UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
simonese

#5551 Re: UEFA Champions League

Post by simonese »

Muhamed Đakmić wrote:Mesut je jedna od najvećih ubleha u svjetskom fudbalu, mislim na ove velike zvijezde.

Pa cijelo Svjetsko 2014. godine je odigrao na silu i reputaciju, mogli su komotno i bez njeg.

Hajde što ne pamtim kad je on trčao, jer nije taj tip fudbalera, ali što ne pamtim kad je pokazao ikakvu želju. Beskrvan je totalno.

Da je igrao prije 30 godina, bio bi možda spominjan kao neki raniji Zidane, ovako će nastaviti klasu da pokazuje protiv svih Ludogoretsa Evrope.
Bundesliga top assists: 2009–10
FIFA World Cup top assists: 2010
UEFA Champions League top assists: 2010–11
La Liga top assists: 2011–12
UEFA European Championship top assists: 2012
Premier League top assists: 2015–16
mislim da je bio 2008/2009 u eurokupu top assists
niko ovo dosad nije postigao
Muhamed Đakmić

#5552 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Evo ima ovdje par isječaka svega onog što ne valja u Ozilovom fudbalu.

http://www.caughtoffside.com/2017/02/16 ... enal-fans/

Ovakav presing može igrati i njegov saigrač iz dana u Werderu Said Husejinović. Nakon što je pokidao ligamente u oba koljena.

Ozbiljan fudbal na najvišem nivou ne trpi ovo.
zomri

#5553 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Smiješno je donositi zaključke na osnovu jednog videa. Nije se Ozil tu proslavio ali je fazon što je ostatak ekipe bio još gori.
Muhamed Đakmić

#5554 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Čitav život je ovakav, nemojte se sad praviti da ga niste nikad ranije vidjeli u ovoj ulozi :D
zomri

#5555 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Čovjek drugi tackler na utakmici, odmah poslije Vidala ali ga stručnjaci optužuju za nezalaganje.
E što ne gumo na rende kora... :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#5556 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Dobro, zanemarimo sve to....ali prelazak iz Reala u Arsenal je definitivno najjaci argument da ti ipak nesto fali da bi bio top klasa.
A i nazadak u karijeri.
zomri

#5557 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Tomahawk11 wrote:Dobro, zanemarimo sve to....ali prelazak iz Reala u Arsenal je definitivno najjaci argument da ti ipak nesto fali da bi bio top klasa.
A i nazadak u karijeri.
Je li isto vrijedi i za Sancheza?
Ozilu statura na terenu svakako ne ide u prilog kod površnog eye testa, ali kad zaroviš malo ispod površine lako se potvrdi da se radi o klasi.
Muhamed Đakmić

#5558 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Meni je Ozil kao Ibrahimović. Nema sumnje u igračke kvalitete, ali je jasno kao dan da ne mogu biti dio ekipe koja će osvojiti Ligu prvaka, jer nisu prilagođeni modernom fudbalu.

Ima još takvih igrača, Fabregas npr.

Čak ni Barcelona i Real koji su od zadnjih deset Liga prvaka osvojili 5 nisu uspjeli da ih nose do toga.

Generalno, presing je apsolutni ključ današnjeg fudbala i igrači koji ga ne mogu igrati ne mogu ni biti važan dio velikih ekipa.

I ne radi se samo o napadanju protivničkog igrača i tacklingu kako ti reče, nego o napadanju, otvaranju i zatvaranju prostora.

Kreacija je u današnjem fudbalu dobila puno drugačiji oblik i ne može se trpiti nijedan igrač koji ne doprinosi u drugim segmentima igre.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5559 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

zomri wrote:
Tomahawk11 wrote:Dobro, zanemarimo sve to....ali prelazak iz Reala u Arsenal je definitivno najjaci argument da ti ipak nesto fali da bi bio top klasa.
A i nazadak u karijeri.
Je li isto vrijedi i za Sancheza?
Ozilu statura na terenu svakako ne ide u prilog kod površnog eye testa, ali kad zaroviš malo ispod površine lako se potvrdi da se radi o klasi.
Vrijedi.
I on je nazadovao.
Kad odes iz Barce u Arsenal, mozda i dalje imas dobru platu, ali....ovamo si osvajao trofeje.
Ako njemu odgovara, ok, mada sumnjam da je tako.

Nisam ja rekao da Ozil nije kasan veznjak.
Samo da mu fali ono nesto zbog cega je presao s konja na magarca.
zomri

#5560 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Dosta toga stoji, ali nisam siguran da možeš izjednačiti Ozila sa tim igračima.

Isti taj Mesut u Realu je više puta "preorao" Camp Nou tako da nisam siguran da je problem u igraču i njegovim sposobnostima. Wengerov Arsenal je već nekoliko godina pojam nonšalantne ekipe, komfor zona klub u kome je pressing misaona imenica, a posjed i poziciona igra bog i batina. Kad se jedan Coquelin kome je uloga više defanzivna nego ofanzivna trčkara po terenu, pa šta bi Ozil trebao majke ti?

Opet možda griješim ali volio bih ga vidjeti u Bayernu na ljeto kao što se priča, pa da vidimo fakat od čega je. Trenutno mi se čini da je žrtva sistema odnosno odsustva istog, prije nego bilo šta drugo.
Tito_i_Partija

#5561 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Gledaj ih kako se sad izvlace. K'o fol sad los defanzivac, drugi moraju pokrivat' njegove nedostatke, los presing i sta sve jos. :pisnuo:

Opasno muljate okolo, jer vam argumentiranje ocigledno ne ide bas najbolje. Pocetna teza je bila vrlo jednostavna:
Muhamed Đakmić wrote:Mesut je jedna od najvećih ubleha u svjetskom fudbalu, mislim na ove velike zvijezde.
Zvati "ublehom" Igraca koji je u svojoj karijeri upis'o toliko asistencija da se malo ko s njim moze poredit', moze samo zajebant ili neznalica. Simple as that.
Muhamed Đakmić

#5562 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Tito_i_Partija wrote:Gledaj ih kako se sad izvlace. K'o fol sad los defanzivac, drugi moraju pokrivat' njegove nedostatke, los presing i sta sve jos. :pisnuo:

Opasno muljate okolo, jer vam argumentiranje ocigledno ne ide bas najbolje. Pocetna teza je bila vrlo jednostavna:
Zvati "ublehom" Igraca koji je u svojoj karijeri upis'o toliko asistencija da se malo ko s njim moze poredit', moze samo zajebant ili neznalica. Simple as that.
Pa upravo se o tom i radi, ljudi ga porede sa Zidaneom, a prije bi ga trebalo porediti sa Matom npr.
Tito_i_Partija

#5563 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Porediti ga sa Zidane-om isto moze samo zajebant ili neznalica (po mom misljenju), al' ubleha nije vala da ga jebes.
BHF_Manijak

#5564 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

ultima_palabra wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Lijepo ti Ultima pojasni Manijače :D

Ozil je neka malo naprednija verzija Misimovića.
Ma generalno ti ove forumske "Švabe" nemaju pojma o fudbalu... kad se sjetim koliko su se ismijavali sa Kroosom na Bayernovoj temi :-) :mrgreen:
MA nije ga niko ismijav'o, barem ja ne, vec jednostavno ne gotivim lika, jednostavno mi ne lezi. Ne sporim ja njegove kvalitete, kao sto ne sporim da da je Messi jedan od najboljih ikad, ali ne podnosim frajera i dzaba. :mrgreen: E tako je i sa Tonijem. :mrgreen:
zomri

#5565 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

Za to ko je po forumašima ubleha dovoljno je otvoriti onu temu o istima. Mislim da su tamo svi pobrojani osim Maradone i Pelea, a i to se ne bih smio zakleti :oops: :mrgreen:
Tito_i_Partija

#5566 Re: UEFA Champions League

Post by Tito_i_Partija »

Manijak ima jednu malu grupicu igraca koje stvarno gotivi: Reus, Weigl, i mozda Muller. Sve ostale regularno salje u picku materinu. :lol:
MyTao

#5567 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

zomri wrote:Dosta toga stoji, ali nisam siguran da možeš izjednačiti Ozila sa tim igračima.

Isti taj Mesut u Realu je više puta "preorao" Camp Nou tako da nisam siguran da je problem u igraču i njegovim sposobnostima. Wengerov Arsenal je već nekoliko godina pojam nonšalantne ekipe, komfor zona klub u kome je pressing misaona imenica, a posjed i poziciona igra bog i batina. Kad se jedan Coquelin kome je uloga više defanzivna nego ofanzivna trčkara po terenu, pa šta bi Ozil trebao majke ti?

Opet možda griješim ali volio bih ga vidjeti u Bayernu na ljeto kao što se priča, pa da vidimo fakat od čega je. Trenutno mi se čini da je žrtva sistema odnosno odsustva istog, prije nego bilo šta drugo.
Kad je ba "preorao" Camp Nou? :)

Nebi se real rijesio igraca koji ore Camp Nou... Kao sto neko rece, Ozil je blize Mati nego nekom majstoru.
zomri

#5568 Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

MyTao wrote:
zomri wrote:Dosta toga stoji, ali nisam siguran da možeš izjednačiti Ozila sa tim igračima.

Nebi se real rijesio igraca koji ore Camp Nou... Kao sto neko rece, Ozil je blize Mati nego nekom majstoru.
https://www.youtube.com/watch?v=1kBAsbG6aNI
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5569 Re: UEFA Champions League

Post by Velkoski »

da vodite ozbiljnu evropsku ekipu i da imate novca u izobilju, da li bi kupili Ozila? :mrgreen:

ja ne bih
ultima_palabra

#5570 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

zomri wrote:Za to ko je po forumašima ubleha dovoljno je otvoriti onu temu o istima. Mislim da su tamo svi pobrojani osim Maradone i Pelea, a i to se ne bih smio zakleti :oops: :mrgreen:
Pele je naveden kao ubleha u ulozi komentatora/analitičara, Maradona kao trener... tako da smo sve pokrili :mrgreen:
MyTao

#5571 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

zomri wrote:
MyTao wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=1kBAsbG6aNI
ne mogu otvoriti youtube trenutno, ali pogadjam da se radi o videu sa njegovim dodirima sa loptom, neke finte ovo ono... :)

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... st-perform

To su njegove tekme protiv Barselone u svim sezonama osim u zadnjoj.
Muhamed Đakmić

#5572 Re: UEFA Champions League

Post by Muhamed Đakmić »

Velkoski wrote:da vodite ozbiljnu evropsku ekipu i da imate novca u izobilju, da li bi kupili Ozila? :mrgreen:

ja ne bih
Ukratko :D

Pjanić u svakom momentu prije njega npr.
veella

#5573 Re: UEFA Champions League

Post by veella »

Evo da vam i ja kazem: Mesut je jedna od najvecih ubleha u svijetu fudbala. Inace ja ga zovem kornjaca, po izgledu i po ponasanju na terenu. Fuj igrac.....
vicious

#5574 Re: RE: Re: UEFA Champions League

Post by vicious »

Tito_i_Partija wrote:Manijak ima jednu malu grupicu igraca koje stvarno gotivi: Reus, Weigl, i mozda Muller. Sve ostale regularno salje u picku materinu. [emoji38]
A Hector? [emoji38] [emoji38]
zomri

#5575 Re: RE: Re: UEFA Champions League

Post by zomri »

vicious wrote:
Tito_i_Partija wrote:Manijak ima jednu malu grupicu igraca koje stvarno gotivi: Reus, Weigl, i mozda Muller. Sve ostale regularno salje u picku materinu. [emoji38]
A Hector? [emoji38] [emoji38]
Hvalio je Brandta, Hectora i ne baš :mrgreen:
Post Reply