vidra99 wrote:
Evo već preko godinu dana tabirim ovaj forum, i nagledah se kojekvih naklapanja al za ovake bisere sam se morao registrovati. Znači samo dva kratka pitanjca:
Toto, koje si izvore koristio za izradu ove nadasve dojmljive studije državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije? (da ne pitam na čemu si bio

)
Zavrzlama, da pokušamo da ne generalizujemo, kako komentarišeš korelaciju tvog zaključka o nesposobnosti Srba za suživot sa "drugim i drugačijim" i činjenice da npr. u spomenutoj Vojvodini suživi oko 30 različitih nacija? ( kako se zovu predsjedavajući Skupštine AP Vojvodine, 4 pokrajinska sekretara (ekvivalent ministra) i većina predsjednika opština severnobačkog okruga (gdje su ini Mađari većinsko stanovništvo? hint:
http://www.vojvodina.gov.rs )
E da, pošto je ova tema poprilično zamrla još otkad je Pesak razgulila, ja bi postovao češće, `nako volonterski...ako možete halalit`. Ako ne, onda ništa

Da nisam nista drugo "izvalio" forum je dobio jos jednog clana.
Da ti ne bih palamudio izvore: imas semafor dole ispod, vrata desno. Mozda nisu reprezentativno Srpski mediji, ali ni meni Srbija nije u nekom reprezentativnom domenu interesovanja. Prelistam nekad i "Bljic" i to samo kad se neki od "srbijanaca" pozove na njih. Casopis "Politika" ne pratim, ima vise od 20 godina - iz cistog pasjaluka i principa. Ako bog da zdravlja: necu ni narednih 20.
Prije komentara o korelacijama: ako si godinu dana lagano cut'o -onako inatski i ko pravi paor- sumnjam da si se sad prijavio samo zato da zamalujes gluposti, koje su recene u mom postu. Moze biti da u postu ima i istine, koja ti je vise povukla fleku od svih gluposti recenih do danaske na cijelom forumu.
A sad o korelacijama:
-isti broja nacija, koji zive u Vojvodini, je zivjelo samo u jednom gradu: Vukovaru, kojeg ste onako bratski sa Tudjmanom sravnili sa zemljom. Nije ga moglo spasiti ni 30 nacija, Ako Srbij zatreba nista nece spasiti ni tih 30 vojsvosjanskih nacija. Srbiji treba teritorij. Ne treba joj srpski narod i manjinske nacije;
-drugi grad po broju mjesanih brakova u bivsoj Jugi je bio Mostar, pa ste i njega bratski sravnili; Karadjic prodao mostarske Srbe Bobanu za koridor u Posavini, a Perisic -onako sramno- podigo narod u bjezaniju, bez opaljenog metka. Perisic je imao takve vojne snage na lijevoj obali Neretve da ga ni car Murat ne bi pomjerio za 10 godina, a kamo li ono neste napusenog hrvatskog jada. Jedini koji je mogao Perisica potjerat iz Mostara je bio Milosevic i to je na kraju i uradio. Poslije rata Srbi su svu imovinu u Mostaru prodali i sad dave vojvodjane pricama o patriotizmu i svetoj srpskoj zemlji. U Mostaru muslimani daju najvece priloge za obnovu najljepse pravoslavne saborne crkve na Balkanu, dok Srbija dajete milione dolara amerikancima ze nekog srbijakog kabadahiju koji je ubogaljio nekog Klintokinog rodjaka. Kovacevicu ste organizvali bijeg iz americkog zatvora i napravili najveci diplomatski skandal u zadnjeh 10 g u svijetu;
-najveci dokaz da Srbi ne mogu ni sa samim sobom, a kamo li sa ostatkom svijeta, je Crna Gora. Ako ste po Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni morali voditi gradjanske ratove sa domacim izdajnicima i turcima, poraz koji ste dozivjeli od Crne gore ja najgori bartoubilacki rat. Krvoprolice je -na srecu- izbjegnuto zahvaljujuci samo cenogorcima i tome sto vam je NATO polomio koljena i popalio barutane, da niste imali hrabrosti udarit na Crnu Goru, inaci bi bilo krvavije nego na Kosovu polju 1389;
-Kosmet je posebna prica o kojoj se nema vise sta pricat. Ja nisam bio za pravljenje drzave od Kosova. Ne zato sto sam srboljubac, vec samo zato sto je narusen vec dogovoreni princip kojeg su svi postovali i zbog kojeg ce najvecu cijenu da plati upravo tih 30 manjinskih zajednica u Vojvodini, borskom bazenu Preseveskoj dolini, Sandzaku, Makedoniji, BiH;
-najsvjeziji primjer je Tadiceva podvala koju je priredio, prije svega, svojim clanovima i glasacima u Vojvodini. Natalizo je vojvodjane da pokrenu pitanje autonomije Vojvodine -sto je i Ustavom Srbije predvidjeno- samo zato sto mu je trebala vojvodjanska autonomija i ingranka oko vojvodjaskog statuta da bi to podvalio EU . Cim mu je postalo jasno da ce se put u EU prolongirati za 5-10 godina: pustio je vojvodjanske statute niz Tisu, a vojvodjanje prepustio lincu Seseljvcih i Nikolicevih radikala i baba narikaca.
Pitanje lokalne samouptave i autonomije Vojvodine je ustavno i sustinsko pitanje Srbije, pa taman Srbija nikada ne usla u EU. Tadic se prepo Nikolica i debelo natalizao vojvodjane - da ce imat kad da zali.