Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#5551 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

.
Logovan

#5552 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote:
Gandra_1 wrote:
Pa ista samo sa druge strane slikano... Radovi na Vučku još nisu gotovi.
Pretpostavio sam, hvala na odgovoru. Reko da nisu slucajno odradili i onu zgradu prekoputa pa da Manolo bude "upakovan" izmedju dvije zelene fasade.
Jesam te zbunio. :D :D
Postavio zato što je uslikano sa druge strane. Izgleda ok.
Logovan

#5555 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Također, ugrađeni su tzv. potopni stubovi na ulazu na trg iz Ulice Husrefa Redžića, čija je uloga sprečavanje nelegalnog parkiranja vozila.
Ovo je možda i najbolje što su uradili. :D

Kada je u pitanju problem saobraćaja u mirovanju, u narednom periodu planiramo graditi podzemnu garažu na Merhemića trgu, ali i staviti u funkciju parkirališta u tunelu na Ciglanama.
Nova najava garaže. :bih: :mrgreen:

A ovo za tunel... Kad već ne možemo nastaviti gradnju puta, daj neka bude parking. :skoljka:
amar1994

#5556 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Napokon nesto sa ukusom , fino su sredili :thumbup:
drag_gost

#5557 Re: Sarajevo Construction

Post by drag_gost »

thekupus wrote:Image
Kako ce ljeti zohari ovdje da dernek prave...
drug_profi

#5558 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Da, dezinsekcija nije zakonski obavezna, već ovisi od sredstava na računu kod kućepazitelja. Tako da imamo najezde žohara u pojedinim kvartovima, a razmjere toga su takve da nema šanse da se tome stane u kraj bez šire akcije koju ne može jedan haustor, pa možda ni jedna MZ sama provesti.
Idiotski zakonodavci, pa su i zakoni idiotski.
Cossack

#5559 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Samo treba blatiti i kritikovati! :thumbup:
Thorgerson

#5561 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Image

Podrzavam sve sto se uradi stvarno.

Medjutim, ovdje fkt nije bilo potrebe za izmisljanjem tople ili u ovom slucaju hladne vode.
1. trg ionako nije nesto veliki, oni nabacali nekakvih blokova i ovu fontanu
2. u fontanu dijete pa i odrastao covjek moze veoma lako upasti i onako fino se ozlijediti
3. fontane koje su izdignute budu pune smeca, e mogu misliti na sta ce ova liciti na ljeto kada ne bude radila
4. ovaj krov iznad fontane...ne kontam...cemu i zasto...

Jednostavno ovo nisu trebali ni praviti, ulupati tolike novce, bolje da su i ostatak trga poplocali i postavili klupe, posadili koje drvo i to je to. Ovako nabacali svega i sve je beskorisno i totalno nefunkcionalno. Mozda nekome i lijepo izgleda, nije u tome stvar. Cemu ovi blokovi? Nit mozes sjedit na njima ni nsita...ne kontam. :roll:
Haris.ba

#5562 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:
Podrzavam sve sto se uradi stvarno.

Medjutim, ovdje fkt nije bilo potrebe za izmisljanjem tople ili u ovom slucaju hladne vode.
2. u fontanu dijete pa i odrastao covjek moze veoma lako upasti i onako fino se ozlijediti
3. fontane koje su izdignute budu pune smeca, e mogu misliti na sta ce ova liciti na ljeto kada ne bude radila

Jednostavno ovo nisu trebali ni praviti, ulupati tolike novce, bolje da su i ostatak trga poplocali i postavili klupe, posadili koje drvo i to je to. Ovako nabacali svega i sve je beskorisno i totalno nefunkcionalno. Mozda nekome i lijepo izgleda, nije u tome stvar. Cemu ovi blokovi? Nit mozes sjedit na njima ni nsita...ne kontam. :roll:
:thumbup:
Bullet Tooth Tony

#5563 Re: Sarajevo Construction

Post by Bullet Tooth Tony »

Thorgerson wrote: Cemu ovi blokovi? Nit mozes sjedit na njima ni nsita...ne kontam. :roll:
Da se seljadija ne parkira .. da su samo stubici , sve bi pocupali ... ovako moraju iscupati 4 bloka da stane jedno auto :D
drug_profi

#5564 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Pa moze ovo biti lijepo kad upekne ljetna zega. Hladovina, voda, kamene kocke za sjesti...
Ali da je opasno - jeste za djecu, pijance, i sve koji nisu pri sebi. međutim ima i drugih opasnih stvari.
Ono što će zaista problem biti je higijena. Biće ovdje kesa i flaša da žubore ko na kasakdama u Miljacki.
DaysleepeR

#5565 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

stajao sam pored fontane i preopasna je za djecu, pa i za odrasle
Cossack

#5566 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Image

http://sa-c.net/news-archive/item/5067- ... prije.html

Može se neko baciti i pod ovaj ekološki voz, preopasno je... :cry: Kako za djecu tako i za odrasle :sad:
Haris.ba

#5567 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Napravila se bila fontana na ulazu u Malu aleju.

Hajde što je radila povremeno, bila puna smeća i na kraju popunjena zemljom i na kraju poslužila kao preskupa saksija.

Već što kada je bila uklonjena - niko nije upitao, šta ćemo sa bačenim novcem.

Nije fontana most, ni obala rijeke. Fontana treba da bude samo ukras. A kada je ukras opasan - nema smisla.
Hajvan

#5568 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

Ja sanjo 20-30 godina uredjena setalista uz zeljeznicu do sastavaka sa trim i biciklistickim sazama, jezercima oko sastavaka i tako to..cak jednom pito na forumu hocel to ikad. dobio odogovor od jednog; kae, nejma poara...razguli paapak puno trazis, kae…
i tako ja sanjajuci o nakim setalistima, drvoredima, jezerima, skontam da iz pejtona izlazim na magistralni most po blatu i kaljuzi vec 40 godina i kaem sebi jebeš ovo, sredim papire i odem

PUUU

Vanago
Haris.ba

#5569 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Hajvan wrote:Ja sanjo 20-30 godina uredjena setalista uz zeljeznicu do sastavaka sa trim i biciklistickim sazama, jezercima oko sastavaka i tako to..cak jednom pito na forumu hocel to ikad. dobio odogovor od jednog; kae, nejma poara...razguli paapak puno trazis, kae…
i tako ja sanjajuci o nakim setalistima, drvoredima, jezerima, skontam da iz pejtona izlazim na magistralni most po blatu i kaljuzi vec 40 godina i kaem sebi- jebeš ovo, sredim papire i odem

PUUU

Vanago
Obećali su ove godine rješavanje tog izlaza na magistralni most. Pravi se kružni tu. Pa će to riješiti. Mada mislim da će to biti tek za 2-3 godine.

A plan jeste to što si napisao oko šetnice. I nije ostalo puno da se krene sa tim projektom. Uredili su dosta obale. Ostalo je još, ali glavni dio je završen.

I mene nosi da isto odem. Godine lete. Bolje otići na gotovo, nego čekati, čekati, čekati...
Logovan

#5570 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Thorgerson wrote:
1. Ma šuti, dobro je pa su ga uopšte uredili. :-) Ne bih ni ja ovoliko nađiđao da se pitam, ali eto hajde.
2. Slažem se, fali nešto, ograda neka.
3. Vjerovatno, daj Bože da se prevarimo.
4. Zaštita od sunca kako rekoše.
Thorgerson

#5572 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Zar ovakvi mali trgovi nisu 10 puta ljepsi? Ciglane, narocito ovaj dio koji je 99% beton, moli...bukvalno moli za malo zelenila i osvjezenja...jok, poredaj betonske kocke, udri tendu nekakvu i ugradi sifon...i plati to masnih 600.000 KM. Ja sam za minimalizam, koji je danas moderan.

Nesto ovako ispod, em bi bilo estetski ljepse, osvjezilo bi onaj trg bilo bi 10 puta funkcionalnije, prirodni hlad od drveca...plus proizveo bi se i koji molekul kisika.

Siguran sam da bi kostalo upola manje od gore navedenog iznosa... Moze se sigurno naci i ljepsih rjesenja, ali eto na brzinu.

Image

Image
neki

#5573 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

Fontana na ciglanama je opasna i čisto sumnjam da će proći tehnički prijem. Očigledno nije ostavljen nikakav odvod i kad pada kiša ona rupa se pretvori u bazen iz kojeg se voda preljeva po pločniku. Takva se vizualno stopi s ostatkom pločnika i samo je pitanje kad će neki prolaznik upasti u nju.
Nije nikakvo pljuvanje, ona fontana je opasna i tehnički neispravna
Nedoumica

#5574 Re: Sarajevo Construction

Post by Nedoumica »

Haris.ba wrote:Napravila se bila fontana na ulazu u Malu aleju.

Hajde što je radila povremeno, bila puna smeća i na kraju popunjena zemljom i na kraju poslužila kao preskupa saksija.

Već što kada je bila uklonjena - niko nije upitao, šta ćemo sa bačenim novcem.

Nije fontana most, ni obala rijeke. Fontana treba da bude samo ukras. A kada je ukras opasan - nema smisla.
A tek ona u Parku nacionalnih manjina?
https://www.google.ba/amp/s/www.klix.ba/amp/160422070
Eno je skroz razmontirana
A ona na Trgu Heroja baruština žabokrečine, smeća i pseće kake. Isto je ovako u zemlji. ..

Fontane su divna stvar, al nisu još za naše pleme.
DaysleepeR

#5575 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

Cossack wrote:
Može se neko baciti i pod ovaj ekološki voz, preopasno je... :cry: Kako za djecu tako i za odrasle :sad:
Provokator, hoćemo li vako, kad si već pametan. Nađemo se ti i ja na trgu, ti dovedeš svoje dijete, ako nemaš djecu, dovedi dijete prve rodbine.
Ostavićemo dijete da se igra oko fontane a ti i ja idemo u London na kafu da nam dijete nije na oku.
Ako je već sigurna fontana. Može li?
Post Reply