Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
triconja

#5551 Re: Ateizam vs. Religija

Post by triconja »

Bloo wrote:
ExNihilo wrote:
Bloo wrote:Te maceha sa cudesno izlijecenim rakom, te rodak sa Joker.smijehom.....kod.secera nikad.dosadno.

Uh, tek sad.vidim i slucaj opsjednutog babe.
Ccc
Porodica za poželjeti. :D
Suti, mogli bismo ban popiti i ja i ti.
:lol: :lol: :lol:

Mrsko mi sad rovit historijat i listat hiljade i hiljade postova, morel ukratko u par recenica o cemu se radi? :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#5552 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Ne moraš hiljadu... 2-3 stranice su dovoljne.
Bloo
Globalna šefica

#5553 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Lakse ti je odgledati par epizoda Supernatural..familija (otac i sin hint wink wink), demoni, djinni...dode ti ko ovo ovdje.
славянин

#5554 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Bloo wrote:Lakse ti je odgledati par epizoda Supernatural..familija (otac i sin hint wink wink), demoni, djinni...dode ti ko ovo ovdje.
sta otac i sin zar nisu braca :-?
MarlboroGold

#5555 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:Lakse ti je odgledati par epizoda Supernatural..familija (otac i sin hint wink wink), demoni, djinni...dode ti ko ovo ovdje.
Podsjeti me na ovo:

Image

:D
Bloo
Globalna šefica

#5556 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

славянин wrote:
Jesu, ali sekerbay nije spomenuo da ima brata, ergo izostavih jednog.
славянин

#5557 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Bloo wrote:
славянин wrote:
Jesu, ali sekerbay nije spomenuo da ima brata, ergo izostavih jednog.
Eh kad se sjetim X-Files.... najaci intro su imali :)
Bloo
Globalna šefica

#5558 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Sad cemo opet o reptilima...
MarlboroGold

#5559 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Ako opet krenu odoh na godišnji što se ove teme tiče.
Bloo
Globalna šefica

#5560 -mod comment -

Post by Bloo »

Mislim da smo se svi fino izigrali i ispricali ...
Svaka daljnja prica o reptilima ce zavrsiti na teorijama zavjere temi, a rukja...negdje.
Vratimo se nasim standardnim temama.
Hvala.
belfy

#5561 Re: Ateizam vs. Religija

Post by belfy »

славянин wrote: Eh kad se sjetim X-Files.... najaci intro su imali :)
u to doba je svaki intro za SF bio dobar. evo bolji od tog:

a onda su bili i u porodicnoj varijanti:
Smrcak15

#5562 Re: -mod comment -

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:Mislim da smo se svi fino izigrali i ispricali ...
Svaka daljnja prica o reptilima ce zavrsiti na teorijama zavjere temi, a rukja...negdje.
Hvala.
slazem se, ali prica o rukji/exorcizmu je na neki nacin bockanje ateizma

jer zamisli se ateista koji dodje da radi exorcizam, ubijedjenn da nema nista, da samo postoji ovaj nas materijalni svijet, i odjednom nesto osjeti, pocnu se desavati stvari....ako se uvjeri u postojanje dzina/duhovnog svijeta onda moze da dovede u pitanje i svoj ateizam, jer ateizam negira i dzinne /duhovni svijet....pa ako se razuvjeri na tom polju onda automatski lancano povlaci za sobom i pitanje postojanja Boga, jer moze da konta ako postoji za mene nevidljivi dzinni, sto onda tako isto i Bog ne bi postojao.

tako da sam misljenja da tema exorcizam pripada ovom topiku jer na indirektan nacin moze da radi indiciju za postojanje BOga nevidljivog za nase oci.
ExNihilo

#5563 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Tvoje pisanje je najveći dokaz da džini možda ipak mogu zaposjesti čovjeka.
Smrcak15

#5564 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

ExNihilo wrote:Tvoje pisanje je najveći dokaz da džini možda ipak mogu zaposjesti čovjeka.
ti se javi kad probas pa cemo nastaviti

prica izmedju mene i tebe je poput dva covjeka jedan posjetio hong kong drugi nije, i ovaj sto nije posjetio prica ovome koji je posjetio kako je u Hong Kongu :-) znaci ti bi meni da ucis sta se to desava prilikom exorcizma , ja probao ti nisi ni gledao uzivo, pa ima li smisla da meni govoris ista po tom pitanju, tvoje je da dodjes i samo slusas sta se ima reci iz iskustva drugih.
ExNihilo

#5565 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Smrcak15 wrote:
ExNihilo wrote:Tvoje pisanje je najveći dokaz da džini možda ipak mogu zaposjesti čovjeka.

prica izmedju mene i tebe je poput dva covjeka jedan posjetio hong kong drugi nije, i ovaj sto nije posjetio prica ovome koji je posjetio kako je u Hong Kongu :-) znaci ti bi meni da ucis sta se to desava prilikom exorcizma , ja probao ti nisi ni gledao uzivo, pa ima li smisla da meni govoris ista po tom pitanju, tvoje je da dodjes i samo slusas sta se ima reci iz iskustva drugih.
Tvoja svjedočenje nije mjera ničega. Svoje navode podvrgni eksperimentalnom testiranju u kontroliranim uvjetima. Na linku imaš kontakt podatke ljudi koji će ti u tome pomoći.

Dok to ne uradiš, tvoji navodi nemaju snagu dokaza ni na lokalnom sudu u Žepču.
славянин

#5566 Re: -mod comment -

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
Hvala.

jer zamisli se ateista koji dodje da radi exorcizam, ubijedjenn da nema nista, da samo postoji ovaj nas materijalni svijet, i odjednom nesto osjeti, pocnu se desavati stvari....ako se uvjeri u postojanje dzina/duhovnog svijeta onda moze da dovede u pitanje i svoj ateizam, jer ateizam negira i dzinne /duhovni svijet....pa ako se razuvjeri na tom polju onda automatski lancano povlaci za sobom i pitanje postojanja Boga, jer moze da konta ako postoji za mene nevidljivi dzinni, sto onda tako isto i Bog ne bi postojao.

tako da sam misljenja da tema exorcizam pripada ovom topiku jer na indirektan nacin moze da radi indiciju za postojanje BOga nevidljivog za nase oci.
Ili po 85 ti put kao ja osjeti glupost tesku u koju samo labilne licnosti koje se hvataju za slamke vjeruju.Ali onda te klasicno ono tvoje... otvori oci zatvori oci moras ovako onako ...
Jednostavno smrcak vjera i to te pravi sretnim i mirnim i super kada oces da podijelis svoj mir ali to radis na nacin da argumentujes svoje stavove jedonostavno supljim "dokazima" sto malo obrazovaniji svijet primjet.To recimo baustelcu porijeklom iz donjih mrdonjica moze i proci itd.. ali zaista na forumu.. jos ima svijeta sa raznim nivoima i sektorima znanja a ti dekodiras matematiku,fiziku,biologiju itd. i govoris ljudima koji idu ili su isli na te fakultete da ne znaju sta pricaju...
Bloo
Globalna šefica

#5567 Re: -mod comment -

Post by Bloo »

Smrcak15 wrote:
Hvala.

Tvoje misljenje nije trazeno na mod comment.
Diskusija je dosegla tacku kada su se iscrpili i iskustveni argumenti sa obje strane i obrazlozila manje vise sva stajalista. Ko zeli da dozivi, neka ode. Ko ne, neka ne ide. Ko zeli da dokumentuje i pokupi kakve novce i njima siroko polje. Ali razglabanje o ovome ad nauseam je zavrseno. To ukljucuje i ostale forumase, ne samo tebe. Otvorite si temu.
Capisci?
zforumas

#5568 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Bez ljubicastih slova nista :evil:
ExNihilo

#5569 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Prešla u sithove.
Dozer

#5570 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: druze DOgmano, ja sam prosao exorcizam i nema tu nikakvih placeba , ja uopste nisam imao ikakvih psihickih problema kad sam to testirao davne 2002, nego sam to uradio, jer sam cuo da kada su veliki strahovi u pitanju onda dzinni lakse ulaze u tijelo covjeka, a posto se u ratu osjecali veliki strahovi, reko hajde da testiram to kad se ukazala sansa. cisto pri svojoj savjesti kao sto sam i danas.
Ti bas uporan s ovim, a uopste ne kontas da pricas gluposti, i to iz vise razloga.
Prvi je da si tada imao cijelih 9 godina.
Drugi je da s toliko godina nisi imao blage veze ni sta gledas ni sta dozivaljavas, jer naprosto to nisi mogao shvatiti.
Treci je ovaj koji upravo navodis - nisi imao pravog razloga, nego si to odradio 'nako. Samim tim, i kada se u obzir uzmu tvoje godine tada (sam si rekao da ti je 25 sad, sto znaci da ti je 2002 bilo 9), ti si na to otisao nekakve preventive radi. Tacnije - odveli su te, nisi sam otisao sigurno. I bio si tamo cisto da vidis sta se desava. Posto se iz tebe nije imalo sta "istjerati", o kakvom onda iskustvu pricas?
Last edited by Dozer on 23/08/2018 09:39, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#5571 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Well, location was a dead giveaway.
Dozer

#5572 Re: -mod comment -

Post by Dozer »

Hvala.
Slazem se i ja, ali sva ta prica, o svemu tome, potpada pod ovu temu. Sve su to šbbkbb varijante, a za bilo koju ne postoje realni dokazi. Bar ih vecina ljudi nema sto se tice ove druge varijante, vanzemaljske.
r_faruk

#5573 Re: Ateizam vs. Religija

Post by r_faruk »

Smrcak15 wrote:

pa nisi ni ti bio u serijatskim zemljama, a pricas kako tamo nije pravi serijat!!!
Pujdo12

#5574 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Šetam se gradom, vidim ženu prodaje upaljače jadnica,.....kupim jedan.....tim upaljačem pripalim nakoj curi cigaru.....fasuje karcinom.. Itd.

Poenta priče: izgleda ona jabuka što Adem/Adam pojede bi trula. Niti jasno znam šta je dobro ni šta je zlo
Pujdo12

#5575 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Pujdo12 wrote:Šetam se gradom, vidim ženu prodaje upaljače jadnica,.....kupim jedan.....tim upaljačem pripalim nakoj curi cigaru.....fasuje karcinom.. Itd.

Poenta priče: izgleda ona jabuka što Adem/Adam pojede bi trula. Niti jasno znam šta je dobro ni šta je zlo
A za one koji razmišljaju jednolinojski....pa kažu, znaju šta je dobro a šta zlo

Princip mog ponašanja isti, kupim upaljač pripalim.....
Prva žena se drogira.......cura kojoj pripalim, u nastavku dobijem priliku da razgovaramo i razuvjerim od pušenja

Još dodatno dobra brate, uzmemo se i volimo se do kraja života :D
Locked