Famozne mjere ekonomskog prosperitetalmo wrote:džaba sve, opet ne bi plate u petak..
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- triconja
#5551 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#5552 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nek šute i trpetriconja wrote:Famozne mjere ekonomskog prosperitetalmo wrote:džaba sve, opet ne bi plate u petak..
- HAVANA
#5553 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam ja bloo imamo li vremena.Ja se borim za sebe i svoju porodicu.Ucim ih sto bolje znam i umijem.Uci,radi,trudi se...Zadovoljan sam svojom djecom i drustvom u kojem su.Nadam se da ce se siriti taj krug.Dosta su manje optereceni nekim stvarima nego stariji.I bolje.To sto je placaju 3,5 marke po satu kao studenta za promocije itd...mi cak i ne smeta.Satra se trazeci te nake studentske poslove.Cirkus cega sve ima.I njoj upitnik iznad glave Neka vidi da nije nista lako,nek je i napadne ko,i izgalami se na nju...Te stvari je ja ne mogu nauciti.Lakse ce poslije...Ne zelim uopste da ih stedim i postedim nekih stvari.
- triconja
#5554 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno, sve dok je covjek ziv ima se vremena. Kae ne jebe lijep nego uporan, znaci ako tvoja generacija ne popravi stanje mozda ce generacija mojih unukaBloo wrote: Sam odgoj je bitan, ali su takvi manjina i uvijek će biti. Ako neko ne odgoji svoje dijete kako treba, neće ni to dijete odgojiti svoje i to je zatvoreni krug. Većinu treba preodgojiti gore spomenutim metodama što je nemoguće u ovom momentu jer čine poluge vlasti koja bi trebala da donese takve mjere.
Imamo li vremena?
- Bloo
- Globalna šefica
#5555 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moja generacija je ili ubijena u pojam ili je otišla daleko od ove države.triconja wrote:Naravno, sve dok je covjek ziv ima se vremena. Kae ne jebe lijep nego uporan, znaci ako tvoja generacija ne popravi stanje mozda ce generacija mojih unukaBloo wrote: Sam odgoj je bitan, ali su takvi manjina i uvijek će biti. Ako neko ne odgoji svoje dijete kako treba, neće ni to dijete odgojiti svoje i to je zatvoreni krug. Većinu treba preodgojiti gore spomenutim metodama što je nemoguće u ovom momentu jer čine poluge vlasti koja bi trebala da donese takve mjere.
Imamo li vremena?
Mi smo otpisani.
Ti počni razmišljati o razmnožavanju.
- triconja
#5556 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bolje da vama penziju isplate da morete tablete uzet nego omladini plate, more omladina par dana bez hrane a djuturum ne more bez onih tableta za pritisakmuha_sa wrote:nek šute i trpetriconja wrote:Famozne mjere ekonomskog prosperitetalmo wrote:džaba sve, opet ne bi plate u petak..more bit bidne plate more bit ne bidne
- triconja
#5557 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto se tice mog mrijesta ja bih radje pravio funkersoldate nego bosanske patrioteBloo wrote:Moja generacija je ili ubijena u pojam ili je otišla daleko od ove države.triconja wrote:Naravno, sve dok je covjek ziv ima se vremena. Kae ne jebe lijep nego uporan, znaci ako tvoja generacija ne popravi stanje mozda ce generacija mojih unukaBloo wrote: Sam odgoj je bitan, ali su takvi manjina i uvijek će biti. Ako neko ne odgoji svoje dijete kako treba, neće ni to dijete odgojiti svoje i to je zatvoreni krug. Većinu treba preodgojiti gore spomenutim metodama što je nemoguće u ovom momentu jer čine poluge vlasti koja bi trebala da donese takve mjere.
Imamo li vremena?
Mi smo otpisani.
Ti počni razmišljati o razmnožavanju.
- muha_sa
#5558 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
e jebalo mater što ja penziju cekamtriconja wrote: Bolje da vama penziju isplate da morete tablete uzet nego omladini plate, more omladina par dana bez hrane a djuturum ne more bez onih tableta za pritisak
za razliku od mnogih meni nije blam ako mi zatreba otic na Hecu i kamion istovarit za 20 maraka
skonto
- triconja
#5559 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Daj bolan ovo sam vise isao na prioritete vlade a ne na to da nekog zezam, ima u mene u fameliji penzionera kolko hoces.muha_sa wrote:e jebalo mater što ja penziju cekamtriconja wrote: Bolje da vama penziju isplate da morete tablete uzet nego omladini plate, more omladina par dana bez hrane a djuturum ne more bez onih tableta za pritisak![]()
![]()
za razliku od mnogih meni nije blam ako mi zatreba otic na Hecu i kamion istovarit za 20 maraka
skonto
- Bloo
- Globalna šefica
#5560 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Započni Lebensborn projekat u nizace.triconja wrote: Sto se tice mog mrijesta ja bih radje pravio funkersoldate nego bosanske patriote
- triconja
#5561 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bizi bona dje ces tako nesta vikat, moremo oboje zaglavit nicezeBloo wrote:Započni Lebensborn projekat u nizace.triconja wrote: Sto se tice mog mrijesta ja bih radje pravio funkersoldate nego bosanske patriote
-
biscanka2
#5562 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:To se slazem.I napisao sam to par stranica prije .Ja nemam vise ni godina ni zivaca ,vremena, da se zamaram tim stvarima,previse sam vremena potrosio u zivotu na ovdasnje gluposti.Svi mi trebamo krenuti od sebe,svoje porodice,djece...Vremenom ce doci i red,ako ih naucimo pogresno,i ostace sve naopako...Ima ovde jako pametnih i sposobnih ljudi ali ne mogu doci do izrazaja od ovih seljacina bahatih.Oni su tihi.Papak je grlat,lakta se,spreman na sve,to im jos uvijek prolazi,ali nece dugo.Sami sebe ce urusiti svojom gluposcu i neznanjem.Vec se desava u mnogim oblastima.Strucnost postaje mjera...Traje to duze,neko to i ne primjeti ali ja itekako primjetim jer sam 15 godina vezan sa velikim brojem ljudi.Vjerujes da danas radim sa mnogim strucnim ljudima koji su prije 10 godina radili za platu kod majmuna s trbuhom i u dzipu od 100 milja, sa haman maloljetnom suvozacicom...Danas su oni vlasnici firme i obrta i odlicno rade.Treba vremena,sto bi reko koke...Bloo wrote:Ja nisam otišla, pa sam mišljenja da jesmo primitivni.HAVANA wrote:Sto se mene tice,dabogda ti imala 19500 eura.Sretno.O tome i pricajte a ne kako smo mi ovde jadni , bijedni i primitivni, ili ko onaj sto bi bosnu podjelio i zapalio...
Ti si Sarajlija kao i ja, prošetaj malo svojim gradom. Grad nije samo tvoja omiljena kafana i društvo. Grad čini i javni prevoz, parkovi, šetališta...
I drugi narodi su primitivni, ali ih je nešto dovelo u red. Da koriste mjesečne karte, da ne bacaju smeće svuda, da sortiraju za reciklažu, da ne parkiraju gdje im padne na pamet, da stoje iza žute linije ..... sistem ih je doveo u red i lupanje po novčaniku.
Kod nas nema sistema, sistem je takođe primitivan jer ga čine primitivni ljudi.
Bijedni jesmo, ako pogleda procenat nezaposlenih ili pak onih koji lebde iznad granice siromaštva. Ako meni premijer kaže da je flaša vina i korištenje mobitela luksuz, ako većina mora da razmišlja kako da spoji kraj sa krajem, koji će hljeb kupiti...onda jesmo bijedni. Ako šutke prelazimo preko izrabljivanja radnika i radnica u radnim tržnim centrima koji rade za minimalac da prežive jer moraju...bijedni. Ako smo sretni što imamo takav posao jer se moramo prehraniti, bijedni smo.
Te klasifikacije treba detektovati i boriti se protiv njih. Ne vikanjem da nismo, već kontraudarom na uzroke.A i sve mi sega i na pameti sto radiosarajevo rece...Zeljo!
Sura mi nije nikada otisao iz sarajeva,kako on kaze,zbog zelje.Izjebo se,naradio,izguro svoje,podigo 2 sina,mos mislit fanaticna zeljovca
Cudni smo mi nako djuture,spoj jako interesantnih likova i totalnih budala,genijalaca i kretena,duhovitih i mrzovoljnih,svega ima.Zato nas i volim.Nemoj mi samo ravne linije .Nek je malo napeto.
U mene sin cim je 16g. navrsio ( po zakonu, za rad odredjena starost djece) odmah se sam dao u potragu posla.
Prvu marku koju je zaradio bilo je u abonentima dostavljanju casopisa gdje je oko 50 maraka mjesecno zaradjivao.
Bilo mi je tesko to gledati (pogotovo zimi) ali bi se suzdrzala upravo radi iskustva.
E- moj Havana, malo je kod nas takvih koji djecu na samostalnost uce i odgajaju.Kad sam u bosni to mi najvise za oko zapne.
Fakticki rodis zdravo djete a ti sa svojim odgojom i nesamostalnoscu skoro pa invalida od njega napravis.
Normalo takvih i po njemackoj ima ali ne u vecem obliku kao kod nas.
I sto Bloo rece dok se taj zacarani krug prekine ima to da potraje ili da se drustveni preokret napravi.
Drustveni preokret moze se samo sa zakonom i odredjenim sankcijama napraviti.
Sta me kod nas najvise fascinira,kod svih bez obzira u kakvom su stanju,vicevi i humor je uvijek prisutan.
-
biscanka2
#5563 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
komsinica_s_drugog wrote:Srece moje frustrirane, evo moja kolegica, peracica guzova, ima netto platu 1950€.Znam da vam nije dobro kad ovo cujetea jos je u 1. kategoriji poreza.Moj brat takodjer ovdje ima svoju kucu, rodjaci, evo sad mi trojica padose napamet.Rodica dosla ovdje prije 6 godina, trazi stan za kupnju, a sama je.Ljekar, specijalista, sef odjeljenja
Nije bas ni da svi guzice peremo, na vasu zalost.
Ja perem guzice, tek sam dosla, ali dok polozim jezik i Anerkennung imat cu vise od 1700€, a tek kad mi dodju muz i djeca...
Ali nista, svoj vi pos'o, nastavite ozlojedjeni i zavidni zamisljati da svi spavamo u kolektivnom smjestaju i jedemo kifle dok ne pozelene ako vam je tako lakse
Bravo
-
Nivelacija
#5564 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Gdje se u Bosni peru guzica da odem na jedan tretman
Jel skupo ko i Njemackoj ?
-
komsinica_s_drugog
#5565 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U bolnici.Dan lezanja 8 markica, nije skupo, samo se moras pravo satrat da dodjes u takvo stanje.Izvoli ako ti je ceif.Nivelacija wrote:Gdje se u Bosni peru guzica da odem na jedan tretman![]()
Mozda neki mozdani, ili saobracajka, a evo sad ce tresnje, za koji mjesec.Mozea se pri veranju povrijedit
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5566 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo tako. Dabogda imala koliko joj treba. Dabogda svi mi imali koliko nam treba, ali nekima malo bozija kisaHAVANA wrote:Sto se mene tice,dabogda ti imala 19500 eura.Sretno.O tome i pricajte a ne kako smo mi ovde jadni , bijedni i primitivni, ili ko onaj sto bi bosnu podjelio i zapalio...
-
Nivelacija
#5567 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
komsinica_s_drugog wrote:U bolnici.Dan lezanja 8 markica, nije skupo, samo se moras pravo satrat da dodjes u takvo stanje.Izvoli ako ti je ceif.Nivelacija wrote:Gdje se u Bosni peru guzica da odem na jedan tretman![]()
Mozda neki mozdani, ili saobracajka, a evo sad ce tresnje, za koji mjesec.Mozea se pri veranju povrijedit
Nista onda, zaboravi da sam pitao, bolje se sam prat
- Plaut
#5568 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Danas na Univerzitetu dodjela diploma. Šteta, niko od novinara nije napravio anketu koliko diplomiran želi ići van Bosne i Hercegovine. Mislim da bi brojke bile strašne.
- Radio Sarajevo
#5569 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Široko im polje, svakako je većina birala fakultete koji nikom ne trebaju, uključujući i menePlaut wrote:Danas na Univerzitetu dodjela diploma. Šteta, niko od novinara nije napravio anketu koliko diplomiran želi ići van Bosne i Hercegovine. Mislim da bi brojke bile strašne.
- konjislav
#5570 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Problem nije što ljudi možda zarade ili možda ne zarade pare za stan, problem što ljudi definitivno nemaju disciplinu potrebnu da se kupi stan. Eh to je problem.elcaliente wrote:Pa sta ja znam sto nemaju, evo ljudi pisu da se moze i to po brojkama vrlo lako. Dvoje rade po 1700 eur, plate ratu 1000 i ostane im 2400 za zajebanciju.
Mozda nezele da se vezu za jedan grad, zele da trose i putuju, piju, jedu, kurvaju se itd.
-
moonca
#5571 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako mozes priustiti 30 % ekstra primanja-radije iznajmljivati kucu /stan.
-
mali jomu
#5572 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:
skonto
uh.... ne moze se izbrojat koliko sam ih istovario i utovario, i sad bih da treba
-
Otto24
#5573 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jednom sam video lijepu, ali copavu zenu. Tek kad bi ustala, ljudi bi primjetili da je hendikepirana. Dok je sjedila, plijenila je ljepotom, sirokim osmjehom, punim grudima. Sve je na njenom licu bilo skladno i mamilo na grijeh. Onog momenta kad bi ustala, sva ljepota bi nestala, ko rukom odnesena, a ispred radoznalog posmatraca stajala je zena-bogalj.Bloo wrote:Ja nisam otišla, pa sam mišljenja da jesmo primitivni.
Ti si Sarajlija kao i ja, prošetaj malo svojim gradom. Grad nije samo tvoja omiljena kafana i društvo. Grad čini i javni prevoz, parkovi, šetališta...
I drugi narodi su primitivni, ali ih je nešto dovelo u red. Da koriste mjesečne karte, da ne bacaju smeće svuda, da sortiraju za reciklažu, da ne parkiraju gdje im padne na pamet, da stoje iza žute linije ..... sistem ih je doveo u red i lupanje po novčaniku.
Kod nas nema sistema, sistem je takođe primitivan jer ga čine primitivni ljudi.
Bijedni jesmo, ako pogleda procenat nezaposlenih ili pak onih koji lebde iznad granice siromaštva. Ako meni premijer kaže da je flaša vina i korištenje mobitela luksuz, ako većina mora da razmišlja kako da spoji kraj sa krajem, koji će hljeb kupiti...onda jesmo bijedni. Ako šutke prelazimo preko izrabljivanja radnika i radnica u radnim tržnim centrima koji rade za minimalac da prežive jer moraju...bijedni. Ako smo sretni što imamo takav posao jer se moramo prehraniti, bijedni smo.
Te klasifikacije treba detektovati i boriti se protiv njih. Ne vikanjem da nismo, već kontraudarom na uzroke.
Copava zena je slika danasnjeg Sarajeva; nevidjena ljepota ispred koje svi obore pogled iz sazaljenja.
-
Melbourne_Australia
#5574 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kontamo se haveruRadio Sarajevo wrote:Melburn je veliki Željovac, a to ovi Pitari ne mogu razumjeti. I ja da navijam za Sarajevo ili neki još bezvezniji klub, radije bih išao gledati Ajaks. Ovako više volim gledati Želju protiv Vorskle na Jutjubu dok sam na poslu nego otići na najbolju utakmicu holandske lige, gdje će me oguliti koliko je sve skupo.
Ovo što Havana tvrdi za bh. nekretnine je apsolutno tačno. Kupio sam dva stana na Dobrinji i jedan na A. Polju. Ne mogu se isplatiti samo od kirije, ali dobijem od toga barem pola rate, a u međuvremenu im je cijena ipak malo skočila. S poslovnim prostorima je bolja situacija.
Kad se vratim na Balkan, amsterdamski stan ću izdati i imaću hladno oko hiljadu eura mjesečno viška. Djeca će mi ako Bog da imati mnogo više nego što sam imao ja, a pola od toga je zarađeno do moje tridesete u Sarajevu. Ko priča da se ne može, laže, samo se moraju zasukati rukavi, i raditi na sebi.
Ako hoćeš da budeš činovnik, da ne razmišljaš ni o čemu, i da radiš isti posao 40 godina, onda ti i ne treba plata veća od sedam - osam stoja.
-
mali jomu
#5575 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
odoh u njemacku......