovati - to ja tebi ne radim i necu dozvoliti da me javno pljuješ.... a sad ces biti prijavljen i banovan zbog vrijeđanja ;-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5557 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Higuaiiiiiiin :dance:
LSD

#5558 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Drži se ti teme, diskutuj o sudijama i Realu ...a ne o mom IQ, nemoj biti papak
LSD

#5559 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

FreeSol2 wrote:Mi ovdje i diskutujemo o Realu, problem je sto ti navijas za barcelonu pa si dosao ljubomoru i mrznju neku prosipati, odlican si :thumbup:
Ja nisam pisao o tvom IQ, niti te vrijeđao - vec o Realu i vašem smiješnom kukanju na sudije...ne navijam vec cisto simpatišem Barcu...i nemoj svojatati ovu temu- nemaš pravo na to jer nije tvoja, imam pravo na njoj da pišem kao i svaki drugi forumaš ;-)
Nauci se kulturi komunikacije ...brukaš se ko kočijaš.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5560 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

@LSD, sa drugih tema sam naucio da znas biti prilicno objektivan.
Odmah sam napisao da je zasluzen crveni i penal, pogledaj prvi post od veceras. Ne pripisujem golmanovu glupost sudiji.
Do tog momenta je sudija lose vodio utakmicu, znaci, ne potenciram da je do tada nesto ostetio Real, nego je lose vodio utakmicu. Svakako je gradski derbi, sudija bi trebao biti taj koji ce utakmicu voditi u pravom smjeru, a ne da je upropastava.
LSD

#5561 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:@LSD, sa drugih tema sam naucio da znas biti prilicno objektivan.
Odmah sam napisao da je zasluzen crveni i penal, pogledaj prvi post od veceras. Ne pripisujem golmanovu glupost sudiji.
Do tog momenta je sudija lose vodio utakmicu, znaci, ne potenciram da je do tada nesto ostetio Real, nego je lose vodio utakmicu. Svakako je gradski derbi, sudija bi trebao biti taj koji ce utakmicu voditi u pravom smjeru, a ne da je upropastava.
Igraci vode utakmicu svojim ponašanjem na terenu i igrom...sudija samo sudi i radi svoj posao ;-)
Lakat Jebić

#5562 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:@LSD, sa drugih tema sam naucio da znas biti prilicno objektivan.
Igraci vode utakmicu svojim ponašanjem na terenu i igrom...sudija samo sudi i radi svoj posao ;-)
e jbg, koda si dvije utakmice u zivotu pogledao :-) :-) :-)
veljaca

#5563 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

Kada neko neutralan pogleda i vidi da je sviran penal za neku ekipu a uz to i da je iskljucen igrac iz protivnicke ekipe - onda moze steci dojam da se pomagalo toj ekipi ....
veljaca

#5564 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

veljaca wrote:Kada neko neutralan pogleda i vidi da je sviran penal za neku ekipu a uz to i da je iskljucen igrac iz protivnicke ekipe - onda moze steci dojam da se pomagalo toj ekipi ....
A kada se sviraju 2 penala i iskljuce 2 igraca iz protivnicke ekipe - to je vec nesto .....
Lakat Jebić

#5565 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

veljaca wrote:Kada neko neutralan pogleda i vidi da je sviran penal za neku ekipu a uz to i da je iskljucen igrac iz protivnicke ekipe - onda moze steci dojam da se pomagalo toj ekipi ....
x2 :D al evo npr druga situacija pokazuje koliko je los sudija. penal je bio, i po pravilima je crveni. al frajer se saplao, i u padu sapleo higuaina, mogao je komotno samo zuti pokazat....

edit: kad pogleda neutralan na livescoru. kad neko neutralan gleda utakmicu, ne mora steci taj dojam, npr veceras ga ja nisam stekao.
Last edited by Lakat Jebić on 26/11/2011 21:45, edited 1 time in total.
LSD

#5566 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Lakat Jebić wrote:
LSD wrote:
e jbg, koda si dvije utakmice u zivotu pogledao :-) :-) :-)
Govorim u kontekstu ove utakmice....simpatizeri Reala su se žalili na suđenje, mislim u prvom poluvremenu (sad kad je trpanje nema žalbi, naravno)...po meni, sasvim OK suđenje....sudija reaguje na ono što vidi i što se dešava na terenu...crveni kartoni zasluženi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5567 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Stoji to da igraci uticu na sudijske odluke, al' se x puta desilo da sudija zasere utakmicu svojim odlukama do te mjere da se ne moze gledati. Naravno da radi svoj posao, pitanje je kako ga radi?!
veljaca

#5568 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

sudac je: Antonio Miguel Mateu Lahoz ......
Tomahawk11
Globalni moderator

#5569 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Lakat Jebić wrote:
x2 :D al evo npr druga situacija pokazuje koliko je los sudija. penal je bio, i po pravilima je crveni. al frajer se saplao, i u padu sapleo higuaina, mogao je komotno samo zuti pokazat....

edit: kad pogleda neutralan na livescoru. kad neko neutralan gleda utakmicu, ne mora steci taj dojam, npr veceras ga ja nisam stekao.
Problem je sto se sudija POGUBIO.
veljaca

#5570 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

kad pogleda neutralan na livescoru - itekako ce misliti da je ovdje siljeno za nekoga ....
5 0 5

#5571 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

pa takvo je pravilo. drugo je pitanje da li je pravilo dobro. u ovoj utakmici je sigurno unistilo bilo kakvu sansu atleticu da se vrati u utakmicu. prije neki dan sudija je aqulianiju progledao kroz prste za drugi zuti (isto pravilo). valjda je procijenio da bi crveni karton totalno unistio tok igre. i bio je upravu. mada, po pravilima one je tu trebao dobiti drugi zuti. penal je dovoljno stroga kazna. kako god, nije kriv rm za uefina pravila.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5572 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:
pa takvo je pravilo. drugo je pitanje da li je pravilo dobro. u ovoj utakmici je sigurno unistilo bilo kakvu sansu atleticu da se vrati u utakmicu. prije neki dan sudija je aqulianiju progledao kroz prste za drugi zuti (isto pravilo). valjda je procijenio da bi crveni karton totalno unistio tok igre. i bio je upravu. mada, po pravilima one je tu trebao dobiti drugi zuti. penal je dovoljno stroga kazna. kako god, nije kriv rm za uefina pravila.
O tome pricam. Da je dao golmanu Atletica zuti, utakmica bi imala normalniji tok i bila zanimljivija za gledati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5573 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

.....
Lakat Jebić

#5574 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lakat Jebić »

Tomahawk11 wrote:
Lakat Jebić wrote:

Problem je sto se sudija POGUBIO.
to i ja govorim :D
5 0 5

#5575 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: O tome pricam. Da je dao golmanu Atletica zuti, utakmica bi imala normalniji tok i bila zanimljivija za gledati.
tako nekako. rezultat bi bio 1:1 i ko zna sta bi se desilo (mada ne sumnjam da bi real m. na kraju uzeo). ali ovako je bilo samo izivljavanje.
Post Reply