Fluidnost ? stopa li imalo ovo ono?
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#5551 Re: Xiaomi mobiteli
Ovaj Redmi Note 5 ... ima li neko da koristi ?
-
zippoo87
#5552 Re: Xiaomi mobiteli
ban trolaskafiskafsnjak wrote:Ovaj Redmi Note 5 ... ima li neko da koristi ?
btw. sta ona djevojka hoce kameru sa flagshipa za 400 KM
ja svaki dan "kuburim" sa takvim djevojkama...jos kada dodje i kaze da hoce samo samsung i kupi j5 2017 i kaze da on ima odlicnu kameru,pita me koliko ima MP haha
cirkus zivi...neznanje je covjekov najveci neprijatelj
- skafiskafsnjak
#5553 Re: Xiaomi mobiteli
Ma jok. To sam zavrsiozippoo87 wrote:ban trolaskafiskafsnjak wrote:Ovaj Redmi Note 5 ... ima li neko da koristi ?
Fluidnost ? stopa li imalo ovo ono?![]()
![]()
![]()
ja svaki dan "kuburim" sa takvim djevojkama...jos kada dodje i kaze da hoce samo samsung i kupi j5 2017 i kaze da on ima odlicnu kameru,pita me koliko ima MP haha
cirkus zivi...neznanje je covjekov najveci neprijatelj
Sad pitam za drugu stranu ... Kamera nije bitna, a u ovog i nije losa tako.
Nego ...fluidnost ovo ono ? nema stopkanja ?
- kloniran
#5554 Re: Xiaomi mobiteli
https://www.kimovil.com/en/compare/xiao ... edmi-6-proskafiskafsnjak wrote:Pa sta je sa ovim 6 pro... jel ima u prodaji ili sta ?
EDIT:ja ne znam sta pogresno radim ... ali kada trazim na aliexpres...skroz malo telefona mi izbaci, ne kontam ...
uglavnom veci telefon, bolja baterija
najlakse ti je da odes na kimovil i odaberes tel
i on ti sa strane ponudi sve prodavnice i jednostavno odes na onu koja ti je najpovoljnija
bolje tako nego lutati i pretrazivati
-
zippoo87
#5555 Re: Xiaomi mobiteli
ja imam redmi 5 plus pa nema stekanja...bas je fluidan a na njemu je slabiji chipset,nego na note 5 (pro)skafiskafsnjak wrote:Ma jok. To sam zavrsiozippoo87 wrote:ban trolaskafiskafsnjak wrote:Ovaj Redmi Note 5 ... ima li neko da koristi ?
Fluidnost ? stopa li imalo ovo ono?![]()
![]()
![]()
cirkus zivi...neznanje je covjekov najveci neprijatelj![]()
Sad pitam za drugu stranu ... Kamera nije bitna, a u ovog i nije losa tako.
Nego ...fluidnost ovo ono ? nema stopkanja ?
to je novi chipset,sa kyro jezgrama,koje su puno jace od a53 jezgri a i grafika je bolja na tom chipsetu
tako da nemas brige...
- skafiskafsnjak
#5556 Re: Xiaomi mobiteli
za osobu je kojoj je bitno da ne stopa.zippoo87 wrote: ja imam redmi 5 plus pa nema stekanja...bas je fluidan a na njemu je slabiji chipset,nego na note 5 (pro)
to je novi chipset,sa kyro jezgrama,koje su puno jace od a53 jezgri a i grafika je bolja na tom chipsetu
tako da nemas brige...
E sad... bio gledao mi6...pa kontam da je overkill to .
-
zippoo87
#5557 Re: Xiaomi mobiteli
nema sanse da mu stopa sta
ima i drugih nacina da se telefon ubrza...evo ja sam upravo usao u developer opcije i sve animacije stavio sa 1x na 0.5x
otvara munjevito...
a taj tvoj ako je bas picajzla,neka nadje nekoga sa tim telefonom i proba
ima i drugih nacina da se telefon ubrza...evo ja sam upravo usao u developer opcije i sve animacije stavio sa 1x na 0.5x
otvara munjevito...
a taj tvoj ako je bas picajzla,neka nadje nekoga sa tim telefonom i proba
- choxnox
#5558 Re: Xiaomi mobiteli
Ja sam taj problem imao, samo mi izbacuje punjace, kablove, baterije... nigdje mobitela. Instaliraj AliExpress aplikaciju na mobitelu, ja sam tako uspio naci da kupim svoj Mi 5, preko sajta ni naopako.skafiskafsnjak wrote:Pa sta je sa ovim 6 pro... jel ima u prodaji ili sta ?
EDIT:ja ne znam sta pogresno radim ... ali kada trazim na aliexpres...skroz malo telefona mi izbaci, ne kontam ...
- choxnox
#5559 Re: Xiaomi mobiteli
Ti opet u svom stilu. Mi 6 je sada oko 660 KM, ako tebi taj isti mobitel po cijeni oko 500 KM nije "poseban pad cijene" onda nidje veze...strongmen wrote:nikad mi6 neće spast posebno
u vrh glave do 5 stoja
jednostavno će se rasprodat preostale neprodate zalihe pa ko jami...jami
ja sam pikiro mi mix 2s
isto čekam padanje cujene
pa ko dočeka
Mi 5 (3/32) kada je izasao bio oko $300, tacno godinu dana poslije ja ga kupio za $205 sto je super pad cijene i to za trecinu. Pitanje je samo koliko ko zeli cekati.
- skafiskafsnjak
#5560 Re: Xiaomi mobiteli
Ma skonto sam caku ... kada mi izbaci rezultate , stavim da mi poreda od najvece cijene prema manjoj ...i u tom slucaju mi samo izbaci telefonechoxnox wrote:Ja sam taj problem imao, samo mi izbacuje punjace, kablove, baterije... nigdje mobitela. Instaliraj AliExpress aplikaciju na mobitelu, ja sam tako uspio naci da kupim svoj Mi 5, preko sajta ni naopako.skafiskafsnjak wrote:Pa sta je sa ovim 6 pro... jel ima u prodaji ili sta ?
- strongmen
#5561 Re: Xiaomi mobiteli
ti ne kontaš poentuchoxnox wrote:Ti opet u svom stilu. Mi 6 je sada oko 660 KM, ako tebi taj isti mobitel po cijeni oko 500 KM nije "poseban pad cijene" onda nidje veze...strongmen wrote:nikad mi6 neće spast posebno
u vrh glave do 5 stoja
jednostavno će se rasprodat preostale neprodate zalihe pa ko jami...jami
ja sam pikiro mi mix 2s
isto čekam padanje cujene
pa ko dočeka
Mi 5 (3/32) kada je izasao bio oko $300, tacno godinu dana poslije ja ga kupio za $205 sto je super pad cijene i to za trecinu. Pitanje je samo koliko ko zeli cekati.
mi6 se već prestao proizvodit
vrte se u prodaji znači preostale zalihe neprodatih mobitela
pošto je dobar mob bit će i dalje tražen i vjerovatne te preostale količine će brzo planut, vjerovatno i po trenutnim cijenama, eventualno nešto sniženim
za mjesec, dva ga uopšte neče biti moguće kupit, ili naći pokoji neprodat primjerak kao iglu u plastu sijena
stoga ko prije jami...jami
- choxnox
#5562 Re: Xiaomi mobiteli
Da, ali meni i u tom slucaju opet ne izbacuje sve mobitele. AliExpress aplikacija ili Kimovil, nema trece.skafiskafsnjak wrote:Ma skonto sam caku ... kada mi izbaci rezultate , stavim da mi poreda od najvece cijene prema manjoj ...i u tom slucaju mi samo izbaci telefonechoxnox wrote:Ja sam taj problem imao, samo mi izbacuje punjace, kablove, baterije... nigdje mobitela. Instaliraj AliExpress aplikaciju na mobitelu, ja sam tako uspio naci da kupim svoj Mi 5, preko sajta ni naopako.skafiskafsnjak wrote:Pa sta je sa ovim 6 pro... jel ima u prodaji ili sta ?
- choxnox
#5563 Re: Xiaomi mobiteli
Jok, eto ne kontam. Cekam da mi famozni Dileja nacrta. To da se Mi 6 vise ne proizvodi je stara novost. I Mi 5 se prestao proizvoditi kada sam ga ja kupio i upravo zato crne boje vise nije bilo na stanju, a cekao sam je mjesec i po prije nego sam uzeo bijeli. Procitaj ponovo sta sam napisao. Isto ide i za Mi 6, cijena ce mu ici jos nize i to je to.strongmen wrote:ti ne kontaš poentu
pošto je dobar mob bit će i dalje tražen i vjerovatne te preostale količine će brzo planut, vjerovatno i po trenutnim cijenama, eventualno nešto sniženim
za mjesec, dva ga uopšte neče biti moguće kupit, ili naći pokoji neprodat primjerak kao iglu u plastu sijena
- PlusSA
#5564 Re: Xiaomi mobiteli
Nije mi jasno zasto je crna boja skuplja u odnosu na druge?
Vec 10 tak dana koristim Note 5 AL ili Pro model prvi Xiaomi i kako stvari stoje duže vremena ce se zadrzati kod mene
Mozda mali minus ocekivan je prednja kamera gdje selfi varira dosta sa svjetloscu ima problema.
Zadnja kamera pristojna, MIUI top pici nema laga, full screen kontrole vrh baterija prica za sebe 2x dana 10 sati SOT taman
Vec 10 tak dana koristim Note 5 AL ili Pro model prvi Xiaomi i kako stvari stoje duže vremena ce se zadrzati kod mene
Mozda mali minus ocekivan je prednja kamera gdje selfi varira dosta sa svjetloscu ima problema.
Zadnja kamera pristojna, MIUI top pici nema laga, full screen kontrole vrh baterija prica za sebe 2x dana 10 sati SOT taman
- choxnox
#5565 Re: Xiaomi mobiteli
Doduse ja sam imao navedeni problem prije godinu i po kada sam kupovao mobitel. Evo i kod mene sada radi kada ukucam neki model, prije definitivno nije radilo.Sarajevo1970 wrote:Cudi me bogami, ja kad ukucan napr. "Redmi Note 5" izbaci mi nekih 40-50 telefona. Evo pogledaj.choxnox wrote:
Da, ali meni i u tom slucaju opet ne izbacuje sve mobitele. AliExpress aplikacija ili Kimovil, nema trece.
Zato sto se smatra elegantnijom i veca je potraznja za njim. Npr. kod Mi 5 je crni bezel oko ekrana sirok nekih 1,5 mm i kod bijele i zlatne boje se znatno vise primjeti kada na ekranu ima slika nego recimo kod crne koja ima istu sirinu bezela.PlusSA wrote:Nije mi jasno zasto je crna boja skuplja u odnosu na druge?
- strongmen
#5566 Re: Xiaomi mobiteli
fakat si Dileja i pročitaj ti šta sam ja napisochoxnox wrote:Jok, eto ne kontam. Cekam da mi famozni Dileja nacrta. To da se Mi 6 vise ne proizvodi je stara novost. I Mi 5 se prestao proizvoditi kada sam ga ja kupio i upravo zato crne boje vise nije bilo na stanju, a cekao sam je mjesec i po prije nego sam uzeo bijeli. Procitaj ponovo sta sam napisao. Isto ide i za Mi 6, cijena ce mu ici jos nize i to je to.strongmen wrote:ti ne kontaš poentu
mi5 (do skora se mogao kupit i "prastari" mi4 ?!? jer ga je bilo na zalihama, a opet s druge strane mi5s je brzo rasprodan nakon prestanka proizvofnje, dobro znam jer sam ga tražio da eventualno kupim) ni približno nije mob kakav je mi6 i ponavljam, jer fakat nekima se mora ponavljat, za mjesec, dva će bit rasprodane količine čak možda i po sadašnjim cijenama, eventualno nešto nižim
uglavnom bit će ga naći za kupit kao iglu u plastu sijena
Last edited by strongmen on 10/07/2018 12:35, edited 1 time in total.
- skafiskafsnjak
#5567 Re: Xiaomi mobiteli
ja npr najvise zbog ovoga volim crnu ...bezeli se ne vide. U ostalih verzija je bijel naprijed....i vide se , bas ruzno.choxnox wrote:
Zato sto se smatra elegantnijom i veca je potraznja za njim. Npr. kod Mi 5 je crni bezel oko ekrana sirok nekih 1,5 mm i kod bijele i zlatne boje se znatno vise primjeti kada na ekranu ima slika nego recimo kod crne koja ima istu sirinu bezela.
- skafiskafsnjak
#5568 Re: Xiaomi mobiteli
Sarajevo1970 wrote:Evo moj sad prosao kroz nasu carinu.![]()
Ali skafiskafsnjak ce me fakat ubiti prije nego sto mi stigne telefon na adresu
- valjuga
#5569 Re: Xiaomi mobiteli
Jao kad ovako uspravno snimaju grrrrrrrr
@sarajevo1970,nisam hupratio,jel imaš radnju ili servis????
@sarajevo1970,nisam hupratio,jel imaš radnju ili servis????
-
bruda moj
#5570 Re: Xiaomi mobiteli
Po kolko para prodajes te xiaomi?
- skafiskafsnjak
#5571 Re: Xiaomi mobiteli
Nema potrebe .Sarajevo1970 wrote:Dodjem ti piče ako nekad budeš u Sarajevu navratio.skafiskafsnjak wrote:Sarajevo1970 wrote:Evo moj sad prosao kroz nasu carinu.![]()
Ali skafiskafsnjak ce me fakat ubiti prije nego sto mi stigne telefon na adresu
svaki vikend sam ja u Sarajevu hahha.
-
nlt
#5572 Re: Xiaomi mobiteli
de mi se javi za ovaj 5a
da vidimo, moglo bi se šta kupit
da vidimo, moglo bi se šta kupit
- agent_zero
#5573 Re: Xiaomi mobiteli
Nikakve okom primjetne razlike u brzini između redmi note 5 3gb i redmi 5 plus 4gb, sinoć testirao (igrice nisam, jer za to mi ne služi mobitel).
- strongmen
#5574 Re: Xiaomi mobiteli
same legende sa provalama, ovaj posebno, stari znanac
otkad to količina RAMa ima veze sa brzinom rada
- skafiskafsnjak
#5575 Re: Xiaomi mobiteli
Dileja ... bolje stani tu gdje jesistrongmen wrote:![]()
![]()
same legende sa provalama, ovaj posebno, stari znanac
otkad to količina RAMa ima veze sa brzinom rada
Ram sluzi da drzi aplikacije u pozadini otvorene ... a ako je aplikacija vec otvorena u pozadini , lakse je vratis, samim tim telefon brze radi .