Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
upsy_daisy

#5551 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by upsy_daisy »

thekupus wrote:Kako ga nije stid, POKRIVENU zenu?!?!

Da nije pokrivena, pa hajd, znamo da su takve besposlicarke?
:run:
ti si sigurno njegov kolega
upsy_daisy

#5552 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by upsy_daisy »

zubi wrote:
thekupus wrote:Kako ga nije stid, POKRIVENU zenu?!?!

Da nije pokrivena, pa hajd, znamo da su takve besposlicarke?
:run:
:lol:
suvišno je bilo koga ispitivati, taksisti koji postavljaju lična pitanja su dno dna, ali on je svoja pitanja usmjeravao ka krajnjoj provokaciji u smislu ''pokrivena si, glupa si'' ( a žena notarka)
drug_profi

#5553 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Neko vece je moja supruga sjela na taksi da se nadje sa mnom u jednom lokalu gdje se svira uglavnom rock uzivo.
Frajer je ispeglo sta ces tamo, tamo samo rok, hajmo negdje drugo itd.
Sreca pa mi nije htjela reci do sutra. Ispo bi u crnoj hronici.
Edin H.

#5554 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

starii wrote:taksisti sarajevotaxija su opet poceli sa starim folom da u kolini dok stoje krenu unazad i udare auto iza...naravno uvijek je onaj iza kriv...pazite se....
Kako znas?
starii

#5555 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by starii »

Edin H. wrote:
starii wrote:taksisti sarajevotaxija su opet poceli sa starim folom da u kolini dok stoje krenu unazad i udare auto iza...naravno uvijek je onaj iza kriv...pazite se....
Kako znas?
neki dan iza klinickog kod pumpe napravili sudar pa se stvorila kola u pm.
Kinaski

#5556 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Kinaski »

drugi profil wrote:Neko vece je moja supruga sjela na taksi da se nadje sa mnom u jednom lokalu gdje se svira uglavnom rock uzivo.
nista ti meni ne bi mogo, ljudino :D
drug_profi

#5557 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Kinaski wrote:
drugi profil wrote:Neko vece je moja supruga sjela na taksi da se nadje sa mnom u jednom lokalu gdje se svira uglavnom rock uzivo.
nista ti meni ne bi mogo, ljudino :D
Ne znaš ti to. Nebitno je ko bi završio u bolnici, dobro ne bi ispalo ni za tebe ni za mene.
Ako si ti taj hairlija, ubuduće malo jezik skrati i ponašaj se profesionalno.
dgL_

#5558 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dgL_ »

Po mom nekom subjektivnom misljenju novi taxisti odnosno oni koji dadnu 80 hiljada KM za dvije licence i auto i papirologija itd, itd.. Su mnooogo mnogo gori od starih taxista.... U vecini slucajeva su to ljudi koji su dali sve sto imaju za taj posao i onda kad vide da bas i ne moze da se zaradi onoliko koliko bi oni htjeli da bi vracali kredite i zivili kao Bakir Izetbegovic, tad nastaje kolaps u njihovom mozgu... I pocinju se ponasat nenadrtalno... Nece da vozi za 3-4 KM, psuje i glumi klosara...

Kao da ga je neko tjerao na to... Danas kupiti licencu i izac na taxi je skuplje nefo kupiti bilo gdje posao u drzavnoj sluzbi...
JThomas

#5559 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

ponuda i potražnja. skuplje je zato što je objektivno dobro, vjerovatno i najbolje od svih poslova koje može raditi svako...ne bukvalno svako, naravno. prvi ja ne bih mogao. ali puno manje treba nego naučiti da budeš dobar zanatlija, lupam, dobar keramičar, varilac, vodoinstalater, ne lomiš leđa kao na građevini, i tako dalje.
dgL_

#5560 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dgL_ »

JThomas wrote:ponuda i potražnja. skuplje je zato što je objektivno dobro, vjerovatno i najbolje od svih poslova koje može raditi svako...ne bukvalno svako, naravno. prvi ja ne bih mogao. ali puno manje treba nego naučiti da budeš dobar zanatlija, lupam, dobar keramičar, varilac, vodoinstalater, ne lomiš leđa kao na građevini, i tako dalje.
80 ili 90 hiljada maraka posao? Mislim da to prelazi granice zdravog razuma... Upravo su to i u kantonu uvidili pa ce im sad uvest da kanton od njih otkupljuje licence po nekoj cijeni 10ak milja i onda ce oni sa njima raspolagati... Drugi par opanaka je sto ce onda ovlastena osoba u ministarstvu saobracaja KS da uzme ogrooooomne pare namjestajuci kome ce se ta licenca poslije dodijeliti...

Sve to mozda nebi bilo tako da taxisti koji idu u penziju nisu ovoliko pohlepni... Ipak 40 hiljada za licencu sada kada ti dvije trebaju da bi krenuo raditi je zaista puno... Kad bude jedan-jedan onda inekako... Al kako su krenuli tad bi/ce biti 100 hiljada jedna licenca... Malo pretjerivanje
JThomas

#5561 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

pohlepni su oni uvijek i bili, a ja pričam zašto im se može, zašto ljudi zaista daju tolike pare i zašto na kraju krajeva te licence ne možeš odštemati od njih. realno boljeg posla sa sss i bez posebnih vještina nema.
holowey

#5562 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

prijatelj dijasporac, sada zivi u melburnu i radi kao taksista... kaze licencu je platio milion dolara (zavisi valjda od lokacije na kojoj moze stajati, on htio ispred nekog hotela a u blizini zeljeznicke), a kako se licenca ne placa na vozaca nego na vozilo, u tal je sa dvojicom indijaca kupio licencu... ravnomjerno podijelili trosak licence, svako radi za sebe... samo jedno auto istovremeno moze biti na cesti sa tom licencom... 3 u 1... :D
ja mu pricao kako se sada kod nas mora platiti dupla licenca da bi mogao voziti, a njemu oci :shock: kada sam mu rekao cijenu, on :lol:
dgL_

#5563 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dgL_ »

holowey wrote:prijatelj dijasporac, sada zivi u melburnu i radi kao taksista... kaze licencu je platio milion dolara (zavisi valjda od lokacije na kojoj moze stajati, on htio ispred nekog hotela a u blizini zeljeznicke), a kako se licenca ne placa na vozaca nego na vozilo, u tal je sa dvojicom indijaca kupio licencu... ravnomjerno podijelili trosak licence, svako radi za sebe... samo jedno auto istovremeno moze biti na cesti sa tom licencom... 3 u 1... :D
ja mu pricao kako se sada kod nas mora platiti dupla licenca da bi mogao voziti, a njemu oci :shock: kada sam mu rekao cijenu, on :lol:
20ak milja da je jedna pa hajde i opet bi ti trebalo 50 milja za posao... Usrali su ga, sad ce se zaliti kad im kanton uzme licrnce sebi nakon penzije.. Al sami su ovo trazili...
Dead Man Walking

#5564 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

holowey wrote:prijatelj dijasporac, sada zivi u melburnu i radi kao taksista... kaze licencu je platio milion dolara (zavisi valjda od lokacije na kojoj moze stajati, on htio ispred nekog hotela a u blizini zeljeznicke), a kako se licenca ne placa na vozaca nego na vozilo, u tal je sa dvojicom indijaca kupio licencu... ravnomjerno podijelili trosak licence, svako radi za sebe... samo jedno auto istovremeno moze biti na cesti sa tom licencom... 3 u 1... :D
Brate, cega bolan milion? :shock: Uzima te lopatom taj jaran bas. :mrgreen: To bi otprilike znacilo da prosjecan taksista nekih 15-20 godina radi samo da plati licencu, naravno pod uslovom da ne umre od gladi i peksinluka jer mu za hranu, odjecu, i ostale zivotne potrepstine u tom periodu ne ostane nista. :mrgreen:
Dino79

#5565 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dino79 »

dgL_ wrote:
JThomas wrote:ponuda i potražnja. skuplje je zato što je objektivno dobro, vjerovatno i najbolje od svih poslova koje može raditi svako...ne bukvalno svako, naravno. prvi ja ne bih mogao. ali puno manje treba nego naučiti da budeš dobar zanatlija, lupam, dobar keramičar, varilac, vodoinstalater, ne lomiš leđa kao na građevini, i tako dalje.
80 ili 90 hiljada maraka posao? Mislim da to prelazi granice zdravog razuma... Upravo su to i u kantonu uvidili pa ce im sad uvest da kanton od njih otkupljuje licence po nekoj cijeni 10ak milja i onda ce oni sa njima raspolagati... Drugi par opanaka je sto ce onda ovlastena osoba u ministarstvu saobracaja KS da uzme ogrooooomne pare namjestajuci kome ce se ta licenca poslije dodijeliti...

Sve to mozda nebi bilo tako da taxisti koji idu u penziju nisu ovoliko pohlepni... Ipak 40 hiljada za licencu sada kada ti dvije trebaju da bi krenuo raditi je zaista puno... Kad bude jedan-jedan onda inekako... Al kako su krenuli tad bi/ce biti 100 hiljada jedna licenca... Malo pretjerivanje

a ti sto sad prodaju licence za 40-80 hiljada su te licence dobijalli besplatno poslije rata valjda su to bile licence srba taksista i ostalih taksista sto su u ratu napustili sarajevo..
dgL_

#5566 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dgL_ »

Ma nek su dobijali... Drugaciji je sistem bio... Odnosno zakon, ali daj neku cijenu realnu odredi... A ne lupas neke cijene pa presmijesno zaista...
seoBIH

#5567 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

Dead Man Walking wrote:
Brate, cega bolan milion? :shock: Uzima te lopatom taj jaran bas. :mrgreen: To bi otprilike znacilo da prosjecan taksista nekih 15-20 godina radi samo da plati licencu, naravno pod uslovom da ne umre od gladi i peksinluka jer mu za hranu, odjecu, i ostale zivotne potrepstine u tom periodu ne ostane nista. :mrgreen:

Google is your friend :)
he taxi directorate advises on their website the average sale price of a Melbourne license last year was $484,250.
Dead Man Walking

#5568 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

seoBIH wrote:
Dead Man Walking wrote:
It is, indeed. :mrgreen:

http://taxi.vic.gov.au/owners-and-opera ... fer-prices
holowey

#5569 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Dead Man Walking wrote:
imas pravo na svoje misljenje i to postujem...ali uzmi malo vremena pa istrazi i argumentuj svoju tvrdnju...

evo jos da se ibretis a pokusaj da oboris... u melburnu postoje taksi licence koje ti ne dozvoljavaju stajanje na stajalistima a imas i licence koje ti dozvoljavaju da se zaustavljas na stajalistima, takodje licence koje ti dozvoljavaju voznje samo u sredistu grada i idu na poziv a sa druge strane licence koje ti omogucavaju da koristis parali stajalista i vozis duge ture s kraja na kraj grada... imas licence koje placaju privatna lica i licence koje placaju firme... znaci vise vrsta licenci i ne kostaju isto...
holowey

#5570 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

Dead Man Walking wrote:
seoBIH wrote:
Dead Man Walking wrote:
It is, indeed. :mrgreen:

http://taxi.vic.gov.au/owners-and-opera ... fer-prices
procitaj ti to detaljnije
The following graph provides a monthly median of metropolitan taxi-cab licence transfer prices
Dead Man Walking

#5571 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

To znaci da su podaci uzimani mjesecno, i iz kojeg su mjeseca. U protivnom je jos on i dobro proso sa milioncetom. :D

Nejse, nije mi cilj da se nadmazem i ubjedjujem, prostom matematikom se moze zakljuciti koliko bi jedan taksista morao uzimati dnevno da bi ta cifra imala nekog smisla.
Linmer

#5572 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Linmer »

Od autobuske stanice to aerodroma 15KM.
Od aerodroma do autobuske 30KM.

Koja je to logika? Je li to nešto na inicijativu taksiste ili taksi firme to dozvoljavaju? Taksi Sarajevo je bio u pitanju.
Je li Taksi Sarajevo firma koja zapošljava taksiste i koji su pod njihovom "kontrolom" ili to radi nekako drugačije? Razmišljam poslati email Taksi Sarajevu i pitati koliko košta cijena sa stanice do aerodroma i ištampati. Pad kad mi kaže 30KM (ili čak 15, što je po računici previše) fino pokažem email i tražim fiskalni račun i dozvolu taksiste.
Šta bi se desilo u tom slučaju? Da mi ne bi prijetili nasiljem?
Edin H.

#5573 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Linmer wrote:Od autobuske stanice to aerodroma 15KM.

Koja je to logika? Je li to nešto na inicijativu taksiste ili taksi firme to dozvoljavaju? Taksi Sarajevo je bio u pitanju.
Je li Taksi Sarajevo firma koja zapošljava taksiste i koji su pod njihovom "kontrolom" ili to radi nekako drugačije? Razmišljam poslati email Taksi Sarajevu i pitati koliko košta cijena sa stanice do aerodroma i ištampati. Pad kad mi kaže 30KM (ili čak 15, što je po računici previše) fino pokažem email i tražim fiskalni račun i dozvolu taksiste.
Ne bi, ako ipak platis 30 kerma :oops:
zubi

#5574 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

Linmer wrote:Od autobuske stanice to aerodroma 15KM.

Zato zaobidji Sarajevo taksi u sirooookom luku, sve sami lopovi.
insaneinthebrain

#5575 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insaneinthebrain »

a ljubi ga majka, sve bijeda i sirotinja. ono se mora povuci iz grada za vrijeme spice :zzzz:
Taksi je previše jeftin i koristi ga i ko treba i ko ne treba. Ovaj grad ima više od 200.000 vozila i ne može da izdrži. Mi smo prisiljeni da se tokom jutra i poslijepodne povučemo iz grada kako ne bismo stvarali saobraćajne čepove. Mislim da ljudi koji bi se trebali brinuti o funkcionisanju gradskog prijevoza namjerno dozvoljavaju pad cijena u taksi službama kako bi dodatno urušili gradski saobraćaj, na što smo ukazivali više puta
https://www.klix.ba/vijesti/bih/problem ... /170704078
Post Reply