FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#5551 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Nema potrebe za izvinjavanjem meni, ali ide na shtetu svima nama/vama kada ovako naprechac donesemo neki zakljuchak. Mourinha mozhesh voljeti ili ne voljeti, ali chovjek nikada nije bio pakash po pitanju nekih stvari. Jednostavno je stavio do znanja novinarima, a vjerovatno i svojim igrachima da postoji neshto puno bitnije od fudbala, na shta milioni, reklame, navijachi i sve ostalo ne mozhemo uticati. Na stranu sad shto vjerujem da ce motivisati svoje igrache da sutra igraju "za Japan" ali i za sebe, samo sam htio skrenuti pazhnju da se malo vishe pazi prije nego se neki zakljuchak donese.

I da ne zaboravim, 16. Mar. 2011. 00:35 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje”
» Speedster
ultima_palabra

#5552 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
Speedster wrote: Ovo je ironicno bilo ...bar ja mislim tako . Pa svi "znamo" Morinja . Volio bih da prodje Lyon sutra, pa da vidim sta ce reci ....

Da. SMourinho ima dobar smisao za humor. Sjecam se jednom da je izjavio da se Wenger vise brine o pticijoj gripi nego da li ce ManU postati sampion :-D
Ta mu je bila dobra. Ovo s Japanom, mislim da je malo neukusno.
Izjavio je da se on (Mourinho) više brine o ptičjoj gripi nego da će ih United stići... bila je to sezona kada je Chelsea imao veliku prednost, a United ih počeo stizati... na kraju je Chelsea osvojio lagano.
Nije nikakvo sprdanje sa Japanom, čisto skidanje pritiska sa igrača.

Baš čudno ovo za Abidala, čovjek je igrao u životnoj formi i ove sezone je daleko najbolji odbrambeni igrač Barce. Nadam se da će se oporaviti u potpunosti.
Baltazar_khan

#5553 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

According to the doctor, the operation of Abidal would be a routine operation and he could be back in 4 to 6 weeks
5 0 5

#5554 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ultima_palabra wrote: Izjavio je da se on (Mourinho) više brine o ptičjoj gripi nego da će ih United stići... bila je to sezona kada je Chelsea imao veliku prednost, a United ih počeo stizati... na kraju je Chelsea osvojio lagano.
Nije nikakvo sprdanje sa Japanom, čisto skidanje pritiska sa igrača.

Mourinho, kako bih ga ja izanalizirao. U Portu su mu mediji pokusali navuci aferu sa nekom curicom, kada se odlucio otici u Englesku. U Engleskoj sa svojim humorom, a pogotovu arogancijom je jako dobro prosao. Mediji su ga voljeli, upravo zbog svojih izjava i tu se on jako dobro snasao. U Italiji se poklao odmah sa novinarima, jer tamo ipak drukcije funkcionisu odnosi izmedju medija i fudbala. U Spaniji je pokusao na samom pocetku da uradi isto, vrijedjajuci i optuzujuci sudije, trenere, fudbalere... samo mu to tamo nije proslo. Jer u Spaniji ne vole bas show business tip trenera.
Sto se tice njegovog odnosa sa igracima, gotovo svi njegovi bivski igraci bi dali ruku za njega i to govori dovoljno o njemu kao treneru. Ocito da je covjek veliki motivator i ima karizmu koja dobro funkcionise sa fudbalerima. Guardiola je slican u tom smislu, jer i igraci BCN su ludi za njim. Samo sto Guardiola ne zeli pokazivati nikakvu aroganciju u javnosti, pa se tako i dojma. Kakav je privatno, to samo njegova zena zna.
Ja sam iskreno podrzavao Porto sa Mourinhom (zasto da ne, on i jeste ispekao zanat u Barceloni), kasnije Chelsea (u ponekim utakmicama, ali mi se njegov stil nikad nije svidjao. Pogotovo razdoblje u Interu. Ali, jos manje mi se svidja van Gaalov stil ili Hidinkov, npr.
Sad, da nije ovakve Barcelone, uvjeren sam da bi RM bio najbolji klub u svijetu, ovakav kakav jeste trenutno, sa Mourinhom. I to je njegova najveca frustracija trenutno. Ima (skoro pa) najbolji/najskuplji tim na svijetu a ne moze osvojiti nista jer je u istim takmicenjima sa Barcelonom. Ono sto njemu sad treba je da nauci da postane "good looser". Inace njegova arogancija ostavlja gorak ukus kad je drugi u svim takmicenjima.
Ali evo, procitao sam neki dan u spanskim novinama da je gotovo sigurno da ce otici na kraju godine u Englesku. Spurs, City i Liverpool su zainteresovani, ali i u Chelsea bi ga voljeli vidjeti nazad. Tako, od iduce godine, za mene je Mourinho briga samo u LS. Volio bih da ode u City, da napravi od Dzeksona... Drogbu. Ostalo me nije briga. Toliko o SMourinhu.
Il_Principe

#5555 Re: FC Barcelona

Post by Il_Principe »

IZDRZI ABIDAL
Obuca9

#5556 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

burek_in_space wrote:Unaprijed se izvinjavam na off.u, ali ja zaista ne vidim gdje se Mourinho shprdao sa Japanom, pa bih molio da mi objasni to neko od ovih koji zagovaraju tu tezu.
To ti je klasično viđenje stvari. Da je ovako nešto izjavio Guardiola, onda bi svi rekli "Barselona je mes ke un klub, Gvardiola je pokazao da je čovjek, pa onda trener", a pošto je njima mrski čovjek to rekao, onda je to ironija i šprdanje.
ratata

#5557 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

hz__semir wrote:
burek_in_space wrote:Unaprijed se izvinjavam na off.u, ali ja zaista ne vidim gdje se Mourinho shprdao sa Japanom, pa bih molio da mi objasni to neko od ovih koji zagovaraju tu tezu.
Da je ovako nešto izjavio Guardiola, onda bi svi rekli "Gvardiola je pokazao da je čovjek, pa onda trener", a pošto je njima mrski čovjek to rekao, onda je to ironija i šprdanje.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#5558 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Prema prvim izvještajima operacija Erica Abidala ne bi trebala predstavljati veliki problem. Potpuni oporavak je moguć već za 6 sedmica!
LSD

#5559 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

hz__semir wrote:
To ti je klasično viđenje stvari. Da je ovako nešto izjavio Guardiola, onda bi svi rekli "Barselona je mes ke un klub, Gvardiola je pokazao da je čovjek, pa onda trener", a pošto je njima mrski čovjek to rekao, onda je to ironija i šprdanje.
Šta bi bilo kad bi bilo...ja vjerujem da se Guardiola nebi pravio budala i pravio zajebanciju oko tragedije u Japanu na normalno pitanje novinara u predstojecoj utakmici, o cemu i treba da prica...sad on fol pametan ,a novinari koji ga pitaju o tekmi glupani pa ne znaju šta se dešava u Japanu - sranje od price...ocekujem ,pred narednu tekmu, da se sjeti izbjeglica u Ugandi i talasa nasilja u pojasu Gaze.
fixer

#5560 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

LSD wrote:
hz__semir wrote: To ti je klasično viđenje stvari. Da je ovako nešto izjavio Guardiola, onda bi svi rekli "Barselona je mes ke un klub, Gvardiola je pokazao da je čovjek, pa onda trener", a pošto je njima mrski čovjek to rekao, onda je to ironija i šprdanje.
Šta bi bilo kad bi bilo...ja vjerujem da se Guardiola nebi pravio budala i pravio zajebanciju oko tragedije u Japanu na normalno pitanje novinara u predstojecoj utakmici, o cemu i treba da prica...sad on fol pametan ,a novinari koji ga pitaju o tekmi glupani pa ne znaju šta se dešava u Japanu - sranje od price...ocekujem ,pred narednu tekmu, da se sjeti izbjeglica u Ugandi i talasa nasilja u pojasu Gaze.
Haj ne brukaj se. Posmatras samo vrh sante.
Obuca9

#5561 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Čudi me da vam i ovo nije bio dokaz da je pedofil...
fazer

#5562 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

ok slazem se nije se sprdao sa japanom...ali opet cemu uopce spominjanje istog, novinaru su ga fino pitali za utakmicu...a on se naso pravit pametan i kaze da je bitnije sta se dogada u japanu...nema smisla...
LSD

#5563 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

fazer wrote:ok slazem se nije se sprdao sa japanom...ali opet cemu uopce spominjanje istog, novinaru su ga fino pitali za utakmicu...a on se naso pravit pametan i kaze da je bitnije sta se dogada u japanu...nema smisla...
Ma seronja obicni....zamisli da je sinoc Van Gal nakon poraza poceo novinarima pricati o Japanu i praviti se lud....ali nije on Special One...Specijalni šta god da izjavi njegovim idolopoklonicima je to nešto ultra cool, svaka mu je zlata vrijedna.
burek_in_space

#5564 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Joj @LSD, ti se upalish i ne gledash ni ko ni shta pishe :-)
Nisam ba nikakav idolopoklonik Mourinha, poshtujem shta chovjek radi, ali da svaki njegov potez pravdam, ne pada mi na pamet.
Ono shto je on izjavio, treba shvatiti u kontekstu toga da je u Real Madridu najveci moguci pritisak na svijetu, kako na trenera tako i na igrache. Sezona je neuspjeshna ako se ne osvoje bar dva trofeja, a to se odavno nije desilo pa se frustracije i kompleksi dizhu do usijanja. Mourinho igra poprilichno dobru psiholoshku igru sa medijima, u kojima on njima "razvlachi pamet" a istovremeno svoje igrache opushta, a pritom josh skrece pazhnju na daleko vazhnije stvari.
Mozhda sam ja naivan, ili operisan od tih fudbalskih emocija u zadnje vrijeme, ali zalibo mene za Real, Barcu, Arsenal i ostale, ako znam da na drugoj strani svijeta gine toliki narod, a ne mozhe mu se pomoci nikako.
LSD

#5565 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

burek_in_space wrote:Joj @LSD, ti se upalish i ne gledash ni ko ni shta pishe :-)
Nisam ba nikakav idolopoklonik Mourinha, poshtujem shta chovjek radi, ali da svaki njegov potez pravdam, ne pada mi na pamet.
Ono shto je on izjavio, treba shvatiti u kontekstu toga da je u Real Madridu najveci moguci pritisak na svijetu, kako na trenera tako i na igrache. Sezona je neuspjeshna ako se ne osvoje bar dva trofeja, a to se odavno nije desilo pa se frustracije i kompleksi dizhu do usijanja. Mourinho igra poprilichno dobru psiholoshku igru sa medijima, u kojima on njima "razvlachi pamet" a istovremeno svoje igrache opushta, a pritom josh skrece pazhnju na daleko vazhnije stvari.
Mozhda sam ja naivan, ili operisan od tih fudbalskih emocija u zadnje vrijeme, ali zalibo mene za Real, Barcu, Arsenal i ostale, ako znam da na drugoj strani svijeta gine toliki narod, a ne mozhe mu se pomoci nikako.
:shock: Ja ne znam odakle tebi uopšte ideja da ja tebe smatram idolopoklonikom tog portugalskog šarlatana :? nisi ti meni svako :-)
I mojne to "razvlacenje pameti" odmah me to asocira na ratno razvlacenje pameti od strane brđana.

Uostalom, evo šta kaže njegov nekadašnji igrac (nema tu nikakve igre psihološke, zadnja recenice sve govori) :

"Claude Makelele, trenutačno nogometaš PSG-a, prisjetio se vremena kojega je proveo u Chelseaju pod vodstvom Josea Mourinha, portugalskog stručnjaka koji sjedi na klupi Real Madrida.

- Mourinho je rođeni pobjednik, zna kako izvući najbolje od vas. S te točke gledišta on je sjajan trener - pohvalno se izrazio 38-godišnji Francuz potom otkrivši i drugu Portugalčevu stranu:

- Problemi nastaju kada vas izostavi. Proračunat je, okrutan i ambiciozan. Običavao je držati igrače podalje od svjetla pozornice kako bi sam mogao prigrliti svu slavu. Znali smo se zajedno napiti i šaliti na račun toga, nakon čega je on zaboravio na sve i svakoga i okrenuo se novim igračima.

- Zaboravio je na igrače i sve zasluge za uspjehe pripisao sebi samome. Nitko nije smio biti slavniji od njega - zaključio je bivši francuski reprezentativac."

-------------------

i to bi bilo to što se tice portugalskog specijalca, dosta spamanja ove predivne teme sa pominjanjem tog ološa.
Zmijuga loma

#5566 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

hz__semir wrote:

Čudi me da vam i ovo nije bio dokaz da je pedofil...
Ko je uopšte spomenuo da je pedofil?
Obuca9

#5567 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Ko je uopšte rekao da je neko spomenuo da je pedofil?
burek_in_space

#5568 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Pa morao sam tako pomisliti, kada sam ja inicirao ovu prichu da se nije sprdao sa situacijom u Japanu.
A razvlachenje pameti sam bash zato i spomenuo, jer on to uspijeva vec godinama da radi novinarima, koji ne mogu da ga uhvate ni za glavu ni za rep, shto se meni lichno jako svidja kod njega.

I shto se tiche teme, obrisacu sav off u toku dana, ne brini. :-D
fazer

#5569 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

[quote="]burek_in_space"Joj @LSD, ti se upalish i ne gledash ni ko ni shta pishe :-)
ako znam da na drugoj strani svijeta gine toliki narod, a ne mozhe mu se pomoci nikako.[/quote]

u krivu si,mozes pomoc,imaju oni racuni i fino uplatits novac :)

http://news.yahoo.com/s/yblog_newsroom/ ... ow-to-help
burek_in_space

#5570 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

fazer wrote:
u krivu si,mozes pomoc,imaju oni racuni i fino uplatits novac :)

http://news.yahoo.com/s/yblog_newsroom/ ... ow-to-help

Nisam mislio na tu vrstu pomoci, nego sam aludirao na to koliko smo nemocni pred prirodom, kada se "uroti" protiv nas. Za ovu drugu vrstu pomoci, to vec nije za foruma. :)
fazer

#5571 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

ne ne,rekao si da toliki narod gine a da mu se nemoze pomoc nikako, drugo je to sto si mislio,a jedno sto si napisao...
burek_in_space

#5572 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Dobro, tako je kako ti kazhesh. :)
fazer

#5573 Re: FC Barcelona

Post by fazer »

burek_in_space wrote:...ostale, ako znam da na drugoj strani svijeta gine toliki narod, a ne mozhe mu se pomoci nikako.
ne moram ja nista kazati,gore sve stoji :)
Zmijuga loma

#5574 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

hz__semir wrote:Ko je uopšte rekao da je neko spomenuo da je pedofil?
Ispraviću se, ko je uopšte (ničim izazvan) spomenuo riječ pedofil ovdje? :-D

Da je Mourinho nepopularan među simpatizerima Barcelone - to je sasvim logično. Al ne treba sad pretjerivati zbog toga.
5 0 5

#5575 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@Zmijuga loma:

Nije Mourinho nepopularan koliko se on trudi da bude nepopularan. Jedini kome se Mourinho uvlacio u supak je Ferguson. Svima ostalima se pokusavao predstaviti kao "tough guy". Nema trenera, sudije, novinara ili fudbalera kojeg Mourinho nije uvrijedio u Engleskoj, Italiji a i u Spaniji. Pa sta je svasta izjavljivao o Ronaldu, u vremenu kad je ovaj igrao za ManU, mene bi bilo stid poslije toga pogledati covjeku u oci.
"Having said that", Mourinho se malo smirio od kad mu je Guardiola "mahnuo". No to je sad druga prica.

Image
Post Reply