meni je sinoc za iftar bila tikvenica, i ko pomenu biber i luk, ne ide to u tikvenicu plaho, onda dobijesh hibrid krompirushe i tikvenice
i da zaboravih, selam
imas dvije struje: tikvenica nalik na krompirusu i tikvenica nalik na sirnicu. e ja samo ovu prvu konzumiram - da se brate fino osjeti tikvablack wrote:zaboravili su i busovachu(p.s. pita u autobusu)
![]()
meni je sinoc za iftar bila tikvenica, i ko pomenu biber i luk, ne ide to u tikvenicu plaho, onda dobijesh hibrid krompirushe i tikvenicekajmak ide i mlada tikva i ne znam sta sve josh
nije da je volim ali ne biram za iftar
i da zaboravih, selam
to, blackblack wrote:zaboravili su i busovachu(p.s. pita u autobusu)
![]()
meni je sinoc za iftar bila tikvenica, i ko pomenu biber i luk, ne ide to u tikvenicu plaho, onda dobijesh hibrid krompirushe i tikvenicekajmak ide i mlada tikva i ne znam sta sve josh
nije da je volim ali ne biram za iftar
i da zaboravih, selam
Manijace,kao da sam ti ja tetkaBHF_Manijak wrote:
Tako u mene tetka kad se tek uzela,otisla kod svekrva na kafu,a covjek na poslu...Posjedile one tako,i govori tetka odoh kuci pravit rucak,sad ce covjek s posla...Pita sverkva,sta ces za rucak?Ma kontala sam grasak..Eee moja ti,ne voli ti moj sin grasak!Tetka:"Bogami kod mene voli,ja pravila nedavno,a on jede li jede..."
Ma takva je muska sudbina...Meni mama govori,neka sine polahko..Sam ces ti po pijacu buraniju birati i govorit,eh vidi je sto je plahaWipeOut wrote:Manijace,kao da sam ti ja tetkaBHF_Manijak wrote:
Tako u mene tetka kad se tek uzela,otisla kod svekrva na kafu,a covjek na poslu...Posjedile one tako,i govori tetka odoh kuci pravit rucak,sad ce covjek s posla...Pita sverkva,sta ces za rucak?Ma kontala sam grasak..Eee moja ti,ne voli ti moj sin grasak!Tetka:"Bogami kod mene voli,ja pravila nedavno,a on jede li jede...",ista situacija....
Es selamu alejkum postaci,kako ste i kako ide danas?
BHF_Manijak wrote:Ma takva je muska sudbina...Meni mama govori,neka sine polahko..Sam ces ti po pijacu buraniju birati i govorit,eh vidi je sto je plahaWipeOut wrote:Manijace,kao da sam ti ja tetkaBHF_Manijak wrote:
Tako u mene tetka kad se tek uzela,otisla kod svekrva na kafu,a covjek na poslu...Posjedile one tako,i govori tetka odoh kuci pravit rucak,sad ce covjek s posla...Pita sverkva,sta ces za rucak?Ma kontala sam grasak..Eee moja ti,ne voli ti moj sin grasak!Tetka:"Bogami kod mene voli,ja pravila nedavno,a on jede li jede...",ista situacija....
Es selamu alejkum postaci,kako ste i kako ide danas?![]()
(a buraniju ne begenisem nikako)
@Kolega,ovo je samo predjelo,polahko...
Amin ya rabbel `alemin!Lijepa dova Ruzmarina!ružmarin-a wrote:let's share![]()
Dova za Duha namaz:
Allahu moj, zaista je ovo jutro Tvoje jutro,
ovaj sjaj Tvoj sjaj
ova ljepota, Tvoja ljepota,
ova snaga, Tvoja snaga,
ova moć Tvoja moć
ova čistota, Tvoja čistota.
Allahu ako je moja nafaka na nebu, spusti je,
ako je u zemlji, izvadi je,
ako je otežana olakšaj je,
ako je daleko, približi je
Istinitošću Svog sjaja, Tvoje blistavosti
Tvoje ljepote, Tvoje snage i Tvoje moći.
Podari mi ono što si dao Tvojim dobrim robovima.
Amin!
Znas kad je onaj mladic htio da usnije Poslanika,pa upitao sejha za savjet?!A ovaj ga doveo kuci na veceru,iznio mi ribu,i dobro posolio...Eh kaze sinko jedi ovo,ali nema ti vode,pa kad ustanemo na sabah ja cu dati savjet kako da usnijes Poslanika...Poslusa mladic,i tako jedu oni i legnu...Kad su se probudili,pita sejha,eh sta si sanjo veceras?!Ma sejhu,kaze mladic,vodu sa svih strana,okenae,mora,rijeke,kisu sa nebesa,samo mi je voda napameti bila...ružmarin-a wrote:@BhF_Manijak
Amin!
to ja ne bismo li usmjerili malo pravac mimo hrane
BHF_Manijak wrote:Znas kad je onaj mladic htio da usnije Poslanika,pa upitao sejha za savjet?!A ovaj ga doveo kuci na veceru,iznio mi ribu,i dobro posolio...Eh kaze sinko jedi ovo,ali nema ti vode,pa kad ustanemo na sabah ja cu dati savjet kako da usnijes Poslanika...Poslusa mladic,i tako jedu oni i legnu...Kad su se probudili,pita sejha,eh sta si sanjo veceras?!Ma sejhu,kaze mladic,vodu sa svih strana,okenae,mora,rijeke,kisu sa nebesa,samo mi je voda napameti bila...ružmarin-a wrote:@BhF_Manijak
Amin!
Eh,rece mu sejh,tako sinko kad budes zedan za Poslanikom kao za vodom nakon slane vecere, tada ces ga i usniti![]()
Pa tako i mi,vazimo o onom sto nam je trenutno preokupacija,relativno...Tj dobar iftar,a kahva i cigare poslije
čula priču...mašaAllah hvala ti na tomeBHF_Manijak wrote:Znas kad je onaj mladic htio da usnije Poslanika,pa upitao sejha za savjet?!A ovaj ga doveo kuci na veceru,iznio mi ribu,i dobro posolio...Eh kaze sinko jedi ovo,ali nema ti vode,pa kad ustanemo na sabah ja cu dati savjet kako da usnijes Poslanika...Poslusa mladic,i tako jedu oni i legnu...Kad su se probudili,pita sejha,eh sta si sanjo veceras?!Ma sejhu,kaze mladic,vodu sa svih strana,okenae,mora,rijeke,kisu sa nebesa,samo mi je voda napameti bila...ružmarin-a wrote:@BhF_Manijak
Amin!
Eh,rece mu sejh,tako sinko kad budes zedan za Poslanikom kao za vodom nakon slane vecere, tada ces ga i usniti![]()
Pa tako i mi,vazimo o onom sto nam je trenutno preokupacija,relativno...Tj dobar iftar,a kahva poslije
BHF_Manijak wrote:Nek si ti Azamo dodao cigaru,nista bez nje![]()
Manijak ne duhani,samo da se zna
kad ste već kod cigareBHF_Manijak wrote:Nek si ti Azamo dodao cigaru,nista bez nje![]()
Azamo wrote:BHF_Manijak wrote:Nek si ti Azamo dodao cigaru,nista bez nje![]()
![]()
Znaš šta ono kažu,kahva bez šećera kocke ali baška...
We alejkumu selam...Allah olaksa post,pa se toliko i ne osjeti vrucina,bilo u kuci bilo vaniimmuno wrote:Selam postaci tiho ovdje pravo a kako i nece na ovoj vrucini...jos malo