Iskustva sa koronavirusom

Moderator: O'zone

Locked
badalpur

#5551 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by badalpur »

Danas je 4.dan otkako su mi se pojavili prvi simptomi - temperatura, gubitak mirisa i bolovi u tijelu. Od jutros me boli grlo i dosta dobro se osjećam, nema više temperature i bolova. Međutim, svi mi govore da pazim da mi ne ode na pluća. Ne znam kako se to pazi ali hajde. Nemam nikakvu terapiju osim vitamina i paracetamola koje sam sama ubacila. Zanima me koji simptomi ukazuju da se virus spustio u pluća?
skafiskafsnjak

#5552 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by skafiskafsnjak »

badalpur wrote: 17/12/2021 15:09 Danas je 4.dan otkako su mi se pojavili prvi simptomi - temperatura, gubitak mirisa i bolovi u tijelu. Od jutros me boli grlo i dosta dobro se osjećam, nema više temperature i bolova. Međutim, svi mi govore da pazim da mi ne ode na pluća. Ne znam kako se to pazi ali hajde. Nemam nikakvu terapiju osim vitamina i paracetamola koje sam sama ubacila. Zanima me koji simptomi ukazuju da se virus spustio u pluća?
Ljudi pretjeruju .... Samo opusteno. Ne sekiraj se.
I psiha igra veliku ulogu. Samo ti pij tecnosti i jedi dovoljno.
badalpur

#5553 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by badalpur »

skafiskafsnjak wrote: 17/12/2021 15:13
badalpur wrote: 17/12/2021 15:09 Danas je 4.dan otkako su mi se pojavili prvi simptomi - temperatura, gubitak mirisa i bolovi u tijelu. Od jutros me boli grlo i dosta dobro se osjećam, nema više temperature i bolova. Međutim, svi mi govore da pazim da mi ne ode na pluća. Ne znam kako se to pazi ali hajde. Nemam nikakvu terapiju osim vitamina i paracetamola koje sam sama ubacila. Zanima me koji simptomi ukazuju da se virus spustio u pluća?
Ljudi pretjeruju .... Samo opusteno. Ne sekiraj se.
I psiha igra veliku ulogu. Samo ti pij tecnosti i jedi dovoljno.
Upravu si! Hvala ti 🙏
akcija007

#5554 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by akcija007 »

Sad citam na Avazu hitno iz SA izmjesten u Tursku momak koji se nakon prelezanog covida nalazi u polusvjesnom stanju. Ovdje u SA se ne mozr dijagnoza uspostaviti. Zivotno je ugrozen. Kakav je sada ovo momenat nikada ovako tesku postcovid situaciju nisam procitao
akcija007

#5555 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by akcija007 »

Sad citam na Avazu hitno iz SA izmjesten u Tursku momak koji se nakon prelezanog covida nalazi u polusvjesnom stanju. Ovdje u SA se ne mozr dijagnoza uspostaviti. Zivotno je ugrozen. Kakav je sada ovo momenat nikada ovako tesku postcovid situaciju nisam procitao
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5556 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Jimmy McNulty »

Pa da imaš upalu pluća ne bi se osjećala dosta dobro :-D Nazovi Covid ambulantu ako te je baš strah i reci da osjećaš bolove u grudima i da brzo gubiš dah, odmah će te zvati da dođeš snimat pluća. Ja sam snimio četvrti dan od pojave simptoma i kaže doktor super pluća, čisto sve samo deri vitaminsku terapiju C, D i Cink, dosta tečnosti, supica, više manjih obroka i bit će to ok.

U utorak izlazim iz izolacije, jedva čekam. Ucrvao sam se.
salik79

#5557 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by salik79 »

akcija007 wrote: 17/12/2021 20:45 Sad citam na Avazu hitno iz SA izmjesten u Tursku momak koji se nakon prelezanog covida nalazi u polusvjesnom stanju. Ovdje u SA se ne mozr dijagnoza uspostaviti. Zivotno je ugrozen. Kakav je sada ovo momenat nikada ovako tesku postcovid situaciju nisam procitao
Momak radi za jednu austrijsku firmu, u kojoj su svi jos ljetos natjerani (o tome sam pisao na drugoj temi) da se kolektivno vakcinisu (moram provjeriti da li je bio potpuno vakcinisan ili nije). Prije tri mjeseca je fasovao koronu, a strucnjaci na Kosevu su mu dohakali, korona je bila samo okidac. Tamo je pokupio gljivicni meningitis, kojeg mu, naravno, nisu adekvatno lijecili. To ga je dovelo u ovo stanje, samo ce se sada malo praviti ludi kako ne znaju sta mu je....
El_comadante

#5558 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by El_comadante »

Jimmy McNulty wrote: 17/12/2021 21:19
Pa da imaš upalu pluća ne bi se osjećala dosta dobro :-D Nazovi Covid ambulantu ako te je baš strah i reci da osjećaš bolove u grudima i da brzo gubiš dah, odmah će te zvati da dođeš snimat pluća. Ja sam snimio četvrti dan od pojave simptoma i kaže doktor super pluća, čisto sve samo deri vitaminsku terapiju C, D i Cink, dosta tečnosti, supica, više manjih obroka i bit će to ok.

Meni su nakon stop Sam bio pozitivan, prvi Dan odmah slikali pluca i bilo je sve ok.
jasib

#5559 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by jasib »

salik79 wrote: 17/12/2021 21:35
akcija007 wrote: 17/12/2021 20:45 Sad citam na Avazu hitno iz SA izmjesten u Tursku momak koji se nakon prelezanog covida nalazi u polusvjesnom stanju. Ovdje u SA se ne mozr dijagnoza uspostaviti. Zivotno je ugrozen. Kakav je sada ovo momenat nikada ovako tesku postcovid situaciju nisam procitao
Momak radi za jednu austrijsku firmu, u kojoj su svi jos ljetos natjerani (o tome sam pisao na drugoj temi) da se kolektivno vakcinisu (moram provjeriti da li je bio potpuno vakcinisan ili nije). Prije tri mjeseca je fasovao koronu, a strucnjaci na Kosevu su mu dohakali, korona je bila samo okidac. Tamo je pokupio gljivicni meningitis, kojeg mu, naravno, nisu adekvatno lijecili. To ga je dovelo u ovo stanje, samo ce se sada malo praviti ludi kako ne znaju sta mu je....
Obzirom da je zaposlen u austrijskoj firmi, znači li da njegovo tromjesečno koševsko liječenje, premještaj sa Koševa u Tursku i troškovi aviona i liječenja u Turskoj, pokriva zdravstveno osiguranje Austrije?

Očekivano je da liječenje nastavi u Austriji, zašto je otpremljen u Tursku, u tursku bolnicu?
Apel za njegovo liječenje bit će pokrenut u nedjelju, a iz Pomozi.ba procjenjuju da će za liječenje biti potrebne desetine hiljada eura
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /211217153
salik79

#5560 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by salik79 »

jasib wrote: 18/12/2021 06:56
salik79 wrote: 17/12/2021 21:35

Obzirom da je zaposlen u austrijskoj firmi, znači li da njegovo tromjesečno koševsko liječenje, premještaj sa Koševa u Tursku i troškovi aviona i liječenja u Turskoj, pokriva zdravstveno osiguranje Austrije?

Očekivano je da liječenje nastavi u Austriji, zašto je otpremljen u Tursku, u tursku bolnicu?
Apel za njegovo liječenje bit će pokrenut u nedjelju, a iz Pomozi.ba procjenjuju da će za liječenje biti potrebne desetine hiljada eura
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /211217153
Ne znaci. Ta firma ima registrovanu kcerku firmu u BiH (100% vlasnistvo), u kojoj je on uposlenik, tako da se svi doprinosi uplacuju iskljucivo ovdje, pa tako i zdravstveno osiguranje. Bilo bi ekstra kada bi to ferceralo tako kao sto ti zamisljas. Prvom meni...
-Chesterfield-

#5561 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by -Chesterfield- »

Moj savjet je svima onima koji zaglave u bolnici da sebi ponesu od kuće jastuk, deke i posteljinu.
Mislim da u bolničkim jastucima ima i nekih bolešćura za koje smatramo da su istrijebljene.
epik

#5562 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by epik »

Nakon godinu dana culo okusa i mirisa mi se nisu oporavili. Kolu, pepsi, sky kolu, senzacije ne mogu piti gade mi se. Od mirisa smetaju mi neki deodoransi...
isx

#5563 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by isx »

Ima li ko da pati od parosmije? Ovo stanje deset puta gore od samog virusa.
banjaluka078

#5564 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by banjaluka078 »

-Chesterfield- wrote: 18/12/2021 07:20 Moj savjet je svima onima koji zaglave u bolnici da sebi ponesu od kuće jastuk, deke i posteljinu.
Mislim da u bolničkim jastucima ima i nekih bolešćura za koje smatramo da su istrijebljene.
I da sve bace u kontejner pored bolnice po izlasku...ako prežive bolnicu. Po Banjaluci narod odnese sepsa i kojekakve bolničke baje...korona oslabi i iscrpi organizam i onda se sve lako prima.
Doduše, naša bolnica je bila notorna po tome i prije korone, poslije neke rutinske operacije zaglavilo bi se sedmicama zbog infekcije.
badalpur

#5565 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by badalpur »

Jimmy McNulty wrote: 17/12/2021 21:19

:thumbup:
kakotakonikako

#5566 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by kakotakonikako »

banjaluka078 wrote: 18/12/2021 17:34
-Chesterfield- wrote: 18/12/2021 07:20 Moj savjet je svima onima koji zaglave u bolnici da sebi ponesu od kuće jastuk, deke i posteljinu.
I da sve bace u kontejner pored bolnice po izlasku...ako prežive bolnicu. Po Banjaluci narod odnese sepsa i kojekakve bolničke baje...korona oslabi i iscrpi organizam i onda se sve lako prima.
Doduše, naša bolnica je bila notorna po tome i prije korone, poslije neke rutinske operacije zaglavilo bi se sedmicama zbog infekcije.
Da, korona oslabi i iscrpi organizam, prebolovao prije dva mjeseca a prije mjesec se pojavili problemi sa debelim crijevom, srecom benigni polipi, prije dva dana dobio jaku upalu mokracnih kanala i dobio uz to secer.
Zeznuta je ovak korona, iako ja dok sam je bolovao imao sam blage simptome.
Nadati se najboljem.
Vuslat

#5567 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Vuslat »

Koliko su pouzdani ovi antigenski testovi?
Juče sam se probudila s grloboljom, temperatura, groznica, bolovi u mišićima, sve identično kao kada sam prvi put bolovala koronu...
I isti onaj odjećaj nemoći, iscrpljenosti...

Odem u hitnu, naravno, pregledaju me u odvojenoj covid ambulanti... I odmah recept azitromicina...
Usput rečeno, ispila sam ga 3 ili 4 kutije, i nije mi nimalo pomogao i kada sam imala coronu...
Pitam da li ću dobiti uputnicu za testiranje?
Ne, kaže, to mi ne dajemo, javite se u porodičnu :okice:
:lol:

Dr. me je uputila u ustanovu gdje mogu pouzdano uraditi, i platiti, brzi antigenski test koji je negativan...
Ali ja se osjećam identično kao i prvi put pa pomalo sumnjam u pouzdanost rezultata :mrgreen:
badalpur

#5568 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by badalpur »

Koliko uopće traje izolacija i da li ona zavisi od vakcinalnog statusa? Kaže kolegica da je ona bila 14 dana u izolaciji, jer nije vakcinisana, a da je inače 10 za vakcinisane.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5569 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Jimmy McNulty »

badalpur wrote: 20/12/2021 19:31 Koliko uopće traje izolacija i da li ona zavisi od vakcinalnog statusa? Kaže kolegica da je ona bila 14 dana u izolaciji, jer nije vakcinisana, a da je inače 10 za vakcinisane.
Da, 14 za antivaksere, 10 za vaksere.
Edin H.

#5570 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Edin H. »

Jimmy McNulty wrote: 20/12/2021 20:51
badalpur wrote: 20/12/2021 19:31 Koliko uopće traje izolacija i da li ona zavisi od vakcinalnog statusa? Kaže kolegica da je ona bila 14 dana u izolaciji, jer nije vakcinisana, a da je inače 10 za vakcinisane.
U Bejha? Zar ne bi trebalo dok nemaš negativan PCR test?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5571 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Jimmy McNulty »

Edin H. wrote: 20/12/2021 20:55
Jimmy McNulty wrote: 20/12/2021 20:51

U Bejha? Zar ne bi trebalo dok nemaš negativan PCR test?
Ne znam, meni danas istekla izolacija od 10 dana. Meni 10 jer sam vakcinisan, a kolege sa posla koje nisu vakcinisane bile po 14.

Kod nas u firmi ne možeš na posao dok se ne testiraš po ovo i dok ne budeš negativan tako da sutra moram raditi test koji će mi firma platiti, ali što se tiče zdravstva poslije 10 ili 14 dana oni računaju da si zdrav :lol: i nema ponovnog testiranja.
Edin H.

#5572 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Edin H. »

Jimmy McNulty wrote: 20/12/2021 21:11 …ali što se tiče zdravstva poslije 10 ili 14 dana oni računaju da si zdrav :lol: i nema ponovnog testiranja.
:D Bejha zadaje standarde :izet:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5573 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Jimmy McNulty »

Edin H. wrote: 20/12/2021 21:17
Jimmy McNulty wrote: 20/12/2021 21:11 …ali što se tiče zdravstva poslije 10 ili 14 dana oni računaju da si zdrav :lol: i nema ponovnog testiranja.
Ja npr još kašljem ko konj ali eto brojim se ko zdrav, kaže doktorica od danas možeš opet hodat.

Na oca sam prenio virus, već 3 dana bolestan, 75 mu godina ali da kucnem o drvo, dobro se drži zasad. Vakcinisan Sinopharmom.

A mater negativna iako sam sa njom bio u dosta bližem kontaktu nego sa ocem.
akcija007

#5574 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by akcija007 »

Copy paste ako nekome zatreba .
Iskocio mi.kao.lajk na FB pa da podijelim. Ne znam sliku ubaciti pa sam tekst kopirao

Pozdrav svima,evo par korisnih informacija za sve vas koji ste oboljeli od korone ili imate post kovid simptome.Naime ja sam i sam licno prebolovao koronu i post kovid simptome majku sam takodje izlijecio od upale pluca pila je antibiotike i 12 dana je imala upalu pluca a temperatura se vracala.Tada sam naisao na antioksidant pod nazivom GLUTATION,nakon jedne ampule sutradan temperature nije bilo i stanje se drasticno popravilo..Licno sam post kovid simptome izlijecio sa ovim lijekom..Ako nekog zanima sve moze pronaci na Google ili na stranici Glutation Bosna i Hercegovina Ljudi lijece skoro sve hronicne bolesti sa ovim najmocnijim antioksidantom unazad decenijama po uglednim institutima po svijetu ali kod nas je malo ljudi culo za GLUTATION.Nadam se da ce ovo nekome pomoci pa podijelite s nekim kome je ovo potrebno.Pozdrav svima.
Sunculish

#5575 Re: Iskustva sa koronavirusom

Post by Sunculish »

Edin H. wrote: 20/12/2021 21:17
Ja sam 29.09. bila pozitivna, 09.10. negativna, 06.11.na posao otišla. Sarajevo. Sva krvna zrnca su mi prebrojali dok.me nisu pustili na posao. Pulmolog me je najviše zadržao. Covid simptomi bili blagi, ali za vrijeme izolacije se hunjavila spustila na pluća i dobijem bronhitis (inače ga 2x godišnje imam).Otkako sam negativna, mjesec dana sam nalaze vadila i kod pulmologa skoro svaki dan išla. Hvala Bogu, sve je super prošlo, al mi je i dojadilo vala.
Locked