Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
black

#5551 Re: Ramazan, opet ;)

Post by black »

zaboravili su i busovachu :mrgreen: (p.s. pita u autobusu) :mrgreen:
meni je sinoc za iftar bila tikvenica, i ko pomenu biber i luk, ne ide to u tikvenicu plaho, onda dobijesh hibrid krompirushe i tikvenice :mrgreen: kajmak ide i mlada tikva i ne znam sta sve josh :mrgreen: nije da je volim ali ne biram za iftar

i da zaboravih, selam ;-)
wewa

#5552 Re: Ramazan, opet ;)

Post by wewa »

black wrote:zaboravili su i busovachu :mrgreen: (p.s. pita u autobusu) :mrgreen:
meni je sinoc za iftar bila tikvenica, i ko pomenu biber i luk, ne ide to u tikvenicu plaho, onda dobijesh hibrid krompirushe i tikvenice :mrgreen: kajmak ide i mlada tikva i ne znam sta sve josh :mrgreen: nije da je volim ali ne biram za iftar

imas dvije struje: tikvenica nalik na krompirusu i tikvenica nalik na sirnicu. e ja samo ovu prvu konzumiram - da se brate fino osjeti tikva :thumbup:
bijela

#5553 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bijela »

black wrote:zaboravili su i busovachu :mrgreen: (p.s. pita u autobusu) :mrgreen:

to, black :thumbup:
alejkumu selam, đe si, nema te :D
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#5554 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

BHF_Manijak wrote:
Tako u mene tetka kad se tek uzela,otisla kod svekrva na kafu,a covjek na poslu...Posjedile one tako,i govori tetka odoh kuci pravit rucak,sad ce covjek s posla...Pita sverkva,sta ces za rucak?Ma kontala sam grasak..Eee moja ti,ne voli ti moj sin grasak!Tetka:"Bogami kod mene voli,ja pravila nedavno,a on jede li jede..." :lol:
Manijace,kao da sam ti ja tetka :-D ,ista situacija....

Es selamu alejkum postaci,kako ste i kako ide danas?
black

#5555 Re: Ramazan, opet ;)

Post by black »

odmor pa ramazan :mrgreen: vrtim se malo i ovuda :mrgreen:
BHF_Manijak

#5556 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

WipeOut wrote:
BHF_Manijak wrote:
Tako u mene tetka kad se tek uzela,otisla kod svekrva na kafu,a covjek na poslu...Posjedile one tako,i govori tetka odoh kuci pravit rucak,sad ce covjek s posla...Pita sverkva,sta ces za rucak?Ma kontala sam grasak..Eee moja ti,ne voli ti moj sin grasak!Tetka:"Bogami kod mene voli,ja pravila nedavno,a on jede li jede..." :lol:

Ma takva je muska sudbina...Meni mama govori,neka sine polahko..Sam ces ti po pijacu buraniju birati i govorit,eh vidi je sto je plaha :lol: :lol: (a buraniju ne begenisem nikako)

@Kolega,ovo je samo predjelo,polahko... :lol:
WipeOut

#5557 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

BHF_Manijak wrote:
WipeOut wrote:
BHF_Manijak wrote:

Ma takva je muska sudbina...Meni mama govori,neka sine polahko..Sam ces ti po pijacu buraniju birati i govorit,eh vidi je sto je plaha :lol: :lol: (a buraniju ne begenisem nikako)

@Kolega,ovo je samo predjelo,polahko... :lol:
:lol: :lol: :lol:
Slusaj mamu,one su uvijek u pravu ....
banjaluka078

#5558 Re: Ramazan, opet ;)

Post by banjaluka078 »

Kod nas se za tikvenjaču kaže misiračnica, ali kako god da je nazovete ja je ne volim. :D A danas je, između ostalog, za iftar. Srećom, to mama jede, a ja ću iz one tepsije u kojoj su buredžici! :)
ružmarin-a

#5559 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

let's share :)

Za duha namz Muhammed saws je rekao: " Svako jutro na svaki zglob se treba dati sadaka, svaki tesbih (izgovoreno SubanAllah) je sadaka, svako izgovoreno Elhamdulillah je sadaka, svako izgovoreno La ilahe illallah je sadaka, svaki izgovoreni tekbir- Allahu ekber je sadaka, naredjivanje dobra je sadaka,odvracanje od zla je sadaka, A SVE TO ZAMJENJUJE DVA REKATA DUHA NAMAZA." (Muslim)

Dova za Duha namaz:
Allahu moj, zaista je ovo jutro Tvoje jutro,
ovaj sjaj Tvoj sjaj
ova ljepota, Tvoja ljepota,
ova snaga, Tvoja snaga,
ova moć Tvoja moć
ova čistota, Tvoja čistota.

Allahu ako je moja nafaka na nebu, spusti je,
ako je u zemlji, izvadi je,
ako je otežana olakšaj je,
ako je daleko, približi je
Istinitošću Svog sjaja, Tvoje blistavosti
Tvoje ljepote, Tvoje snage i Tvoje moći.
Podari mi ono što si dao Tvojim dobrim robovima.

Amin!
Last edited by ružmarin-a on 22/08/2010 16:45, edited 2 times in total.
WipeOut

#5560 Re: Ramazan, opet ;)

Post by WipeOut »

Ma ja sam za iftar mislila paprike i patlidzane,a kad vidjah one slike od manijaka...mislim da cu razmislit :D

A kod nas se za tu tikvenjacu kaze :bundevara i ja je bas volim :-D
BHF_Manijak

#5561 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

ružmarin-a wrote:let's share :)

Dova za Duha namaz:

Allahu moj, zaista je ovo jutro Tvoje jutro,
ovaj sjaj Tvoj sjaj
ova ljepota, Tvoja ljepota,
ova snaga, Tvoja snaga,
ova moć Tvoja moć
ova čistota, Tvoja čistota.

Allahu ako je moja nafaka na nebu, spusti je,
ako je u zemlji, izvadi je,
ako je otežana olakšaj je,
ako je daleko, približi je
Istinitošću Svog sjaja, Tvoje blistavosti
Tvoje ljepote, Tvoje snage i Tvoje moći.
Podari mi ono što si dao Tvojim dobrim robovima.

Amin!
Amin ya rabbel `alemin!Lijepa dova Ruzmarina! :thumbup: :)
ružmarin-a

#5562 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

@BhF_Manijak

Amin!
to ja ne bismo li usmjerili malo pravac mimo hrane :lol:
BHF_Manijak

#5563 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

ružmarin-a wrote:@BhF_Manijak

Amin!
Znas kad je onaj mladic htio da usnije Poslanika,pa upitao sejha za savjet?!A ovaj ga doveo kuci na veceru,iznio mi ribu,i dobro posolio...Eh kaze sinko jedi ovo,ali nema ti vode,pa kad ustanemo na sabah ja cu dati savjet kako da usnijes Poslanika...Poslusa mladic,i tako jedu oni i legnu...Kad su se probudili,pita sejha,eh sta si sanjo veceras?!Ma sejhu,kaze mladic,vodu sa svih strana,okenae,mora,rijeke,kisu sa nebesa,samo mi je voda napameti bila...
Eh,rece mu sejh,tako sinko kad budes zedan za Poslanikom kao za vodom nakon slane vecere, tada ces ga i usniti :)

Pa tako i mi,vazimo o onom sto nam je trenutno preokupacija,relativno...Tj dobar iftar,a kahva poslije :mrgreen:
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#5564 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Big Boy »

Da se i ja javim... 8-)

Jos nepuna tri sata do iftara a ovdje se vec prica o jelima i poslasticama. :mrgreen:
Azamo

#5565 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Azamo »

BHF_Manijak wrote:

Amin!
Znas kad je onaj mladic htio da usnije Poslanika,pa upitao sejha za savjet?!A ovaj ga doveo kuci na veceru,iznio mi ribu,i dobro posolio...Eh kaze sinko jedi ovo,ali nema ti vode,pa kad ustanemo na sabah ja cu dati savjet kako da usnijes Poslanika...Poslusa mladic,i tako jedu oni i legnu...Kad su se probudili,pita sejha,eh sta si sanjo veceras?!Ma sejhu,kaze mladic,vodu sa svih strana,okenae,mora,rijeke,kisu sa nebesa,samo mi je voda napameti bila...
Eh,rece mu sejh,tako sinko kad budes zedan za Poslanikom kao za vodom nakon slane vecere, tada ces ga i usniti :)

Pa tako i mi,vazimo o onom sto nam je trenutno preokupacija,relativno...Tj dobar iftar,a kahva i cigare poslije :mrgreen:
BHF_Manijak

#5566 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Nek si ti Azamo dodao cigaru,nista bez nje :skoljka: :mrgreen: Manijak ne duhani,samo da se zna :mrgreen:
ružmarin-a

#5567 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

BHF_Manijak wrote:

Amin!

Pa tako i mi,vazimo o onom sto nam je trenutno preokupacija,relativno...Tj dobar iftar,a kahva poslije :mrgreen:
čula priču...mašaAllah hvala ti na tome

ali uvijek volim iznova osvježiti pamćenje i utvrditi gradivo :) ili čuti nešto novo, korisno...
BHF_Manijak

#5568 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Cekam sve ne bi li dusu otvorili Arzuhal i Bijela,BigBoy,ali sute...u njima tinja velika mudrost :thumbup: :mrgreen:
Azamo

#5569 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Azamo »

BHF_Manijak wrote:Nek si ti Azamo dodao cigaru,nista bez nje :skoljka: :mrgreen: Manijak ne duhani,samo da se zna :mrgreen:
:D 8-) Znaš šta ono kažu,kahva bez cigare...
ružmarin-a

#5570 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

BHF_Manijak wrote:Nek si ti Azamo dodao cigaru,nista bez nje :skoljka: :mrgreen: Manijak ne duhani,samo da se zna :mrgreen:
kad ste već kod cigare

baš je fuj nekako...na teraviji žena uznemirava brate zadahom, sigurno je isfurljala pred sam dolazak u džamiju...

i savjet onima koji duhane, da se te nelijepe navike okane čim prije, pokuđeno je je uništava zdravlje

ja evo, šesti ramazan ne konzumiram to smeće, i malo je reći da se osjećam suuuper

jao... :run: preĆerah ja :lol:
ružmarin-a

#5571 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

Azamo wrote:
:D 8-) Znaš šta ono kažu,kahva bez šećera kocke ali baška...
BHF_Manijak

#5572 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

:lol: :lol: Sto covjeka premunta dok si reko amin :mrgreen: ccc Ruzmarina,Ruzmarina... :mrgreen:
immuno

#5573 Re: Ramazan, opet ;)

Post by immuno »

Selam postaci tiho ovdje pravo a kako i nece na ovoj vrucini...jos malo
BHF_Manijak

#5574 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

immuno wrote:Selam postaci tiho ovdje pravo a kako i nece na ovoj vrucini...jos malo
We alejkumu selam...Allah olaksa post,pa se toliko i ne osjeti vrucina,bilo u kuci bilo vani :thumbup:
plemba

#5575 Re: Ramazan, opet ;)

Post by plemba »

ko o cemu vec postaci o hrani :D

selam, kako ste
Locked