Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#5551 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Neka otvori račun u Intesi ili Raiffeisen banci, bitno je da dobije Visa Electron karticu (jedino može primati novac na njih). Treba mu CIPS potvrda, kopija lične i ja mislim da je to to.
-
castrodex
#5552 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hvala drugarliaar wrote:Neka otvori račun u Intesi ili Raiffeisen banci, bitno je da dobije Visa Electron karticu (jedino može primati novac na njih). Treba mu CIPS potvrda, kopija lične i ja mislim da je to to.
-
črnec
#5553 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Samo da potvrdim da mi je transakcija uspješno prebačena na tekući račun, kao što su iz banke i rekli.Saka wrote:Probaj pa javi, al čisto sumnjam da će ti se prebaciti na račun. Drugo je refund, on se hoće prebaciti, refund legne bez problema i na MasterCard. Riječ je o uplati sa PayPal-a, ako ti ona legne na račun bez provizije svaka čast, al to dosad niko nije potvrdio, a to što ti oni kažu u banci okači mačku o rep, oni ne znaju gdje su šuplji.črnec wrote:Ja sam iz banke dobio drugačiji odgovor, a imao sam isto pitanje. Pare koje legnu na visa classic se 20.og u mjesecu prenose na tekući račun bez provizije, po istom modelu kao kada nešto kupujem preko kartice pa se 20.og skidaju sredstva sa tekućeg računa.BadSanta wrote:
Uh, neću ondaHvala na odg
Prije 10ak dana mi je napravljen storno (refund) neke transakcije pa ćemo za 3 dana vidjeti kakav će iznos biti na tekućem računu.
Jedini "problem" je što se mora čekati 20. dan narednog mjeseca za transakcije u tekućem mjesecu.
-
Saka
#5554 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Super, onda je i to jedna od opcija. Jes da ćeš ukupno čekati 2-3 mjeseca od uplate na PayPal dok ti se pare nađu na tekućem računu ali dobro je da ipak nema neke dodatne provizije.črnec wrote:Samo da potvrdim da mi je transakcija uspješno prebačena na tekući račun, kao što su iz banke i rekli.Saka wrote:Probaj pa javi, al čisto sumnjam da će ti se prebaciti na račun. Drugo je refund, on se hoće prebaciti, refund legne bez problema i na MasterCard. Riječ je o uplati sa PayPal-a, ako ti ona legne na račun bez provizije svaka čast, al to dosad niko nije potvrdio, a to što ti oni kažu u banci okači mačku o rep, oni ne znaju gdje su šuplji.črnec wrote:Ja sam iz banke dobio drugačiji odgovor, a imao sam isto pitanje. Pare koje legnu na visa classic se 20.og u mjesecu prenose na tekući račun bez provizije, po istom modelu kao kada nešto kupujem preko kartice pa se 20.og skidaju sredstva sa tekućeg računa.
Prije 10ak dana mi je napravljen storno (refund) neke transakcije pa ćemo za 3 dana vidjeti kakav će iznos biti na tekućem računu.
Jedini "problem" je što se mora čekati 20. dan narednog mjeseca za transakcije u tekućem mjesecu.
- supercali
#5555 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze li se ovako to izganjati
Recimo kupuje se i primaju se pare na racun
Ako primim pare da li one budu na pp racunu bez obzira sto se ne moze prebaciti na karticu?
Kontam to ovako uraditi sto primim novca trosim na kupovinu a sa kartice da ne trosim
Ako primim pare da li one budu na pp racunu bez obzira sto se ne moze prebaciti na karticu?
Kontam to ovako uraditi sto primim novca trosim na kupovinu a sa kartice da ne trosim
- liaar
#5556 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mislim da ne može kod nas to, tj da je PayPal balance nebitan ako te pare nemaš i na kartici.supercali wrote:Moze li se ovako to izganjati
- supercali
#5557 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Aha to me interesovalo jer mi u februaru istice visa kod unicredit banke a oni izgleda vise ne izdaju vise samo mcliaar wrote:Mislim da ne može kod nas to, tj da je PayPal balance nebitan ako te pare nemaš i na kartici.supercali wrote:Moze li se ovako to izganjati
Ps. A zasto je uvijek balance 0 a kad ti oni refundiraju ili uplate stoji uplaceni balance
Jel to nije spojeno sa karticom ili kako?
- BadSanta
#5558 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
hvalačrnec wrote: Samo da potvrdim da mi je transakcija uspješno prebačena na tekući račun, kao što su iz banke i rekli.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5559 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Hrvatska ima tu opciju korištenja balancea ali nemaju opciju besplatnog povlačenja novca sa računa na karticu već moraju manuelno što ih košta 5$ po transakciji, dok u nas može samo da se povlači sa kartice u trenutku plačanja, paypal balanceom se ne može plačati. Imaju neke opcije da se koristi paypal balance za neke mjesečne pretplate pa bi u tom slučaju moglo povući pare sa računa, a ne sa kartice, za sve ostalo ide isključivo sa kartice.supercali wrote:Aha to me interesovalo jer mi u februaru istice visa kod unicredit banke a oni izgleda vise ne izdaju vise samo mcliaar wrote:Mislim da ne može kod nas to, tj da je PayPal balance nebitan ako te pare nemaš i na kartici.supercali wrote:Moze li se ovako to izganjati
Ps. A zasto je uvijek balance 0 a kad ti oni refundiraju ili uplate stoji uplaceni balance
Jel to nije spojeno sa karticom ili kako?
Druga stvar, ako je refund on se vraća odakle su i uzete pare prilikom plačanja, ako su povučene sa kartice onda se vračaju na karticu, a sve uplate na paypal ostaju na accountu dok se ne povuku na karticu, niti jedna ne ide odmah direkt na karticu.
- liaar
#5560 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zato što smo rupa od države, gdje se ne može normalno ni uspostaviti obični paypalMehemed wrote: Hrvatska ima tu opciju korištenja balancea ali nemaju opciju besplatnog povlačenja novca sa računa na karticu već moraju manuelno što ih košta 5$ po transakciji, dok u nas može samo da se povlači sa kartice u trenutku plačanja, paypal balanceom se ne može plačati. Imaju neke opcije da se koristi paypal balance za neke mjesečne pretplate pa bi u tom slučaju moglo povući pare sa računa, a ne sa kartice, za sve ostalo ide isključivo sa kartice.
Druga stvar, ako je refund on se vraća odakle su i uzete pare prilikom plačanja, ako su povučene sa kartice onda se vračaju na karticu, a sve uplate na paypal ostaju na accountu dok se ne povuku na karticu, niti jedna ne ide odmah direkt na karticu.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5561 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nekome je korisnije besplatno automatsko povlačenje novca na karticu početkom mjeseca, nekome je korisnije korištenje paypal balancea, kako kome šta treba.liaar wrote: Zato što smo rupa od države, gdje se ne može normalno ni uspostaviti obični paypal
-
Saka
#5562 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U Švedskoj vazda bilo besplatno povlačenje, kad hoćeš, i to direkt na bankovni račun, kakva kartica. I trošenje sa PayPal balance-a. Tako da po toj logici ni HR nije ništa manja rupetina u evropskim okvirima.Mehemed wrote:Nekome je korisnije besplatno automatsko povlačenje novca na karticu početkom mjeseca, nekome je korisnije korištenje paypal balancea, kako kome šta treba.liaar wrote: Zato što smo rupa od države, gdje se ne može normalno ni uspostaviti obični paypal
-
nemezis
#5563 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li to sada znaci da se moze primati novac ako se ima Visa Classic kartica? Nju jos uvijek uzdaje Unicredit banka?
-
emmir1
#5564 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dodajem mastercard debit od Unicredit i paypal je ne prihvata?
Zna li neko šta više?
Zna li neko šta više?
-
nemezis
#5565 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja dodao prije par dana, nije bilo problema.emmir1 wrote:Dodajem mastercard debit od Unicredit i paypal je ne prihvata?
Zna li neko šta više?
- BAN___KAI
#5566 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav ljudi
Evo prvi put zelim da narucim nešto preko Paypala, ali izbaciju mi neki error na checkoutu.
Unfortunately, we can't process your payment. Here are your options:
Check out with another PayPal method, like the one we're showing now.
Select a different payment option.
Povezao sam karticu i sa paypalom i ebayom ali prvi put da narucujem nešto preko paypala. Jedino što sam prije platio preko paypala jesu neke transakcije u vezi igrica.
Moze li mi iko pomoci? Btw ovo što zelim kupiti iznosi 200km a ja imam na racunu 220km. Ne znam moze li to biti razlog
Evo nekako sam uspio sa 100 klikova dok je bio checking. Šta mislite koliko ce me izaci carina? Ako je sve 200km
Evo prvi put zelim da narucim nešto preko Paypala, ali izbaciju mi neki error na checkoutu.
Unfortunately, we can't process your payment. Here are your options:
Povezao sam karticu i sa paypalom i ebayom ali prvi put da narucujem nešto preko paypala. Jedino što sam prije platio preko paypala jesu neke transakcije u vezi igrica.
Moze li mi iko pomoci? Btw ovo što zelim kupiti iznosi 200km a ja imam na racunu 220km. Ne znam moze li to biti razlog
Evo nekako sam uspio sa 100 klikova dok je bio checking. Šta mislite koliko ce me izaci carina? Ako je sve 200km
- BAN___KAI
#5567 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljudi pomagajte
Evo opet mi izabucuje error Unfortunately, we can't process your payment. Here are your options:
Jednom sam uspio i pisalo checking payment ali nešto se to prekinulo pa nije prošla lova. Imam sad dosta para na master kartici
Evo opet mi izabucuje error Unfortunately, we can't process your payment. Here are your options:
Jednom sam uspio i pisalo checking payment ali nešto se to prekinulo pa nije prošla lova. Imam sad dosta para na master kartici
-
Sa_u_srcu
#5568 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Decki pomagajte, lik iz amerike zeli da kupi od mene auto, trazio mi je email, full name, total price i phome number...eh ja sam sada napravio account i zelim da mu posaljem ove informacije...reiffeisan banka je kod mene visa electron. Eh sad posto je 6.000 eura u pitanju i nije zajebancija moze li me zeznuti On neki nacin? Naravno da je auto kod mene jos uvijek ali nisam ovo koristio nikad. Hvala svima koji odgovore.
- spree
#5569 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da li iko koristi alipay? jel funkcionise kod nas? neda mi se peglati sa karticom, a htio bih kupovati sa alija.
- victom
#5570 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ti se šališ ?Sa_u_srcu wrote:Decki pomagajte, lik iz amerike zeli da kupi od mene auto, trazio mi je email, full name, total price i phome number...eh ja sam sada napravio account i zelim da mu posaljem ove informacije...reiffeisan banka je kod mene visa electron. Eh sad posto je 6.000 eura u pitanju i nije zajebancija moze li me zeznuti On neki nacin? Naravno da je auto kod mene jos uvijek ali nisam ovo koristio nikad. Hvala svima koji odgovore.
lik iz amerike, kupuje auto u BiH , putem online oglasa.
ja sam ostario.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:52, edited 2 times in total.
-
nemezis
#5571 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Napisi ovdje koji je razlog naveo kada bude tražio da mu uplatis 100 eura.Sa_u_srcu wrote:Decki pomagajte, lik iz amerike zeli da kupi od mene auto, trazio mi je email, full name, total price i phome number...eh ja sam sada napravio account i zelim da mu posaljem ove informacije...reiffeisan banka je kod mene visa electron. Eh sad posto je 6.000 eura u pitanju i nije zajebancija moze li me zeznuti On neki nacin? Naravno da je auto kod mene jos uvijek ali nisam ovo koristio nikad. Hvala svima koji odgovore.
- liaar
#5572 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
E i to da vidim. Pa će ti reć' da ti platiš slanje auta brodom, vjerovatno kontejnerom, itd.
- liaar
#5573 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Eventualno postoji mogućnost da napravi uplatu tako da može uraditi charge-back, i vrati svoje pare i eventualno uzme auto ako te uspije preveslat toliko.
-
nemezis
#5574 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne ide to tako daleko, tražit ce neku relativno sitnu naknadu.
-
jasko__
#5575 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljudi može mala pomoć
Imam karticu na Intesa Sanpaolo banci kojom sam do sada putem paypala obavljao neke transakcije preko ebay-a, uglavnom sitno nešto..i jutros hoću prebaciti malo veći iznos (234 eura) i paypal mi preračuna da je to 485,29 KM..a ja na kartici imam 484 KM
I da ne bi išao u banku zbog toga probam na onaj drugi način plaćanja preko paypala (nisam do sada nikad)..kao konverzija direktno preko tvoje banke a ne preko paypal konverzije...i prođe mi uplata odmah..i reko da vidim koliko mi je ostalo, uspijem potrošiti još oko 23 KM sa kartice..znači za ovih 234 eura mi je skinulo 461 KM
Sad mene interesuje da li će meni banka uzimati naknadno još neke provizije ili je to to???
Jer ovako ispade da je uzela kurs eura 1,97 što i nije tako loše..jer je paypalov bio 2,0734
Imam karticu na Intesa Sanpaolo banci kojom sam do sada putem paypala obavljao neke transakcije preko ebay-a, uglavnom sitno nešto..i jutros hoću prebaciti malo veći iznos (234 eura) i paypal mi preračuna da je to 485,29 KM..a ja na kartici imam 484 KM
I da ne bi išao u banku zbog toga probam na onaj drugi način plaćanja preko paypala (nisam do sada nikad)..kao konverzija direktno preko tvoje banke a ne preko paypal konverzije...i prođe mi uplata odmah..i reko da vidim koliko mi je ostalo, uspijem potrošiti još oko 23 KM sa kartice..znači za ovih 234 eura mi je skinulo 461 KM
Sad mene interesuje da li će meni banka uzimati naknadno još neke provizije ili je to to???
Jer ovako ispade da je uzela kurs eura 1,97 što i nije tako loše..jer je paypalov bio 2,0734