Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Adobeg

#5551 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

kakaljin wrote: 22/08/2022 18:58
_Reds_ wrote: 22/08/2022 18:21 Vidise koliko površno gledate na ovo.

I onda se pitate što neki neće da dođu kod nas, ili što igraju negdje drugo bolje.

Sad će Kapić u Zrinjski i fino će tamo da eksplodira.

Nije nam isto ovako ni Bilbija valjao.
Tacno tako svaki igrac koji ode od nas proigra i igra u zivotnoj formi.
To je tacno postaju svi igracine,razlog je nezdrava atmosfera u klubu,a ne sve prepisivati navijacima, ima i njihovog ali optuzivati stalno navijace stvaramo kontra efekat. :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5552 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Kapicu bi bolje bilo da je obrisao svoju TM stranicu, umjesto IG....

Image
strong69

#5553 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

kakaljin wrote: 22/08/2022 18:56
strong69 wrote: 22/08/2022 18:02

Slažem se sa tobom. Ovo je katastrofa za upravu kluba koja ne stoji iza svog igrača i ne čuva ga.
Sta ce onda pomisliti ostali igraci ili novi igraci koji bi trebali doci u klub ili koje trazimo da nas pojacaju.

Ovo je dno dna da navijaci otjeraju igraca koji je fulio penal.

Pravi smo mahalski klub. Do mi ne izbacimo mahalu mi niakda necemo postati ozbiljan klub i nikada necemo krenuti naprijed
Za ono sta su mu psovali u Zenici nema opravdanja. Dno dna. Zao mi je sto takvi neljudi imaju bilo kakvu vezu sa Sarajevom.
PhilJacksonIzvala

#5554 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by PhilJacksonIzvala »

Adobeg wrote: 22/08/2022 19:03
kakaljin wrote: 22/08/2022 18:58

Tacno tako svaki igrac koji ode od nas proigra i igra u zivotnoj formi.
To je tacno postaju svi igracine,razlog je nezdrava atmosfera u klubu,a ne sve prepisivati navijacima, ima i njihovog ali optuzivati stalno navijace stvaramo kontra efekat. :thumbup:
I za tebe isto pitanje, koji su to "svi"?
mirza_15

#5555 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ima ovdje svega, ali najviše Rifetovog. Prvo navijači. Dva vezana poraza, remi sa Slobodom i promašen penal u 95-toj za pobjedu. I to sve nakon tri vezane pobjede i povećanih očekivanja. Ne možeš očekivati bečku školu frustriranih ljudi koji su klepili do Zenice, možda i drugi put, da ih gledaju. To je afekt, trenutak frustracije koji je do sada možda i prošao 90% onih koji su skandirali. Ro bi i Rifetu, valjda, trebalo biti jasno. I što neko napisa, umjesto da počne raditi na treningu i zalagati se na terenu 200%, da mu proradi inati on se bacio u očaj i traži raskid?! Mogao se baciti sa Mome ili ako mu je draže sa Uzeira. Život za njega više nema smisla :lol: Nije mi drago što se desilo, ali brate, on je najviše kriv. Šta bi na Bejlovom mjestu dok je igrao u Realu :mrgreen: Jeste da je Bejl tuguo mogao da spere milionima eura, ali ipak... Čovjek iskulirao navijače kao da ne postoje. Majstore, plata, rad, teren, rezultat. Inače nikad profesionalca od tebe.
Anquilla

#5556 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Velkoski wrote: 22/08/2022 17:26 https://fksarajevo.ba/vijesti/sporazumn ... picem/6440

meni je ovo katastrofa, ali eto.
Nazalost, nekako ocekivano.

I meni je katastrofalno, ostali smo bez igraca, a reputacijski stvarno lose.

Nekom sa strane ce izgledati da u ovom klubu ne smijes biti u losoj formi, ne smijes promasiti penal, da navijaci vode klub...
Oni kojima je ovo extra, neka se zapitaju bi li oni za poslodavca izabrali klub odakle ce ga moci otjerati onaj ko plati kartu i misli da moze da lijeci frustracije na utakmici. Jeste da su velika manjina takvi, ali su najglasniji.

Melunovic, Crnkic, Kapic...
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#5557 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by suad-sarajevo »

Nisam nikada bio za neko vrijeđanje ili omalovažavanje igrača koji nose naš dres ali bio je jedan od rijetkih koji me je znao iziritirati. Melunović No2 - out. I više nego zasluženo. Mislim da je ovo razmišljanje velike većine.
mirza_15

#5558 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ma nije ga niko otjerao. Sam otišao. Nije meni drago što smo ovako izgubili igrača koji je, ako ništa, u rotaciji mogao dati svoj doprinos. Izabrao je pogrešan sport ako ga nekoliko prozivki sa tribina može natjerati da ode. Treba je odabrati tenis, atletiku, balet :mrgreen: Da stvar bude do kraja jasna, nakon skandiranja s tribina u jednoj pišljivoj utakmici gdje je frustracija nakon niza loših rezultata bila očekivana, ON je zatražio raskid.

Realno, hebo muško kome je svijet potonuo nakon par prozivki. Duša nježna neshvaćena :mrgreen: Nekarakterna osoba koju svaka bezvezna sitnica slomi.
last mohicans

#5559 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Ima izjava na sportba, spominje i neke druge stvari, da je dijete izgubio, da nije mogao biti fokusiran, sjecate se da su mu bili oteli auto i rolex, ne osjeca se sigurno kao ni porodica mu. Ne znam je li sklon kocki (nagađam),mozda je uletio u losu ekipu. Ako je fotosop slika, mozda je ista ekipa u pravom trenutku to odabrala. Jednostavno potrefio se veci splet okolnosti, pa se stiče dojam da ga je stotinjak navijača otjeralo. Mozda je ovako najbolje i za njega i za nas. Ako se Avramovski konačno ne oporavi i ne bude ništa od ovog Abubakra, kako se vec zove, u vezi bi mogli imati manjak kvalitete.
Logovan

#5560 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Velkoski wrote: 22/08/2022 17:26 https://fksarajevo.ba/vijesti/sporazumn ... picem/6440

meni je ovo katastrofa, ali eto.
Jašta je nego katastrofa.
Logovan

#5561 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Trudio sam se davati svoj maksimum unatoč tome, međutim strah u meni mi nije dozvoljavao da se pokažem u svom najboljem svjetlu. Imao sam konstantan pritisak zbog okruženja, gdje se nisam osjećao sigurnim, ni ja, niti moja familija. Stalno su se ponavljale neke stvari koje su mi ukazivale da tu nisam siguran, ali ja unatoč tome nisam htio odustati od kluba i želje da pomognem svojoj ekipi. U datim trenutcima sam sigurno davao svoj maksimum.

Ovo što se desilo proteklih dana je bila kap koja je meni prelila čašu, ali sigurno ne i jedini razlog zbog koje sam donio ovu odluku. Provaljen mi je profil, osramoćen sam zbog neke slike koja je fotošopirana. Protekla godina je bila jako teška za mene, puna stresa kako na poslovnom tako i na privatnom putu, pretrpio sam velike gubitke, onaj najveći je gubitak djeteta. Ja bi mnoge upitao kako bi se oni osjećali da su na mom mjestu sve ovo prošli?
Sram ga bilo kako sve ovo nije podnio k'o pravi muškarac, trebao je pored ovog svega da još blista na terenu. :oops:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#5562 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

:D
_Reds_

#5563 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by _Reds_ »

strong69 wrote: 22/08/2022 18:02

Slažem se sa tobom. Ovo je katastrofa za upravu kluba koja ne stoji iza svog igrača i ne čuva ga.
Sta ce onda pomisliti ostali igraci ili novi igraci koji bi trebali doci u klub ili koje trazimo da nas pojacaju.

Pravi smo mahalski klub. Do mi ne izbacimo mahalu mi niakda necemo postati ozbiljan klub i nikada necemo krenuti naprijed
Teško će to ograničeni mozgovi shvatiti.

Uopce me ne bi cudilo i da su mu prijetili.
Dinostula

#5564 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

_Reds_ wrote: 22/08/2022 21:11

Teško će to ograničeni mozgovi shvatiti.

Uopce me ne bi cudilo i da su mu prijetili.
Opet teorije zavjere sto je napustio klub da si par postova gore procitao vidio bi da je napustio iz privatnih razloga. Penal i skandiranje su bili samo kap koja je prelila casu.
PhilJacksonIzvala

#5565 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Najgluplje od svega je izjavit da ce ovo stetit ugledu kluba kod potencijalnih pojacanja :lol: :lol:

Ono sto je nastetilo tom ugledu je kad igraca koji ne zeli produzit ugovor posaljemo NEZASLUZENO polusezonu na tribine.

Rifet je svojim igrama, odnosom, sutevima nebu pod oblake, opijanjem, pusenjem zasluzio da bude otjeran.

Adukor u prvom mandatu, Lazic u prvom mandatu nicim nisu zasluzili takav tretman. Ne sjecam se da ste se tad bunili.
Logovan

#5566 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Gdje je dokaz za pusenje i opijanje? Samo ona slika za koju je rekao da fotosop ili ima jos nesto? Sve i da nije fotosop, ostaje pitanje otkad je. I ne bi se trebalo zaobilaziti ovo sto je rekao za privatne probleme.
Anquilla

#5567 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

PhilJacksonIzvala wrote: 22/08/2022 21:20 Najgluplje od svega je izjavit da ce ovo stetit ugledu kluba kod potencijalnih pojacanja :lol: :lol:

Ono sto je nastetilo tom ugledu je kad igraca koji ne zeli produzit ugovor posaljemo NEZASLUZENO polusezonu na tribine.

Rifet je svojim igrama, odnosom, sutevima nebu pod oblake, opijanjem, pusenjem zasluzio da bude otjeran.

Adukor u prvom mandatu, Lazic u prvom mandatu nicim nisu zasluzili takav tretman. Ne sjecam se da ste se tad bunili.
Jest, svi ce jedva cekati doci kod nas umjesto u Zrinjski :-)

Lazic i Adukor su na tribinama zavrsili jer nisu htjeli produziti ugovor.
Ako je Rifet trebao biti otjeran zbog losih igara, sigurno nije trebao ici sad, nego zajedno sa ostalim otpisanim.

Kazem ti, nije vise vazna njegova forma, utisak ostaje da je otisao zbog navijaca. I to nije prvi.
Pa eto, ima li ijedan drugi klub u BiH ciji igrac je otisao, a da je ostao utisak da su ga otjerale tribine?
PhilJacksonIzvala

#5568 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Anquilla wrote: 22/08/2022 21:39
PhilJacksonIzvala wrote: 22/08/2022 21:20 Najgluplje od svega je izjavit da ce ovo stetit ugledu kluba kod potencijalnih pojacanja :lol: :lol:

Jest, svi ce jedva cekati doci kod nas umjesto u Zrinjski :-)

Lazic i Adukor su na tribinama zavrsili jer nisu htjeli produziti ugovor.
Ako je Rifet trebao biti otjeran zbog losih igara, sigurno nije trebao ici sad, nego zajedno sa ostalim otpisanim.

Kazem ti, nije vise vazna njegova forma, utisak ostaje da je otisao zbog navijaca. I to nije prvi.
Pa eto, ima li ijedan drugi klub u BiH ciji igrac je otisao, a da je ostao utisak da su ga otjerale tribine?
Koga briga za to sto su ga otjerale tribine? Poenta je da je otisao, sto je dobro za klub, jel? I argument za prebacivanje na tribine ovih sto nisu htjeli produzit je bio "da je to dobro za klub", sta je sad problem? Jedna manje preplacena beskorisna umisljena napusena zvjezdica.
last mohicans

#5569 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 22/08/2022 20:37
Trudio sam se davati svoj maksimum unatoč tome, međutim strah u meni mi nije dozvoljavao da se pokažem u svom najboljem svjetlu. Imao sam konstantan pritisak zbog okruženja, gdje se nisam osjećao sigurnim, ni ja, niti moja familija. Stalno su se ponavljale neke stvari koje su mi ukazivale da tu nisam siguran, ali ja unatoč tome nisam htio odustati od kluba i želje da pomognem svojoj ekipi. U datim trenutcima sam sigurno davao svoj maksimum.

Ovo što se desilo proteklih dana je bila kap koja je meni prelila čašu, ali sigurno ne i jedini razlog zbog koje sam donio ovu odluku. Provaljen mi je profil, osramoćen sam zbog neke slike koja je fotošopirana. Protekla godina je bila jako teška za mene, puna stresa kako na poslovnom tako i na privatnom putu, pretrpio sam velike gubitke, onaj najveći je gubitak djeteta. Ja bi mnoge upitao kako bi se oni osjećali da su na mom mjestu sve ovo prošli?
Sram ga bilo kako sve ovo nije podnio k'o pravi muškarac, trebao je pored ovog svega da još blista na terenu. :oops:
Izvini, šta hoćeš da kažeš? Da su navijači,uprava,neko blizak klubu za ovo krivi? Uopće ne razumijem tvoju aluziju. Od koga se nije osjećao sigurnim, ovom izjavom svega nadrobio. Dolazili mu navijači kao Rustemovoj ženi pod prozor? Misliš da mu klub nije izašao u susret i pomogao mu? Pa on je jbt profesionalni fudbaler koji u startu mora emocije,makar na terenu, ostaviti iza sebe, jer neće biti kao sto ni nije, pravi profić. Bilo kakva događanja van terena ne smiju da utiču na tebe, iako je svakome teško sa onim s čime se susreće. To drugi ljudi, sportisti nadasve, nemaju zivotnih problema, osjetili se to na njihovim prerformansama? Lik je ispap plačipička i ovako je najbolje. Sve što je on odigrao, mali Ramić može,jos dijete moze napredovati.
Logovan

#5570 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 22/08/2022 22:27 Izvini, šta hoćeš da kažeš? Da su navijači,uprava,neko blizak klubu za ovo krivi? Uopće ne razumijem tvoju aluziju. Od koga se nije osjećao sigurnim, ovom izjavom svega nadrobio. Dolazili mu navijači kao Rustemovoj ženi pod prozor? Misliš da mu klub nije izašao u susret i pomogao mu? Pa on je jbt profesionalni fudbaler koji u startu mora emocije,makar na terenu, ostaviti iza sebe, jer neće biti kao sto ni nije, pravi profić. Bilo kakva događanja van terena ne smiju da utiču na tebe, iako je svakome teško sa onim s čime se susreće. To drugi ljudi, sportisti nadasve, nemaju zivotnih problema, osjetili se to na njihovim prerformansama? Lik je ispap plačipička i ovako je najbolje. Sve što je on odigrao, mali Ramić može,jos dijete moze napredovati.
Mislim da on ima još toga za reći, ali neće baš sve detaljno da iznosi, a i što bi?

Hoću da kažem koliko su samo bezveze prozivke da neko namjerno ne igra najbolje što može, da neko igra preko neke stvari jer mu se može, velika mu plata pa eto zabušava i slično ovome. Ima naravno igrača koji su jednostavno takvi da će gledati da se što manje potrude, ali ne ide da se za svakoga govori. Svaki put kada neko loše odigra, objašnjenje je da igra preko neke stvari, mrsko mu trčati, neće da igra protiv kluba u kojem je nekada igrao, itd. Pa kod nas igrač ne smije loše odigrati, da ne govorim da ne smije uvezati tri, pet ili više loših utakmica.

Navijači nisu krivi za ovo, ono skandiranje je došlo k'o šlag na tortu, nakon svega što je momak doživio desi mu se još i to da ga tjeramo. Kažem opet nisu krivi, ali isto tako navijači bi se trebali dozvati. Redovno nekoga tjeramo, redovno nekoga prozivamo da ode. Vazda mi neke promjene tražimo, ne prođe pet utakmica odmah bi mi zamijenili i napadača i veznjaka i stopera i golmana.

Lagano je reći ostavi emocije iza sebe, prelagano, hajde to uradi pa dođi na posao i pokaži da si jedan od boljih na poslu. A pogotovo je prelagano reći ako ti se nisu desili isti ili slični problemi. Eto on je pokušavao, trudio se, ali ne ide. Otišao, rekao da ima problema i šta sada? Neću srati po njemu zato što nije uspio izdvojiti probleme iz privatnog života od poslovnog, a ti problemi nisu baš mali problemi.
last mohicans

#5571 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Logovan wrote: 22/08/2022 23:12
last mohicans wrote: 22/08/2022 22:27 Izvini, šta hoćeš da kažeš? Da su navijači,uprava,neko blizak klubu za ovo krivi? Uopće ne razumijem tvoju aluziju. Od koga se nije osjećao sigurnim, ovom izjavom svega nadrobio. Dolazili mu navijači kao Rustemovoj ženi pod prozor? Misliš da mu klub nije izašao u susret i pomogao mu? Pa on je jbt profesionalni fudbaler koji u startu mora emocije,makar na terenu, ostaviti iza sebe, jer neće biti kao sto ni nije, pravi profić. Bilo kakva događanja van terena ne smiju da utiču na tebe, iako je svakome teško sa onim s čime se susreće. To drugi ljudi, sportisti nadasve, nemaju zivotnih problema, osjetili se to na njihovim prerformansama? Lik je ispap plačipička i ovako je najbolje. Sve što je on odigrao, mali Ramić može,jos dijete moze napredovati.
Mislim da on ima još toga za reći, ali neće baš sve detaljno da iznosi, a i što bi?

Hoću da kažem koliko su samo bezveze prozivke da neko namjerno ne igra najbolje što može, da neko igra preko neke stvari jer mu se može, velika mu plata pa eto zabušava i slično ovome. Ima naravno igrača koji su jednostavno takvi da će gledati da se što manje potrude, ali ne ide da se za svakoga govori. Svaki put kada neko loše odigra, objašnjenje je da igra preko neke stvari, mrsko mu trčati, neće da igra protiv kluba u kojem je nekada igrao, itd. Pa kod nas igrač ne smije loše odigrati, da ne govorim da ne smije uvezati tri, pet ili više loših utakmica.

Navijači nisu krivi za ovo, ono skandiranje je došlo k'o šlag na tortu, nakon svega što je momak doživio desi mu se još i to da ga tjeramo. Kažem opet nisu krivi, ali isto tako navijači bi se trebali dozvati. Redovno nekoga tjeramo, redovno nekoga prozivamo da ode. Vazda mi neke promjene tražimo, ne prođe pet utakmica odmah bi mi zamijenili i napadača i veznjaka i stopera i golmana.

Lagano je reći ostavi emocije iza sebe, prelagano, hajde to uradi pa dođi na posao i pokaži da si jedan od boljih na poslu. A pogotovo je prelagano reći ako ti se nisu desili isti ili slični problemi. Eto on je pokušavao, trudio se, ali ne ide. Otišao, rekao da ima problema i šta sada? Neću srati po njemu zato što nije uspio izdvojiti probleme iz privatnog života od poslovnog, a ti problemi nisu baš mali problemi.
Ne pitamo se mi, ali bi htijeli da se pitamo. Uprava se pita i ako oni donose odluke na osnovu stotinjak debila koji povedu navijanje, onda nikad nista od nas neće biti. Opet, ne treba igrače gledati kao svete krave i zaštićene međede. Isuviše su plaćeni i imaju najbolje moguće uslove u BiH, treba da se odgovorno nose prema svom poslu, kao što se ja i ti odnosimo prema svome poslu. Pored toga, mi imamo i psihologa, pa se njemu trebao obratiti. Nije sramota. Onaj Slovenac iz Atalante je kroz slične stvari prolazio,ne znam je li se ikad uhavizo. Čovjek je mrtvi profesionalac i extra igrač. Prethodnih sezona smo emocijama se vodili, neka Hebe, neka Dupeta, Krste,hej, on odigro xy utakmica, sve zarad stare slave. Bismo li bili bolji da su ostali, mislim čak i gori? Niko nam ne nedostaje, sem mozda Lazića, tp je moje misljenje. Tako će se i ovo s Kapićem za dva kola zaboraviti. Sam je izabrao put, nisam misljenja da su ga navijači otjerali, a ne bi nikoga mi trebali tjerati već njihov (ne)učinak. To je sva poenta. Natura se narativ da su ga otjerali navijači, a to nije tako.
Grean

#5572 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Interesantno da je i Kobiljar govorio o prijetnjama za vrijeme prvog ugovora u Sarajevu. Tu izjavu je dao kad je vec bio u Zrinjskom.

Nikad ga vise niko ne upita kakve prijetnje, niko se ne upita sto, ko i kako.
PhilJacksonIzvala

#5573 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Provaljen mi je profil, osramoćen sam zbog neke slike koja je fotošopirana
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: on bas misli ljudi budale
Logovan

#5574 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

last mohicans wrote: 22/08/2022 23:25 Ne pitamo se mi, ali bi htijeli da se pitamo. Uprava se pita i ako oni donose odluke na osnovu stotinjak debila koji povedu navijanje, onda nikad nista od nas neće biti. Opet, ne treba igrače gledati kao svete krave i zaštićene međede. Isuviše su plaćeni i imaju najbolje moguće uslove u BiH, treba da se odgovorno nose prema svom poslu, kao što se ja i ti odnosimo prema svome poslu. Pored toga, mi imamo i psihologa, pa se njemu trebao obratiti. Nije sramota. Onaj Slovenac iz Atalante je kroz slične stvari prolazio,ne znam je li se ikad uhavizo. Čovjek je mrtvi profesionalac i extra igrač. Prethodnih sezona smo emocijama se vodili, neka Hebe, neka Dupeta, Krste,hej, on odigro xy utakmica, sve zarad stare slave. Bismo li bili bolji da su ostali, mislim čak i gori? Niko nam ne nedostaje, sem mozda Lazića, tp je moje misljenje. Tako će se i ovo s Kapićem za dva kola zaboraviti. Sam je izabrao put, nisam misljenja da su ga navijači otjerali, a ne bi nikoga mi trebali tjerati već njihov (ne)učinak. To je sva poenta. Natura se narativ da su ga otjerali navijači, a to nije tako.
I sreća pa se ne pitamo, počevši od mene pa nadalje. :lol: Zaboravit će se naravno, ali trebamo se prestati dovoditi u ovakve situacije. Skoro svake sezone ili možda baš svake sezone nešto se desi, neko odjednom napusti klub.
oldtajmer

#5575 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by oldtajmer »

vjerujem da ce tek sada biti sranje sa rezultatima jer ce igraci biti pod pritiskom da nakon par losih utakmica, promasenih zicera, penala i sl. budu razapeti od strane navijaca i otjerani iz kluba, jbg bas smo sa ovim sami sebi skocili u usta mada bi volio da se varam
Post Reply