BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#5551 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Kako znam ne. Mislis da ne bi ja sebi uzeo da sam mogao tako. Ni u mtelu nemoze kako znam. Jedino u bht moze kako znam.
Cupko_

#5552 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote:
.....
Može li se u Eronetu kupiti telefon bez potpisivanja ugovora? Recimo, uzmem karticu na dopune, !hej a telefon platim odmah, bez popusta? Pri tom me zanima telefon koji nije u onim !hej box paketima.
Uredjaje mozes uzeti ili na pretplatu ili u !hej box-u (bez potpisivanja ugovora i bez popusta, MPC)
strongmen

#5553 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

misle ljudi da je neko budala
dat će mobitel uz 24 mjeseca garancije a da zauzvrat ne traži da 24 mjeseca plaćaš pretplatu
iako ne znam šta mu znač što hoće da kupi mobitel od operatera, jer 2 godine garancije daju i oficijelni distributeri Samsunga ili iphona i to po istim cijenama kao i telekom operateri
tako da je meni potpuno nejasno što su navrli da kupe baš kod njih mobitele :blento:
baš bi volio da pojasne
zrakomlat

#5554 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

strongmen wrote:misle ljudi da je neko budala
dat će mobitel uz 24 mjeseca garancije a da zauzvrat ne traži da 24 mjeseca plaćaš pretplatu
iako ne znam šta mu znač što hoće da kupi mobitel od operatera, jer 2 godine garancije daju i oficijelni distributeri Samsunga ili iphona i to po istim cijenama kao i telekom operateri
tako da je meni potpuno nejasno što su navrli da kupe baš kod njih mobitele :blento:
baš bi volio da pojasne
Promašio si i koš i tablu.
Fino sam u pitanju rekao da bih ga uzeo bez popusta, dakle po MPC. Garanciju nisam ni spominjao. Jel spomenut negdje Samsung ili iPhone?

Konkretno me zanima Meizu M6 DS. Daj mi link oficijelnog distributera u BiH za Meizu uređaje.
zrakomlat

#5555 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Cupko_ wrote:
zrakomlat wrote:
Cupko_ wrote:
.....
Može li se u Eronetu kupiti telefon bez potpisivanja ugovora? Recimo, uzmem karticu na dopune, !hej a telefon platim odmah, bez popusta? Pri tom me zanima telefon koji nije u onim !hej box paketima.
Uredjaje mozes uzeti ili na pretplatu ili u !hej box-u (bez potpisivanja ugovora i bez popusta, MPC)
Hvala ti. Konto uzeti neki DS telefon i Ero karticu. Pa da imam bht i ero u jednom telefonu. U slučaju takve kupovine nisu zaključani telefoni na Eru? Ili je slobodna makar jedna kartica za drugog operatera?
strongmen

#5556 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

još gore
čuj Meizu
a šta misliš od koga Eronet dobavlja
od kineza direktno ?
http://www.m.iqmobile.ba/product/241/Meizu/M6

imaš bolje DS u hejboxu
huawei ili lenovo
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... -mobiteli/
zrakomlat

#5557 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

strongmen wrote:još gore
čuj Meizu
od kineza direktno ?

imaš bolje DS u hejboxu
huawei ili lenovo
Pa vidi, ko je neopterećen brendom, a svakako koristi neku pretplatu taj telefon je jako dobar. Pogledaj mu cijene na S25 i S35. Džaba skoro. E sad, neko se na ovom forumu žalio na "garanciju" koju daje IQ i kvalitet iste, pa ne znam.

Usput, IQ nema taj u ponudi, 3/32. To na linku je 2/16.
strongmen

#5558 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

pa pitanje ima li ga i Eronet onda na stanju
ja ti samo kažem da nemaju od koga drugog dobavit taj brend nego od njih, možda bigbuy
to su dva snabdjevača kineza za Eronet
diablobih

#5559 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

strongmen wrote:pa pitanje ima li ga i Eronet onda na stanju
ja ti samo kažem da nemaju od koga drugog dobavit taj brend nego od njih, možda bigbuy
Imaju, od kineza, isto kao sto radi i iqmobile i ostali.
vješalica

#5560 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vješalica »

zna li iko kako frcera bonus na halooo kad se uclanis u klub
dopunis racun i kako obracunaju bonuse za minute sms i sta jos?
Cupko_

#5561 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

diablobih wrote:
strongmen wrote:pa pitanje ima li ga i Eronet onda na stanju
Imaju, od kineza, isto kao sto radi i iqmobile i ostali.
Ima ga na stanju gotovo na svakom prodajnom mjestu, a SIM2 je uvijek otključan na bilo kojem DS uređaju. Mislim da samo BH Telecom zaključava oba utora :-)
getriba

#5562 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

strongmen wrote:još gore
čuj Meizu
od kineza direktno ?

imaš bolje DS u hejboxu
huawei ili lenovo
SVI mobiteli koji se mogu kupiti uz pretplatu mogu se kupiti i u boxu (bez ugovora). Ova ponuda na hej stranici nije uopšte potpuna.
bitangeIprinceze

#5563 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bitangeIprinceze »

Ponovo se aktualizira, po ko zna koji put, ukidanje Eroneta. To malo profita sto ostvare nije dovoljno za privatne dzepove ali ni za licencu koju treba platiti agenciji.
kloniran

#5564 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Pa mtel je skoro pa propao, a eronet je u dugogodisnjoj dubiozi zbog izvlacenja para od strane hdz-a tako da ne cudi :roll:
zrakomlat

#5565 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Prošle godine je bilo neko smanjenje plata u Eronetu, to znam, ali nisam čuo još da se spominje ukidanje. Osoba koju znam i koja je imala platu 18 stoja nakon smanjenja došla na 14 stoja. Al šta ćeš, nek je i 14 samo nek je redovna :D
kloniran

#5566 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

zrakomlat wrote:Prošle godine je bilo neko smanjenje plata u Eronetu, to znam, ali nisam čuo još da se spominje ukidanje. Osoba koju znam i koja je imala platu 18 stoja nakon smanjenja došla na 14 stoja. Al šta ćeš, nek je redovna pa i 14 :D
plus topli i karta i eto te na minimum 16 :mrgreen:
strongmen

#5567 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

manje od bhtelekom uhljebara
uglavnom s jedne strane će biti smanjenje sveukupnih prihoda od telekom usluga čisto zbog smanjenja broja stanovnika a s druge strane borba krokodila u toj maloj bari

elem samo im može ići na gore, pogotovo mtelu i bhtelekomu, naročito ako raja pozitivno odgovori na eronetov extra potez sa slagalicom koji je pokazo konkurenciji zube
ja lično dva ultra broja prenio na slagalicu
nadam se da su i mnogi drugi pa drastičan pad broja korisnika bhtelekoma ih jedino, možda, može dozvat pameti da smanje cijene usluga i poboljšaju ih, ali to onda zadire u osinje gnijezdo, plata i broja zaposlenih i začarani krug se opet zatvara....za očekivat je onda pomaganje sindikalista bhtelekoma
nagibSA

#5568 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

strongmen wrote: elem samo im može ići na gore
góre ili goré brate ?! :D Sta bi sa Gofree-om, jesi l' njega prenio?! :-) :-D
zrakomlat

#5569 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Više u Eronetu ima ukruha nego u Bhtelecomu uhljeba kad se uporede veličine dvije firme. Isto vrijedi i za ephzhb. Bukvalno imaju više ljudi po kancelarijama od stolica.
strongmen

#5570 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

moguće, da je odnos broja korisnika i broja zaposlenih i gori, ne znam podatke za Eronet, ako ti znaš iznesi
u bhtelekomu ima 3400 zaposlenih i 1,3 miliona ultra korisnika

ali bez obzira na te odnose Eronet je uspio na prepaidu sa slagalicom da bude daleko konkurentiji od bhtelekoma pa će vjerovatno dosta povećat broj prepaid korisnika
zrakomlat

#5571 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Ne znam stvarno tačne podatke ali pošto sam u 'ercegovini imam nekih poznanika zaposlenih pa čujem od njih. Sve je strogi hdz kadar.

A to za slagalicu si vjerovatno u pravu, za ljude koji nisu veliki potrošači minuta a treba im interneta. Meni nije interesantna, potrošnja mi je veća od onog što nudi pa mi se neda zajebavat s dopunama.
A opet mislim da ne može uticati mnogo na prihode Eroneta, samim tim što je jeftina. Trebalo bi se prebaciti veliki broj korisnika pa da njihov cener potrošnje nešto znači.
strongmen

#5572 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by strongmen »

nisi ti skonto slagalicu
za cejnera imam 200 minuta i ako potrošim opet mogu u toku istog mjeseca doplatit 200 minuta
znači 400 minuta za 20 KM
pokaži mi tu pretplatu koja daje tako nešto
npr.bhtelekom midi 30 daje 180 minuta za 35 KM i 3 GB doduše
znači 180 minuta za 35 KM i svaka minuta preko toga će bit dodatno naplaćena
i 200 minuta na slagalici za 10 KM
a za još 10 KM dokupiš 1,5 GB a to se udupla na 3 GB
dakle za 20 KM na slagalici
isto kao midi30 za 35 KM

faktor kaže 1500 zaposlenih u 2016.
https://faktor.ba/vijest/pad-prihoda-i- ... usu-206615#
HT Eronet ima i značajan broj zaposlenih. Prema podacima sa Sarajevske berze, u ovoj firmi radi 1.501 zaposlenih. Poređenja radi, u m:telu, koji je u 2015. ostvario neto dobit od 76 miliona KM, radi 2.149 osoba.
Sanjarko

#5573 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

vješalica wrote:zna li iko kako frcera bonus na halooo kad se uclanis u klub
dopunis racun i kako obracunaju bonuse za minute sms i sta jos?
Kako znam nema bonusa minuta i sms, nego imas na dopunu, samo ne znam koliko jer ni ja nisam upratio ali sto vise dopunis sa lovom to veci bonus dobijes.
zrakomlat

#5574 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

strongmen wrote:nisi ti skonto slagalicu
za cejnera imam 200 minuta i ako potrošim opet mogu u toku istog mjeseca doplatit 200 minuta
znači 400 minuta za 20 KM
pokaži mi tu pretplatu koja daje tako nešto
npr.bhtelekom midi 30 daje 180 minuta za 35 KM i 3 GB doduše
znači 180 minuta za 35 KM i svaka minuta preko toga će bit dodatno naplaćena
i 200 minuta na slagalici za 10 KM
a za još 10 KM dokupiš 1,5 GB a to se udupla na 3 GB
dakle za 20 KM na slagalici
isto kao midi30 za 35 KM
Ma skontao sam slagalicu al nešto ne gotivim prepaid, ne znam što. I na Ultri je dobra ona opcija gdje imas 300 min i gigu neta plus SMS za 30 BAM u odnosu na recimo midi 30 koji je jači s netom i ima bolju obračunsku al manje minuta plus i poruke se naplaćuju
Trošim dosta telefona jer ga koristim i za posao, pa mi pospaid bolje leži. Jest da dopuna ima svugdje uzet al jbga, ja navro ovako pa eto ti. Mada sam konto uzet ero broj da probam tu slagalicu uz ovaj bht.
Post Reply